0805 Lovosice – Řehlovice

Praha – Ústí nad Labem – Německo
Odpovědět

Jak dlouho bude nový úsek otevřen?

den
0
Žádná hlasování
několik dní
4
3%
týden
2
2%
měsíc
17
13%
rok
9
7%
několik let
23
18%
na věky
71
56%

Celkem hlasů: 126

Dr.Fe1

Re: 0805 Lovosice – Řehlovice

Příspěvek od Dr.Fe1 »

JirkaS: Možná až si uvědomíte, že existuje i jakási EU propaganda (ať už např. kolem Ukrajiny či imigrantů), která propaguje jednotný názor, byť nepravdivý, tak si uvědomíte, že to co se odlišuje od této linie nemusí být zrovna ruská propaganda. Mnohdy je to docela obyčejná pravda.
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Pánové, věnujte se tématu - tedy stavbě D8. Informační zdroje si řešte v odpočívce.
R48 -> D48 se podařilo!
meh

Příspěvek od meh »

:ok: dnes jsem si jen rychle projel stavbu dalnice a vsude se maka, spis vice nez mene ;)
Přílohy
fotka.php.jpg
fotka.php.jpg (69.33 KiB) Zobrazeno 10099 x
mám štěstí, že žiju v kraji, kde se jedna dálnice staví skoro 30 let...
Kuba

Příspěvek od Kuba »

Potvrzuji - dnes v 17:45 na MÚK Řehlovice běhali hoši s kolečkama, jezdil domíchávač s betonem. Zde byla v činnosti vrtná souprava http://mapy.cz/s/m8IQ

Zde bylo navezeno za poslední 3 týdny cca 2-3m silná vrstva souvrství budoucího tělesa. Na opačné straně od silnice rychle pokračuje betonáž propustku pro Žimský potok.
http://mapy.cz/s/m8IS

V 19:45 zde http://mapy.cz/s/m8J4 dělníci za světla reflektorů svařovali armokoše. Věc v ČR nevídaná!
Kuba

Příspěvek od Kuba »

Subterra bude provádět práce na vystrojení tunelu Prackovice a Radejčín.

http://www.subterra.cz/aktuality.tab.cs ... 2-36&Year=
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Díky za zprávy, konečně je vidět, že je myšleno dokončení tohoto úseku vážně.
Orel

Příspěvek od Orel »

Od minulého týdne je překopána silnice nad Řehlovicemi v místě budoucího zářezu pro D8. Na pondělním snímku pracuje vrtná souprava na založení východní pilotové stěny pro vedení budoucího tělesa dálnice. Kolektor s přeložkou vodovodního řádu pro Řehlovice je již zasypán.
Přílohy
Mapka.jpg
Mapka.jpg (60.88 KiB) Zobrazeno 8857 x
Řehlovice.jpg
Řehlovice.jpg (150.57 KiB) Zobrazeno 8857 x
Kolektor.jpg
Kolektor.jpg (153.55 KiB) Zobrazeno 8857 x
vondr

Příspěvek od vondr »

Stát obnoví železnici zničenou sesuvem na D8, zvažuje i přemostění
http://usti.idnes.cz/stat-obnovi-zelezn ... zpravy_alh
Kuba

Příspěvek od Kuba »

Zde lze vidět rozdíl mezi ekologem a ekologistou.
http://www.rozhlas.cz/sever/informaceze ... 8--1555487
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

vondr píše:Stát obnoví železnici zničenou sesuvem na D8, zvažuje i přemostění
Díky za dobrou zprávu.
kot

Příspěvek od kot »

Potěšilo mě, že příroda se chová normálně a dálnice ji nepohoršuje :D - na rozdíl od toho šmejda země. :zvraci:
nollie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nollie »

Michal R

Příspěvek od Michal R »

... tak zdá se, že jsou to dobré zprávy....

To Admin: Protože to vypadá, že výše uvedená tipovačka na zprovoznění úseku 0805 je vcelku mimo (do roku 2015 a pak s Kubačkou v roce 2038 :-) dovolím si navrhnout tipovačku novou:
IV.Q/2016 - I.Q/2017 - II.Q2017 - později ..... a nebo nějak jinak....

Ale k věci, zkraje prosince při cestě z UL do Prahy jsem to jako obvykle jel z Řehlovic na Habrovany, Radejčín, Hrušovku a Velemín a zhruba po čtvrt roce neuvěřitelný posun stavby. (dobrá trasa na sightseeing tour) Málokde jsem takový optimista, jako v případě dostavby D8.

