Přejmenování rychlostních silnic na dálnice

Příprava, výstavba, provoz, dálniční poplatky, známky, elektronické mýto, PPP, legislativa, tunely, mosty
Odpovědět

Jak značit nové silnice pro motorová vozidla?

R
45
39%
S
49
42%
M
13
11%
A
0
Žádná hlasování
I
9
8%
SPMV
0
Žádná hlasování

Celkem hlasů: 116

JirkaS

Re: Přejmenování rychlostních silnic na dálnice

Příspěvek od JirkaS »

monin píše:Tak je pravda, že to bude na mapě vypadat, že do Liberce nevede žádná dálnice, s tím bych i plně souhlasil (turistika, cestovní ruch, atd.)
http://liberec.idnes.cz/ministr-dopravy ... -zpravy_tm
A jak to vypadalo doteď? :-) Celý ten článek je nesmysl, protože dálnice tam nikdy nevedla. I/35 i I/10 byly silnice první třídy, tak tam dálnici ani nelze vracet.
dvs

Příspěvek od dvs »

Vzdyt i ty useky 130 by mohli zustat. Jenom by asi musel mit nekdo pripraveny bezpecnostni audit atd. Jenom hold by se za ni nevybiralo. Jo a k tomu znaceni. Asi je cas na to zavest diskusi nad neprimymi cili. Cile Liberec, Pardubice, Zlin si o to vylozene rikaji.
adi88

Příspěvek od adi88 »

Konečně z Ťoka vypadlo něco rozumného. Ideální by bylo označit tenhle úsek jako D10. To její ukončení u Turnova mě jaksi irituje.
_jan91

Příspěvek od _jan91 »

dvs píše:Vzdyt i ty useky 130 by mohli zustat. Jenom by asi musel mit nekdo pripraveny bezpecnostni audit atd. Jenom hold by se za ni nevybiralo. Jo a k tomu znaceni. Asi je cas na to zavest diskusi nad neprimymi cili. Cile Liberec, Pardubice, Zlin si o to vylozene rikaji.
Letos jsem se podílel na Fakultě dopravní, ČVUT v Praze na bezpečnostní inspekci sítě TEN-T pro ŘSD - včetně R35 a I/35, takže nějaký materiál k tomu je, tak uvidíme a necháme se překvapit.
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Rychlost 130 na vybraných místech R35 zůstane díky místní úpravě i po novém roce, zatím to vypadá, že by to mohlo vypadat takto:
S35-rychlosti-1.png
S35-rychlosti-1.png (555.39 KiB) Zobrazeno 8582 x
a po vyřazení úseku z dálniční sítě, dokončení dokumentace a jejím projednání by se potom mohla objevit 110ka i na úsecích Hodkovická - České Mládeže a Letná - Bílý Kostel (s výjimkou jednosměrného snížení na 90 u Svárova směr Liberec).
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

R35 se možná někdy převede mezi dálnice, ale ty omezení, co tam osadí tam zůstanou, ty nikdo nesundá a nevrátí to do dnešního stavu.

Nové značky dálnice jsem viděl na úseku ve správě SSÚD Velký Beranov a Chrlice na D1, na D11 pak u SSÚD Poříčany.

Zdá se mi to, anebo nová cedule má jinou zelenou než dnešní dálniční návěsti. Ve tmě mi přišla světlejší.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Dnes jsem zahlédl nové značky Dálnice na D1 km 207, přijdou mi docela malinké a ve tmě méně viditelné.
Další jsem pak viděl na R48 v Bělotíně.
R48 -> D48 se podařilo!
bumbik

Příspěvek od bumbik »

no ve včerejších UvR Ostrava byla zajímavá reportáž, kde jsem se na konci dozvěděl, že I/48 Příbor - NJ se značky s autíčkem nedočká více zde:
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... -regionech

čas 12:44
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Pražský okruh je mezi Ruzyní a Zbraslaví už přeznačen červenou nulou, značky dálnice jsem tam zatím neviděl. Opticky jsou ta červená čísla na zeleném poli mnohem výraznější a čitelnější než modrá čísla na zeleném, v tomto je to rozhodně posun vpřed.
monin

Příspěvek od monin »

Zelená/červená nemá chybu. Sfoukli s tím i Evropskou/D0?
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
rumpeak
Bydliště: Ostrava (předtím Bruntál a předtím Havířov) - když se stěhuji, tak jedině někam, kudy vede I/11 :)

