I/11 Prodloužená Rudná - Mokré Lazce - Obchvat Opavy
Re: I/11 Prodloužená Rudná - Mokré Lazce - Obchvat Opavy
Tak já bych to viděl asi takto. Všem bydlícím okolo stavby muselo být jasné už cca 40 let, že jednoho dne se tam ta silnice stavět bude. Ti co zde měli pozemky za ně dostali zaplaceno buď v rámci výkupů nebo vyvlastnění (o výši nebudeme debatovat), Těm ostatním hold nezbude nic jiného, než stavbu buďto přijmout, nebo se odstěhovat. Hold je to prostě veřejný zájem, a proto je to tak, že jednotlivci musí ustoupit většině. Tím neberu nikomu právo se soudit(potažmo se odvolávat), ale není možno postupovat tak, že budu blokovat něco o čem 40 let vím, že tam nastane a jednou stejně nastane, protože nemohu blokovat donekonečna. Je mi jasné že dotyčným jde pouze o svůj prospěch a peníze. Proto bych doporučil stavbu dostavět a pak s nimi vést řízení třeba dalších 40 let. Bohužel naše státní správa není nastavená zabývat se věcností, ale pouze úplností, což nás přivádí tam kde jsme:-)
Pro odlehceni situace ok,alespoň jsem se zasmál, co ti co tu dejme tomu vlastni ty pozemky 100 let? Navrhuji odsun do lágrů.
A před 200 lety patřily jinému a za 100 let zase někomu dalšímu. Všichni mají u bráku 3 až X aut a dělají, že nechápou.
Nakonec tobě vadí spíš nyní ta Vřesinská, než časem ta Rudná?
Nakonec tobě vadí spíš nyní ta Vřesinská, než časem ta Rudná?
Ne mi vadi,když nekdo chce prijit a vzit někomu ,co je jeho a da mu za to,co uzná za vhodné
Můžete být rád, že máme zákony takové jaké (bohužel) jsou... Skoro nikde v západní Evropě by se s vámi nebavili, postavili to a pak se můžete soudit a odvolávat do aleluja... Prostě tady je veřejný zájem značně převyšující zájem menšiny (majitele), ať se vám to líbí, nebo ne.
Ford S-Max MK 2
VW Golf VII variant
VW Golf VII variant
To je pravda ,nebavili,ale bez řeči a automaticky adekvátnězaplatili a to je ten malý rozdíl
Tak by mě zajímalo koho jste těch 25 volil, protože to jsou ti odpovědní lidé, ti kteří nám tady vládnou a sepsali zákony tak, že za Váš 100 let vlastněný majetek jste dostal tolik kolik jste dostal.
Prostě to tak je všichni dostávají stejně. Hold někdo uzná a pochopí a někomu je to málo a bylo by málo i kdyby dostal desetkrát tolik.
Buďte rád že nejsou u vesla komunisti ti by se s Vámi vůbec nebavili (vlastní zkušenost a zvyk jsem si, co mi zbylo, a nic jsme nedostali)
.
Prostě to tak je všichni dostávají stejně. Hold někdo uzná a pochopí a někomu je to málo a bylo by málo i kdyby dostal desetkrát tolik.
No jsem jen soused a bohužel i kdyz s nimi souhlasim,,tu paku ovlivnit na to nemam,kdybych mel,budu se branit stejně,nepotrebuji,aby mi hrkali auta pod okny.. Kdyby byly....teda komanci, Rudna by nebyla treba na tech par aut,co tu jezdilo.
To nechce nikdo, ale bohužel, plánovači naplánovali, úředníci schválili a hold někde ta cesta vést musí.
To chapu, co vim,vsichni to chapou,ale jsou ,tak za ty roky ,co urady tlačí vše jen silou naštvaní. Ty věci kolem dokola nikdo neví a já to nejsem poveren sdělovat
To po Vás nikdo nechce, jen je třeba si uvědomit, že blokováním stavby neškodíte těm úřadům ale obyčejným lidem. Naopak úředník má radost, má práci může řešit 
Tak proč ti lidé nejdou manifestovat pred radnici,ja tady vidim v te diskuzi ,jen jednoho vinika, jak je možné, ze zacla stavba,kde nejsou vyreseny majetkopravni vztahy, Jasně,stavime,řešíme za pochodu,kdo se postavi,toho smeteme, kdyby to byl normalni clovek,tak s nim zametou,ale nepocitali,ze narazi na nekoho,kdo je fundovany,znaly a umi se uccinne branit,tak ho je treba znemoznit,pospinit
Tak myslím že, o to vůbec nejde někoho zesměšnit, jen si ten fundovaný člověk musí uvědomit, že jednoho dne ta cesta stejně bude, jen oddaluje nevyhnutelné, proto jsou na něj lidé naštvaní.
