[D0] 518, 519 Ruzyně - Suchdol - Březiněves
Re: 518, 519 Ruzyně - Suchdol - Březiněves
To už se křižovatkou Výhledy nepočítá, nebo se našlo pár bláznů, kteří o žádném okruhu nevědí, nebo jsou tak naivní, že si prosadí Ss?
V tomhle místě si v sobotu asi odhadem tak 20-30 lidí sázelo stromy do aleje podél nové polní cesty. Možná dodám fotky, jestli tam v sobotu vyrazím na kole, autem se mi tam stavět nechtělo.
http://mapy.cz/s/m4Aw
V tomhle místě si v sobotu asi odhadem tak 20-30 lidí sázelo stromy do aleje podél nové polní cesty. Možná dodám fotky, jestli tam v sobotu vyrazím na kole, autem se mi tam stavět nechtělo.
Koukám na mapu a ta křižovatka by do té cesty měla zasáhnout pouze okrajově, někde v bodech 1,2 na vaší mapě. Jestli vůbec.
A nebo jsou naopak informovaní velmi dobře a jde jen o vytvoření dalšího "důvodu", proč tam ta MÚK být nemůže.Mikulik píše:To už se křižovatkou Výhledy nepočítá, nebo se našlo pár bláznů, kteří o žádném okruhu nevědí, nebo jsou tak naivní, že si prosadí Ss?
Vzhledem k tomu, že to organizuje asi přímo městská část Praha-Suchdol, tak není moc co dodávat.
http://www.praha-suchdol.cz/index.php?pg=5998&ln=cz
http://www.praha-suchdol.cz/index.php?m ... c=district
http://adoptujtestrom.cz/cz
S tou kolizí to bude asi tak jak říká Dr.Fe1 na začátku té aleje.
http://www.praha-suchdol.cz/index.php?pg=5998&ln=cz
http://www.praha-suchdol.cz/index.php?m ... c=district
http://adoptujtestrom.cz/cz
S tou kolizí to bude asi tak jak říká Dr.Fe1 na začátku té aleje.
Vzhledem k tomu, že tam dokonce nechávají ty stromy "adoptovat" sponzory, tak to vypadá, že je skutečně vedlejším záměrem (možná i hlavním) vyvolat další konfliktní bod. Bohužel.
Ostatně, tušíte někdo v jaké fázi přípravy tato stavba je ? Spí to už velmi dlouho bez viditelného posunu.
Ostatně, tušíte někdo v jaké fázi přípravy tato stavba je ? Spí to už velmi dlouho bez viditelného posunu.
Stačí kouknout trochu výše na diskusi kolem 28.1.2015., kde popis tehdejšího stavu končí cca tímto příspěvkem http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic. ... 68#p106168
Od té doby se to posunulo k tomu soudnímu přezkumu pražských ZÚR, které vyvolaly některé obce. Což je celkem nedávná informace. Teď nás budou čekat soudy.
Od té doby se to posunulo k tomu soudnímu přezkumu pražských ZÚR, které vyvolaly některé obce. Což je celkem nedávná informace. Teď nás budou čekat soudy.
Vynechat křižovatku Výhledy by byla jedna z variant, jak okruh přes Suchdol lépe prosadit (i když mně přijde o něco lepší varianta Ss), protože právě ta má být výrazným zdrojem hluku v okolí. Zmizel by tedy objektivní důvod ke stížnostem. Nedokážu ale posoudit, jaký vliv by to mělo na dopravu na Kamýcké. Plánuje se ještě zaslepení současné Kamýcké s tím, že všechen současný tranzit přes Suchdol by musel vjet na okruh a podjet Suchdol tunelem?
ZÚR už jsou snad přijaté ne? Jak je možné, že v případě 511 už probíhá územní řízení, zatímco v případě 518+519 ne? Kde je rozdíl?
Rozdíl je v tom, že 511 je v současném ÚP Prahy. Má EIA, která svého času prošla (ani Běchovice část Nová Dubeč ji tehdy nerozporovala). Napadnuté bylo až to zřízení hlukového pásma v rámci ÚR. Pak byly napadnuté ZÚR Prahy a ty teď jsou v pořádku, takže se může pokračovat v ÚR ...
V případě 518+519 nebyl a není v pořádku ÚP (podrobně asi někde výše. Pokud si to pamatuji dobře, tak jde hlavně o přesné vymezení přivaděče Rybářka apod.). Takže tam se čeká na vydání nového ÚP Prahy teď nazývaného metropolitní. Navíc vypadl tento úsek ze ZÚR Středočeského kraje (např. kousky kolem Horoměřic). Ty se budou muset také dodělat. Takže tolik rozdíly.
