Vcera bylo pozde!!!paja píše:toho vola zabít hned!!!
I/11 Prodloužená Rudná - Mokré Lazce - Obchvat Opavy
-
Hanes
- Kontaktovat uživatele:
Re: I/11 Prodloužená Rudná - Mokré Lazce - Obchvat Opavy
Na konci světa: I/60 a kousek od civilizace: A 94, jinak na cestě mezi nimi.
nee, blbě - už to mělo být - je - maminko omlouvám se - on mi vypadl
po porodu
"Jedna paní povídala" že už vzniká nějaká iniciativa obyvatel ulice 17. listopadu na facebooku ......
Díky za informace, z uvedeného článku vyplývá, že je pan DR obyčejný vych..nek, na kterého nemá tento stát? No to je síla, takže stačí jeden hňup a stavba stojí!vondr píše:Prodloužení Rudné brání obstrukce architekta
http://moravskoslezsky.denik.cz/zpravy_ ... 51019.html
Z toho článku: Celý spor se však dostal až k Vrchnímu soudu v Praze. Ten jeho žalobu označil za oprávněnou
Nechápu, jak mohl - vzhledem ke skutečnostem uvedeným v článku:
„V době, kdy žádal o stavební povolení, byl vydaný územní plán, který se stavbou prodloužená Rudná počítal. To znamená, že o její budoucí realizaci věděl. Přesto si však dům na tomto místě postavil," řekla Deníku Romana Šimáčková z Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).
soud označit jeho žalobu za oprávnnou. Nesoudil to náhodou nějaký kámoš jeho manželky - právničky ?
Nepomohlo by, kdyby se v tom začal šťourat nějaký investigativní novinář ?
Nechápu, jak mohl - vzhledem ke skutečnostem uvedeným v článku:
„V době, kdy žádal o stavební povolení, byl vydaný územní plán, který se stavbou prodloužená Rudná počítal. To znamená, že o její budoucí realizaci věděl. Přesto si však dům na tomto místě postavil," řekla Deníku Romana Šimáčková z Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).
soud označit jeho žalobu za oprávnnou. Nesoudil to náhodou nějaký kámoš jeho manželky - právničky ?
Nepomohlo by, kdyby se v tom začal šťourat nějaký investigativní novinář ?
ano, je to *** a zapojim se do jakekoliv akce, ktera mu to pekne v ramci platnych zakonu osoli - treba kdyby do te jeho ulicky vjelo pravidelne kazdou nedeli hned po ranu par dotcenych obyvatel poruby a jinych nadsencu, az pred jeho dum a hodinku dve by se tam spolecne posedelo, podebatovalo, nikdo by neprojel ven ani dovnitr (takova mala ukazka zacpy), trochu by se klaksonama potroubilo, radia nahlas pustila...Vladimír píše: z uvedeného článku vyplývá, že je pan DR obyčejný vych..nek
ale, stejne nechapu, jak statni sprava, muze 7 let nedelat nic...
16.9.2008 - ten clanek je snad uplne stejny jako ty dnesni:
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci ... pristi-rok
Je to smutné, bohužel z toho vyplývá jedna podstatná věc. A to že problém není v tomto deb*lovi ale v systému a naší státní správě. O to je to smutnější fakt.
BMW E61 530d
Ex. Ford Mondeo 2.0 TDCI
Život je bahno a jen svině v něm umí chodit.
Ex. Ford Mondeo 2.0 TDCI
Život je bahno a jen svině v něm umí chodit.
Pro lepší názornost vkládám text z výše uvedeného odkazu, aby bylo zcela jasné o co skutečně tomuto ekoteroristovi jde:lyky píše:ano, je to *** a zapojim se do jakekoliv akce, ktera mu to pekne v ramci platnych zakonu osoli - treba kdyby do te jeho ulicky vjelo pravidelne kazdou nedeli hned po ranu par dotcenych obyvatel poruby a jinych nadsencu, az pred jeho dum a hodinku dve by se tam spolecne posedelo, podebatovalo, nikdo by neprojel ven ani dovnitr (takova mala ukazka zacpy), trochu by se klaksonama potroubilo, radia nahlas pustila...Vladimír píše: z uvedeného článku vyplývá, že je pan DR obyčejný vych..nek
ale, stejne nechapu, jak statni sprava, muze 7 let nedelat nic...