P.S. Ve věci obnovy železniční tratě jsem tu letos obhajoval ji znovu nestavět. A přiznávám, že jsem se v této věci mýlil..... 8-)
dd

Příspěvek od dd »

Dr.Fe1 píše:
vondr píše:Stát obnoví železnici zničenou sesuvem na D8, zvažuje i přemostění
Díky za dobrou zprávu.
Nemyslím, že je dobrá zpráva, že se vůbec zvažuje postavit most za 200-300 milionů na trati zcela lokálního významu. Těch několik vesnic po cestě lépe a rychleji obslouží autobus. Za takové peníze by se zde dala objednat standardní obslužnost na 100 let. Nemluvě o tom, že zde již autobusy beztak jezdí a po dostavbě trati bude nutné platit provoz poloprázdného motoráku.

I těch 20-50 mil. za variantu bez mostu mi přijde neobhajitelně moc.
Kaik

Příspěvek od Kaik »

dd píše: I těch 20-50 mil. za variantu bez mostu mi přijde neobhajitelně moc.
Ona ta trat spojuje dve mesta, a nikdo nevi jake budou potrebne dopravni toky za 30 let. Proto je spis dobre, ze se trat opravi, ale rekl bych, ze jeji nevyhodou se klikati, a pak vzdalenost + rychlost snizuje vyznam teto zeleznice.
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

dd: Podle mě by ta trať měla být opravena bez jakékoliv diskuze, protože byla poškozena vnějšími vlivy - tedy vinou někoho jiného. Především asi kamenolomu, potažmo státu, který provozování kamenolomu umožnil. Za druhé je to trať s nevýraznějším turistickým potenciálem široko daleko. Za třetí má i nezanedbatelný význam pro běžnou každodenní dopravu do zaměstnání atd.
Taková věc zatraktivňuje celý region a má i dost vedlejších pozitivních vlivů - jakože například turisté přinesou nějáké peníze do vesnic na trati.
P_V

Příspěvek od P_V »

Na určení viníka sesuvu by musel proběhnout soud. A už předem víme, že co znalec, to odlišný názor.
jozka

Příspěvek od jozka »

Most za 200-300 mega je podle mne uplne obycejny pokus vytriskat prachy z havarie. Stejne tak 20 mega za variantu bez ni. Trat je 150m od dalnice. Ta ma most nebo opatreni v tehle cene?
Tomáš Němec

Příspěvek od Tomáš Němec »

Michal R píše: P.S. Ve věci obnovy železniční tratě jsem tu letos obhajoval ji znovu nestavět. A přiznávám, že jsem se v této věci mýlil..... 8-)

Tohle přiznání mě zaujalo ;) nechcete Michale trochu rozvést, proč to dnes považujete za chybu a na základě čeho jste změnil názor?
dvs

Příspěvek od dvs »

Co bude z toho armování v místě sesuvu? Opěrná zeď? Ty "nádrže" v pozadí je asi nějaká mobilní betonárka?
Myslím tento obrázek z galerie: http://gallery.ceskedalnice.cz/var/albu ... 1449997626
Tady je to vidět ještě lépe: http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... 1211/D8_59
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

že by podzemní těsnící stěny... http://www.zakladanigroup.cz/img_tech/xpts1.pdf

betonárna nebo i bentonitové hospodářství
Michal R

Příspěvek od Michal R »

Tomáš Němec píše:
Michal R píše: P.S. Ve věci obnovy železniční tratě jsem tu letos obhajoval ji znovu nestavět. A přiznávám, že jsem se v této věci mýlil..... 8-)

Tohle přiznání mě zaujalo ;) nechcete Michale trochu rozvést, proč to dnes považujete za chybu a na základě čeho jste změnil názor?
Tak předně chci říct, že nevidím tento problém jako černobílé schéma, a tedy nic jako zcela určitě nestavět - samozřejmě postavit. Pokud jsem na jaře psal, že reko železniční trati ne-e, tak to nebylo proto, že bych neměl rád vláčky (to docela naopak), ale proto že každé řešení obnovy tratě se bude muset vypořádat zejména s problémem statiky drážního tělesa. (dokonce na toto téma se vyvinula lehce jalová diskuze, jestli větší dynamické otřesy udělá souprava 411 na kolejích na horní hraně odtrhu a nebo plně naložený TIR pár set metrů níž). A určitě to nebude levné. Dnes se mluví o ceně v řádu 1/4 až půl mld. Kč a stále si myslím, že jsou potřebnější stavby...

Nicméně se po celý rok pohybuju po trase sever - Praha - jih, a mnohokrát za rok si udělám s kolegou zde z fóra "výpravu na dálnici". A měl jsem možnost vidět, že i v situaci, kdy je Radejčín koncové hlavové nádraží, tak cestujících je hodně. Dokonce překvapivě hodně. Navíc onen kolega z fóra je krajan a potvrdil, že hodně jsem se mýlil v hodnocení využítí cestujícími.