V případě 518+519 nebyl a není v pořádku ÚP (podrobně asi někde výše. Pokud si to pamatuji dobře, tak jde hlavně o přesné vymezení přivaděče Rybářka apod.). Takže tam se čeká na vydání nového ÚP Prahy teď nazývaného metropolitní. Navíc vypadl tento úsek ze ZÚR Středočeského kraje (např. kousky kolem Horoměřic). Ty se budou muset také dodělat. Takže tolik rozdíly.
... Vynechat křižovatku Výhledy by byla jedna z variant, jak okruh přes Suchdol lépe prosadit (i když mně přijde o něco lepší varianta Ss), protože právě ta má být výrazným zdrojem hluku v okolí. ...
Jako celoživotní bydlič vedle D1 (120m vzdušnou čarou), dále cca 350m vzdušnou čarou od exitu musím konstatovat, že křižovatka žádným zdrojem hluku není (resp. v porovnání s hlavní trasou a např. mostními dilatacemi na mostě přes údolí v km 23 - ty jsou slyšet zdaleka nejvíc). Kam na to ti experti chodí?
Jako celoživotní bydlič vedle D1 (120m vzdušnou čarou), dále cca 350m vzdušnou čarou od exitu musím konstatovat, že křižovatka žádným zdrojem hluku není (resp. v porovnání s hlavní trasou a např. mostními dilatacemi na mostě přes údolí v km 23 - ty jsou slyšet zdaleka nejvíc). Kam na to ti experti chodí?
generuje dopravu a to je špatně
lepší než postavit a zavřít jako u Písnice
lepší než postavit a zavřít jako u Písnice
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
dvs: Díky za informace.
Teď ještě kdy se má schvalovat ÚP Prahy (Metropolitní), je to v dohledu ?
Teď ještě kdy se má schvalovat ÚP Prahy (Metropolitní), je to v dohledu ?
Netuším a podle mne asi ani tvůrci ... Termín ze zákona je rok 2020 ...
Takže "per analogia" odhaduji, že tak cca 2025, neznám akci takovéhoto rozsahu, kde by se neprodlužoval termín (ani zákonem stanovený).dvs píše:Netuším a podle mne asi ani tvůrci ... Termín ze zákona je rok 2020 ...
nemám z toho radost, ale 518+519+520 nebudou nikdy.
V platném ÚP to pořád je. Soud pouze zrušil pozdější změnu ÚP Z 1000/00, která se týkala toho, že most přes řeku měl být patrový, plus nějaké úpravy tvaru křižovatek.
Re: [D0] 518, 519 Ruzyně - Suchdol - Březiněves
V dokumetaci EIA se doporučuje varianta J, protože je to sice horší pro bezprostřední okolí, ale v celkovém důsledku je lepší.
Ve stanovisku se ale naopak doporučuje varianta Ss, J pouze pokud bude Ss nerealizovatelná.
Někde jsem slyšel, že něco (asi ministerstvo, teď nevím) životního prostředí vydá kladné stanovisko variantě J pouze pokud se prokáže nerealizovatelnost varianty Ss.
Mohl by mi někdo prosím objasnit, jak to je?
Ve stanovisku se ale naopak doporučuje varianta Ss, J pouze pokud bude Ss nerealizovatelná.
Někde jsem slyšel, že něco (asi ministerstvo, teď nevím) životního prostředí vydá kladné stanovisko variantě J pouze pokud se prokáže nerealizovatelnost varianty Ss.
Mohl by mi někdo prosím objasnit, jak to je?
Potřeba jsou okruhy, radiály, metro i železnice. Kdo tvrdí, že se na něco z toho můžeme vykašlat, je extremista.
Když MŽP mělo dát souhlas k územnímu plánu velkého územního celku Pražského regionu (ze kterého byla var. J beze změny převzata do Zásad územního rozvoje Středočeského kraje, potřebovalo "papír", že var Ss nejde (nezajímaly je důvody dopravní, urbanistické, ekonomické, potřebovaly nějaké "veto") dodalo se jim stanovisko Státního úřadu pro jadernou bezpečnost, který nesouhlasil s tím, že stavby SOKP ve var. Ss prochází přes ochranné pásmo jaderného reaktoru a ochranné pásmo zdroje velmi vysokého ionizujícího záření. Lidově řečeno: z mostu bych dohodil cihlou na jaderný reaktor! Mmch. dovedete si představit, jak někdo staví u Prahy jaderný reaktor - i když výzkumný ? No a v Řeži si tiše brumlá a je klid.
Nedá mi to, abych znovu nenapsal: var. Ss prochází mj. přes čtvrť rodinných domků, z větší části novostaveb v Libčicích n. Vlt. Pan Ing. Strnad, dopravní expert pro zelené a jiné, co jsou tomuto důchodci ochotni naslouchat nebo si ho platí, to hodnotí takto: trasa se důsledně vyhýbá všem obytným územím. Buď úmyslně lže, nebo je senilní natolik a nezvedl zadek od stolu, aby se podíval, co jeho čára napáchá.
