Návrhy na změnu dopravního značení
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Návrhy na změnu dopravního značení
Tak stačí kouknout do diskuze, co se tam zase objevuje za "postřehy". Ale tak to bude vždy a u všeho, s tím je třeba počítat.
R48 -> D48 se podařilo!
Jo tam je vždy výkvět republiky.
Zase tak šílené to není.
Líbí se vám chystané změny na dopravních značkách?
Ano 1456 Ne 634
Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/v-prosinci-za ... oprava_fih
Líbí se vám chystané změny na dopravních značkách?
Ano 1456 Ne 634
Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/v-prosinci-za ... oprava_fih
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Ovšem "nejplusovanější" příspěvek je:
.
Dotyčný asi netuší, že tohle úsilí je starší, než ANO samoNechápete, oč jde? Historie se na detaily neptá, za pár let si nikdo nevzpomene a zůstane jen číslo: Za vlády ČSSD a ANO se rozšířila dálniční síť o 450km, což se nikdy předtím a nikdy potom už nepodařilo a nepodaří... Tak proč ne... Podobně to bylo před pár lety s kriminalitou: zvýšila se hranice trestného činu ze 2000 na 5000 a najednou skokově poklesla kriminalita a zvýšila se objasněnost, hurá, jsme dobří...
To kromě nás pár fanatiků netuší samozřejmě nikdo. Každej to bude vidět jako dohodnutej prima kšeft pro "plechaře" a nebo jako ten dotyčnej. Prostě medyjální realyta .. 
Přeposlal jsem ty fotky z exitu Brodek + novou vyhlášku s obsáhlým komentářem svým přátelům a známým s dobrým úmyslem učinit mezi nimi osvětu... Buď jsem to blbě osvětlil já, nebo to nepochopili oni... Každopádně jsem byl zpětně dotazován, k čemu je takováto změna dobrá a že by u nás jistě bylo možno utratit tyto peníze mnohem smysluplněji (někdo chtěl např. dotaci do fotbalu, někdo vyšší příspěvky pro děti, jiný zas chtěl spíše podpořit včelaře atd.). Jen je zajímalo to, že doufají, že na těch našich ucpaných tankodromech nebudou díky těm nesmyslům platit víc a že je to jen stejně dělané kvůli tomu, aby se zas někdo napakoval na zakázkách a pak se objevily i o něco odbornější názory, že převádět nedokonalé rychlostky na úroveň dálnic je sebevražda a to zvyšování rychlosti na jedničkách, byť čtyřpruhpových, no to už vůbec a kdo to zas vymyslel... UFFF!!!
zesp: a proč děláš takovéto nesmysly?
Co si čekal? Že ti začnou hromadně děkovat a začnou zároveň plakat radostí z toho, že ta skvělá věc se konečně podařila? Kde to žiješ? I kdyby jsi jim řekl, že v rámci nového pojetí, budou pracovníci ŘSD v přestrojení za Mikuláše, čerta a anděla rozdávat banány, mandarinky a buráky na tom SOS zálivu na té nové D46, kterou jsi pěkně jako první zdokumentoval, tak by ti stejně řekli, ať si to strčíš někam, že radši pojedou s dětmi na masové kuličky do Ikei a kdyby radši ti blbci nahoře, místo takových kravin, udělali vyjímku na to, aby se od Brodku až k Olympii do Brna, nemusela kupovat dálniční známka 
monin: Jo, jo, máš pravdu, přesně tak to je... Ale člověče, ten Mikuláš s tím čertem by zabrat mohl, to není věru špatný nápad. Ale musel by rozdávat dálniční známky na rok 2016 zdrama.. 
Ty chceš tu dálnici ucpat? Ideální by bylo to vyhlásit a pak před ně postavit celníky, možná by se to celé i zaplatilo.zesp píše:monin: Jo, jo, máš pravdu, přesně tak to je... Ale člověče, ten Mikuláš s tím čertem by zabrat mohl, to není věru špatný nápad. Ale musel by rozdávat dálniční známky na rok 2016 zdrama..
Když může být dálnice D49, která je v úseku Lípa - st. hranice plánována jako třípruh, proč by nemohla být dálnice D35 v úseku Polsko - Liberec - Turnov - Úlibice - Hradec Králové a v úseku Palačov - Valmez - Rožnov? V obou případech je plánována dostavba na čtyřpruh někdy v budoucnosti.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Značek je u silnic už moc a řidiči je nevnímají, říká dopravní expert
Zdroj: http://olomouc.idnes.cz/rozhovor-s-dopr ... zpravy_stk
Zajímavý rozhovor.
