Mike píše:včera odpoledne jsem jel z Horoměřic a překvapivě se do Blanky prostě nedá dostat
tak jsem holt musel pěkně Korunovační, letenským tunelem a Povltavskou
ten kulaťák je fakt katastrofa....
Nepřekvapivě a nejen na Kulaťáku. Na Smíchově se do ní nedá dostat taky, ani do Strahováku z Kartouzský (fronta na Jiráskův most) ani do Dobříšský z Radlický (totální jam v prostoru křižovatky). Moudrý řízení provozu preferuje průjezd těch, co už jsou dole, a z nájezdů pouští na zelenou tak tři auta. Takže z Radlický kolem ženských domovů do Nádražní, a z Kartouzský rovně a přes Strahov, tam jsem nepotkal ani kolo. Učme se zas jezdit postaru
Z trasy Albertov - Pod Kaštany, když jedu SATem a Dejvickým tunelem, vyjíždím na povrch druhým sjezdem u Letné, tak v noci (okolo půlnoci) tvoří čekání na zelenou asi tak polovinu celkového času cesty (čekám i 4-5 minut). Ve dne jsem tam nikdy nejel, tak nevím, ale není tam náhodou blbě viditelná indukční smyčka, která má spustit zelenou v "idle" času křižovatky, ale díky tomu, že se do levého pruhu sjezdu řadí auta až skoro v "povrchové" části sjezdu, tak není aktivována a pak tam člověk trčí na červený až do skonání věků čumíc na úplně prázdnou volnou křižovatku?
To si fakt TSK dělá z nás jen srandu a prdel? To z těch Holešoviček jsou fakt značeny jen ty K.Vary, Troja a ZOO? To tam není vyznačen nakonec ani Městský okruh?! To je neuvěřitelný diletantismus. http://kasme.rajce.idnes.cz/malovanka-1 ... 124733.jpg
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Dneska ráno jsem si mimořádně projel Blanku tam a zpátky (od Balabenky na Pohořelec a zpět) a vidím jako obrovský problém křižovatku Povltavská x Bulovka. Jedno auto odbočující doleva to tam dokáže tak zasekat... Myslím si, že se Bulovka bude muset zaslepit.
Vrátím se ještě ke Strakonické před Barrandovským mostem do centra. Večer, tma, mrholí. Díky tomu, že vím, jak to tam vypadá, řadím se poslušně do levého pruhu. Nicméně ten kdo to nezná, netuší vůbec nic. Má návěst 500 m před odbočením, která říká, že bude odbočovací pruh (nikoli že se průběžný pruh změní na odbočovací) - 1. chyba. Další informace viditelná z dálky ve tmě, je uspořádání pruhů na portálu - rovně a rovně+vpravo. Že je pravá šipka škrtnutá, v noci a z dálky není absolutně vidět - 2. chyba. V místě "šikany" jede vedle mě auto. Bílé značení je za tmy totálně zmatené, plete se to, co je nové, s tím, co je odbroušené. Chybí šipky. 3. chyba.
Výsledek. Řidička vedle mě jede v pravém pruhu zvesela rovně jako se vždycky jezdilo. A já za hlasitého troubení zůstávám v BUS pruhu. Co bych čekal, že.
Jestli se v tomto místě stane nějaká nehoda, je plně přičitatelná tomu, kdo připravil, schválil a zrealizoval tuhle tragickou místní úpravu.
Jaky je vlastne hlavni důvod ucpavani Strakonicke? Cetl jsem ruzne verze: 1.odboceni na Barandak a ucpany sjezd do Modran, 2.vykrizeni za Barandakem do centra nebo 3.uzavirani tunelů.
Když se koukne člověk na intenzity na google maps ve všední den v 8:30. Tak mi přijde, že to brzdí křížení ze strakonické do zlíchovského tunelu a nájezde na barandak. respektive krizeni, spise sjezd do modřan. Před Mrázovkou asi je červená, ale všechny výjezdy z tunelu dále jsou zelené, tak možná jsou příliš opatrní s tou červenou. A asi to blokuje i sjezd na radlickou.
Blokuje to z velké části i sjezd na Radlickou, kdy odbočující auta zabírají nejen odbočovací ale i pravý pruh a když se někdo snaží dostat ze levého do ucpaného pravého tak ucpe i ten levý pruh...
Mozna nastal cas na nejake organizacne technicke opatreni. Navesti „pravy pruh odbocuje, levy jede rovne, kdo to ucpe, bude zastrelen“ apod. Pomahaci a chranici na motorkach by se tam taky mohli občas po ranu ukazat. Je spatny když kvůli spatnymu odbocovani pul Prahy stoji. Ale vlastne koho to zajima, když uz seřídit semafory je občas mission impossible.
Troufam si tvrdit, ze ta situace na Strakonicke je spolecne se situaci kolem napojeni Prumyslove na Sterboholskou do centra asi nejmasivnejsi dopravni problem v dnesni Praze a okoli. Vsechno ostatni je preci jenom druha liga...
No ta Kbelska začíná do té první ligy taky postupovat.
Napojení Průmyslové by bylo při troše snahy celkem řešitelné (3 pruh).
Řešení té Strakonické spíš celé té múk "MO jihozápad", která zahrnuje celý úsek od Barrandovského mostu až po Dobříškou je docela oříšek. Jak do toho chtějí zaústit ještě Radlickou moc nechápu. No a když by náhodou postavili KOMOKO, tak už to úplně dorazí včetně D0 na mostě přes Vltavu.