Protože se staví/plánuje přeložka II/436 mimo Bochoř, tj. nově Věžky-Horní Moštěnice(I/55)?Kaik píše:Nevite nekdo, proc se rusi silnice mezi Bochori a Prerovem a misto toho se stavi takova klikatice v mistni komunikaci? Neni mi to prilis jasne z tohoto letaku.
[D1] 0136 Říkovice – Přerov
Re: [D1] 0136 Říkovice – Přerov
tak informace z jednání ministra dopravy v Dluhonicích včetně rozhovoru s panem ministrem pro denik.cz viz.
http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic.php?f=206&t=4978
http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic.php?f=206&t=4979
http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic.php?f=206&t=4978
http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic.php?f=206&t=4979
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Dluhonice chtějí vést D1 u Přerova jinak. Stálo by to miliony a roky času
Zdroj: http://olomouc.idnes.cz/dostavba-dalnic ... zpravy_stk
Pro místní zastánce starých pořádků musí být bolestné, že mají ti lidé z Dluhonic pravdu. Nechápu jak to ŘSD po léta takto (ne)funguje.
Zdroj: http://olomouc.idnes.cz/dostavba-dalnic ... zpravy_stk
Pro místní zastánce starých pořádků musí být bolestné, že mají ti lidé z Dluhonic pravdu. Nechápu jak to ŘSD po léta takto (ne)funguje.
Nevím, co říkají konkrétní obyvatelé Dluhonic (mimochodem, toto zobecňování mě u novinářů velmi štve. Proč nezkusí napsat konkrétní obyvatele, kteří jsou proti?), ale Martin Pjentak z iDnesu má ve svém článku několik lží a polopravd, takže se těžko dá říct, že má pravdu. Namátkou:Dr.Fe1 píše:Pro místní zastánce starých pořádků musí být bolestné, že mají ti lidé z Dluhonic pravdu. Nechápu jak to ŘSD po léta takto (ne)funguje.
zbytečně vyhýbá opuštěným brownfieldům (kterým?)
likviduje část historické obce
Jsem chodec, řidič, cyklista, cestující VHD. Get over it.
"mimochodem, toto zobecňování mě u novinářů velmi štve"
A jak jinak to chcete napsat? Pokud máte napsat článek, který někdo přečte (a to i tak většina lidí čte akorát nadpisy, maximální první odstavec), tak nemůžete psát sáhodlouhé romány a musíte trochu generalizovat a přizpůsobit to čtenáři, který v drtivé většině ví o tématu prd. Tím neříkám, že je práce českých novinářů ideální ba naopak. Ale tohle bych jim zrovna moc nevyčítal, rozsáhlé podrobné studie opravdu nejsou jejich prací.
A jak jinak to chcete napsat? Pokud máte napsat článek, který někdo přečte (a to i tak většina lidí čte akorát nadpisy, maximální první odstavec), tak nemůžete psát sáhodlouhé romány a musíte trochu generalizovat a přizpůsobit to čtenáři, který v drtivé většině ví o tématu prd. Tím neříkám, že je práce českých novinářů ideální ba naopak. Ale tohle bych jim zrovna moc nevyčítal, rozsáhlé podrobné studie opravdu nejsou jejich prací.
