Přejmenování rychlostních silnic na dálnice
Re: Přejmenování rychlostních silnic na dálnice
Jak to bude s tou R8 u Prahy? Cedule dalnice je az za MUK Zdiby. Ten kousek od Prahy bude 110 s autickem nebo v kopci bude v mistech, kde konci Praha zelena cedule dalnice?
A co takhle kdyby jsme u nás začali využívat více symbolů? Tak, aby se nám na značení vešly např. i ty Norimberky, Drážďany, Lince, či Vídně (D0), co se tam teď "nevejdou"? Slováci značí i pamětihodnosti Unesco, viz. ta nová D1 na Spiši. U nás by bohatě zatím stačilo něco takového (exit z D3 na Krumlov, stejně ještě není zprovozněn). Je to jednoduché, jasné, hezké.hh píše: Jinak diky za Vas pohled "ze zahranici". Nejake zmeny jeste prijdou, napr. nazvy odpocivek. Ale to podstatne probiha ted. Napr. Praha vs. PRAHA to by se musely vymenit vsechny znacky a hlasu, ze je to zbytecne drahe by bylo 100x vic nez je ted...
https://www.google.cz/maps/@45.5151794, ... 312!8i6656
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
-
jendelin.i
dvs: Zahlédnul jsem výkres, kde má být ve směru z Prahy IZ 1a + E 11a (zelená D, bez čas. poplatku) hned za hranicí Prahy a opačně ve stejném místě IZ 2a SMV (modré autíčko čtverec).
Tím se předejde stavu, kdy na kousíčku (už "nerychlostní") I/8 mezi hranicí Prahy a exitem 1 Zdiby by byl silničním správním úřadem KÚ Středočes. kraje...
Mně by naopak zajímalo, jestli na (směrově i výškově) "rovných" úsecích SMV I/35 mezi Turnovem a Libercem (tj. úsek 44 Ohrazenice - 41 Paceřice a možná 31 Jeřmanice - 26 Dlouhý most) bude osazena B 20a 130 km/h?
A až se bude v budoucnu I/35 přeznačovat na modro, jestli se vyznačí průtah SMV skrz město Liberec (základní povolená 80 km/h), nebo, jestli zůstane dnešní stav, kdy R35 (a s ní i SMV) končí na kraji Liberce, a dál je to průtah "obyčejné" I/35 mimo obec (základní povolená 90 km/h), s tím, že značky obce Liberec jsou na všech rampách MÚK...
Tím se předejde stavu, kdy na kousíčku (už "nerychlostní") I/8 mezi hranicí Prahy a exitem 1 Zdiby by byl silničním správním úřadem KÚ Středočes. kraje...
Mně by naopak zajímalo, jestli na (směrově i výškově) "rovných" úsecích SMV I/35 mezi Turnovem a Libercem (tj. úsek 44 Ohrazenice - 41 Paceřice a možná 31 Jeřmanice - 26 Dlouhý most) bude osazena B 20a 130 km/h?
A až se bude v budoucnu I/35 přeznačovat na modro, jestli se vyznačí průtah SMV skrz město Liberec (základní povolená 80 km/h), nebo, jestli zůstane dnešní stav, kdy R35 (a s ní i SMV) končí na kraji Liberce, a dál je to průtah "obyčejné" I/35 mimo obec (základní povolená 90 km/h), s tím, že značky obce Liberec jsou na všech rampách MÚK...
Posune se to teď o kousek na hranici ŘSD/TSK.dvs píše:Jak to bude s tou R8 u Prahy? Cedule dalnice je az za MUK Zdiby. Ten kousek od Prahy bude 110 s autickem nebo v kopci bude v mistech, kde konci Praha zelena cedule dalnice?
Nové značky na začátku D11 ještě za světla. Docela dobrý 
- Přílohy
-
- D0.jpg (76.51 KiB) Zobrazeno 8428 x
-
- D11.jpg (86.5 KiB) Zobrazeno 8428 x
Vypadá to hooodně pěkně . Ta nula nemá chybu.
je to pekne, na tej prvej fotke je vzadu aj WROCLAW. skoda, ze tam nezostala s pripadnym symbolom (PL)

Praha vs. PRAHA, preco by sa museli vymenit? vymenili by sa vtedy, keby boli po zivotnosti a kazda nova stavba, by uz mala rovno male pismo. nejake obdobie by boli dva druhy pisma, ale nebolo by to tak hrozne, nemenite ani dizajn ani typ pisma ako u nas. skor si myslim, ze bezny clovek by si to ani nemusel vsimnuthh píše: Jinak diky za Vas pohled "ze zahranici". Nejake zmeny jeste prijdou, napr. nazvy odpocivek. Ale to podstatne probiha ted. Napr. Praha vs. PRAHA to by se musely vymenit vsechny znacky a hlasu, ze je to zbytecne drahe by bylo 100x vic nez je ted...