Příspěvek od rumpeak »

Tuší někdo jak to bude na dvojkách? V Ostravě jsou to například II/647 v úsecích PlzeňskáxRudná - Ferona a Nová Ves Vodárna - II/647xI/56 a II/447 v úsekui Kunčičky - TěšínskáxFrýdecká. Směrové dělené 4 pruhy s odstavnými, odbočovacími (připojovacími) pruhy stavěné v dálničních parametrech - Silnice pro motorová vozidla by se tady jistě hodila stejně jako třeba v Praze na vnitřním okruhu.
rumpeak
Bydliště: Ostrava (předtím Bruntál a předtím Havířov) - když se stěhuji, tak jedině někam, kudy vede I/11 :)

Příspěvek od rumpeak »

Lenny píše:Asi budeme mít první silnici pro motorová vozidla a to dokonce 2. :jidlo: A navíc by měla realizace proběhnout do konce roku. :jidlo: :jidlo: :jidlo: Správa Plzeň podepsala smlouvu na instalaci značek s autíčkem na I/26 a I/27. Nečekal jsem tak rychlý vývoj. Je vidět, že některé krajské úřady se toho nebojí. Plzeň překvapila, čekal jsem spíše Ostravu.
„Zvýšení rychlosti na přivaděčích D5“.

Jedná se o realizaci místní úpravy formou instalace svislého dopravního značení v souvislosti s novelizací zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, a vyhlášky č. 30/2001 Sb. Novelizace převádí stávající silnici I/26 v úseku MÚK Ejpovice – Plzeň a silnici I/27 v úseku Dobřany Vysoká – Plzeň do kategorie silnic pro motorová vozidla, na nichž bude maximální dovolená rychlost omezena na 110km/h. Instalace svislého značení bude provedena dle projektové dokumentace pro provádění stavby firmy Woring s.r.o. z října 2015.
I/11 OStrava-Opava už má autíčka 2 měsíce (od Otevření)
mipol

Příspěvek od mipol »

rumpeak píše:I/11 OStrava-Opava už má autíčka 2 měsíce (od Otevření)
Možná na ukazatelích směru při najíždění na MÚK, ale samotná silnice "velká" autíčka nemá.
zesp

Příspěvek od zesp »

rumpeak: Já jsem si tuto silnici projížděl minulý týden a fotil si všechny "detaily" a troufám si tvrdit na 100%, že tam autíčka nejsou, to bych byl slepý jako kotě, kdybych si jich nevšiml, když primárně toto mě zajímalo... A dobrý zrak je to, co mi tak nějak zatím slouží... Většina řidičů sice jela, jako by tam spíš byla značka dálnice, ale fakt tam nic není. Nebyla by fotka jako důkaz???
Country
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Country »

mipol píše:
rumpeak píše:I/11 OStrava-Opava už má autíčka 2 měsíce (od Otevření)
Možná na ukazatelích směru při najíždění na MÚK, ale samotná silnice "velká" autíčka nemá.
Jo, jo,
a včera v regionech na ČT1 byla reportáž o tom, že úředníci zjistili, že mají v revíru novou cestu a začnou řešit (posudky atd ..) jestli se po ní dá jet 110.
Takže za rok ? nebo za půl, když to dobře půjde ? :evil:
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Musím říct, že v tomto mě tedy MSK velmi zklamal.
Nevím jestli se to tam personálně změnilo, ale kdysi tady byli aktivnější a odvážnější.
R48 -> D48 se podařilo!
Dannyboy

Příspěvek od Dannyboy »

Určitě to jde když plzeňský kraj dělá přípravu hned po novém roce jak tu někdo psal. Jde o to, že zákon platí a nemusí se čekat až nabyde účinnosti. To je spíš výmluva.
bumbik

Příspěvek od bumbik »

