1105-2 Osičky - Hradec Králové

Praha – Hradec Králové – Trutnov – Polsko
Odpovědět
martas

Re: 1105-2 Osičky - Hradec Králové

Příspěvek od martas »

Novinky přináším z jinéhé místa: Na MÚK Kukleny rušno i ve sváteční den. Na budoucí přeložce I/11 roste hned na kraji první pilíř. Na mostu se montuje konstrukce na první polovině mostu. To samé platí i u mostu přes Plačický potok. Ten už celý teče v novém korytě. Jinak na MÚK jsou viditelné všechny větve (za dočasnou přeložkou I/11 mi změna žádná nepřišla). U přeložky na Vlčkovice je položený komplet asfalt. Už tam načerno jezdí jak auta, tak i cyklisté. Ofiko to mají zprovoznit do dvou týdnů. Na mostě přes přeložku je vybetonováno a už je tam i část izolačních vrstev. Mosty přes železniční trať zatím jen vybetonované, ale i tak už jim to sluší :-) Snímky: http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... ove/150928
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Taddeo píše:
Martin z Ostravy píše:Letos by měla být otevřena odpočívka Osice vpravo, někdy na začátku září lze očekávat zahájení výstavby ČSPH.
Začátek září je dávno pryč a aktuálně se tam nic neděje... Jsou ohledně této odpočívky nějaké novinky?
Pořád se to řeší papírově, zahlédl jsem rozhodnutí stavebního úřadu o změně během výstavby.
Podle mě otázka dní, než se začne.
R48 -> D48 se podařilo!
kot

Příspěvek od kot »

No, martasi chlape další luxusní galerie ! Když vynechám MUK Kukleny, přijde mi, že by bez problému mohli vše zprovoznit do příštího léta. /nejsem odborník, jen nadšenec/ Ale v porovnání s D8 /také jen z galerii/ mi vše, kromě té MUK, přijde minimálně stejně daleko ne-li blíže k otevření než Ťokem avizované vánoční nákupy v Drážďanech. Ve vláknu D8 jsem psal, že bych ač nerad vsadil PROTI termínu avizovaném Ťokem. Po porovnání obou galerii bych si dovolil zdvojnásobit sázku proti Ťokovi... Prosím odborníky o komentář "mých nadějí" . Díky
kot

Příspěvek od kot »

Martasi, zapomněl jsem ti pochválit foto číslo 4 a to další "zákazové" foto. To se to někomu fotí, když má povolenku... :lol: Hezká práce!
Taddeo

Příspěvek od Taddeo »

Martin z Ostravy píše:
Taddeo píše:
Martin z Ostravy píše:Letos by měla být otevřena odpočívka Osice vpravo, někdy na začátku září lze očekávat zahájení výstavby ČSPH.
Začátek září je dávno pryč a aktuálně se tam nic neděje... Jsou ohledně této odpočívky nějaké novinky?
Pořád se to řeší papírově, zahlédl jsem rozhodnutí stavebního úřadu o změně během výstavby.
Podle mě otázka dní, než se začne.
Tak dnes jsem jel z Kerska do Hradce a na místě stále mrtvo, tak bych to spíš tipoval na jaro, protože jestli přijde avizovaná zima, tak už toho pánové moc nepostaví...
D0, D1, I/3, D11 a D35
Taddeo

Příspěvek od Taddeo »

Dnes konečně posun, na místě se něco dělo. Kužely u vjezdu pryč, na místě silničáři a na parkovišti nějaká auta, tak si to jel asi někdo omrknout. ;)
D0, D1, I/3, D11 a D35
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Bohužel to vypadá, že původní plány dodrženy nebudou a ČSPH půjde do provozu a s ní celá odpočívka až příští rok :(
R48 -> D48 se podařilo!
kot

Příspěvek od kot »

Z čeho tak soudíš Martine ? Vnitřní informace ?
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Je konec října, ještě se nekoplo a 1,5 měsíce je krátká doba na výstavbu.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Taddeo

Příspěvek od Taddeo »

To je to, co jsem psal, že reálně to vidím až na jaro... stejně je škoda, že tam není něco jako "nadchod", k tomu MC v opačném směru na Prahu... za čárou to bývá běžně.
D0, D1, I/3, D11 a D35
martas

Příspěvek od martas »

Včera už jsem to nestihl, a tak doháním resty nyní. Poznatky z návštěvy: jede se fest. Na mostu přes železniční trať cca 10 lidí a stavba čile pokračuje. Na mostu přes přeložku sillnice na Vlčkovice byl už klid. Asi tam vše podstatné mají položené. Přeložka je otevřena. Jede se po ní vskutku hezky. Zářez je hluboký, stromů vysázených hodně. Jen mi přijde, že silnice mohla být na každé straně tak o půl metru širší. Místo tam je... Ještě se upravuje sjezd z přeložky smerem k zemědělskému družstvu, kde chybí postranní odvodnění. Na hlavní trase se zrovna ukládaly do země kanalizační trubky. Na mostu přes Plačický potok demontovala podpěra levé poloviny mostu a probíhala příprava na přesun prací do pravé půlky. Na přeložce I/11 také čilý ruch na jedné polovině mostu. Přibyl tam jeřáb a stavbařů tam bylo také dost. Původní stopa I/11 se značně rozšířila. Na začátku na výjezdu z HK se pohnula i stavba mostku. Vypadá to těd trochu jako vstupní brána do stavebního areáálu :-) Už raději foto: http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... ove/151026
makr