Zelena tabula dialnice aj na D2, za olympiou a s dodatkovou tabulou dialnicnej znamky. D2 povazujem za najlepsie oznacenu vasu dialnicu, Bratislava (SK) znacena uz od Brna, exit 48 zase Wien (A). Aktualne zmodernizovany smer SK, kvalitny CB povrch. Buduci rok dokoncit smer Brno, plus vymenit zvodidla a doplnit oplotenie a budete mat kus kvalitnej dialnice.
Přeznačování D11 pokračuje. včera osazena nová zelená čtvercová značka konec dálnice na Exitu 8 směr HK.
(Přesněji pro monin-a: ve čtvrtek večer byla velká modrá, v pátek večer malá zelená - nebo jsem zase "zaspal"?)
(Přesněji pro monin-a: ve čtvrtek večer byla velká modrá, v pátek večer malá zelená - nebo jsem zase "zaspal"?)
Kámoš mi hlásil, že už zelená raší i na D5 u Berouna 
Zelená raší i na D11, dneska viděny na Jirnech a Bříství.
Asi budeme mít první silnici pro motorová vozidla a to dokonce 2.
A navíc by měla realizace proběhnout do konce roku.
Správa Plzeň podepsala smlouvu na instalaci značek s autíčkem na I/26 a I/27. Nečekal jsem tak rychlý vývoj. Je vidět, že některé krajské úřady se toho nebojí. Plzeň překvapila, čekal jsem spíše Ostravu.
„Zvýšení rychlosti na přivaděčích D5“.
Jedná se o realizaci místní úpravy formou instalace svislého dopravního značení v souvislosti s novelizací zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, a vyhlášky č. 30/2001 Sb. Novelizace převádí stávající silnici I/26 v úseku MÚK Ejpovice – Plzeň a silnici I/27 v úseku Dobřany Vysoká – Plzeň do kategorie silnic pro motorová vozidla, na nichž bude maximální dovolená rychlost omezena na 110km/h. Instalace svislého značení bude provedena dle projektové dokumentace pro provádění stavby firmy Woring s.r.o. z října 2015.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Já jsem zvědav, jak se bude hodně bát úřad v Pardubicích a Hradci. Když ta slavná I/37 měla být už dávno předvoj tohoto všeho a mělo se na ní těch 110 vyzkoušet.
Jinak důrazně žádám mapmana, aby nečetl v žádném případě tento článek a už vůbec ne komentáře pod tímto článkem (!), nebo ho budeme muset přijet omývat.
http://www.novinky.cz/domaci/388690-z-v ... aceni.html
Jinak důrazně žádám mapmana, aby nečetl v žádném případě tento článek a už vůbec ne komentáře pod tímto článkem (!), nebo ho budeme muset přijet omývat.
Ano, je to hrůza. A v podobné nekvalitě jsou asi všechny články, akorát člověk to vidí jen na tom, čemu opravdu rozumí ...
monin píše:Já jsem zvědav, jak se bude hodně bát úřad v Pardubicích a Hradci. Když ta slavná I/37 měla být už dávno předvoj tohoto všeho a mělo se na ní těch 110 vyzkoušet.![]()
Jinak důrazně žádám mapmana, aby nečetl v žádném případě tento článek a už vůbec ne komentáře pod tímto článkem (!), nebo ho budeme muset přijet omývat.![]()
zrovna jsem chtěl mapmana varovat taky
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
-
vodouch2000
Diskutující (doufám) nelze brát jako reprezentativní vzorek populace. Ostatně jako u většiny diskuzí na zpravodajských serverech. Zejména na Novinkách.cézet
Komentáře typu "stát už neví jak by z lidí dostal prachy, budu si muset kupovat známku na další silnice, apod." hovoří za vše.
Tak já v skrytu duše doufám, že si aspoň nenechají vzít prvenství a pod tou čtvercovou modrou tabulkou bude 130 v červeném kroužku. Když už tam dali ty betonová svodidla kolem bilboardů, staví oplocení, postavili MÚK Stéblová. Hlavně jsem zvědav, zda bude končit až na MÚK Palackého, protože tak je to namalované v mapce nového pojetí.monin píše:Já jsem zvědav, jak se bude hodně bát úřad v Pardubicích a Hradci. Když ta slavná I/37 měla být už dávno předvoj tohoto všeho a mělo se na ní těch 110 vyzkoušet.![]()
Demokracie ano, ale takhle lhát veřejně a vymýšlet si pohádky je dávno za hranou. Státu by nemělo být jedno co si lidí myslí a veřejně hlásají ostatním. Lež a pomluva by měla být trestána. Fňukálky by měli pokaždé na nový rok připlesknout aby se probrali a nekňučeli jako štěňata, že nemají co žrát, protože své peníze prokouřili... někomu se zavděčit nejde nikdy.
