Přejmenování rychlostních silnic na dálnice
Re: Přejmenování rychlostních silnic na dálnice
no u Příbora mě nejvíc irituje začátek dálnice, pak značka dálnice končí po 900 metrech, následně konec dálnice, pak značka dálnice končí po 600 metrech pak 110 a pak teda definitivně konec dálnice - zkrátka ten první konec dálnice je tam nadbytečný a o modrých 48 už jsem psal, to snad napraví při jednom 
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
No jo, dalnici o 1500m jen tak nikdo nemá
, tak se nedivme, že je to tam jak na dopravním hřišti
Ty předzvěsti konce dálnice tam takhle zůstanou, to je standard. První předzvěst konce dálnice se podle standardu umisťuje už 2 km dopředu. Hlavně jestli už zmizely ty modré značky SPMV.bumbik píše:no u Příbora mě nejvíc irituje začátek dálnice, pak značka dálnice končí po 900 metrech, následně konec dálnice, pak značka dálnice končí po 600 metrech pak 110 a pak teda definitivně konec dálnice - zkrátka ten první konec dálnice je tam nadbytečný a o modrých 48 už jsem psal, to snad napraví při jednom
Modré 48ky budou ale na červené přelepené určitě brzy...
A na dálkových návěstích jsou stále autíčka, tak snad i ta přelepí
mapmane - neporozuměli jsme si - ty konce dálnice po x metrech jsou OK, ale MEZI NIMI je umístěná nově značka konec dálnice (bez metráže) tzn. normálně tam dálnice končí a kousek za tím značka konec dálnice po x metrech - tzn. 1 dálnice má 2x konec!!! to je to, o čem pořád dokola píšumapman píše:Ty předzvěsti konce dálnice tam takhle zůstanou, to je standard. První předzvěst konce dálnice se podle standardu umisťuje už 2 km dopředu. Hlavně jestli už zmizely ty modré značky SPMV.bumbik píše:no u Příbora mě nejvíc irituje začátek dálnice, pak značka dálnice končí po 900 metrech, následně konec dálnice, pak značka dálnice končí po 600 metrech pak 110 a pak teda definitivně konec dálnice - zkrátka ten první konec dálnice je tam nadbytečný a o modrých 48 už jsem psal, to snad napraví při jednom
Modré 48ky budou ale na červené přelepené určitě brzy...
Jo tak, to je určitě blbě. Když budu mít foto nebo video, tak umím zajistit nápravu
ale bez nich to půjde blbě...
pojedu tam až ve čtvrtek, pokud to do té doby nebude opraveno, tak mohu postnout video z mobilu na youtube a poslat link do SZmapman píše:Jo tak, to je určitě blbě. Když budu mít foto nebo video, tak umím zajistit nápravuale bez nich to půjde blbě...
Tak v Prostějově již nemáme přechod pro chodce na dálnici...
Značka začátek dálnice a konec PV byla dosud umístěna na sloupu VO před přechodem... 
- Přílohy
-
- P1040001a.jpg (57.91 KiB) Zobrazeno 7271 x
-
- P1040002a.jpg (56.49 KiB) Zobrazeno 7271 x
-
- P1040003a.jpg (44.14 KiB) Zobrazeno 7271 x
Proč zase takové dočasné řešení. To by byl tak velký problém dát značku dálnice až na tu následující lampu? Nebo je to jako v Praze, kde je dohoda mezi městskými podniky otázkou dlouhého jednání a tak se radši staví zvlášť trolejové sloupy pro tramvaj, zvlášť pro osvětlení a zvlášť pro značky.
Tak to nevim, ale dosud na tom sloupě VO byla... A na jiných místech tomu tak je dosud (např. výjezd směr Brno). Asi by to už na tom druhém sloupě bylo moc daleko, chápu snahu dát značku co nejblíže za křižovatku, aby byla jasně patrna již před odbočením a bylo tak každému jasné, na jaký typ komunikace se najíždí. Pamatuji si, že na R46 byly dříve značky s modrým autíčkem až těsně před začátkem připojovacího pruhu k hlavní trase. U dlouhých nájezdů jako je v Brodku nebo ve Vranovicích směr Brno nebylo z křižovatky vůbec patrno, že řidič najíždí na zpoplatněnou komunikaci (pomineme-li směrové cedule před odbočením, tam se ale takto směr k dálnici třeba v PV značil přes celé město, takže řidič netušil, za kterou křižovatkou už ta rychlostka vlastně začíná...). Třeba čekají, až povolí mrazy a bude možno zabetonovat fundament pro sloupky... Takže já toto vcelku chápu...
No a že tam měli přechod pro chodce přes dálnici, to postřehli sami, nebo jsi je na to musel upozornit?
