A jak to vypadalo doteď?monin píše:Tak je pravda, že to bude na mapě vypadat, že do Liberce nevede žádná dálnice, s tím bych i plně souhlasil (turistika, cestovní ruch, atd.)
http://liberec.idnes.cz/ministr-dopravy ... -zpravy_tm
Přejmenování rychlostních silnic na dálnice
Re: Přejmenování rychlostních silnic na dálnice
Vzdyt i ty useky 130 by mohli zustat. Jenom by asi musel mit nekdo pripraveny bezpecnostni audit atd. Jenom hold by se za ni nevybiralo. Jo a k tomu znaceni. Asi je cas na to zavest diskusi nad neprimymi cili. Cile Liberec, Pardubice, Zlin si o to vylozene rikaji.
Konečně z Ťoka vypadlo něco rozumného. Ideální by bylo označit tenhle úsek jako D10. To její ukončení u Turnova mě jaksi irituje.
Letos jsem se podílel na Fakultě dopravní, ČVUT v Praze na bezpečnostní inspekci sítě TEN-T pro ŘSD - včetně R35 a I/35, takže nějaký materiál k tomu je, tak uvidíme a necháme se překvapit.dvs píše:Vzdyt i ty useky 130 by mohli zustat. Jenom by asi musel mit nekdo pripraveny bezpecnostni audit atd. Jenom hold by se za ni nevybiralo. Jo a k tomu znaceni. Asi je cas na to zavest diskusi nad neprimymi cili. Cile Liberec, Pardubice, Zlin si o to vylozene rikaji.
Rychlost 130 na vybraných místech R35 zůstane díky místní úpravě i po novém roce, zatím to vypadá, že by to mohlo vypadat takto:
a po vyřazení úseku z dálniční sítě, dokončení dokumentace a jejím projednání by se potom mohla objevit 110ka i na úsecích Hodkovická - České Mládeže a Letná - Bílý Kostel (s výjimkou jednosměrného snížení na 90 u Svárova směr Liberec).
a po vyřazení úseku z dálniční sítě, dokončení dokumentace a jejím projednání by se potom mohla objevit 110ka i na úsecích Hodkovická - České Mládeže a Letná - Bílý Kostel (s výjimkou jednosměrného snížení na 90 u Svárova směr Liberec).
R35 se možná někdy převede mezi dálnice, ale ty omezení, co tam osadí tam zůstanou, ty nikdo nesundá a nevrátí to do dnešního stavu.
Nové značky dálnice jsem viděl na úseku ve správě SSÚD Velký Beranov a Chrlice na D1, na D11 pak u SSÚD Poříčany.
Zdá se mi to, anebo nová cedule má jinou zelenou než dnešní dálniční návěsti. Ve tmě mi přišla světlejší.
Nové značky dálnice jsem viděl na úseku ve správě SSÚD Velký Beranov a Chrlice na D1, na D11 pak u SSÚD Poříčany.
Zdá se mi to, anebo nová cedule má jinou zelenou než dnešní dálniční návěsti. Ve tmě mi přišla světlejší.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Dnes jsem zahlédl nové značky Dálnice na D1 km 207, přijdou mi docela malinké a ve tmě méně viditelné.
Další jsem pak viděl na R48 v Bělotíně.
Další jsem pak viděl na R48 v Bělotíně.
R48 -> D48 se podařilo!
no ve včerejších UvR Ostrava byla zajímavá reportáž, kde jsem se na konci dozvěděl, že I/48 Příbor - NJ se značky s autíčkem nedočká více zde:
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... -regionech
čas 12:44
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... -regionech
čas 12:44
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Pražský okruh je mezi Ruzyní a Zbraslaví už přeznačen červenou nulou, značky dálnice jsem tam zatím neviděl. Opticky jsou ta červená čísla na zeleném poli mnohem výraznější a čitelnější než modrá čísla na zeleném, v tomto je to rozhodně posun vpřed.
Zelená/červená nemá chybu. Sfoukli s tím i Evropskou/D0?
