Severojižní Magistrála

Pražský a Městský okruh, radiály a ostatní pražské komunikace
Odpovědět
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Re: Blanka v provozu a její vliv na dopravu v Praze

Příspěvek od kasme »

Dr.Fe1 píše:Na Štvanici budou tramvajové zastávky - podle mě dobrá věc. Udělal bych je tam trvale.

http://www.novinky.cz/domaci/384054-stv ... tavka.html
dočasné jsou zřejmě vzhledem k plánované rekonstrukci Hlávkova mostu...
P_V

Re: Blanka v provozu a její vliv na dopravu v Praze

Příspěvek od P_V »

To jsou bláboly.
semafor fungující na tlačítko. Dopravu by to výrazně omezit nemělo.
Obecenstvo se na zastávku bude trousit po jednom kusu, každý přechod bude znamenat zastavení půlky magistrály nejméně na 20s.
V zimních měsících totiž přívoz nejezdí. Půl roku by tak byla Štvanice nedostupná
Vedou tam celkem 4 různé pěší trasy. Po mostě. Z toho tři bezbarierové.
Štvanice je neprostupná, nedá se dostat z jedné strany na druhou
Ale nepovídej...
Přechod navíc nebude veden rovně přes čtyři jízdní pruhy, ale pouze přes dva. Lidé budou muset následně projít celou zastávkou, aby se dostali na druhou stranu
Což tu údajnou neprostupnost zajisté zlepší.

Podle mě by bylo prospěšnější zřídit přechod tady, klidně i na tlačítko. Se zastávkou počkat, až na té Štvanici něco vyžadujícího trvalou obslužnost bude. Například nový zimní stadion :) Určitě však počkat až do rekonstrukce mostu, protože tedy nevím jak by se do dnešního místa zastávka vlezla, aniž by bylo třeba ono místo zásadněji překopat.
P_V

Re: Severojižní Magistrála

Příspěvek od P_V »

Zastávka už vzniká, opravdu velmi provizorně.
http://www.prazsketramvaje.cz/kratasy/o ... 15-192.jpg
Mikulik

Příspěvek od Mikulik »

Já pořád nechápu, pro koho ta zastávka bude. Na Štvanici přeci není nic zajímavého kvůli čemu by tam měla stavět tramvaj. Samé ruiny. Stejně tak bude zajímavé, jestli zastávka bude na znamení či ne. Pokud ne, tak to víc lidí akorát naštve, že tam zastaví tramvaj a bude to akorát zdržení.
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Třeba pro přístup na Štvanici obecně? Třeba pro tenisový stadion? Třeba pro ty, co chtějí na Štvanici se projít, běhat atp? Nebo pro lidi z ministerstev hned za kanálem? Tech potenciálních uživatelů je dost - chodit pěšky po Hlávkově mostě hlavně od Vltavské totiž není rozhodně nic příjemného...
1975

Příspěvek od 1975 »

To asi jo, ale "uživatelů" té dopravy přes most, které tím autoři potěší, je poněkud více:o)
Mě jen fascinuje, že na věci typu třetí pruh na Štěrboholské musí být EIA a je to deset let plánování, a tady se najednou vyloupne zastávka a šup... Teda alespoň já o tom nikde moc neslyšel, a to si myslím, že "Prahu" ještě celkem sleduju...
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

1975 píše:To asi jo, ale "uživatelů" té dopravy přes most, které tím autoři potěší, je poněkud více:o)
Mě jen fascinuje, že na věci typu třetí pruh na Štěrboholské musí být EIA a je to deset let plánování, a tady se najednou vyloupne zastávka a šup... Teda alespoň já o tom nikde moc neslyšel, a to si myslím, že "Prahu" ještě celkem sleduju...
Jakože by se měla dělat EIA na tramvajovou zastávku ? Proboha proč ?
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Předevšim se neměla vůbec rušit.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Kdy byla zrušena?

