Blanka v provozu a její vliv na dopravu v Praze

Odpovědět
dvs

Re: Blanka v provozu a její vliv na dopravu v Praze

Příspěvek od dvs »

Myslim rychlost na vyjezdu ze Strahovského tunelu než vjedu zase do Blanky.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

dvs píše:Myslim rychlost na vyjezdu ze Strahovského tunelu než vjedu zase do Blanky.
Stále 50.
Ona je ta křižovatka vůbec taková "vypečená":
- ve Strahovském tunelu žádný ukazatel, takže kdo neví, že na Střešovice s prvními paprsky denního slunce, potom už nestíhá
- výjezd z troji směr Patočkova je značen max 70 km/h, ale reálně se tam dá jet max. 60, s možností stojící kolony na SSZ je možná i to moc. Ostatní výjezdy mají všechny 50, kromě tohoto.
- opačný směr (Patočkova -> Troja) má na rampě umístěno "autíčko" bez jakéhokoli dalšího omezení, tedy SMV v o bci a max. 80 km/h. Až o kus dál v tunelu je 70 a přímý směr ze SAT má na vjezdu 50.
Jak se říká na Slovensku, je to celé "voľaaké švédské".
dvs

Příspěvek od dvs »

Dr.Fe1 píše:Stále svítící zelenou šipku doprava máme i na nájezdu na Blanku z ulice V Holešovičkách na předmostí mostu Barikádníků. Je tam taky samostatný pruh, takže není komu dávat přednost.
Opravdu tam svití stále červená a vedle ní doplňková zelená šipka? Není tam tříbarevná soustava se směrovou šipkou vpravo tj. zelena šipka je dole?
Pavel Q

Příspěvek od Pavel Q »

Zrovna to Brno mi na Malovance přijde docela matoucí, vždycky mi probleskne, že do Brna bych mohl jet přes Letnou a po magistrále, a ono to zatím směřuje na J. Spojku.
monin

Příspěvek od monin »

Tajně doufám a věřím, že klíč ve vysvětlení tohoto pozoruhodného názoru bude jen v tom problematickém čase vložení příspěvku a nebo ještě možná v tom, že se tuto noc opravdu venku blýskalo. V opačném případě by člověk musel začít pochybovat už i sám o sobě. :)
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

dvs píše: Opravdu tam svití stále červená a vedle ní doplňková zelená šipka? Není tam tříbarevná soustava se směrovou šipkou vpravo tj. zelena šipka je dole?
Je tam tříbarevná soustava, kde svítí zelená v případě, že červenou má směr od Libně po Povltavské. Když je v tomto směru zelená, tak od Holešoviček svítí červená s doplňkovou zelenou šipkou. Takže zelená je tam permanentně, ale na dvou místech...
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

dvs píše:Opravdu tam svití stále červená a vedle ní doplňková zelená šipka?
Ano. Je tam klasický semafor se stále svítící červenou a vedle napravo je stále svítící zelená šipka směrem doprava. Jiný případ jsem nezastihnul za cca 5 jízd těmito místy - ale možná je to jak píše mapman a já měl prostě jen "smůlu" že jsem zelenou na hlavním semaforu nikdy neviděl.

Co se týče té 70 na Malovance na výjezdu od Troje do Patočkovy, tak ta je tam prý opravdu omylem a bude změněna na 50. Pořád se to ještě odlaďuje.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Dr.Fe1 píše:
Ano. Je tam klasický semafor se stále svítící červenou a vedle napravo je stále svítící zelená šipka směrem doprava. Jiný případ jsem nezastihnul za cca 5 jízd těmito místy - ale možná je to jak píše mapman a já měl prostě jen "smůlu" že jsem zelenou na hlavním semaforu nikdy neviděl.
Zelenou jsem tam už viděl, jenže svítí velmi krátce - použije jí jen pár aut pro odbočení z rampy doleva.
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

MPMP píše:
Dr.Fe1 píše:
Zelenou jsem tam už viděl, jenže svítí velmi krátce - použije jí jen pár aut pro odbočení z rampy doleva.
jj, žes jí neviděl neznamená, že neexistuje :) :)

já už ji viděl, mám ji vyfocenou, až ji najdu, tak ji sem hodím :)
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Já jsem taky netvrdil, že neexistuje, naopak jsem psal, že má mapman asi pravdu. Já jsem si původně vůbec neuvědomil, že se tam dá taky odbočit doleva, byť z jiného odděleného pruhu, a zelená tam tedy někdy být musí :P
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Pavel Q píše:Zrovna to Brno mi na Malovance přijde docela matoucí, vždycky mi probleskne, že do Brna bych mohl jet přes Letnou a po magistrále, a ono to zatím směřuje na J. Spojku.
To mi přijde taky, protože na Smíchov ani do Braníka přes Brno obvykle nejezdim.
Mikulik

Příspěvek od Mikulik »

70 km/h bych rozhodně dal na (o)Malovánce, stejně tak I na výjezdu ze Strahovskýho na Anděl.
Spíš mě trochu udivuje, že kromě Letná je zde nápis I Holešovice. Ony to skutečně Holešovice jsou, ale I tak mi to připadá trošku matoucí. Jestli by nebylo lepší napsat Horní Holešovice, ale ty zase místopisně ani neexistují.