tak jsem koukal na jednotlivá LV ŘSD v jednotlivých katastrech a všiml jsem si, že postupují výkupy v katastrech Věžky, Lověšice, Horní Moštěnice, Bochoř a Přerov - nejvíc mě z toho těší ty Lověšíce, které se dlouhou dobu nehnuly ani o píď ... ale Dluhonice stále stejný stav, zdá se, že ministr Ťok bude muset do Dluhonic zamířit znovu ... je to bída pánové
To je dobre, ale stejne si myslim, ze to na Dluhonicich se to blokne na peknou radu let. Ani bych se nedivil, kdyby se nezacalo stavet az po roce 2020.bumbik píše:tak jsem koukal na jednotlivá LV ŘSD v jednotlivých katastrech a všiml jsem si, že postupují výkupy v katastrech Věžky, Lověšice, Horní Moštěnice, Bochoř a Přerov - nejvíc mě z toho těší ty Lověšíce, které se dlouhou dobu nehnuly ani o píď ... ale Dluhonice stále stejný stav, zdá se, že ministr Ťok bude muset do Dluhonic zamířit znovu ... je to bída pánové
-
evilcleaner
no je úsměvné, že je tato stavba projektována a bude postavena v katogorii, která už 11 let není v normě, myslím že je reálné aby uvedení do provozu bylo 20 let poté co byla D26,5 zrušena 
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
koukal jsem na stav výkupu pozemků, ještě toho sice hodně zbývá, ale v každém katastrálním území kromě Dluhonic se výkupy pomalu hýbou ... u několika parcel není dostatečně znám vlastník, tak to řeší ÚZSVM a některé parcely jsou rozparcelované na několik vlastníků a tam postupně ŘSD odkupuje podíly jednotlivých majitelů a některé parcely vlastní SPÚ nebo je vlastní napůl s ŘSD, tam se to zřejmě taktéž řeší odkupem od SPÚ, blížíme se k dokončení výkupů v k.ú. Předmostí, k.ú. Horní Moštěnice a k.ú. Věžky - jde to fakt svižně!
No já teda nevím, možná není vše zapsané ještě na katastru. Včera jsem se díval do svých tabulek a dle LV ŘSD (či-li bez pozemků, které vlastní město a soukromníci) na mě svítí číslo 53,7% vykoupených pozemků.
A když budeš počítat i ty které vlastní město? Tam nejspíše nebude problém a pravděpodobně je do toho již započítávají.
To jsem ještě nějak neměl čas prověřit. To jsou zas ti novináři. Pokud je to tak, jak říkáte, tak by v článku snad mělo být, že dejme tomu je 30% pozemků ve vlastnictví města, kde se nepředpokládá problém s výkupem. Takhle je to pro mě lživý článek a polovičaté informace. Nojo, radnici se moc nedaří, tak se chtějí ukázat, že něco udělali. No a samozřejmě víme, kdo článek psal, tak se není co divit.mzik píše:A když budeš počítat i ty které vlastní město? Tam nejspíše nebude problém a pravděpodobně je do toho již započítávají.
Novináři....johnben píše:To jsem ještě nějak neměl čas prověřit. To jsou zas ti novináři. Pokud je to tak, jak říkáte, tak by v článku snad mělo být, že dejme tomu je 30% pozemků ve vlastnictví města, kde se nepředpokládá problém s výkupem. Takhle je to pro mě lživý článek a polovičaté informace. Nojo, radnici se moc nedaří, tak se chtějí ukázat, že něco udělali. No a samozřejmě víme, kdo článek psal, tak se není co divit.mzik píše:A když budeš počítat i ty které vlastní město? Tam nejspíše nebude problém a pravděpodobně je do toho již započítávají.
především jak jsem si to procházel shodou okolností předevčírem v KN, tak jsem si všiml, že u mnoha pozemků je zaplombováno řízení o převodu vlastnictví a dokonce v Dluhonicích je už část vykoupena, problém je u 3 starousedlíků + sportovní areál (TJ Sokol Dluhonice) a v dalších k.ú. je problém 1 parcela u Strojíren 2 parcely, které má x vlastníků + 1 parcela s neznámým vlastníkem a u některých pozemků je částečně vlastnictví ŘSD a část má třeba SPÚ a vyvlastnění jsem nenašel žádné, všude se směle vykupuje, pokud bych přidal město, tak si troufnu tvrdit, že těch 80% je reálných - vždyť to není tak dávno, co proběhla reportáž na TV Přerov, kde informovali o vykoupených 70% parcel ...
Edit: TV Přerov mě potěšila novou reportáží (jasně se ukazuje, že se to počítá včetně městských pozemků a spoluvlastnictví ŘSD, kde ještě nevykoupilo spolupodíl všech osob)
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... 81DQ#t=267
Edit: TV Přerov mě potěšila novou reportáží (jasně se ukazuje, že se to počítá včetně městských pozemků a spoluvlastnictví ŘSD, kde ještě nevykoupilo spolupodíl všech osob)
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... 81DQ#t=267
Přerov financoval domy či hřiště, které čeká kvůli dostavbě D1 bourání
15. listopadu 2015 12:54
Až absurdní příběhy jsou součástí sporu o trasu poslední chybějící části dálnice D1 u Přerova. Lidé z místní části Dluhonice chtějí kvůli dlouholeté ignoraci ze strany úřadů stavbu blokovat. Nekoncepčnost příprav a nedostatek komunikace dokazuje podle nich i několik příkladů financování staveb určených ke zbourání.