EIA na tramvajovou zastávku se nedělá. ;)
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Někdy během osmdesátých let, přesnou dataci jsem nenašel, ale pamatuju ji tam. Fungovala ještě řadu let po otevření magistrály přes Těšnov. Provoz byl samozřejmě nižší, vyjma národního odjezdu na víkend ;-)
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

Obrázek
Souprava motorového vozu ev.č.2106 a vlečného vozu ev.č.1534 vypravená na linku 18 stanicuje v zastávce Štvanice, v níž by asi dnes cestující se zdravou kůží do tramvaje nenastoupil... {60. léta}

http://www.prazsketramvaje.cz/view.php? ... 2010032401
Mikulik

Příspěvek od Mikulik »

Rozhodně musí být asi moc příjemné si jít zaběhat na Hlávkův most. Emise z popojíždějících aut, tvrdý povrch. A ten běžec si tem přijede tramvají a vystoupí na tramvaj. zastávce, když další 2-3 zastávky ho ta tramvaj zaveze někam do Stromovky, ale budiž no. To historické foto je pěkné.
Hejkal

Příspěvek od Hejkal »

Dlažba je stále původní ...
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Mikulik píše:Rozhodně musí být asi moc příjemné si jít zaběhat na Hlávkův most.
Proč běhat po mostě, když můžete běhat kolem zelenýho ostrova Štvanice (na kterej se po tom mostě dostanete tramvají bez běhání). 8-)
monin

Příspěvek od monin »

Ta Praha je fakt šílená a to nejen v dopravním značení, ale i v těch rychlostních limitech. Jeden malý příklad a přitom obrovský paradox, či extrém - např. rychlý skok ze 130km/h od D1 až na nesmyslných 50 km/h hned na Kačerově, 50km/h kde nehrozí vůbec žádné nebezpečí a o tom hluku také hodně pochybuji.
A druhý extrém - Štvanice. Jsem asi ten poslední, kdo by byl pro omezování rychlosti a proti budování nových zastávek MHD (sám pro ně bojuji, i když ne v Praze), ale to, co je vidět nyní na Štvanici to si koleduje o jeden brzký a velký malér. Před hlavákem je na magistrále 70km/h, takže jestli to dobře chápu, tak ta 70 platí ještě i na mostě přes Štvanici a i kdyby neplatila, tak pokud se tam netvoří kolony, tak jen málokdo tam jede méně než těch 70, o nějakých večerních či nočních hodinách raději ani nemluvě. Bude tam sice semafor, ale nástupní ostrůvky jsou bez jakékoliv ochrany, jen provizorium, dnes okolo mě profrčel kolem 6h večerní nějaký exot snad v 90km/h směrem k muzeu, nedokáži si představit, co se tam pak bude dít pak i večer, natož v noci, až bude zastávka v provozu. Nehledě na to, že na takovou rychlost jsou ty pruhy fakt úzké.
A do třetice - i když to není magistrála - konec D0 směrem k letišti kde sice už ofiko 130 není, ale drtivá většina tam těch 130 jezdí a přitom je tam velmi krátký nájezd z Evropské. Tam má spousta lidí také obrovské problémy, obzvlášť ti v klobouku, kolikrát jsem byl svědkem, jak v úleku zastaví na místě přímo v nájezdu k D7 (kamion, či osobák ve 140). :shock:
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Myslím si, že to není rovnou ze 130km/hod na 50 km/hod, jsou tam nějáké "přechodové stupně". Tuším 80 km/hod. A ještě před tím možná stovka ? Teď si nevybavuji.
Ale jinak je pravda, že je to náročné na psychiku, jet po "dálnici" 50 km/hod. A když už přistoupíme na to, že je to potřeba kvůli hluku, tak to omezení mohlo začít až u obytných domů a ne dlouho před tím - to máte pravdu.
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Ani jedno neni pravda. Na Chodově to padá na stovku, na nájezdu od Roztyl 80 a až pak 50 za mostem na Kačerov. Docela decentní snižování (stačí nahoře vyhodit kvalt a díky konfiguraci terénu to inteligentní vozidlo zařídí samo dle fyzikálních zákonů). A za Těšnovem na prvnim mostě přes plavební kanál už je padesátka, protože sedmdesátka končí připojovákem od Hiltonu (navíc je tam i pro sklerotiky značená).Zaznamenal jsem určitej pokrok i na Strakonický, kde je před řelezničnim mostem jasná 50 místo předtim použitý škrtnutý šedý 80 .. ale v Lahovičkách to tak myslim zůstalo, asi že se za tim měří ;-)
Sosa