Jo ,to se vi,ale když treba navrhoval technicky lepší protihlukove zabrany,nebo méně hlučný asfalt,toto vse existuje, bohužel je to vsem fuk,levnejsi asi vyhrava, bojuje i za nás,nás se to dotýká,co se neudela teď,tak nikdy a to jsou jen stripky
Co dodat NIMBY.
Takže super,,žádný problém,dobře to ti politici udelali, vsichni spokojeni,ani zminka o kolonach,problemech v Porubě,fakt nevim o co vam jde,samozřejmě zertuji,ale vyznelo to tak.
A je tam kupa zajímavých informací, jako třeba že je nutné dobudovat jihovýchodní obchvat Opavy (čas: 12:54) nebo že gabionová stěna v zářezu je dlouhá 13 až 14 metrů (čas: 10:00)tod píše:https://m.youtube.com/watch?v=aZIMBg0s2ys
možná už to tu bylo
Jo,to je důležité a podstatne,tedy pro obyvatelé Poruby,,Možná by je zajimalo,zdali ty nuzky byly zlaté,nebo jen imitace.
-
rumpeak
- Bydliště: Ostrava (předtím Bruntál a předtím Havířov) - když se stěhuji, tak jedině někam, kudy vede I/11 :)
Tak obloukový most se nekoná z důvodu finančního, ale stavu podloží. Zajímavé info.tod píše:https://m.youtube.com/watch?v=aZIMBg0s2ys
možná už to tu bylo
-
Hanes
- Kontaktovat uživatele:
Melo by se to resit jak v Nemecku: nedohodnou se na nejake castce (maximalne trojnasobek trzni ceny), pozemek je "zabaven" pro ucely vystavby ve verejnem zajmu a stavi se. Majitel se pak muze soudne prit o cenu za svuj pozemek spousty let. Nestava se, ze by vysoudili vyssi castku nez jim byla nabizena na zacatku. Navic zaplati mraky penez za soudni znalce a odhadce......
Na konci světa: I/60 a kousek od civilizace: A 94, jinak na cestě mezi nimi.
Souhlas, problém bude to, co je tržní cena...kdyby nebylo toho, je to dnes, už zastavěno RD, luxusní pozemky. Taky běžná praxe a jen příklad, město vykoupí pozemky od vlastníků za 10Kč/m, prodá soukromé firmě za 200Kč/m a ta to následně prodá investorovi za 3000Kč/m. Samozřejmě město ruku v ruce s tímto změní velice rychle územní plán....Bohužel v tomto nejsme v Německu.Hanes píše:Melo by se to resit jak v Nemecku: nedohodnou se na nejake castce (maximalne trojnasobek trzni ceny), pozemek je "zabaven" pro ucely vystavby ve verejnem zajmu a stavi se. Majitel se pak muze soudne prit o cenu za svuj pozemek spousty let. Nestava se, ze by vysoudili vyssi castku nez jim byla nabizena na zacatku. Navic zaplati mraky penez za soudni znalce a odhadce......
-
evilcleaner
tenhle pláč o peníze mi už leze krkem, ta silnice je tam zakreselná v úp víc než dvacet let, mluví se o ni posledních padesát. jestli si tam někdo koupil v té době pozemek s tím, že tam ta silnice nakonec nebude, protože navrhne nesmyslné trasování za skalku (ing. arch.) tak asi nemá všech pět pohromadě. z mého pohledu je to, jako by někdo brečel, že je tam rybník, protože kdyby tam nebyl, tak by pod ním byly luxusní pozemky pro RD.

Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
Můžu se zeptat kolik Vám je let?evilcleaner píše:tenhle pláč o peníze mi už leze krkem, ta silnice je tam zakreselná v úp víc než dvacet let, mluví se o ni posledních padesát. jestli si tam někdo koupil v té době pozemek s tím, že tam ta silnice nakonec nebude, protože navrhne nesmyslné trasování za skalku (ing. arch.) tak asi nemá všech pět pohromadě. z mého pohledu je to, jako by někdo brečel, že je tam rybník, protože kdyby tam nebyl, tak by pod ním byly luxusní pozemky pro RD.![]()
-
evilcleaner
to jistě můžete... 
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.