Nedá mi to, abych znovu nenapsal: var. Ss prochází mj. přes čtvrť rodinných domků, z větší části novostaveb v Libčicích n. Vlt. Pan Ing. Strnad, dopravní expert pro zelené a jiné, co jsou tomuto důchodci ochotni naslouchat nebo si ho platí, to hodnotí takto: trasa se důsledně vyhýbá všem obytným územím. Buď úmyslně lže, nebo je senilní natolik a nezvedl zadek od stolu, aby se podíval, co jeho čára napáchá.
Mě fascinuje jak někdo neustále srovnává trasování zpracované za desítky milionů s trasováním připraveným prakticky na koleně.
To nic neříká o tom, že varinta J je jedině realizovatelená.
"Mmch. dovedete si představit, jak někdo staví u Prahy jaderný reaktor - i když výzkumný ? No a v Řeži si tiše brumlá a je klid."
Napsat takto geniální větu po zvěřejnění podvodu v Dukovanech, který odstavil tři bloky je opravdu originální. Reaktor v Řeži má směšný výkon a jeho pravděpodobnost havárie je spočítáná na číslo, které se ještě nenaplnilo. To číslo akceptujem nebo ne, stejně jako když letíte letadlem a spočtete si pravděpodobnost havárie.
Napsat je klid je zcela mimo.
To nic neříká o tom, že varinta J je jedině realizovatelená.
"Mmch. dovedete si představit, jak někdo staví u Prahy jaderný reaktor - i když výzkumný ? No a v Řeži si tiše brumlá a je klid."
Napsat takto geniální větu po zvěřejnění podvodu v Dukovanech, který odstavil tři bloky je opravdu originální. Reaktor v Řeži má směšný výkon a jeho pravděpodobnost havárie je spočítáná na číslo, které se ještě nenaplnilo. To číslo akceptujem nebo ne, stejně jako když letíte letadlem a spočtete si pravděpodobnost havárie.
Napsat je klid je zcela mimo.
Reaktor se nachází i těsně u Blanky II ! 
Je otázka, co se rozumí realizovatelností. Varianta Ss by technicky určitě realizovatelná byla (i ta kolize s ochranným pásmem reaktoru by byla řešitelná). Ale jsem přesvědčen, že dopravně by neměla srovnatelný přínos. (Obdobné jako u varianty D 43 Boskovickou brázdou).
Děkuji za vysvětlení.
Chtělo by to preferovat dopravní význam nad ekologickým a také více zohledňovat finanční a provozní stránku věci. Ono je dopravně výhodnější stavba ve většině případů i ekologičtější, byť třeba ne pro daný 100 široký pás u dálnice, ale pro celý region. MŽP by nemělo mít právo veta, stejně tak CHKO, Natura 2000 apod. Pak vznikají šílenosti typu rovinný tunel na D55 apod.
Chtělo by to preferovat dopravní význam nad ekologickým a také více zohledňovat finanční a provozní stránku věci. Ono je dopravně výhodnější stavba ve většině případů i ekologičtější, byť třeba ne pro daný 100 široký pás u dálnice, ale pro celý region. MŽP by nemělo mít právo veta, stejně tak CHKO, Natura 2000 apod. Pak vznikají šílenosti typu rovinný tunel na D55 apod.
Potřeba jsou okruhy, radiály, metro i železnice. Kdo tvrdí, že se na něco z toho můžeme vykašlat, je extremista.
Ve středu se soudí matka Praha s Hejly a jím podobnými, kteří napadli žalobou územní plán města ve věci koridoru pro silniční okruh od Ruzyně až po nevímkam. Územní plán hl. m. a jeho vyhodnocení vlivů je zcela nadstandardně vymakaný dokument. Pokud ani tato dokumentace u soudu neuspěje, je to konec okruhů ve (středních) Čechách. Snad soudkyně u městského soudu není tak prolezlá zelenou barvou jako její kolegové na krajském soudu "u tanku" a byznys zeleného advokáta Bernarda prokoukne.
2 Hejkal: Mám to brát tak, že dodáš podrobnosti z jednání ? Díky 
Omlouvám se za Radio Jerevan: nebyl to územní plán Prahy, ale Zásady územního rozvoje hl.m. Prahy. Mám čerstvé zprávy ze třetí ruky. Dnes byly na programu srdceryvné výstupy starostů MČ Prahy a obcí na téma jak všichni bídně zhynou. Následně bylo jednání odročeno na příští středu, aby bylo možno přezkoumat dopravní model (!?). Tedˇ, v měřítku 1:100 000, kdy má projektant za úkol namočit prst do červené barvy a vyznačit tak potřebný koridor! Jak tohle dopadne "to vie iba boh a traja ruskí inženieri", jak říkal kpt. Rebro, velitel našeho praporu v Písku.
Musí ZÚR projít jako celek nebo může soud nepotvrdit jen část? Žaloba napadla i 511, která má asi šanci na projití vyšší.