Přejmenování rychlostních silnic na dálnice
Re: Přejmenování rychlostních silnic na dálnice
Navrhuji sekci Rychlostní silnice přejmenovat na Silnice pro motorová vozidla a přesunout do ní debaty o případných kandidátech.
V souvislosti s tím, mě napadá. Mějme silnici I/37, na její části bude definována silnice pro motorová vozidla. Jak budeme tuto část značit? Jako SPMV37 anebo logičtěji R37?
V souvislosti s tím, mě napadá. Mějme silnici I/37, na její části bude definována silnice pro motorová vozidla. Jak budeme tuto část značit? Jako SPMV37 anebo logičtěji R37?
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
-
evilcleaner
vyborny navrh
pokud by neproslo oznaceni Rxx, tak radeji nez nezazite a dlouhe SPMVxx pouzival treba Mxx (motorway) - zajistilo by to dostatecne vylucne postaveni na jedne strane a oddeleni od historicke tradice s R na strane druhe.
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
-
evilcleaner
jo to je docela hezke, koresponduje to s u nas pomerne zazitym schnellstrasse. jedine s cim to trochu koliduje je oznacovani vsech silnic v nazvech letaku rsd (a asi dalsich materialech)
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
S37?Martin z Ostravy píše:A co radši třeba S37?
viz. téma Nemístná diskuse k Rakousku a jeho originélní citace "Nechutné to Rakousko, fuj"!
Naposledy upravil(a) monin dne 18.11.2015 22:05:43, celkem upraveno 1 x.
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
-
vodouch2000
R37, až do Chrudimi
Mě osobně se zamlouvá nejvíc R. Řidiči to znají a mají zažité jako něco nadstandardního.
-
MickeyMouse
Zkratka R evokuje starou rychlostni silnici, co byla vlastne uredne neuznana dalnice, kam se smelo jen se znamkou a mohlo se tam jet az 130. Proto by byla lepsi jina zkrakta, aby i ridicum, co se neorientuji tak, jako uzivatele tohoto fora, bylo jasne, po cem to jedou, tzn. ze na to nemuzou s kolem nebo traktorem, ze muzou jet az 110 a ze nepotrebuji znamku. Pro to by se proto hodioo spis M, coz je nejdulezitejsi cast zkratky SPMV a vystihuje jeji podstatu. Navic je to mezinarodne srozumitelne (Motorway).
Budu rád, až z toho něco smažu:
0136
0301-0305/I a 3011-3012/II
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
0136
0301-0305/I a 3011-3012/II
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
Mně se tedy nejvíce líbí Martinem z Ostravy navrhované S. Třeba v názvech letáků ŘSD se u silnic prvních tříd používá už dnes. Používání tohoto písmene pouze ve spojitosti se SPMV by šlo vysvětlovat tím, že je to stále silnice první třídy (tedy "Státní") ale zároveň s odlišnými, tedy "Speciálními" podmínkami provozu. Na druhou stranu musím uznat, že to M je taky velmi logické a v podstatě jediné, co proti němu mám, je že se mi nelíbí
Což chápu, že není argument. Ale tak člověk si zvykne na ledacos. Jen doufám, že když se R říkalo Rychlostka, tak že M by se neříkalo Motorovka nebo snad dokonce Motorka 
Lennyho nápad je skvělý
! Navrhuji udělat malou anketu a vybrat nejoblíbenější písmeno, které by se tu mohlo pro SPMV používat (když už máme tu demokracii
). Možná tedy po nějaké další diskusi, případně návrzích na další písmena. Zatím tu padly návrhy H, M, R a S - já si z toho určitě vyberu a z předchozí diskuse si udělám docela obrázek o výhodách a nevýhodách jednotlivých kandidátů, ale třeba se ještě objeví nějaká další možnost nebo argument.
Já jsem pro S. V češtině to dává smysl, je to první písmeno ze SPMV, a taky se mi líbí např. ta shoda s Itálii - strada statale. A vypadá to dobře. M vypadá hodně blbě, už jen při pohledu na maďarskou mapu: M1, hodně divné. A výhoda S, by to byla i v případě Rakouska, i Rakušáci by v tom případě pochopili co to je ta naše S37 (Ss37). No, ale to se bavíme zde o tomto fóru ne? Jak by to mělo být tady ne? Ne jak v reálu? Co taková Zelená vlna? Jak by to měli nově hlásit tam třeba? Na (?) komunikaci S37..?
https://www.google.cz/maps/@44.3459331, ... 312!8i6656
https://www.google.cz/maps/@44.3459331, ... 312!8i6656
Naposledy upravil(a) monin dne 19.11.2015 10:16:37, celkem upraveno 1 x.
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Samozřejmě se bavíme tady o fóru, ale třeba tam bude nějaký přesah ven
. Jinak, mám-li odkrýt karty, jsem taky za S - shoda by byla nejen s Itálií a Rakouskem, ale i s Polskem. M se mi docela líbí, ale třeba v Maďarsku se používá pro dálnice. V Německu se ale nic takového nepoužívá, lepší B má prostě značku dálnice.