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Centrum dopravních informačních systémů
Centrum dopravních informačních systémů
Plzeň byla vždycky ve všem napředLenny píše:Plzeň překvapila, čekal jsem spíše Ostravu.
Jeee, těch článků a komentářů už bylo .. kdybych se tím měl pokaždé vzrušovat, tak bych už musel skončit v blázinci 

Co jsem viděl, tak se velkoplošné značky doplňovat majíMartin_L píše: Plzeň byla vždycky ve všem napředMě by ale zajímalo, zda-li součástí projektu přeznačení na SPMV je i doplnění velkoplošného orientačního značení. Přeci jen některé MÚK jsou takové docela chudinské.
No hlavně, aby ta velkoplošnost, nebyla pak v tomto minimalistickém vydání:
https://www.google.cz/maps/@50.0563246, ... 312!8i6656
https://www.google.cz/maps/@50.0563246, ... 312!8i6656
Něco už se začíná zřejmě dít i s přeznačováním na R46 a R35. Na exitu Vranovice- Kelčice se u nájezdu ve směru na OC objevily nově zabetonované patice s uchycením pro dva rovnoběžné svislé sloupky, čili že asi pro značku "začátek dálnice". Současné "auto" je totiž jen na sloupku jednom a to cca metr před nově plánovaným umístěním... To samé jsem zpozoroval u nájezdu na R35 z pumpy Pap oil u exitu Náměšť na Hané (čísla exitů si nepamatuju, značit exity je čísly je u nás krok tak 200 let zpátky...). Tam zase je auto na dvou sloupcích umístěných hodně široko od sebe, takže by to vypadalo blbě... Ono stejně asi bude vypadat divně, když na ty poměrně vysoké stávající sloupky pro současné obdélníkové značky dají ty čtvercové... Bude to teď opticky vypadat, že je značka dost vysoko... Jinak v OC pokračuje výměna velkoplošných tabulí ve městě, myslel jsem, že se tam už objeví nějaký ten symbol dálnice, a ono nic. V OC totiž na rozdíl od Brna, se směr k rychlostce (či dálnici) značí až těsně před jejím začátkem či nájezdem. Do poslední chvíle tak driver neví, že jede k dálnici, např. směr na Brno je stále značen modře s modrým číslem 46. A najednou jediná značka s cílem Brno v zelenině se symbolem auta a za křižovatkou už číhá velké modré auto samotné... Zato v Brně jsou cíle dostupné po dálnici (či R) dlouhodobě značeny na všech značkách ve městě již zeleně s příslušným symbolem D či R (modře)... Je zvláštní, že na toto není celostátní jednotná metodika a ve dvou "sousedních" krajských městech je to pojato naprosto opačně...
Zelené čtvercové značky dálnice (dálnice s poplatkem, vzdálenost) jsem včera viděl na D2 před výjezdem 3 směr Bratislava. Ve videu v příspěvku balance (http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic. ... 08#p119508, čas 1:30) jsou značky dálnice ještě modré. Celá MÚK v km 3 je osazena novými zelenými značkami, zelenou značku dálnice jsem viděl i na větvi Bratislava - Praha v MÚK Brno-jih.
S tím jednotným manuálem bych to viděl stejně, tak, aby konečně vymizel tento náš klondike. Co vy na to, svazáci? Jasánek?! A ostatní?!zesp píše: Od OC totiž na rozdíl od Brna, se směr k rychlostce (či dálnici) značí až těsně před jejím začátkem či nájezdem. Do poslední chvíle tak driver neví, že jede k dálnici, např. směr na Brno je stále značen modře s modrým číslem 46. A najednou jediná značka s cílem Brno v zelenině se symbolem auta a za křižovatkou už číhá velké modré auto samotné... Zato v Brně jsou cíle dostupné po dálnici (či R) dlouhodobě značeny na všech značkách ve městě již zeleně s příslušným symbolem D či R (modře)... Je zvláštní, že na toto není celostátní jednotná metodika a ve dvou "sousedních" krajských městech je to pojato naprosto opačně...
Jinak ti politici jsou neskuteční. Vůbec bych se nedivil, že se do toho ozve ještě hejtman KV kraje s obligátní krajskou roční dálniční známkou a pan ministr najde způsob, jak panu hejtmanovi vyhovět. Takže budeme mít nakonec i kus zelené D35, alá A7 Milano - Genova?
http://liberec.idnes.cz/ministr-dopravy ... -zpravy_tm
https://www.google.cz/maps/@44.6646454, ... 312!8i6656