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
-
rumpeak
- Bydliště: Ostrava (předtím Bruntál a předtím Havířov) - když se stěhuji, tak jedině někam, kudy vede I/11 :)
Tuší někdo jak to bude na dvojkách? V Ostravě jsou to například II/647 v úsecích PlzeňskáxRudná - Ferona a Nová Ves Vodárna - II/647xI/56 a II/447 v úsekui Kunčičky - TěšínskáxFrýdecká. Směrové dělené 4 pruhy s odstavnými, odbočovacími (připojovacími) pruhy stavěné v dálničních parametrech - Silnice pro motorová vozidla by se tady jistě hodila stejně jako třeba v Praze na vnitřním okruhu.
-
rumpeak
- Bydliště: Ostrava (předtím Bruntál a předtím Havířov) - když se stěhuji, tak jedině někam, kudy vede I/11 :)
I/11 OStrava-Opava už má autíčka 2 měsíce (od Otevření)Lenny píše:Asi budeme mít první silnici pro motorová vozidla a to dokonce 2.A navíc by měla realizace proběhnout do konce roku.
![]()
![]()
Správa Plzeň podepsala smlouvu na instalaci značek s autíčkem na I/26 a I/27. Nečekal jsem tak rychlý vývoj. Je vidět, že některé krajské úřady se toho nebojí. Plzeň překvapila, čekal jsem spíše Ostravu.
„Zvýšení rychlosti na přivaděčích D5“.
Jedná se o realizaci místní úpravy formou instalace svislého dopravního značení v souvislosti s novelizací zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, a vyhlášky č. 30/2001 Sb. Novelizace převádí stávající silnici I/26 v úseku MÚK Ejpovice – Plzeň a silnici I/27 v úseku Dobřany Vysoká – Plzeň do kategorie silnic pro motorová vozidla, na nichž bude maximální dovolená rychlost omezena na 110km/h. Instalace svislého značení bude provedena dle projektové dokumentace pro provádění stavby firmy Woring s.r.o. z října 2015.
Možná na ukazatelích směru při najíždění na MÚK, ale samotná silnice "velká" autíčka nemá.rumpeak píše:I/11 OStrava-Opava už má autíčka 2 měsíce (od Otevření)
rumpeak: Já jsem si tuto silnici projížděl minulý týden a fotil si všechny "detaily" a troufám si tvrdit na 100%, že tam autíčka nejsou, to bych byl slepý jako kotě, kdybych si jich nevšiml, když primárně toto mě zajímalo... A dobrý zrak je to, co mi tak nějak zatím slouží... Většina řidičů sice jela, jako by tam spíš byla značka dálnice, ale fakt tam nic není. Nebyla by fotka jako důkaz???
Jo, jo,mipol píše:Možná na ukazatelích směru při najíždění na MÚK, ale samotná silnice "velká" autíčka nemá.rumpeak píše:I/11 OStrava-Opava už má autíčka 2 měsíce (od Otevření)
a včera v regionech na ČT1 byla reportáž o tom, že úředníci zjistili, že mají v revíru novou cestu a začnou řešit (posudky atd ..) jestli se po ní dá jet 110.
Takže za rok ? nebo za půl, když to dobře půjde ?
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Musím říct, že v tomto mě tedy MSK velmi zklamal.
Nevím jestli se to tam personálně změnilo, ale kdysi tady byli aktivnější a odvážnější.
Nevím jestli se to tam personálně změnilo, ale kdysi tady byli aktivnější a odvážnější.
R48 -> D48 se podařilo!
Určitě to jde když plzeňský kraj dělá přípravu hned po novém roce jak tu někdo psal. Jde o to, že zákon platí a nemusí se čekat až nabyde účinnosti. To je spíš výmluva.
výše jsem na to dával odkaz ... doporučuji ještě jednou poslechnout šéfa odboru dopravy MS kraje Ivo Murase, jasně říká, že je třeba stanoviska obcí, policie, musí to na ÚD viset 2 měsíce, takže ... chce to klid, dočkáme seCountry píše:Jo, jo, a včera v regionech na ČT1 byla reportáž o tom, že úředníci zjistili, že mají v revíru novou cestu a začnou řešit (posudky atd ..) jestli se po ní dá jet 110.
