Návrhy na změnu dopravního značení

Příprava, výstavba, provoz, dálniční poplatky, známky, elektronické mýto, PPP, legislativa, tunely, mosty
Odpovědět
vangelism

Re: Návrhy na změnu dopravního značení

Příspěvek od vangelism »

Tady se pořád objevuje Amerika. A co je špatného na tom zkopírovat to, co prostě funguje jinde, třeba v tom Německu.
Prostě tam mají uvedený název odpočívky a klasické symboly pro benzinku, restauraci atd. To že je tam logo provozovatele benzinky a doprovodných služeb je snad myslím zahrnuto do nájmu.

btw, když už tady probíhá tolik změn dopravního značení, Kdy už konečně opustíme používání velkých písmen. Jak to blbě vypadá, tak se to i blbě čte.
monin

Příspěvek od monin »

JirkaS píše:Ty informativní značky u nás taky máme (bez fotky). Jen jsem málokdy pochopil místo jejich instalace. Místo toho, aby byla před odbočkou, je někde uprostřed trasy cedule zámek XY 25km.
Přesně tak jsem to měl na mysli, že by se i toto mělo také "doladit". To, že je uprostřed dvou exitů omalovánka nějakého hradu, či nějaké krajiny, to je sice hezké, ale co se týče praktičnosti a pochopitelnosti, to mi tedy přijde např. toto řešení jako mnohem a mnohem lepší.
https://www.google.cz/maps/@44.1002467, ... 312!8i6656
A co se týče loga nájemců čerpaček a restaurací. Pokud má ŘSD s nimi uzavřenou dobrou, vzájemně výhodou nájemní smlouvu, tak pak přece nemůže být pro ŘSD problém, začít nainstalovat i značku v nějakém takovém duchu, jako kompenzaci za zrušení reklam.
https://www.google.cz/maps/@44.0814464, ... 312!8i6656
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Petanecek

Příspěvek od Petanecek »

Tuto super značku jsem našel v AT v okolí Vídně směrem z centra na A22 a A1, kde jsou tři pruhy v jednom směru. Dle mého jasně vypovídající a dobrá značka, vhodná i do ČR pro české řidiče.
Přílohy
IMG_1774_1.jpg
IMG_1774_1.jpg (174.04 KiB) Zobrazeno 8216 x
Zdržuji se hlavně jižně od Dunaje, ale rád se podívám i na severní břeh a sem tam i na západ od Rýna.
monin

Příspěvek od monin »

Tak takovou značky by jsme u nás potřebovali taky jako sůl.
MartinM

Příspěvek od MartinM »

Já vím,že je to asi blbost ale nedalo mi to.V nově navrhovaném dopravním značení se nachází značka "E 17-Nedostatečný průjezdní profil vozovky" jako dodatková tabulka společně se značkou "A 22-Jiné nebezpečí".Nechápu,proč by nemohla být rovnou v trojúhelníku,jak je tomu např v Německu. :(
Přílohy
Beze jména.jpg
Beze jména.jpg (91.38 KiB) Zobrazeno 8077 x
4Dprofík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 4Dprofík »

Petanecek: zhruba něco podobného?

Obrázek

Přidal bych do našeho systému značení pro velké nadšence turistů na naších vozovkách :)

Obrázek
DEATH END
kot

Příspěvek od kot »

to 4Dprofík: Alespoň jeden turista by měl mít hole dvě. Dnes přece frčí nordic walking, není liž pravda... :D
4Dprofík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 4Dprofík »

kot píše:to 4Dprofík: Alespoň jeden turista by měl mít hole dvě. Dnes přece frčí nordic walking, není liž pravda... :D
:lol:
Tu už někde ztratil ve škarpě 8-)
DEATH END
Petanecek

Příspěvek od Petanecek »

to 4Dprofík:
Spíše "DRŽTE SE VPRAVO"?? Dle mého ty háčky to dělají trošku srandovní. A šipky bych tam nechal ty rakouské, neb se mi zdají více vypovídající. (něco ve smyslu přejeď do pravého pruhu).

Otázka je, kolik lidí to zaregistruje, neb se mnoho řidičů (jak dokládá případ Blanky, kde se řidiči zařazují jako splašené stádo bizonů a nevnímají značky, snad vyjma rychlosti) nevěnuje čtení značek za jízdy a zcela je ignorují.
Zdržuji se hlavně jižně od Dunaje, ale rád se podívám i na severní břeh a sem tam i na západ od Rýna.
adamos

Příspěvek od adamos »

nebo ještě lépe JEZDĚTE VPRAVO?
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
Mike

Příspěvek od Mike »

já bych surově tykal, což by umožnilo i větší font

JEĎ VPRAVO !
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Když se nám z R52 stala dálnice a u R43 zatím není rozhodnuto, navrhuji pro obě rychlostní silnice spojit do jedné dálnice a používat označení dálnice D 88, s odkazem na historii, kdy tudy měla vést dálnice A88. :kladivo:
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
monin

Příspěvek od monin »