Jednoho z obyvatel Dluhonic Pavla Horáka šokuje například postup přerovského magistrátu, u něhož před pár lety získal povolení na rekonstrukci rodinného domu. Město mu na ni dokonce poskytlo půjčku. Kvůli dostavbě dálnice má přitom o čerstvě opravený dům do několika let přijít.
„Není to žádná legrace, opustit rodinný dům, ve kterém žily dvě generace vašich předků. Je to něco jiného než se stěhovat z paneláku do paneláku,“ řekl Pavel Horák.
Jeho dům sice nestojí přímo v trase D1, ale těsně vedle ní. Dálnice jej však svými dopady prakticky znehodnotí.
„Původně jej ani vykupovat nechtěli, nabídli mu to až na poslední chvíli. Domnívám se, že jen kvůli tomu, že je jedním z těch, kdo se hlasitě ozývá proti stavbě. Je jasné, že za dům nedostane takovou cenu, jakou ve skutečnosti má, a pokud ho neprodá, tak ztratí hodnotu úplně,“ míní Vlastimil Nevřela z TJ Dluhonice, která má poblíž svůj sportovní areál.
„Přerov tady třeba nedávno dal 300 tisíc korun na opravu dětského hřiště, které teď chtějí zbourat,“ popsal Nevřela další z absurdit v přístupu úředníků.
Atakdále viz:
http://olomouc.idnes.cz/dostavba-dalnic ... zpravy_stk
15. listopadu 2015 12:54
Až absurdní příběhy jsou součástí sporu o trasu poslední chybějící části dálnice D1 u Přerova. Lidé z místní části Dluhonice chtějí kvůli dlouholeté ignoraci ze strany úřadů stavbu blokovat. Nekoncepčnost příprav a nedostatek komunikace dokazuje podle nich i několik příkladů financování staveb určených ke zbourání.
Jednoho z obyvatel Dluhonic Pavla Horáka šokuje například postup přerovského magistrátu, u něhož před pár lety získal povolení na rekonstrukci rodinného domu. Město mu na ni dokonce poskytlo půjčku. Kvůli dostavbě dálnice má přitom o čerstvě opravený dům do několika let přijít.
„Není to žádná legrace, opustit rodinný dům, ve kterém žily dvě generace vašich předků. Je to něco jiného než se stěhovat z paneláku do paneláku,“ řekl Pavel Horák.
Jeho dům sice nestojí přímo v trase D1, ale těsně vedle ní. Dálnice jej však svými dopady prakticky znehodnotí.
„Původně jej ani vykupovat nechtěli, nabídli mu to až na poslední chvíli. Domnívám se, že jen kvůli tomu, že je jedním z těch, kdo se hlasitě ozývá proti stavbě. Je jasné, že za dům nedostane takovou cenu, jakou ve skutečnosti má, a pokud ho neprodá, tak ztratí hodnotu úplně,“ míní Vlastimil Nevřela z TJ Dluhonice, která má poblíž svůj sportovní areál.
„Přerov tady třeba nedávno dal 300 tisíc korun na opravu dětského hřiště, které teď chtějí zbourat,“ popsal Nevřela další z absurdit v přístupu úředníků.
Atakdále viz:
http://olomouc.idnes.cz/dostavba-dalnic ... zpravy_stk
Naposledy upravil(a) Country dne 16.11.2015 12:34:20, celkem upraveno 1 x.
