Přejmenování rychlostních silnic na dálnice
Re: Přejmenování rychlostních silnic na dálnice
kde všude se bude používat symbol dálničního uzlu? pouze striktně na křížení dvou dálnic nebo i na důležitých uzlech typu D0 x I/4, D1 x I/52, D35 x I/37? A co D35 x I/55, která výhledově bude D55? A D10 x D0 x VR? Možnost uvést u čísla uzlu i název nakonec vypadla?
Symbol bude jen na D×D. Možnost uvést název tam bohužel není.
Zrovna příklad D0 x I/4 fakticky křížení dvou D je... - jiný výklad bych vnímal pouze jako zbytečné slovíčkaření - vítězství formy zákona nad jeho duchem. Tedy švejkování... Stejně tak nerozumím tomu, proč nemůže být I/4 označena jako D4, byť v jednom místě s iracionálně sníženou rychlostí. To samé platí o zákresu do mapy....
Třeba se dočkáme, že D4 bude začínat na SOKP. Info o studii http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic. ... 15#p115015
Dejte chladit pěnivý mok ... Novela podle předběžné informace vyjde ve Sbírce 14.10. pod číslem 268/2015 ...mapman píše:Třikrát sláva
http://www.sbirka.cz/POSL4TYD/15-1080.htm
A co se stane se modrými značkami s autíčkem z eRek? Použijí se některé na nové SPMV?
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Nové značky dálnice a SPMV mají jiný tvar a velikost, pokud vím, stávající "plechy" budou pravděpodobně použity pro jiné značení
Jasně chápu. Ještě jsem si pořádně nezvykl na to, že se kromě barvy, mění i ta velikost značky. 
http://www.mdcr.cz/NR/rdonlyres/AA1BA8C ... i_mapa.pdf
http://www.mdcr.cz/NR/rdonlyres/AA1BA8C ... i_mapa.pdf
Včera jsem si při jízdě po VR směrem k D10 (musíme si zvykat
) uvědomil, že by se podle nové koncepce mělo vlastně kompletně vyměnit velkoplošné DZ. Nyní je zelené a po novu má být na "R" modré (že by někdo označil VR jako dálnici, o tom neuvažuju), nebo se pletu?
My zde, jsme si už na to dávno zvykli. A nyní to už bereme jako samozřejmost. D10. D52..
Ale s tou VS je to pravda a nejen s ní.. MO, JS, magistrála.. jsem zvědav na TSK, to bude teprve asi boj..
Ale s tou VS je to pravda a nejen s ní.. MO, JS, magistrála.. jsem zvědav na TSK, to bude teprve asi boj..
Ano, počítá se s tím, že v průběhu přechodného období (pokud možno na jeho začátku) by se za státní peníze přeznačily i vybrané úseky místních komunikací v Praze (Jižní spojka, Liberecká, VR a další). Státní financování ze SFDI umožňují usnesení vlády z 90.let týkající se přidělování státních prostředků na bývalé silnice na území Prahy, které plní dočasně funkci nedobudovaného silničního okruhu. Na místních komunikacích by se snad měly objevit značky s bílou základní barvou.
Ta bila zakladni na mistnich komunikacich by mi udelala radost snad stejne jako sjednoceni dalnic 
To modré značení je podle mě fakt špatně. To už nebude žádný rozdíl mezi obyčejnou silnicí a silnicí s autíčkem... Je škoda, že u nás tak výrazně ubyde té zelené... Jo, a mohl by mi někdo objasnit, co je to VR, VS atd??? Jaksi jsem jedle jak ta vedle...
VR je Vysočanská radiála
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Budou pozmeneny i souvisejici predpisy, napr. TP 65? Aby bylo podle ceho navrhovat...
Nejdřív budou nové TP100 a pak i aktualizace TP65...
No, ideální by bylo, kdyby k nějakému přeznačení došlo i za peníze těch, kteří tam nechali už i to extrémně blbé značení nainstalovat. Což je např. v Praze, drtivá většina případů.mapman píše:Ano, počítá se s tím, že v průběhu přechodného období (pokud možno na jeho začátku) by se za státní peníze přeznačily i vybrané úseky místních komunikací v Praze (Jižní spojka, Liberecká, VR a další). Státní financování ze SFDI umožňují usnesení vlády z 90.let týkající se přidělování státních prostředků na bývalé silnice na území Prahy, které plní dočasně funkci nedobudovaného silničního okruhu. Na místních komunikacích by se snad měly objevit značky s bílou základní barvou.
Ať těm novinářům hlavně někdo taky řekne, jak to bude s platbami za využití dálnic. Dálnice s poplatkem. SPMV bez poplatku! V té tiskové zprávě MD o tom není ani zmínka. V těch diskuzích pod články, jsou ti lidi z toho pak úplně šílení, myslí si, že nově se bude platit i na nových I.!