Jeď vpravo! je určitě v pohodě. Protože za současné politické situace, by se tam asi horko těžko prosazovalo Jeď vpravo, vole!
Ale jinak bych byl určitě proti D88 - to néééééé :) A to nejen, že to blbě vypadá (v našich končinách), ale hlavně v tomto případě, bych se tou historii tedy moc neoháněl. To tedy buď komplet celá D52, nebo maximálně, s protažením obočí, komplet celá D43. Ale vzhledem k tomu, že D52 už máme a je (a bude) už zažitá, tak bych to nekomplikoval s D43 a už vůbec ne s D88. Jakkoliv mám rád tradice, ale v tom případě, by to mohla být ještě i v dnešní době, pro spoustu lidí, docela děsivá tradice a vzpomínka. :(
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

Lenny píše:Když se nám z R52 stala dálnice a u R43 zatím není rozhodnuto, navrhuji pro obě rychlostní silnice spojit do jedné dálnice a používat označení dálnice D 88, s odkazem na historii, kdy tudy měla vést dálnice A88. :kladivo:
Nemám pocit, že tohle je historie, ke které bysme se měli vracet.
Standa

Příspěvek od Standa »

Taky mám pocit, že by se číslo D52 a D43 (jsem optimista ;) ) mělo sloučit. Logicky se nabízí D95 :) .
Nosorožec

Příspěvek od Nosorožec »

Standa píše:Taky mám pocit, že by se číslo D52 a D43 (jsem optimista ;) ) mělo sloučit. Logicky se nabízí D95 :) .
... nebo čísla odečíst a ejhle, D9 = chybějící číslo v dálniční řadě :lol:
monin

Příspěvek od monin »

No tak jsme se zasmáli, fajn, jako krátké odlehčení je to určitě moc dobré, ale máme tu před sebou každý spoustu vážných úkolů, do měsíce je třeba přeznačit celou dálniční síť, D0 nemá na hlavních kříženích ani jeden zahraniční cíl, je potřeba urychleně něco dělat s tím katastrofálním značením v Praze, to značení jízdy vpravo by byla taky potřeba, atd., atd, atd... ,takže bych vás poprosil, všichni opět na svá místa... :D :D
kik

Příspěvek od kik »

Monine, když já mám čas jen občas o víkendu takže s tou výměnou značení se mnou moc nepočitej :roll:
Hanes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanes »

monin píše:Jeď vpravo! je určitě v pohodě. Protože za současné politické situace, by se tam asi horko těžko prosazovalo Jeď vpravo, vole!
Ale jinak bych byl určitě proti D88 - to néééééé :) A to nejen, že to blbě vypadá (v našich končinách), ale hlavně v tomto případě, bych se tou historii tedy moc neoháněl. To tedy buď komplet celá D52, nebo maximálně, s protažením obočí, komplet celá D43. Ale vzhledem k tomu, že D52 už máme a je (a bude) už zažitá, tak bych to nekomplikoval s D43 a už vůbec ne s D88. Jakkoliv mám rád tradice, ale v tom případě, by to mohla být ještě i v dnešní době, pro spoustu lidí, docela děsivá tradice a vzpomínka. :(
Desiva vzpominka mozna v tom, ze do dnesniho dne neni stavba dokoncena, na to jakou meli mechanizaci a moznosti v tehdejsi dobe, byly stavby daleko rychlejsi nez dnes se vsemi modernimi technologiemi a vymozenostmi dnesni doby. To je na tom to nejsmutnejsi. Navic teleso D43 (A88) je dodnes na spouste mist zarostle, mosty zalozene (nektere dokoncene). Dle meho mdleho nazoru by byla stavba D43 jenou z nejlevnejsich u nas, protoze tam toho uz spousta je (samozrejme je treba provest sanaci) a pozemky v trase stavby jsou cca z poloviny nevyuzivane. Urcite by nebyly takove problemy jako se stavenim uprosted poli a lesu. Dle meho by bez vetsich uprav sel vybudovat profil 24,5, ktery by dostacoval a tim by z R43 byla dalnice druhe kategorie, kterych je na uzemi Bavorska take docela dost bez omezeni rychlosti.
Na konci světa: I/60 a kousek od civilizace: A 94, jinak na cestě mezi nimi.
4Dprofík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 4Dprofík »

Co tato značka v Německu a v Rakousku se používá:

Obrázek
DEATH END
Standa

Příspěvek od Standa »

Nepletu-li se, u nás se používá jen dodatková E13 s textem "TRAKTORY PŘEDJÍŽDĚT POVOLENO". Cizincům to asi opravdu moc neřekne, takže ten obrázek by se k tomu přidat mohl - text bych ale nechal původní ;) .
evilcleaner

Příspěvek od evilcleaner »

nicméně pokud je tato značka doprovázena plnou dělící čárou, tak traktory sice předjíždět lze, ale pouze v rámci jednoho jízdního pruhu - přejetí dělící čáry je pořád klasifikováno jako přestupek. že to v praxi takto uplatňováno není je jiná věc.
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
Standa

Příspěvek od Standa »

Přiznám se, že to jsme nevěděl. Platí to i v Rakousku a Německu ?
Hanes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanes »

V Nemecku jsou ve vetsine pripadu cary prerusovane, pokud je plna, jde pri prejeti o prestupek.
Na konci světa: I/60 a kousek od civilizace: A 94, jinak na cestě mezi nimi.
Jan Petzold

Příspěvek od Jan Petzold »

Už tedy mimo téma, omlouvám se ale - svislé značení má přednost před vodorovným, tedy ta dodatková tabulka plnou čáru v případě traktoru zneplatňuje.
Odpovědět

Zpět na „Všeobecné“