Severojižní Magistrála
Re: Severojižní Magistrála
Tak ten směr do centra je ještě větší masakr, než z centra ven. Z 80 na 50 a ihned kamery.
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Dneska v 10:00 jsem byl svědkem sundavání cedule "konec SMPV". Jsem zvědav, co se z toho nakonec vyloupne.caveman píše:SPMV navíc končí již za jižní spojkou.
Že by i v Praze pukaly ledy? Tomu nevěřím.. 
Odpoledne jsem tam jel znova a cedule je momentálně tady https://mapy.cz/s/ogf7 a pak ještě jedna stejná tady https://mapy.cz/s/ogft. Snad jsem žádnou další, týkající se značení SMPV, nepřehlédnul, v tom lesu reklamních cedulí to není jednoduché. Rychlostní omezení zůstává tedy stejné (a skoro bych tipnul že zůstane). Ale teď to vypadá na nějaký mezistupeň v instalaci značení.
Večer jsem si magistrálu projel tam i zpátky. Směrem do centra byla SPMV protažena - světe div se - až na Pankrác, bez rychlostního omezení. Směr Brno je až po Vyskočilovu padesátka, dál SPMV bez omezení, takže taky osmdesát. Otestoval jsem, jestli už i nastavily radary na osmdesát a teď budu čekat, jestli přijde obálka. Byl jsem sám, všichni ostatní jezdí spisovně pade, jak to mají v hlavě 
A to už jsou tam nové čtvercové modré značky?
Adamos: Do centra jsem před měřením rychlosti i nadále zaregistroval značku omezení na pade, aspoň odpoledne tam ještě byla...
.. večer tam omezení na sto procent nebylo. Značky autíčka jsou starého provedení, tedy obdélník na výšku, metr krát metr pade.
Jak furt marně doufá, že TSK se změnímonin píše:A to už jsou tam nové čtvercové modré značky?
nové modré autíčko je na konci D1 na nultém km
zatím jen vlevo ve směru jízdy
více fotek na http://kasme.rajce.idnes.cz/Praha-Brno-151220/
více fotek na http://kasme.rajce.idnes.cz/Praha-Brno-151220/
- Přílohy
-
- cestou zpátky už byla tma
- D1km0.jpg (55.71 KiB) Zobrazeno 9362 x
-
- SJM-Kačerov.jpg (41.57 KiB) Zobrazeno 9363 x
-
- SJM-Pankrác.jpg (39.81 KiB) Zobrazeno 9363 x
Ale "zásadní" změna je i v umístění značky začátek dálnice, na první kasmeho fotce je vidět, že začátek dálnice a omezení na 100 je už na jednom sloupu, zatímco dříve to bylo nejprve 100, pak dálnice (viz https://goo.gl/maps/Q6KKb2qWxmL2). Takže už ten kousek, než se připojí stoupání od Spořilova, nemá 130, po letech si toho všimli. A pak že to v Praze nefunguje...
To bude asi tím, že toto je první značka ŘSD... Už asi měsíc si tu posíláme stovky značek ŘSD - Prahy jsem neviděl myslím ani jednuAles píše:A pak že to v Praze nefunguje...
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Nějak pořád nemůžu uvěřit té 80 na magistrále, včera jsem tam jel, koukal po značkách, 50 nikde jen značka SPMV, ale stejně jsem jel jen 70
Cítím v tom nějakou čertovinu.
Ta značka se 100 a pak dálnice byla vtipná, tam jsem se tomu vždycky smál, omezení na 100 asi na 150m
, ale takových míst je u nás plno.
Ta značka se 100 a pak dálnice byla vtipná, tam jsem se tomu vždycky smál, omezení na 100 asi na 150m
R48 -> D48 se podařilo!
