[D1] 0137 Přerov – Lipník nad Bečvou
Re: [D1] 0137 Přerov – Lipník nad Bečvou
Tak dneska jsem při průjezdu zahlédl, že tady: http://mapy.cz/s/mDtR bagroval bagr a náklaďáky vozily hlínu.
tak tady máme rozuzlení, proč je tempo skrývky ornice vlažné:
http://prerovsky.denik.cz/zpravy_region ... 51119.html
http://prerovsky.denik.cz/zpravy_region ... 51119.html
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Bumbik: No to je sice hezky, že na to přišli až teď, ale i tak ten úsek je mnohem delší a rozhodně se všechna hlína pod podjezdem vozit nebude... Tak proč zatím intenzivně nezačnou jinde???
Country: Tento týden jsem tudy nejel, takže jsem bagr neviděl. Ale podle všeho se jedná ten jeden odněkud vyšetřený "aby se něco dělo". Pokud bych chtěl s jedním bagrem udělat co nejvíc muziky (tedy alespoň udělat dojem), postavil bych ho přesně na toto místo, bude vidět zdaleka a hlavně z R35... No a na ostatní trase vymyslíme nějaké problémy (např. překvapivé objevení zavazející zastávky) a zase bude času dost...
Country: Tento týden jsem tudy nejel, takže jsem bagr neviděl. Ale podle všeho se jedná ten jeden odněkud vyšetřený "aby se něco dělo". Pokud bych chtěl s jedním bagrem udělat co nejvíc muziky (tedy alespoň udělat dojem), postavil bych ho přesně na toto místo, bude vidět zdaleka a hlavně z R35... No a na ostatní trase vymyslíme nějaké problémy (např. překvapivé objevení zavazející zastávky) a zase bude času dost...
Hlavne aby se stavba rozjela na plno pristi rok. Kazde prodleni jen zdrzi otevreni trasy. Sice to nevyresi prujezd Prerovem, ale je to porad lepsi nez jet pres Osek a pak se problematicky napojova na dalnici u Lipniku.
Kaik: No, aby ještě každý rád nejel přes Osek, než si vystál ty kolony přes podjezd v Předmostí. Když už teď je to tam síla, tak jak to tam bude vypadat po zprovoznění???
Anebo to objet přes Dluhonice, pokud byla rozkopaná Plotní, bylo to rychlejší.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Na stavbě zrovna k nějakému překotnému vývoji nedošlo. V podstatě se děje něco jen mezi Trnávkou a R35. Na fotkách pohled od silnice u trnávky k R35 (vzadu na druhém kopci to vypadá, že je to rozhrnuté) a druhá na připravený vozový park dvou kusů stavební techniky u trnávky.
- Přílohy
-
- trnavka01.jpg (200.37 KiB) Zobrazeno 8661 x
-
- trnavka02.jpg (181.68 KiB) Zobrazeno 8661 x
Lenny: Nechci být škarohlídem, ale myslel jsi zajisté ulici Polní v Přerově, ta by se přes Dluhonice objíždět dala, to jo. Když byla uzavřená a chtělo se ject od OC např. na Zlín, bylo lepší odbočit již v Kokorách na Rokytu a pak přes Dluhonice. Eliminovala se tím ta každodenní fronta těsně před Přerovem....
Expert: Tak to je opravdu značný posun kupředu... Celé dva kusy techniky, to už je důvod k oslavě. Co se týče rozhrnuté zeminy, není to pozůstatek předloňského archeuprůzkumu???
Expert: Tak to je opravdu značný posun kupředu... Celé dva kusy techniky, to už je důvod k oslavě. Co se týče rozhrnuté zeminy, není to pozůstatek předloňského archeuprůzkumu???
Máš pravdu, to je skoro stejné. Nedíval jsem se do mapy, když jsem to psal. Pokud jede člověk od Olomouce, je možnost se vyhnut Přerovu po trase Krčmaň - Brodek - Troubky - Říkovice anebo Olomouc - Tovačov - Troubky - Říkovice. Není to časově o moc delší při kolonách v Přerově.
Dneska večer jsem si všiml nového omezení na I/55 v místě křížení s D1, 70, 50 a tuším výjezd ze stavby.
Dneska večer jsem si všiml nového omezení na I/55 v místě křížení s D1, 70, 50 a tuším výjezd ze stavby.