Navíc jak jsem se doslechl, tak část CAPEX na obnovu pokryje pojistné plnění a aktuálně je vůle trať obnovit. Jenom bych si přál, kdyby někoho napadlo ekonomicky vytěžit turistický potenciál... třeba sezónní víkendový provoz s párou a historickými vozy.... a nebo klidně něco jiného. V Německu i Rakousku jsem na podobný typ atrakce narazil několikrát, tak proč ne tady.... Ústí-západ - Lovosice - Úpořiny - Ústí západ...... (P.S. pokud to někdo čte, kdo by to myslel vážně, nezapomeňte zařadit do soupravy jídelní vůz a vůz pro kola. Jednak je každému buřt, že to nejsou historické vozy a jednak je v jídeláku i u kol plno. Jako v tom Německu...)

Takže sečteno a podtrženo, pořád se může ukázat, že se na cestě objeví technická (a přeneseně i ekonomická) překážka, kterou nepůjde odvalit. Netvrdím, že znám všechny souvislosti, ale dle mého názoru spíše obnovit.

(sorry za off-topic, ale přeneseně to přeci jen k tématu je....)
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Už jsem se lekl, že se u MichalaR, známého nekompromisní nenávistí k přírodě a k železnici, něco změnilo, ale je vše při starém. Jen už to nepíše tak natvrdo, jako v minulosti a hezky dokulata zaobaluje .......
Michal R

Příspěvek od Michal R »

.... "nekompromisní nenávistí k přírodě"... :-) tak jo, tak si to klidně myslete.....
Pokud argumentuju tím, že v případě, kdyby náklady na reko kousku železnice v extrémně složitém prostředí přesáhnou mez, kdy se jim začne říkat astronomické, se reko železnice jako projekt zastaví, je fakt. A myslete si o tom co chcete, ale pokud se na geoprůzkumu svahu ukáže, že je to "celé v pohybu" víc než zdrávo, bude nesmírně obtížné zde postavit železnici. Neříkám, že to nepůjde, ale podle všeho v extrémně nepříznivé variantě budou stavební náklady v mld. Kč. (jak jsem nakoupil, tak prodávám... sorry, nechť to okomentují stavaři). A jakkoliv si nepříznivou variantu nepřeju a v případě avizovaných nákladů v řádu stovek mil. Kč jsem pro obnovu, tak v případě, že by se náklady vyšplhaly na (třeba) 4 mld. Kč, tak není síly lidské ani božské, aby to stavělo. A to je realita. Netuším, jestli ta hranice stavět/nestavět je někde okolo milardy jedné či pěti, ale je jasný, že nějaká taková hranice je. Pokud z úvahy, že i když si něco přeju a chci, existuje něco jako value-for-money, Doktore vyvozujete moji nenávist k železniční dopravě/přírodě.... no, pánbůh s námi a všechno zlý pryč....

Tak ještě jednou, polopaticky:
- lidí jezdí fakt dost (víc než jsem myslel)
- lidi tam fakt vlak chtějí, jsou na něj zvyklí. Fungujeto jako dopravní prostředek. (to je fajn)
- politici maj vůli to postavit (velmi potřebný předpoklad)
- není s tím spojeno žádné zásadní veřejné projednávání a povolování (to že je to plus snad netřeba komentovat)
- jsou na to peníze (nebo alespoň tomu vše zatím nasvědčuje)
- pokud tím jezdí lidi, není to ekonomický nesmysl (vždycky to samo stojí na finacování obslužnosti z kraje, ale to teď neřešme, teď jsme tu "polopaticky"
- je to příležitost pro turismus (viděno v zahraničí)
ALE
- konečná podoba technické řešení vzejde z geotechnického průzkumu. Existuje obava, že to "vyjde blbě" a bude za ranec.
- může se stát, že ten ranec bude fakt ranec. A pak se to nepostaví.
He?
Sosa

Příspěvek od Sosa »

dvs píše:Co bude z toho armování v místě sesuvu? Opěrná zeď? Ty "nádrže" v pozadí je asi nějaká mobilní betonárka?
Myslím tento obrázek z galerie: http://gallery.ceskedalnice.cz/var/albu ... 1449997626
Tady je to vidět ještě lépe: http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... 1211/D8_59
Tzv. Milánské stěny, něco jako se používalo na Blance u hloubených tunelů, vzadu je bentonitové hospodářství, bentonit je požit jako pažení u nestabilních hornin v průběhu hloubení stěny.
Odpovědět

Zpět na „D8“