Taky mi to přijde jako scifi, už jen ve vztahu k totálně zakonzervované a neprůstřelné TSK. A nikde o tom není také zmínka v tisku. A to ani v sobotní příloze Rudého Prava, v Haló sobotě a ve Večerní Praze také ne 
to Ales:
JJ.. ta prvni znacka mi dela caru pres rozpocet, neb jsem si tak vzdy uzival kratce na predjizdeni 130 km/h. Takto nyni pouza ta 100 km/h. Premyslel jsem kdysi, ze na ten maly rozpor upozornim, na druhou stranu proc dloubat nekam, kam snad ani cert nevidi...
JJ.. ta prvni znacka mi dela caru pres rozpocet, neb jsem si tak vzdy uzival kratce na predjizdeni 130 km/h. Takto nyni pouza ta 100 km/h. Premyslel jsem kdysi, ze na ten maly rozpor upozornim, na druhou stranu proc dloubat nekam, kam snad ani cert nevidi...
Zdržuji se hlavně jižně od Dunaje, ale rád se podívám i na severní břeh a sem tam i na západ od Rýna.
Projel jsem si na Štědrý den magistrálu v obou směrech mezi centrem a Spořilovem a skutečně to vypadá na velký myšlenkový posun. Ve směru z Prahy jsem zaregistroval IZ2a už za MÚK s Vyskočilovou, ve směru do centra pak IZ2b až na Pankráci, těsně následované v podstatě zbytečnou B20a "50". Naopak jsem nezaregistroval žádné omezení pomocí B20a. Vyplývá mi z toho 80 až na Pankrác
!
Kdysi jsem tady sliboval hlas v komunálních volbách za pouhý příslib toho, co se teď skutečně stalo, takže to vypadá, že mé celopražské voličské dilema bude rozřešeno naprosto nečekaným způsobem
!
Kdysi jsem tady sliboval hlas v komunálních volbách za pouhý příslib toho, co se teď skutečně stalo, takže to vypadá, že mé celopražské voličské dilema bude rozřešeno naprosto nečekaným způsobem
Tak na Štavnici je už nově osazená 50, což hlavně ve směru z centra je určitě dobře, vzhledem k té chystané zastávce MHD. Ovšem nesmělo by to být značeno hezky po "Pražsku", tedy kdy značka ve směru z centra je umístěna jen vpravo a přitom by šla pohodlně umístit i vlevo.
Fotku mám jen v opačném směru.
- Přílohy
-
- 227.JPG (74.9 KiB) Zobrazeno 8779 x
Značka umístěná vedle pozemní komunikace platí pro celou pozemní komunikaci v daném směru, takže na chodníku i na vozovce.
Mapmane chceš říci, že při jízdě v levém pruhu mám fakt sledovat přes auta v pravém pruhu, chodník a cyklostezku značky a ty jsou pro mě /levý pruh/ platné ?

Jistě - jsem jen citoval příslušnou vyhlášku...
Z tohoto pohledu mě zaujala ta kombinace se značkou cyklostezky (a dalších podobných). Co tím chtěl "básník" říci, bývá většinou jasné, ale stejně tak by se k tomu dalo přistoupit čistě formálně a že by tedy značka platila pro celou komunikaci...
A naopak; pokud se jako samostatná komunikace bere cyklostezka, tak tato 50tka platí pro ní a ne už pro silnici (musela by stát "mezi")...
Nebo je to ošetřeno ještě nějak jinak?
A naopak; pokud se jako samostatná komunikace bere cyklostezka, tak tato 50tka platí pro ní a ne už pro silnici (musela by stát "mezi")...
Nebo je to ošetřeno ještě nějak jinak?
Polocajti v Praze někdy zlomyslně pokutují i tramvajáky na vyvýšeném kolejovém pruhu, když se na sousední vozovce něco opravuje a je tam kvůli tomu 30. Prostě je to jedna pozemní komunikace... 
a proč tam ta značka musí být ?
z obou stran je křižovatka, tak mi to přijde skoro zbytečné
z obou stran je křižovatka, tak mi to přijde skoro zbytečné
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
-
Jakub Šponar
To je správnej dotaz - proč tam ta 50 vlastně je? Vždyť autíčko končí na pankráci a dál je to "obyčejná" silnice. (nebo se někde znovu objevuje cedule s autíčkem?)