Tak po delší době je už konečně čas na aktualizaci stavu vykoupených pozemků
plné rozlišení:
stav k 15.11.2015
stav k 5.4.2015
stav k 11.1.2015
poloviční rozlišení:
stav k 15.11.2015
stav k 5.4.2015
stav k 11.1.2015
náhled:

plné rozlišení:
stav k 15.11.2015
stav k 5.4.2015
stav k 11.1.2015
poloviční rozlišení:
stav k 15.11.2015
stav k 5.4.2015
stav k 11.1.2015
náhled:

Překvapuje mě, že nevykupují pozemky pod SO Provizorní napojení R55 na I/55, které bude sloužit do doby výstavby 5502.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
hlavně je tu hodně pozemků krajských městských a pozemků státního pozemkového úřadu a několik pozemků, kde již řsd má část podílu na vlastnictví, toto se teď má dořešit a zbyde skutečně tak 5% pozemků a to především Dluhonice a tam se bojím, že to dopadne špatně ... co se týče toho napojení, jak píše Lenny, to je zajímavý podnět, taky by mě zajímalo, jak to je...
Pro dočasnou stavbu postačuje dlouhodobý pronájem pozemku, který je třeba doložit pro stavební povolení, ale v katastru nemovitostí se neobjeví.Lenny píše:Překvapuje mě, že nevykupují pozemky pod SO Provizorní napojení R55 na I/55, které bude sloužit do doby výstavby 5502.
tak zvažuje se společné územní a stavební řízení pro urychlení příprav kvůli strategické průmyslové zóny Bochoř a snaha o řešení problematiky Dluhonic + na jaře se má rozběhnout ZAV a jako bonus v reportáži také pár záběrů ze stavby 0137
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... Th638#t=30
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... Th638#t=30
ta EIA mě opravdu nadzvedává ze židle ... !!!
http://prerovsky.denik.cz/zpravy_region ... 51210.html
http://prerovsky.denik.cz/zpravy_region ... 51210.html
zdá se, že spekulantství s pozemky začíná bujet u Přerova - realitní kancelář (nechci jmenovat) už odkoupila 2 parcely v trase budoucí 0136 a u jedné získala spolupodíl (vykoupila polovinu podílu od jedné FO, takže počítám, že vykoupí i 2. část podílu od druhé FO) tak mě napadá, že na tom asi bude chtít slušně vydělat ... (snad se pletu)
jinak potěšující zpráva je, že v katastru Dluhonic probíhá řízení o vkladu do KN na parcele 1145/18 a bude celé pole mezi KN Předmostí a Dluhonicemi v majetku ŘSD, podařilo se získat i jednu okrajovou část Dluhonic, tak aspoň něco ...
a v k.ú. Předmostí se vykoupily další 3 parcely
v k.ú. Bochoř probíhá řízení o vkladu do KN od zemědělského družstva Klopina
jinak stále chybí vykoupit část pozemků v k.ú. Lověšice, Přerov, Bochoř, Věžky, Horní Moštěnice Předmostí a Dluhonice (dle KN)
dle KN jsou hotové pouze Říkovice a Přestavlky
jinak potěšující zpráva je, že v katastru Dluhonic probíhá řízení o vkladu do KN na parcele 1145/18 a bude celé pole mezi KN Předmostí a Dluhonicemi v majetku ŘSD, podařilo se získat i jednu okrajovou část Dluhonic, tak aspoň něco ...
a v k.ú. Předmostí se vykoupily další 3 parcely
v k.ú. Bochoř probíhá řízení o vkladu do KN od zemědělského družstva Klopina
jinak stále chybí vykoupit část pozemků v k.ú. Lověšice, Přerov, Bochoř, Věžky, Horní Moštěnice Předmostí a Dluhonice (dle KN)
dle KN jsou hotové pouze Říkovice a Přestavlky
Spekulantství bují nejen u realitní kanceláře. Jestli myslíme oba na tu samou realitku, tak ta už částečně vykoupila 6 parcel. Ale je tady i zavrženíhodný případ: Na jaře prodala jedna babka pole (samozřejmě pod budoucí 0136) za “pakatel“ a ten kupec si od ní nechal napsat plnou moc a převedl si na sebe všechny její pozemky na všech vlastnických listech! Jak to nazvat ? Realitní šmejd?
V Předmostí ty 3 parcely nemůžu dohledat.
V Předmostí ty 3 parcely nemůžu dohledat.
Tomu se říká podvod.
D47 už máme, teď ještě D48