Já jsem pro zachování R. A v Zelené vlně to nijak nerozlišovat, prostě je to silnice I/37 mezi Hradcem a Pardubicemi. Tak to bude značené na mapě i na silnici. V hlášení taky nepotřebuji rozlišovat, jestli se jedná o 2 nebo 4 pruhový úsek třeba Karlovarské, to určují ulice (města), mezi kterými je problém.
S prostě znamená silnice (ne první písmeno z SPMV) a je stejné pro obyčejnou silnici i čtyřpruh - S9,5, S11,5 nebo S24,5.
S prostě znamená silnice (ne první písmeno z SPMV) a je stejné pro obyčejnou silnici i čtyřpruh - S9,5, S11,5 nebo S24,5.
.. a musíme pro to označení mít písmeno? Proč? Proč nestačí I/37?
Taky si myslim. Stejně nikdo neví, které ty úseky nakonec SMPV označeny nakonec budou. Pro účely fóra bych akorát v subtématu měl k tomu či onomu úseku přídomek (SPMV) a je to. Např. Silnice - I/37 - (SMPV) I/37 Hradec Králové – Pardubice. Jakýkoliv neoficiální písmena budou akorát matoucí pro toho, kdo není místní "maniak". 
Přidal jsem anketu.
Výsledky staré jsou
Jste pro přejmenování rychlostních silnic na dálnice?
Výsledky staré jsou
Jste pro přejmenování rychlostních silnic na dálnice?
Kód: Vybrat vše
Ano 55% 55% [ 103 ] x
Ne 7% 7% [ 13 ]
Jen některých 37% 37% [ 69 ]
Nevím 2% 2% [ 3 ]D47 už máme, teď ještě D48
-
Hanes
- Kontaktovat uživatele:
Na lepsi Bundesstrasse nebyva znacka dalnice ale znacka SPMV a veskere znaceni je zluty podklad s cernymi pismenky jako na ostatnich silnicich. Pokud jde o smerove rozdelenou silnici dalnicniho typu na ktere nejsou znacky omezujici rychlost, muze se jezdit jako po dalnici, tzn. doporucena rychlost 130. Ve sve podstate jsou tyto silnice v mnoha pripadech lepsi nez nektere dalnice.Standa píše:Samozřejmě se bavíme tady o fóru, ale třeba tam bude nějaký přesah ven. Jinak, mám-li odkrýt karty, jsem taky za S - shoda by byla nejen s Itálií a Rakouskem, ale i s Polskem. M se mi docela líbí, ale třeba v Maďarsku se používá pro dálnice. V Německu se ale nic takového nepoužívá, lepší B má prostě značku dálnice.
Na konci světa: I/60 a kousek od civilizace: A 94, jinak na cestě mezi nimi.
v ankete si opravte SMPV, mne sa paci S, len skoda, ze nech vyhra akekolvek pismeno, nebudete ho udavat, tak ako D alebo R
když se to opraví, anketa se vynuluje, tak už bych to nechal...Rio13zm píše:v ankete si opravte SMPV, mne sa paci S, len skoda, ze nech vyhra akekolvek pismeno, nebudete ho udavat, tak ako D alebo R
může to být takový test pozornosti
A I/13, která by měla mít několik samostatných úseků SPMV, bude na střídačku S13 - I/13 - S13 - I/13 - S13 - I/13 - S13 - I/13 
Musítobýtčtyřpruhové všech zemí, spojte se!
Mně (hlavně z tohoto důvodu) připadá, že by se mělo používat jen I/11, protože by hodně úseku vedle sebe bylo v jiných hlavních tématech, jak chcete rozdělit tyto témata, aby byly u sebe?Vizi píše:A I/13, která by měla mít několik samostatných úseků SPMV, bude na střídačku S13 - I/13 - S13 - I/13 - S13 - I/13 - S13 - I/13
Opava I/11 Mokré Lazce S/11 xD1 I/11 xI/59 S/11 Havířov I/11 Nebory S/11 Jablunkov I/11 st.hr
A s každou změnou dle kj.úřadu to předělavat?
Hlasoval jsem pro S. Nějak to minimálně až se o těch úsecích budeme bavit, odlišit musíme ... Psané to třeba být nemusí.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Ať už jakékoliv písmeno, tak určitě bez lomítka - tedy třeba S11, to jen tak naokraj.hiob píše:Mně (hlavně z tohoto důvodu) připadá, že by se mělo používat jen I/11, protože by hodně úseku vedle sebe bylo v jiných hlavních tématech, jak chcete rozdělit tyto témata, aby byly u sebe?Vizi píše:A I/13, která by měla mít několik samostatných úseků SPMV, bude na střídačku S13 - I/13 - S13 - I/13 - S13 - I/13 - S13 - I/13
Opava I/11 Mokré Lazce S/11 xD1 I/11 xI/59 S/11 Havířov I/11 Nebory S/11 Jablunkov I/11 st.hr
A s každou změnou dle kj.úřadu to předělavat?
R48 -> D48 se podařilo!
v té anketě je chybička SMPV podle mě by tam měla být SPMV ne?
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Opraveno.
D47 už máme, teď ještě D48