Country píše:Jo, jo, a včera v regionech na ČT1 byla reportáž o tom, že úředníci zjistili, že mají v revíru novou cestu a začnou řešit (posudky atd ..) jestli se po ní dá jet 110.
Takže za rok ? nebo za půl, když to dobře půjde ? :evil:
výše jsem na to dával odkaz ... doporučuji ještě jednou poslechnout šéfa odboru dopravy MS kraje Ivo Murase, jasně říká, že je třeba stanoviska obcí, policie, musí to na ÚD viset 2 měsíce, takže ... chce to klid, dočkáme se :ok:
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

rumpeak píše:Tuší někdo jak to bude na dvojkách? V Ostravě jsou to například II/647 v úsecích PlzeňskáxRudná - Ferona a Nová Ves Vodárna - II/647xI/56 a II/447 v úsekui Kunčičky - TěšínskáxFrýdecká. Směrové dělené 4 pruhy s odstavnými, odbočovacími (připojovacími) pruhy stavěné v dálničních parametrech - Silnice pro motorová vozidla by se tady jistě hodila stejně jako třeba v Praze na vnitřním okruhu.
Pokud se kraj toho nebude bát, může i zde osadit autíčka. :jidlo:
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
evilcleaner

Příspěvek od evilcleaner »

jako ok, ale uniká mi význam, nevěřím, že by tam někdo někdy povolil více než 80 (přičemž teoreticky by tam mohlo být i v obci až 110). resp jinak, líbilo by se mi to, ale nevěřím tomu ani za mák.
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
adi88

Příspěvek od adi88 »

Budu hnidopich, ale od našeho spoludiskutujícího, pana redaktora Poláška, bych nečekal chybné informace typu výměna směrových ukazatelů na D56 OV-FM na zelené. Jelikož to bylo R, tak byly zelené i do teď ;) Ale to se omlouvám, nedalo mi to, reportáž samozřejmě chválím. Je dobře, že se o těch nových SPMV se 110 mluví a že se na ně kraje alespoň nějakým způsobem připravují. Příští rok jsou volby, tak doufám, že na podzim již bude spousta "autíčkových" vábniček pro voliče napříč většinou krajů.

Jinak k Lennyho poznatku o barvě značení, dnes na kruháči u MÚK Chrlice jsem si toho rovněž všiml. Mně zase příjdou směrové značky tmavší
zesp

Příspěvek od zesp »

Tak jsem si prošel ty fotky z I/11 a autíčka tam nenašel. I navigace hlásala 90 km/h - zde mě překvapilo, že i když jsem ji již drahný čas neaktualizoval, nový úsek I/11 tam je... Jinak zajímavý postřeh - když předtím byl úsek I/11 z Opavy po Mokré Lazce považován díky čtyřpruhu za ten "luxusní" a návazná část do Ostravy za "tragickou", nyní se to úplně otočilo. Přechod z "dálnice" od Ostravy na nedělený čtyřpruh s úrovňovými křižovatkami, 50 km/h v obcích a pak dvoupruhem a přejezdem v Komárově je nyní jako pěst na oko... Mělo by se to rychle řešit... Apropo, proč nemůže být tento úsek jako dálnice a bude to jen SMPV? Dyť je mnohem lepší než celá D46... To nové pojetí tím razantním snížením kvalitativních požadavků na dálnice do toho vnáší zmatek... I tak ale předpokládám 130 km/h v celém úseku, není důvod tam ject pomaleji. Nebo ne? Přikládám odkaz na moje fotky z I/11 - kdo najde značku s autíčkem, dostane ode mě pochvalu před celým Fórem...

http://seta00121.rajce.idnes.cz/Silnice ... okre_Lazce
Dannyboy

Příspěvek od Dannyboy »

Dnešní update z Rozvadovské spojky ven na D5 Plzeň. Na tabulích výměna modré 1 za červenou nulu. Značka modré dálnice beze změny.
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Jel jsem tam včera a autíčko je na směrovém ukazateli v Mokrých Lazích.
130 pohoda, taky bych z toho udělal déčko 8-)
R48 -> D48 se podařilo!
mipol

Příspěvek od mipol »

adi88 píše:Budu hnidopich, ale od našeho spoludiskutujícího, pana redaktora Poláška, bych nečekal chybné informace typu výměna směrových ukazatelů na D56 OV-FM na zelené. Jelikož to bylo R, tak byly zelené i do teď ;)
Ajaj, tak to se omlouvám :oops:. Tak často tam nejezdím, takže jsem podlehl mylné domněnce, že se tam už ty tabule vyměnily. Kolegové, co tam jezdí častěji, mi to navíc nevyvrátili, takže omyl byl hned na světě.
No, aspoň jsem posloužil jako další důkaz hlouposti novinářů ;).
Odpovědět

Zpět na „Všeobecné“