16.9.2008 - ten clanek je snad uplne stejny jako ty dnesni:
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci ... pristi-rok
<Prodloužená Rudná se v Ostravě začne budovat zřejmě už příští rok (16. 9. 2008)
Ostrava - Prodloužení Rudné ulice by mělo odlehčit dopravě v Ostravě-Porubě. S její výstavbou by se mohlo začít příští rok v červnu. Pro stavbu však ještě nejsou vykoupeny všechny potřebné pozemky. Řekl to dnes porubský starosta Miroslav Novák. Dodal, že odkup pozemků kvůli svým osobním zájmům blokuje i porubský zastupitel za Stranu zelených Dušan Richtár. Ten však tvrdí, že se nedopouští ničeho nezákonného.
„Jedním z nejproblematičtějších případů jsou pozemky ve vlastnictví našeho kolegy zastupitele Richtára. V minulosti s vědomím územního plánu a tím, že jednou prodloužená Rudná bude stát, vystavěl v blízkosti svůj dům. Veřejně vystupuje s tím, že podnikne veškeré kroky, aby stavbu zastavil,“ uvedl Novák. Dodal, že Richtár převádí pozemky na další osoby, a tím blokuje jejich odkup.
„Jeho pozemky naštěstí nejsou přímo pod tělesem samotné stavby, ale souvisí pouze s doprovodnými stavbami. Přes jeho pozemky měla vést propojka, ale Rudná bude stát, i kdyby se nepodařilo jeho pozemky vyvlastnit. Ale pevně věřím, že se to podaří,“ uvedl Novák. Dodal, že v Porubě chybí vykoupit asi 30 procent pozemků. Výstavba by měla stát asi 2,5 miliardy korun. S některými majiteli pozemků, s nimiž se Ředitelství silnic a dálnic nedohodlo na výkupu, už bylo zahájeno vyvlastňovací řízení.
Richtár dnes řekl, že využije všechny prostředky, které mohou zabránit výstavbě prodloužené Rudné v nyní navržené podobě. Přiznal, že osobně se mu nelíbí, že trasa má vést nedaleko jeho rodinného domu, což však podle něj není hlavním důvodem. Nelíbí se mu prý především to, že při přípravě trasy nebyla zohledněna skutečnost, že je v blízkosti Poruby vedena dálnice D47. „Najednou jsou vedle sebe dvě rychlostní komunikace, kdy jedna je dálnice a druhá prodloužená Rudná,“ uvedl Richtár. Dodal, že kdyby trasa byla lépe naplánovaná, mohla být doprava odkloněna od celé Poruby.
Celková délka prodloužené Rudné by měla být 6,8 kilometru a porubského městského obvodu by se měl dotknout úsek dlouhý 1,9 kilometru. Výstavba prodloužené Rudné by měla odlehčit dopravě v Opavské ulici a v ulici 17. listopadu, přes něž jezdí auta směřující na Opavsko. „Dnes jsou v těchto místech na denním pořádku zácpy. Plánovaná stavba navíc vyřeší nevyhovující zatížení obyvatel, kteří bydlí v těchto ulicích, hlukem a exhalacemi,“ vysvětlil Novák. Dodal, že kvůli dopravní situaci jsou nyní problematické i výjezdy sanitních vozů z fakultní nemocnice.
Se stavbou prodloužené Rudné se počítá už léta, součástí územního plánu je od roku 1994. Prodloužená Rudná bude výpadovou silnicí pro Ostravu směrem na Opavu a Jesenicko. Kromě Poruby by cesta měla vést také přes Plesnou, Pustkovec, Krásné Pole a Vřesinu. Doba přejezdu mezi Ostravou a Opavou by se pro řidiče měla zkrátit zhruba na 15 minut.>
Takže tuto vychatralou verbež si pěstovali zastupitelé obvodu Poruba ve svých řadách již v roce 2008!! Co udělali za 7 let, aby tato potřebná stavba byla řádně dokončena?
Naposledy upravil(a) Vladimír dne 21.10.2015 13:04:37, celkem upraveno 1 x.
Tak mi vrtalo hlavou co chce vlastně řsd žalovat tou žalobou na zrušení služebnosti a on to je termín v občanském zákoníku pro věcné břemeno na pozemku.
http://www.podnikatel.cz/zakony/novy-ob ... /f4583004/řsd píše:Na závěr dodala, že ŘSD tak bude podávat žalobu na zrušení služebnosti k Okresnímu soudu v Ostravě, zvažuje však i další žaloby.
To je tím, že někdo pro NOZ použil pojmy z dob starého Rakouska.
Je to docela zajímavé, jak jeden člověk může jít proti všem. A ještě zajímavější, jak s tím nikdo nic nezmůže. Chtělo by to finančně vyčíslit co stojí nepostavení této silnice a zažalovat jej pro náhradu škody - úmysl jeho počínání by snad i šlo prokázat, když se ke svému záměru veřejně hlásí. Možná by to šlo brát i jako vydírání.