Zdroj: http://olomouc.idnes.cz/rozhovor-s-dopr ... zpravy_stk
Zajímavý rozhovor.
D47 už máme, teď ještě D48
Prijde mi to prehnany. Pry uplne nadbytecne jsou znacky upravujici rychlost, ze prece kazda silnice ma upravenou rychlost v zakone. Ale nevsim sem si znacek ktere v obci ukazuji 50 a na dalnici 130. Vzdy preci upravuji/omezuji rychlost, ktera je zakonem dana.
podle mě ten expert vůbec neuhodil hřebíček na hlavičku. má obecně pravdu, že značek je moc, ale já vidím hlavní problém spíše v situacích jako je tahle: https://www.google.cz/maps/@49.2228844, ... 312!8i6656
To se ale šoférů na přilehlý vozovce moc netejká, to je jen buzerace pro cyklisty, protože máme debilní pravidla navrhování cyklostezek. Inflace značek je opravdu hrozná. Já to tuhle počítal, že na normální pražský ulici je v průměru značka co 20 m, čili při povolený padesátce je to co 1,5 sekundy. Sám jsem si vědom toho, že některý ¨prostě neregistruju, protože musim dávat pozor na provoz před sebou a dokonce to preferuju před nějakejm barevnejma cedulkama (pokud nejsou na hraně křižovatky, ty se snažim pochytat všechny).
Co nakonec vodorovne znaceni zastavek, bude nadale zlute? Poruznu se pise, ze vyhlaska zminuje jen bilou variantu...
Další vlašťovka, osobně bych rád tyto dodatkovky viděl všude.
- Přílohy
-
- odpoc.jpg (67.19 KiB) Zobrazeno 6308 x
Nádhera
To jsou Antošovice, nemýlím-li se? Takže ta následující stanice je klimkovická Benzina. Kdyby tedy ještě bylo vedle symbolu čerpací stanice logo Benziny, naprosto bych se nezlobil. Ale i toto je mílový krok dopředu a osobně budu šťastný, pokud se rozšíří i jinam
Logo bych tam natvrdo nedával - ať si ho jako reklamu prodejce zaplatí.
Ještě mi nad tím chybí jméno odpočívky.
Ještě mi nad tím chybí jméno odpočívky.
-
Hanes
- Kontaktovat uživatele:
Jak by tam uz bylo jmeno odpocivky a logo cerpacky, tak by to uz bylo dokonalou kopii nemeckeho znaceni....
Na konci světa: I/60 a kousek od civilizace: A 94, jinak na cestě mezi nimi.
Pokud u nás skončí definitivně reklamy u dálnic, tak to logo by tam rozhodně mělo být a určitě ne na náklady prodejce.
https://www.google.cz/maps/@44.0814464, ... 312!8i6656
A v rámci podpory cestovního ruchu, by určitě nebylo k zahození něco v tomto duchu :
https://www.google.cz/maps/@44.1002467, ... 312!8i6656
https://www.google.cz/maps/@44.0814464, ... 312!8i6656
A v rámci podpory cestovního ruchu, by určitě nebylo k zahození něco v tomto duchu :
https://www.google.cz/maps/@44.1002467, ... 312!8i6656
Ty informativní značky u nás taky máme (bez fotky). Jen jsem málokdy pochopil místo jejich instalace. Místo toho, aby byla před odbočkou, je někde uprostřed trasy cedule zámek XY 25km.
Jenže kdyby tam bylo logo, tak by pak zas někdo mohl chtít ať je tam rovnou i cena benzínu a nafty té další pumpy, aby se mohli lidi rozmyslet, kde vezmou.
Takhle je to podle mě naprosto dostačující.
Takhle je to podle mě naprosto dostačující.
a proč ne? ve Francii je to běžná věc.mbmat píše:Jenže kdyby tam bylo logo, tak by pak zas někdo mohl chtít ať je tam rovnou i cena benzínu a nafty té další pumpy, aby se mohli lidi rozmyslet, kde vezmou.
Já bych se ještě přimlouval za výraznější označení typu "jste v protisměru" na nájezdech na D. Myslím, že jízda v protisměru na dálnicích je dost často důsledkem málo výrazného značení. Okolní státy ty značky nemají bezdůvodně. Nedávno jsem viděl pár prvních vlaštovek i ve Francii.
Jsem velice pro logo benzinky. A má to své opodstatnění. Jako firemní uživatel různých CCS, UTA, SHELL, OMV karet musím v cizině brát palivo jen v té síti pump kde mi berou kartu. A tím pádem je pro mě informace o jakou benzinku se jedná velice důležitá. I v takovém Srbsku (a to je hodně balkán) to mají zavedeno.