"Takže z některých úseků prvních tříd udělají silnice pro motorová vozidla, takže budeme muset mít na prvních třídách dálniční známku? Chápu to správně?"
http://www.novinky.cz/domaci/386231-od- ... aceni.html
http://www.mdcr.cz/cs/Media/Tiskove_zpr ... i_site.htm
"Takže z některých úseků prvních tříd udělají silnice pro motorová vozidla, takže budeme muset mít na prvních třídách dálniční známku? Chápu to správně?"
http://www.novinky.cz/domaci/386231-od- ... aceni.html
http://www.mdcr.cz/cs/Media/Tiskove_zpr ... i_site.htm
monin: chtěl jsem tu dát odkaz na idnes tam v diskuzi je to přesně o tom, lidé nevědí, že nové R z jedniček budou nezpoplatněné, ale v tiskovce MD to bohužel skutečně není uvedeno, chtělo by to skutečně osvětu 
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Já se bojím, že to co bude trvat ŘSD rok, bude trvat TSK 8 let ...monin píše:No, ideální by bylo, kdyby k nějakému přeznačení došlo i za peníze těch, kteří tam nechali už i to extrémně blbé značení nainstalovat. Což je např. v Praze, drtivá většina případů.mapman píše:Ano, počítá se s tím, že v průběhu přechodného období (pokud možno na jeho začátku) by se za státní peníze přeznačily i vybrané úseky místních komunikací v Praze (Jižní spojka, Liberecká, VR a další). Státní financování ze SFDI umožňují usnesení vlády z 90.let týkající se přidělování státních prostředků na bývalé silnice na území Prahy, které plní dočasně funkci nedobudovaného silničního okruhu. Na místních komunikacích by se snad měly objevit značky s bílou základní barvou.
K tomu zpoplatnění: Existuje už vyhláška o zpoplatnění na příští rok?
Na sfdi nic a ve vyhláškách taky zatím nic (moc usilovně jsem ale nehledal).
hh: no při pohledu na to značení bych se tomu snad ani nedivil - magistrála okolo hlaváku to je značení z let těsně po revoluci, někde je značení dokonce ještě i předrevoluční, pak nějaké přelepy z let cca 2010 (?) - zakrývání dálkových cílů, pak zase fungl nové značení, kde jsou např. nesmyslně značeny i Teplice (Vypich), nebo dokonce už červené označení dálnice (8) na Proseku, atd. Ale copak to TSK je nějaká uzavřená a nepropustná sekta? To přece není možné.
Tak jako už jsem na vlastní oči viděl mapmana, tak bych v opačné protipólu rád viděl i toho, kdo je za tento bídný stav zodpovědný. A to bídný, je hodně a hodně slušné slovo. A jen díky tomu, že venku svítí sluníčko.
Tak jako už jsem na vlastní oči viděl mapmana, tak bych v opačné protipólu rád viděl i toho, kdo je za tento bídný stav zodpovědný. A to bídný, je hodně a hodně slušné slovo. A jen díky tomu, že venku svítí sluníčko.
Ano, máme jí a plánujeme zaktualizovat zdejší stránky o zpoplatnění na 2016.dvs píše:K tomu zpoplatnění: Existuje už vyhláška o zpoplatnění na příští rok?
No tak hurá do toho! Vyražte za nimi! Nebo jako my - dejte si za úkol změnit Prahu jako my dálnice. Šup deset let uběhlo a povedlo semonin píše:Copak to TSK je nějaká uzavřená a nepropustná sekta? To přece není možné.
Dnes jsem např. jel přes FM... Na průtahu od Těšína směr Olomouc je tam relativně nové, asi dokonce i v jeden čas měněné značení. Před první křižovatkou je přímý směr po I/48 značen jako Olomouc, na druhé jako nesmyslné Hranice a Nový Jičín (to se pak kupodivu opakuje až k Novému Jičínu, kde se konečně opět objeví Olomouc), na třetí pak jako Příbor... Na další je pak jen N. Jičín... Být zahraniční řidič, který zde jede prvně a nemít navigaci, asi bych byl úplně mimo... Co křižovatka, to v jednom směru jiný cíl na této trase. Prostě hrůza a vyhozené prachy za nové DZ. Kdo to (nejen) tam dělá a proč se alespoň nepodívá na předchozí nebo následující značku? Úlet jsou ty Hranice, které jsou tvrdošíjně značeny jak od ČT, tak Rožnova na I/35. Zde by dle mě měl být už od hranic PL nebo SK značen Olomouc....