Stejně má odvahu, já bych se bál, že mi ten barák za chvíli někdo podpálí.
Stejně má odvahu, já bych se bál, že mi ten barák za chvíli někdo podpálí.
je to aktuálníhovi píše:tak jsem jim to na mapy.cz nahlásil, uvidíme, kdy to tam opraví...rumpeak píše:Jinak na Mapy.cz už je nový úsek, ale špatně zakreslený. V úseku kolem Mokrých Lazců je tam zakreslený 2 pruh a napojení je zakresleno ještě před zatáčkou ve směru od Velké Polomi před odbočkou na Krpole - tak jak to bylo původně v letáku.
http://mapy.cz/zakladni?x=18.1247138&y=49.8601404&z=15
-
rumpeak
- Bydliště: Ostrava (předtím Bruntál a předtím Havířov) - když se stěhuji, tak jedině někam, kudy vede I/11 :)
I přes Mokré Lazce už je zakreslený 4 pruh.hovi píše:je to aktuálníhovi píše:tak jsem jim to na mapy.cz nahlásil, uvidíme, kdy to tam opraví...rumpeak píše:Jinak na Mapy.cz už je nový úsek, ale špatně zakreslený. V úseku kolem Mokrých Lazců je tam zakreslený 2 pruh a napojení je zakresleno ještě před zatáčkou ve směru od Velké Polomi před odbočkou na Krpole - tak jak to bylo původně v letáku.
Komentář v autě mě pobavil
-
rumpeak
- Bydliště: Ostrava (předtím Bruntál a předtím Havířov) - když se stěhuji, tak jedině někam, kudy vede I/11 :)
hovi píše:je to aktuálníhovi píše:tak jsem jim to na mapy.cz nahlásil, uvidíme, kdy to tam opraví...rumpeak píše:Jinak na Mapy.cz už je nový úsek, ale špatně zakreslený. V úseku kolem Mokrých Lazců je tam zakreslený 2 pruh a napojení je zakresleno ještě před zatáčkou ve směru od Velké Polomi před odbočkou na Krpole - tak jak to bylo původně v letáku.
Něvím jaké je to měřítko (protože on opři stejném rozlišení vlastně záleží dost podstatně i na velikosti monitoru),a le nová cesta je zatím jen v měřítcích kdy je v levém dolním rohu ryska 0-9km. V menších měřítcích zatím zakreslena není.
Rozhovor s projektovou manažerkou prodl. Rudné z ŘSD Ostrava, celkem zajímavý rozhovor a celkem jasně dává najevo, že "pan architekt" to vše dělá schválně a o nic jiného mu nejde... začíná to v čase 7:10.
http://www.tvova.cz/magazin-ostravsko/m ... 43b-1.html
http://www.tvova.cz/magazin-ostravsko/m ... 43b-1.html
Ford S-Max MK 2
VW Golf VII variant
VW Golf VII variant
-
evilcleaner
s paní ing šimáčkovou i dalšími z projektového týmu I/11 jsem měl čest a všichni působí jako velmi příjemní lidé, které nesmírně trápí současná situace. jde na nich vidět, že se snaží najít všemožná řešení, ačkoli lidi, kteří brání stavbě by zasloužili akorát nakopnout. vůbec jim nezávidím jednání s takovým lidským odpadem. 
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
to je skvele ze jsou prijemni, opravdu, moc me to tesi...evilcleaner píše:s paní ing šimáčkovou i dalšími z projektového týmu I/11 jsem měl čest a všichni působí jako velmi příjemní lidé
nicmene jsou naprosto neschopni - od roku 2006 (nebo jeste drive) meli cas na vyreseni vsech problemu s pozemky a dnes nam tato pani rekne ze "zvazuji zalobu" - to si snad delaji prdel, ne?
neuveritelne diletanstvi, neschopnost, alibismus...
okamzite tyto neschopne lidi vyhodit, sverit problemy s pozemky nejake TOP pravni firme typu Sokol a podobne, kterym bych slibil bonus za rychle vyrizeni...
jsem z toho naprosto zhnuseny...
bych se nedivil, že pokud to nepůjde, tak k tomu stejně dojde (bohužel víme z ČR, že i 20 let se dalo dělat problémy, tady to zatím je cca 15 let a z toho se staví 6 let)lyky píše:okamzite tyto neschopne lidi vyhodit, sverit problemy s pozemky nejake TOP pravni firme typu Sokol a podobne, kterym bych slibil bonus za rychle vyrizeni...
jsem z toho naprosto zhnuseny...