Příspěvek od makr »

Pěkné fotky i popis. Díky.
Kuba

Příspěvek od Kuba »

Mosquit

Příspěvek od Mosquit »

Připravuje se betonáž mostovky nějaké té polní cesty přes I/11 (ve směru od HK před mostem přes D11).
martas

Příspěvek od martas »

Podniknut poslední letošní cyklofotovýlet. Za trest. Takhle psychicky zničený jsem ještě nepřijel. S kily bahna na botách a zadrhnutém kole si říkám, co mě na tom focení tak baví. Naštěstí mi jako užitečná škrabka posloužil zlomený brusný kotouč ze stavby, takže jsem nakonec i dojel. Nicméně poznatky: po staré I/11 už ani památky. Podkladní vrstvy fuč, místo nich bláto. Už je to rozšířené do budoucí podoby. Na mostu na MÚK Kukleny stále práce na jedné polovině. Probíhala montáž podpěr. Co se týče techniky, tak tam bylo rušno více než v létě. To samé platí i o lidských zdrojích. Pracovníků opravdu hodně. Zemní práce v podobě odtěžování zeminy jely i za přeložkou I/11 na úplném konci trasy. Nadále se intenzivně makalo na mostu přes Vlčkovický potok. Dále na trase byl klid, ale od minule už byly všude v zemi uložené kanalizační trubky. Na zaslepené odbočce z přeložky cesty na Vlčkovice se prováděla výsadba zeleně a drobné terénní úpravy. Most přes přeložku měl nové zelené zábradlí. Také na mostu přes železniční trať práce běžely a v akci tak cca 10 lidí. Na toto období klobouk dolů. Více na fotkách: http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... ove/151126
kot

Příspěvek od kot »

martasi, díky za fotogalerii. Je moc dobře, že jsi vyfotil tvé "cyklokrosové" vybavení,včetně podmínek "na trati", ale tvé depo se o tebe zjevně moc nestaralo. :lol: Vždy mě zaskočí, že téměř každá stavba běží "svým" tempem, ale jak započnou plískanice, nepohoda a deště, tak najednou se vyrojí všude technika a všichni se brodí hnusem a bordelem. Za sluníčka a sucha je jich tam polovička. Pardon, to je můj dojem. :?: Stavba vypadá suprově, pokrok na každém kroku. Škoda, že se svezeme až za 18 měsíců... To snad bude alespoň po ZAVu na 1106 a 1107.
martas

Příspěvek od martas »

No dnes jsem zvolil poněkud jinou taktiku focení. Kolo jsem nechal v rozumné vzdálenosti a vyrazil na obhlídku po svých s tím. Poznatky: to co vypadá jako pevná půda opravdu být nemusí. Zajel jsem tam až po kotníky s tím, že mi v bahně zůstaly trčet boty. Děs běs. Výsledek na posledním snímku. Jinak zase ani živáčka kromě hlídačů. Vzhledem k výše zmíněné strategii to brát s kolem rozumějším terénem jsem tentokrát jel po vedlejší trase, nikoliv přímo ve stopě dálnice. Pokrok je na úazčátku, kde půlka mostu na budoucí přeložce I/11 už vypadá hodně pěkně. Stejně tak se hnulo s "bránou" v podobě přemostění polní cesty. Na samotné přeložce přibyly nové vrstvy zeminy, která je nyní pěkně upravená (až na ono záludné místo mého propadu). Most přes železniční trať už je komplet k přejití suchou nohou. Vybetonovány obě poloviny. Více na fotkách: http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... ove/151227
kot

Příspěvek od kot »

Martasi, ještě že jsi si na ten bahnitý výlet vzal ponožky cool max. Pak snad ani bahno nevadí... :lol: Vůbec by mě nenapadlo, že když je relativně pěkné a jarní počasí bez deště, že se lze takto zabořit po kotníky do budoucí dálnice. Díky za fotky !
mzik

Příspěvek od mzik »

Foto č.52 nejvíc :)))) Palec nahoru :)))) :lol:
martas

Příspěvek od martas »

No ponožky skončily mokré v igelitovém sáčku. Byla to chuťovka, ale naštěstí jsem zapadl na úplném konci focení. Očistná kůra bot v kalužích byla taky záživná :-) Doufám, že příště už ta pevnější zemina bude navezená všude.
Hanes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanes »

Snad bude ta zemina priste pevnejsi (zmrzlejsi) :lol:
Na konci světa: I/60 a kousek od civilizace: A 94, jinak na cestě mezi nimi.
michal

Příspěvek od michal »

Teda co tady chtějí stavět do srpna 2017?! :shock:
kot

Příspěvek od kot »

Dobrá otázka !
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

michal píše:Teda co tady chtějí stavět do srpna 2017?! :shock:
A to ještě píšou, že v tom srpnu 2017 to bude zprovozněno jen provizorně ! Definitivně hotovo a plně zprovozněno to bude až v roce 2018. Vůbec tomu nerozumím, téhle pomalosti .......
kot

Příspěvek od kot »

Hlavně porovnáním fotek z dostavby D8 / na vánoce příští rok má být zprovozněno / a martasovými fotkami z D11. Buď je časově nesmysl otevření D8 nebo naopak D11.
Odpovědět

Zpět na „D11“