Tak se mi dneska podařilo nafotit ten bagr v místě křížení D1 a D35 u Lipníka. Skutečně tam něco kutají, i když jsem nestačil moc postřehnout, co... Další aktivita byla zároveň vyvíjena v místě křížení dálnice s II-437, kde do dálky zářilo několik reflexních vest a stály tam asi dva Tranzity.. Včera odpoledne pak další bagr vykládal z korby náklaďáku nějaký malý pracovní stroj na konci dálnice u I/55. Že by vyslyšeli tu naši kritiku a zde a začalo se fakt něco (málo) dít???
- Přílohy
-
- PB250002a.jpg (36.34 KiB) Zobrazeno 8076 x
-
- PB250001a.jpg (33.64 KiB) Zobrazeno 8076 x
Kritické místo v rámci stavby je tato MÚK. Nejprve je potřeba vybudovat severní větev Ova - R35, na ní bude převeden provoz. Následně se vybuduje jižní větev R35 - Ova. Realizace by měla proběhnout během jednoho roku. Provoz má být veden ve 2+1 pruzích, což se příliš nelíbí MD, která by raději 2+2 i za cenu rozšíření vozovky.
Někde se začít musí. Možná potřebují zahájit přeložky IS na jižní straně. Nevím.
Když to tak vezmu Lipník bude mít 3 obchvaty, a to dnešní silniční, dálnicní a kolektorový, jeden z nich se nemusel vůbec stavět.
Když to tak vezmu Lipník bude mít 3 obchvaty, a to dnešní silniční, dálnicní a kolektorový, jeden z nich se nemusel vůbec stavět.
A k tomu ještě luxusní průtah městem s velkým "kružákem" kolem centra, částečně čtyřpruhovým... Takže defacto čtyři kapacitní komunikace ve směru západ - východ... Také si říkám, že teď bude současný silniční obchvat "nadbytečný". Svoji úlohu na 100% defacto neplnil nikdy, protože napřed dlouho chyběla jeho západní část, po dostavbě dálnice zase chybí možnost normálně se na ni dostat... No a po dokončení úseku D1 do Přerova už to zase potřeba ani nebude...
Nedávno jsem psal, že Lipníku mohou závidět snad všechny města v ČR. Jenže v minulosti Lipník trpěl obrovským tranzitem a kolonami přes celé město. Kritická byla křižovatka Osecká x Tyršova x Na Horecku. Celá dopravní situace se mohla řešit jinak, ale asi nebyly peníze a tak se stavělo to co se nejvíce hodilo. Teď Lipník doplatil na to, že nemá přímé napojení na D35 směrem na Olomouc, takže všichni řidiči musí jet na východ a celé to objíždět. Celé ty stavby jsou vhodné k přepracování. Postavíme-li západní obchvat Hranice pro silnici II/440 ke kruhovému objezdu s I/35, tak můžeme rovnou zrušit 4proudou I/35 přes Slavíč. Tak zbytečná a naddimenzovaná křižovatka D1 x I/35 by se mohla vypustit a místo toho by se postavila všesměrová s D35 x D1 x II/437. Samotný obchvat I/47 je v pořádku. Vyhodilo se do luftu spousty peněz a určitě to nikdo překopávat nebude 
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Centrum dopravních informačních systémů
Centrum dopravních informačních systémů
To je dobré, tak mezi Brnem a Vyškovem při opravách jim 2+1 a kolony nevadí, to o rozšíření vozovky ani neuvažují, ale u Lipníka jim to vadí?Lenny píše:Provoz má být veden ve 2+1 pruzích, což se příliš nelíbí MD, která by raději 2+2 i za cenu rozšíření vozovky.
- Přílohy
-
- PB260002a.jpg (43.97 KiB) Zobrazeno 7666 x
Podle dnešní situace bych řekl, že se to najednou pohnulo. Udělali štěrkovou cestu od trnávky směrem k R35 (nahoře na fotce je tam ještě bláto) a dnes už skoro za tmy pracovaly nejméně tři bagry a několik nákladních aut na nejméně třech místech. Konkrétně na dvou místech u silnice mezi veselíčkem a osekem a dále mezi radvanicemi a prosenicemi a vypadalo to, že přesouvají značné množství zeminy, u radvanic odtěžovali jakýsi kopec, který je tam zřejmě navežený. Takže se do toho pustili poměrně slušně a asi bude muset zesp poslat skansce omluvný dopis.
Tady to už nemá kam utéct, spíš mám obavu o ty dluhonice.
No, to jistě. Já se omluvím a oni se tím uspokojí a potichu se zase stáhnou...