To je vždycky nejlepší, hodit všechny problémy na úředníky a ještě jim vynadat. A pak jít volit stejnou pakáž která nám posledních X let vládne. Bohužel úředník může dělat vše jen v mezích zákona, nemůže dělat žádné obstrukce a naschvály - narozdíl od lidí typu pan architekt... Pak stačí mít jen vytrvalost a neústupnost a jsme na místě. Měl být zákon o liniových stavbách, ten nebude, se stavebním zákonem je to taky nahnuté, takže se uvidí, jak dlouho to takhle půjde dál...
Z dnešního průjezdu: na mostech super rozhledy na podzimně zbarvené lesy, paráda.
"Nový" Hrabyňák je takový trochu fádní (šestka, tempomat 2000ot.), v tom "starém" se fajn závodilo do vrchu, trojka a za zatáčkou naplno, to byl jiný adrenalin
Roura u Globusu už téměř celá zasypaná, doufám že se tady do jara dočkáme dalšího pokroku
"Nový" Hrabyňák je takový trochu fádní (šestka, tempomat 2000ot.), v tom "starém" se fajn závodilo do vrchu, trojka a za zatáčkou naplno, to byl jiný adrenalin
Roura u Globusu už téměř celá zasypaná, doufám že se tady do jara dočkáme dalšího pokroku
Někteří budou jen škodit a škodit za každou cenu... Vždy se snažím nikomu nepřát nic zlého, nicméně v tomto případě bych udělal výjimku, pan Richtár zaslouží pořádnou nakládačku.
Alespoň si můžeme zpříjemnit čas vizualizací obchvatu Opavy:
https://www.youtube.com/watch?v=Frm8y997m5M
Alespoň si můžeme zpříjemnit čas vizualizací obchvatu Opavy:
https://www.youtube.com/watch?v=Frm8y997m5M
Mně ta vizualizace obchvatu Opavy moc příjemné představy nevyvolala. Koukám do letáků a vidím: západní část 5,1 km za 971 milionů, východní část 1,7 km za 703 milionů. Tedy v součtu 6,8 km za 1,67 mld. Kč, aneb v průměru každý kilometr za čtvrtmiliardu, a to dvoupruhové silnice v provedení S11,5/80. Vím, že srovnávat nesrovnatelné se nemá. Ale koukám třeba na leták stavby 0137 na D1 Přerov-Lipník, to je stavba 14,3 km se 4 MÚK za 2,717 mld. Kč, tedy průměrný kilometr o profilu D26,5/120 za cenu 190 milionů Kč.
Co tím chci říct: vizualizační grafika je super, ale představa, že se má stavět obchvat svými parametry odpovídající dnešní opavské spojce S1 za tak obrovskou cenu mi otvírá kudlu v kapse. Jednak jako daňovému poplatníkovi, jednak jako řidiči, který si představuje "úžasný komfort" necelých 7 kilometrů dvoupruhové silnice proložené kruhovými objezdy a nejspíše bez možnosti předjíždění.
Co tím chci říct: vizualizační grafika je super, ale představa, že se má stavět obchvat svými parametry odpovídající dnešní opavské spojce S1 za tak obrovskou cenu mi otvírá kudlu v kapse. Jednak jako daňovému poplatníkovi, jednak jako řidiči, který si představuje "úžasný komfort" necelých 7 kilometrů dvoupruhové silnice proložené kruhovými objezdy a nejspíše bez možnosti předjíždění.
Tak jsem si myslel, že po zprovoznění nové 11 se aspoň trošku zklidní doprava Opava-Fulnek, ale zatím se mi to zdá pořád stejné a sám jsem zvědav jestli se to vůbec zlepší po otevření prodloužené rudné. Samozřejmě je to můj subjektivní názor a možná se pletu a je to lepší, ale i tak si myslím, že je lepší se napojit na dálnici ve Fulneku než jet do Ostravy po nové 11. Taky moc nechápu proč hradečtí radní nějak výrazněji nelobujou za obchvat, protože ten provoz tam je hodně velký a jak jsem psal myslím, že nová 11 tomu moc nepomůže
možná v zimě kamiony se na ní přesunou, než jet přes Vrchy 
Přes Hradec a Kajlovec dnes silnice vede prakticky po dnu údolí. Kudy vést obchvat - přes Kalvárii nebo snad kolem zámku? http://mapy.cz/turisticka?x=17.8889714& ... ni&id=4684