To by mě zajímalo, na kolik asi tak v souhrnu vyjdou všechny tyto vícepráce, za všechny takovéto excesy, kolik m dálnic, v lepším případě, nebo kolik km dálnic v horším případě,by se za to ročně postavilo. 
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Já to dal pouze na toto Fórum... A pak se ozval mapman, že se to musí vyřešit, či že je to v řešení.... Tak třeba to stačí takhle... Ani možná netušíme, kdo tento web ze zodpovědných taky potajnu sleduje a je mu to podkladem pro další konání. To by samozřejmě bylo jen dobře...

A jak to tam vypadalo předtím s modrým autíčkem? Ani přechod přes SPMV není košer. (Na googlu i mapách je stav ještě bez přechodu a stezky).
Autko tam na tom prvním sloupě samozřejmě bylo taky... Ale na jeho obranu nutno říct, že tam bylo dřív, než ta stezka. Postavila se za autíčkem, ale nikdo to neřešil... Já to zdokumentoval až s tou dálnicí...
no konečně novináři začínají používat D48 viz.
http://ekonomika.idnes.cz/ocekavane-dop ... nomika_fih
pěkná první vlaštovka
škoda jen, že kromě tabulky železničních akcí tam není tabulka těch akcí dálničních, kterých letos bude opravdu přehršel ...
jinak ta nadbytečná značka konec dálnice u Příbora dnes již na místě není, díky díky, konečně je to tam ok, až na modré 48, což je škoda, že se nevyřešilo při jednom, asi ještě nejsou vyrobeny ...
http://ekonomika.idnes.cz/ocekavane-dop ... nomika_fih
pěkná první vlaštovka
jinak ta nadbytečná značka konec dálnice u Příbora dnes již na místě není, díky díky, konečně je to tam ok, až na modré 48, což je škoda, že se nevyřešilo při jednom, asi ještě nejsou vyrobeny ...
E15 je ještě optimističtější: http://zpravy.e15.cz/byznys/doprava-a-l ... ce-1259398
Dnes opraveno.Majkii píše:Já jsem dneska na I/36 u MÚK Chýšť narazil na tuto ostudu, to určitě bude mít Monin radost...
- Přílohy
-
- 20160105_130545_resized.jpg (55.33 KiB) Zobrazeno 6823 x
Se mozna ptam blbe, ale proc je na Hradec symbol dalnice a na Prahu cervena 11? Ma to nejaky smysl?hh píše:Dnes opraveno.Majkii píše:Já jsem dneska na I/36 u MÚK Chýšť narazil na tuto ostudu, to určitě bude mít Monin radost...
Ano, značka s červeným číslem se objevuje nově vždy jen tam, kde za odbočením už přímo najíždím na dálnici, zatímco ta bez čísla se symbolem značí příjezd k dálnici, tj. za značkou ještě není dálnice a můžu odbočit i někam jinam...
mapman píše:Ano, značka s červeným číslem se objevuje nově vždy jen tam, kde za odbočením už přímo najíždím na dálnici, zatímco ta bez čísla se symbolem značí příjezd k dálnici, tj. za značkou ještě není dálnice a můžu odbočit i někam jinam...
Trochu mě mrzí, že nejsou obě tabulky stejně velkým písmem, působí to trochu chaoticky 
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Mě mrzí jiná barevnost značek, přičemž za lepší považuji tu tmavší zelenou.
R48 -> D48 se podařilo!
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Logické to je, ale zatím jen pro nás, co o tomto pravidle vímesiesa píše:mapman píše:Ano, značka s červeným číslem se objevuje nově vždy jen tam, kde za odbočením už přímo najíždím na dálnici, zatímco ta bez čísla se symbolem značí příjezd k dálnici, tj. za značkou ještě není dálnice a můžu odbočit i někam jinam...Dekuji za vysvetleni, Mapmane, zni to logicky a myslim, ze to je i dost napomocne.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
-
Diaľničiar
- VIP
Evropa nemá společného téměř nic co se týče silničního provozu a infrastruktury. Od norem na výstavbu přes doplňkové služby a jak mají vypadat, odpočívky pro OA, NA - a jejich nadimenzování, dopravní značení, systém placení pro OA a NA atd. Navíc někde financování formou PPP do dluhu jde, jinde ne a není ani náznak, že by se to mělo změnit.
Bohužel, je to tak. Mně třeba vadí, že v rámci EU neexistuje nějaká značená dálniční síť jako jsou Interstate v USA, přitom by se dnes dalo vycházet ze sítě TEN-T. Éčka nespadají pod EU a hlavně ani negarantují dálnici a často ani průjezdnost.