Tak jsem si dnes vyhradil čas a šel jsem si to pěkně prověřit do terénu. Zaměřil jsem se zhruba na střední úsek dálnice od Lýsek až za Osek nad Bečvou. Okrajové části už jsem nestihl, omrknu to dodatečně... Je neoddiskutovatelný fakt, že se to na několika místech skutečně rozjelo... Největší pokrok je vidět na úrovni Oseka nad Bečvou a pak u Trnávky, to ale teď nemám zdokumentováno... Překvapilo mě, že i v sobotu se alespoň u Prosenic pilně pracovalo... Aktuální stav je shrnut ve fotogalerii s odkazem níže:
http://seta00121.rajce.idnes.cz/Aktualn ... 28.11.2015
http://seta00121.rajce.idnes.cz/Aktualn ... 28.11.2015
zesp: Supr galerie i s popisy! V čem je problém u té autobusové zastávky?
Jinak v Prosenicích se po jedné koleji nejezdilo rok, ale letos od konce června
Jinak v Prosenicích se po jedné koleji nejezdilo rok, ale letos od konce června
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
Majkii: Psalo se tady o tom někde už výše - prostě až teď v Lýskách přišli na to, že to může být nebezpečné, když budou lidi chodit z Lýsek podjezdem pod tratí na tuto zastávku za situace, kdy tudy bude jezdit jeden náklaďák za druhým s hlínou... Takže se řeší její přesun na I/47 do obce, ale jako typicky to prý drhne na razítkách.... Ale moc toho o tom jinak nevím... Je fakt, že když jsem tam dnes fotil, tak tam fůra lidí (2 ks) z těch Lýsek na polední bus do města fakt podjezdem přišla... Tak nevim... Za to upřesnění o vyloučené koleji děkuji, byl jsem přesvědčený, že to bylo už někdy od února...
Dnes jsem ještě v rychlosti nafotil místo u místní komunikace z Přerova na Žernavu, kde bude po křižovatce u Lipníka asi druhé nejzajímavější místo stavby. Bude zde vystavěno SSÚD a bude zde začínat křižovatka s D55. Plochy, které jsou pro stavbu vyčleněny, jsou opravdu impozantní... Pro mě je to navíc tak trošku i smutné, protože nám zmizí místo, kam se dalo nejblíže "vypadnout" z Předmostí do přírody, pokud člověk neměl moc času dostat se někam "dál". Zahrádkářské kolonie, vycházková školní stezka s nově vysazovanou alejí a asfaltka bez provozu mezi poli vhodná pro kočárek a odrážedlo vybízela ke krátké vycházce s dětmi po práci nebo v pozdním odpoledni o víkendu. To je tímto pryč... Fotky jsem doplnil do galerie k úseku Lýsky - Osek...
http://seta00121.rajce.idnes.cz/Aktualn ... 28.11.2015#
http://seta00121.rajce.idnes.cz/Aktualn ... 28.11.2015#
Co je pravdy na zdržení teto stavby?
http://ekonomika.idnes.cz/stavby-dalnic ... nomika_rts
http://ekonomika.idnes.cz/stavby-dalnic ... nomika_rts
podle té tabulky v článku jsou podle mě minimálně 4 stavby v seznamu, které ohrožené nejsou už z principu:
D8 0805, D1 0137, R48 Rychaltice - Rybí, I/35 Valmez - Lešná 3. etapa a možná jich je více ... usuzuji tak dle mediálních vyjádření z minulosti, že dodatečné stanovisko EIA se zpracovává POUZE ke stavbám, které v době přijetí zákona JEŠTĚ NEMAJÍ PLATNÉ STAVEBNÍ POVOLENÍ a jelikož tyto stavby jej v době přijetí měly, tak se jich to podle mě netýká - pokud se ovšem Brusel nerozhodl, že se to bude týkat už i staveb s platným SP, což by situaci dramaticky měnilo ... a byla by v ohrožení i stavba Přerov - Lipník - to by se pak asi práce zastavily a to v zárodku

D8 0805, D1 0137, R48 Rychaltice - Rybí, I/35 Valmez - Lešná 3. etapa a možná jich je více ... usuzuji tak dle mediálních vyjádření z minulosti, že dodatečné stanovisko EIA se zpracovává POUZE ke stavbám, které v době přijetí zákona JEŠTĚ NEMAJÍ PLATNÉ STAVEBNÍ POVOLENÍ a jelikož tyto stavby jej v době přijetí měly, tak se jich to podle mě netýká - pokud se ovšem Brusel nerozhodl, že se to bude týkat už i staveb s platným SP, což by situaci dramaticky měnilo ... a byla by v ohrožení i stavba Přerov - Lipník - to by se pak asi práce zastavily a to v zárodku
No ale víme, že na dálnici se vydává X stavebních povolení, není možné, že některé chyběly?