Příspěvek od Sosa »

jonáš píše:Ani jedno neni pravda. Na Chodově to padá na stovku, na nájezdu od Roztyl 80 a až pak 50 za mostem na Kačerov. Docela decentní snižování (stačí nahoře vyhodit kvalt a díky konfiguraci terénu to inteligentní vozidlo zařídí samo dle fyzikálních zákonů). A za Těšnovem na prvnim mostě přes plavební kanál už je padesátka, protože sedmdesátka končí připojovákem od Hiltonu (navíc je tam i pro sklerotiky značená).Zaznamenal jsem určitej pokrok i na Strakonický, kde je před řelezničnim mostem jasná 50 místo předtim použitý škrtnutý šedý 80 .. ale v Lahovičkách to tak myslim zůstalo, asi že se za tim měří ;-)
Dlouho jsem tam nejel, ale i Lahovičky byly označeny 50.
grundyg

Příspěvek od grundyg »

Hlásili včera dopoledne v rádiu že tu novou zastávku na Hlávkově mostě někdo pobořil. Kolona byla až k OC Chodov, bylo to na víc než hodinu.
mts

Příspěvek od mts »

Ten opruz z jizdy 50 po "dalnici" bych neprecenoval. Nastavim na tempomatu 50+ a jen drzim volant, auto me tim slzavym udolim protahne samo. S ACC si navic pribrzdi kdyz se prede mnou mota nejakej zrychlovacbrzdic (tj.prida ubere prida ubere prida ubere...)
adamos

Příspěvek od adamos »

grundyg píše:Hlásili včera dopoledne v rádiu že tu novou zastávku na Hlávkově mostě někdo pobořil. Kolona byla až k OC Chodov, bylo to na víc než hodinu.
Jo,vypadá to tak. :kladivo:
Přílohy
P1090093.jpg
P1090093.jpg (230.8 KiB) Zobrazeno 5919 x
P1090088.jpg
P1090088.jpg (227.5 KiB) Zobrazeno 5919 x
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
monin

Příspěvek od monin »

Hmmm, tak přesně to, jsem měl včera namysli, když jsem se s tím tady včera sáhodlouze jak blbec vypisoval. A ona už to byla realita. Ta zastávka má určitě své opodstatnění, ale v této formě a v této podobě, bude bohužel jen pro sebevrahy. :oops:
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
adamos

Příspěvek od adamos »

Když se před ten červenej ostrůvek dá bytelný betonový svodidlo a řádně se označí, tak by to mohlo fungovat.
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

jonáš píše:A za Těšnovem na prvnim mostě přes plavební kanál už je padesátka, protože sedmdesátka končí připojovákem od Hiltonu (navíc je tam i pro sklerotiky značená).
Od kdy je tam značená? Já si ji tam neuvědomuju, ale je pravda, že tam nejezdím denně
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

mts píše:Ten opruz z jizdy 50 po "dalnici" bych neprecenoval. Nastavim na tempomatu 50+ a jen drzim volant, auto me tim slzavym udolim protahne samo. S ACC si navic pribrzdi kdyz se prede mnou mota nejakej zrychlovacbrzdic (tj.prida ubere prida ubere prida ubere...)
Kolik procent aut má tempomat ? Já ho na svém 10 let starém autě nemám a to je to auto na tehdejší poměry plně vybaveno. Průměrné stáří vozového parku je asi 17 let.
V Praze asi jezdí vyšší procento novějších aut, ale i tak, každý tohle zařízení prostě nemá.
Odpovědět

Zpět na „Praha“