Takže za rok ? nebo za půl, když to dobře půjde ?![]()
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Pokud se kraj toho nebude bát, může i zde osadit autíčka.rumpeak píše:Tuší někdo jak to bude na dvojkách? V Ostravě jsou to například II/647 v úsecích PlzeňskáxRudná - Ferona a Nová Ves Vodárna - II/647xI/56 a II/447 v úsekui Kunčičky - TěšínskáxFrýdecká. Směrové dělené 4 pruhy s odstavnými, odbočovacími (připojovacími) pruhy stavěné v dálničních parametrech - Silnice pro motorová vozidla by se tady jistě hodila stejně jako třeba v Praze na vnitřním okruhu.
D47 už máme, teď ještě D48
-
evilcleaner
jako ok, ale uniká mi význam, nevěřím, že by tam někdo někdy povolil více než 80 (přičemž teoreticky by tam mohlo být i v obci až 110). resp jinak, líbilo by se mi to, ale nevěřím tomu ani za mák.
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
Budu hnidopich, ale od našeho spoludiskutujícího, pana redaktora Poláška, bych nečekal chybné informace typu výměna směrových ukazatelů na D56 OV-FM na zelené. Jelikož to bylo R, tak byly zelené i do teď
Ale to se omlouvám, nedalo mi to, reportáž samozřejmě chválím. Je dobře, že se o těch nových SPMV se 110 mluví a že se na ně kraje alespoň nějakým způsobem připravují. Příští rok jsou volby, tak doufám, že na podzim již bude spousta "autíčkových" vábniček pro voliče napříč většinou krajů.
Jinak k Lennyho poznatku o barvě značení, dnes na kruháči u MÚK Chrlice jsem si toho rovněž všiml. Mně zase příjdou směrové značky tmavší
Jinak k Lennyho poznatku o barvě značení, dnes na kruháči u MÚK Chrlice jsem si toho rovněž všiml. Mně zase příjdou směrové značky tmavší
Tak jsem si prošel ty fotky z I/11 a autíčka tam nenašel. I navigace hlásala 90 km/h - zde mě překvapilo, že i když jsem ji již drahný čas neaktualizoval, nový úsek I/11 tam je... Jinak zajímavý postřeh - když předtím byl úsek I/11 z Opavy po Mokré Lazce považován díky čtyřpruhu za ten "luxusní" a návazná část do Ostravy za "tragickou", nyní se to úplně otočilo. Přechod z "dálnice" od Ostravy na nedělený čtyřpruh s úrovňovými křižovatkami, 50 km/h v obcích a pak dvoupruhem a přejezdem v Komárově je nyní jako pěst na oko... Mělo by se to rychle řešit... Apropo, proč nemůže být tento úsek jako dálnice a bude to jen SMPV? Dyť je mnohem lepší než celá D46... To nové pojetí tím razantním snížením kvalitativních požadavků na dálnice do toho vnáší zmatek... I tak ale předpokládám 130 km/h v celém úseku, není důvod tam ject pomaleji. Nebo ne? Přikládám odkaz na moje fotky z I/11 - kdo najde značku s autíčkem, dostane ode mě pochvalu před celým Fórem...
http://seta00121.rajce.idnes.cz/Silnice ... okre_Lazce
http://seta00121.rajce.idnes.cz/Silnice ... okre_Lazce
Dnešní update z Rozvadovské spojky ven na D5 Plzeň. Na tabulích výměna modré 1 za červenou nulu. Značka modré dálnice beze změny.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Jel jsem tam včera a autíčko je na směrovém ukazateli v Mokrých Lazích.
130 pohoda, taky bych z toho udělal déčko
130 pohoda, taky bych z toho udělal déčko
R48 -> D48 se podařilo!
Ajaj, tak to se omlouvámadi88 píše:Budu hnidopich, ale od našeho spoludiskutujícího, pana redaktora Poláška, bych nečekal chybné informace typu výměna směrových ukazatelů na D56 OV-FM na zelené. Jelikož to bylo R, tak byly zelené i do teď
No, aspoň jsem posloužil jako další důkaz hlouposti novinářů