Co nechápu, že na výjezdu Svatovítská - směr Troja je semafor. Proboha proč, vždyť I tam by mohla být minimálně doprava stale zelená, když nikomu nekřížím cestu. Já bych tam ty semafory rozhodně vypnul celé, však by se to tam těmi připojovacími pruhy normálně dalo.
grundyg

Příspěvek od grundyg »

Ma tý Malovánce tu 50 od Strahovskýho trochu chápu. Když tam jede někdo prvně, tak hned za tunelem je odbočka, navíc absence kloudný návěsti v tunelu, zatáčka není z nejmírnějších... Mě by se sice taky líbilo jezdit tam 70, ale zmatkujících už jsem tam viděl dost. Jsou jiný místa v Pze kde je pade na hlavu.
Standa

Příspěvek od Standa »

Mikulik píše:...Co nechápu, že na výjezdu Svatovítská - směr Troja je semafor. Proboha proč, vždyť I tam by mohla být minimálně doprava stale zelená, když nikomu nekřížím cestu. Já bych tam ty semafory rozhodně vypnul celé, však by se to tam těmi připojovacími pruhy normálně dalo.
Řekl bych, že problém je cyklopruh na Milady Horákové, který by se rázem ocitnul uprostřed ve vykřižovací zóně, což by asi nebylo úplně to pravé. Přitom se mohl klidně odpojit ještě před portálem výjezdu z Blanky a vést samostatně úplně vpravo (tedy chodník, co tam podle mapy je, by byla C9), ale to by asi nebylo dostatečně buzerační pro zklidňovače :evil: ...
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

slíbená zelená...
pelc-tyrolka-zelena.jpg
pelc-tyrolka-zelena.jpg (50.91 KiB) Zobrazeno 5533 x
pelc-tyrolka-sipka.jpg
pelc-tyrolka-sipka.jpg (52.79 KiB) Zobrazeno 5533 x
mě by spíš zajímala, tahle zelená... ta svítí pořád??
pelc-tyrolka-smer-D8.jpg
pelc-tyrolka-smer-D8.jpg (50.85 KiB) Zobrazeno 5531 x
Standa

Příspěvek od Standa »

Takže tento semafor je skutečně při běžném provozu naprosto zbytečný, úplně by tam stačilo normální značení do připojováku. Při uzavření Blanky ale asi může nastat situace, kdy je tam červená natvrdo - jednou jsem už stál asi 5 min na semaforu z Povltavské, ale nevšiml jsem si, jestli se jezdí z Holešoviček.
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Díky kasme za fotky. Nechápu ten poslední semafor. Nevidím důvod kdy a proč by tam měla být červená.
dj-bobr

Příspěvek od dj-bobr »

Teď mě to tak trklo, když koukám na tu fotku.. tam je cyklochlíveček u semaforu, když ta silnice pokračuje SPMV, nebo si pamatuju začátek SPMV blbě?
Sosa

Příspěvek od Sosa »

dj-bobr píše:Teď mě to tak trklo, když koukám na tu fotku.. tam je cyklochlíveček u semaforu, když ta silnice pokračuje SPMV, nebo si pamatuju začátek SPMV blbě?
SPMV začíná až za sjezdem u Bulovky.

Jinak je ten semafor tam úplně zbytečný, asi Eltodu jeden zbyl.
adamos

Příspěvek od adamos »

Původně se v tomto místě připojovala větev od Pátkovy ulice: http://mapy.cz/s/mlwh . Větev byla při přestavbě zrušena, semafor je takovou hezkou projektantskou botou :) Snad na něm svítí jen zelená, nebo se pletu?
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

adamos píše: Snad na něm svítí jen zelená, nebo se pletu?
Já jsem tam za několik jízd nic jiného než zelenou nezažil, ale už jsem tady byl jednou na podobné téma usvědčen z mýlky :) Ale předpokládám, že tady asi opravdu nic jiného než zelená svítit nebude.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Obávám se, že tam ten semafor dle legislativy "ala ČR" být musí, protože (jak se tu někde řešilo) pokud je na křižovatce SSZ, platí pro celou křižovatku, pokud nemají jednotlivé větve svá vlastní signalizační zařízení. Tedy červená pro směr přímo by platila i tady. Podle "selského rozumu" je to blbost, ale takhle to bylo vysvětleno, když jsme řešili pravé odbočení z Průmyslové na Černokolsteleckou. Tam totiž SSZ není a podle "právního názoru" to je špatně.

Druhá možnost je, že to má být "brzdící semafor" pro případ, že se bude přeplňovat ulice V Holešovičkách. Ale vzhledem k tomu, že v daném směru už další SSZ nikde není, nevím, proč by se tak mělo dít.
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

V tom případě je to příklad přežívajícího právního formalismu, kdy se zákon musí dodržet, byť je jeho výklad v rozporu se zdravým rozumem a ideou zákona. Protože co je psáno, to je dáno. Doufám, že takovéto věci budou časem mizet. Mám pocit, že se to částečně naštěstí děje, ale jde to pomalu.
Mike

Příspěvek od Mike »

tu Průmyslovou si nevybavuju, jestli tam ten semafor nebyl...
byla tam stopka, ta se stala oblíbeným místem pomahačů, pročež na ní vzrostl počet nehod a tak ji konečně nahradili trojúhelníkem
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Standa

Příspěvek od Standa »

MPMP: Čili tady je to taky špatně?
Odpovědět

Zpět na „Městský okruh“