Severojižní Magistrála
Re: Severojižní Magistrála
Ve Wilsonově je 70, od křížení s Vinohradskou, další značka je za nájezdem U Bulhara. Za nájezdem na Florenci už podle mě není, takže ta 50 je tam spíš pro připomenutí. Ale jezdit teď v době změn po paměti je obecně trochu ošidné 
Jo jo, drtivá většina řidičů si 80ky u Brumlovky stále nevšimla :/
Kvůli nim se tam nedá těch 80 ani v praxi jet:)
a neslo by tam tu 80 osadit znackou?
za a) lid český neví kolik může jet na SPMV ve městě /chápu neznalost neomluvá/
b) síla zvyku a strach z pokuty
za a) lid český neví kolik může jet na SPMV ve městě /chápu neznalost neomluvá/
b) síla zvyku a strach z pokuty
Tam je teď 80? Jak dlouho? Jezdím tam každý den a vůbec jsem si toho nevšiml!mapman píše:Jo jo, drtivá většina řidičů si 80ky u Brumlovky stále nevšimla :/
Na google maps je pořád 50...
https://www.google.cz/maps/@50.0480119, ... 312!8i6656
Přečti a prohlédni si alespoň několik posledních desítek příspěvků v tomto vlákně...Kuba píše:Tam je teď 80? Jak dlouho? Jezdím tam každý den a vůbec jsem si toho nevšiml!mapman píše:Jo jo, drtivá většina řidičů si 80ky u Brumlovky stále nevšimla :/![]()
Na google maps je pořád 50...
https://www.google.cz/maps/@50.0480119, ... 312!8i6656
Kuba: A ty jezdíš a řidíš podle google maps, ano? 
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Kasme, byl by jsi ochotný, až budeš mít čas, nafotit značení v Holešovičkách, na mostě Barikádníků, z obou stran? Je to tam děsivé a neuvěřitelné, od D8 není na té velké značce uveden ani MO, z centra není velkoplošné značeni žádné. A co by stálo ještě za vyfocení, nově se na Proseku objevily dodatkové značky v miniaturním vydání, se směrem MO a K.Vary, na každé straně těch portálů s velkoplošným dopravním značením, ve směru do centra. To je taky perla. Poslal bych to Dolínkovi, s novoročním líbesbrífem..
mapman píše:Jo jo, drtivá většina řidičů si 80ky u Brumlovky stále nevšimla :/
Potvrzuji, ostatni ridici jeden za druhym stale 50. Jel jsem tam okolo poledne, levy pruh byl volny a dve auta az neskutecne ochotne prejela do prostrednihohh píše:Kvůli nim se tam nedá těch 80 ani v praxi jet:)
Odesláno z mého GT-I9070P pomocí Tapatalk 2
monin: nevím, kdy se tam dostanu...
SPMV od Spořilova, tady jsem občas projížděl na kole, abych neztratil výšku
tak teď už ne...
SPMV od Spořilova, tady jsem občas projížděl na kole, abych neztratil výšku
- Přílohy
-
- od ulice Hlavní
- P1048694-900.jpg (31.33 KiB) Zobrazeno 6137 x
Ales píše:Ale "zásadní" změna je i v umístění značky začátek dálnice, na první kasmeho fotce je vidět, že začátek dálnice a omezení na 100 je už na jednom sloupu, zatímco dříve to bylo nejprve 100, pak dálnice (viz https://goo.gl/maps/Q6KKb2qWxmL2). Takže už ten kousek, než se připojí stoupání od Spořilova, nemá 130, po letech si toho všimli. A pak že to v Praze nefunguje...
tak teď je tam pár metrů 110 km/h (SMV mimo obec) a vlevo hlavní město a vpravo neMartin z Ostravy píše:Ta značka se 100 a pak dálnice byla vtipná, tam jsem se tomu vždycky smál, omezení na 100 asi na 150m, ale takových míst je u nás plno.
- Přílohy
-
- D1 km 0
- PC205724-900.jpg (21.92 KiB) Zobrazeno 6065 x
Tak to je jasný, kdo by teď v tom sněhu jezdil na kole ....kasme píše:monin: nevím, kdy se tam dostanu...
SPMV od Spořilova, tady jsem občas projížděl na kole, abych neztratil výškutak teď už ne...
kasme: V pohodě, tak si vzpomeň, až se tam dostaneš.
Dr.Fe1: Já. Vždyť jsou 3 centimetry sněhu. A u muzea čtyři.
Dr.Fe1: Já. Vždyť jsou 3 centimetry sněhu. A u muzea čtyři.
Já včera byl taky. Jen budu muset oprášit horáka, protože na silničce mi ta rozsolená s...ka zacpává blatníky...Dr.Fe1 píše: Tak to je jasný, kdo by teď v tom sněhu jezdil na kole ....
Tak to jste odvážní a odololní ba železní muži 
Mě stačí čvachtat v tom pěšky, i tak je to dost nepříjemný.
Mě stačí čvachtat v tom pěšky, i tak je to dost nepříjemný.
Kolegové cyklisté prominou, ale přijde mi to takhle na té magistrále o dost bezpečnější pro všechny (viz diskuse kdesi zpět v tomto tématu). Přeci jen to není stavěno jako komunikace úplně pro všechny. Ještě bych jako SMV (už to budu psát správně
) rád viděl Kbelskou od Cínovecké před Kolbenovu a Veselskou od Liberecké před semafory k Tescu.
I další místa. Také bychom se myslím měli vrátit k místním úpravám zvyšujícím rychlost na výpadovkách.
Az na to, ze Kbelska je vsechno mozne jen ne vypadovka... A tech 110 by uz od Prosecke byl docela solidni recept na masakr.
SMV na Kbelske by znamenalo 80 tak jako dnes, protoze je ve meste.
dvs: Přesně tak, jen by tam už nesměli třeba cyklisti. Nikdy jsem tam žádného nepotkal, ale teoreticky by tam mohl... Víc než 80 bych tam rozhodně nedával, je to město, ale 50 od sjezdu z Cínovecké až po připojení z Veselské a Liberecké mi přijde poněkud zbytečná. Co se výpadovek týče (alespoň těch víceméně dálničního typu), v praxi by se to asi dotklo jen úseků před D5 a D8 a částečně před D4, kde je to ale poněkud složitější záležitost.
Zase je třeba mít rozum. 80 na Kbelské je akorát, jsou tam krátké připojováky a silný provoz.
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Spíše než o zvýšení rychlosti jde o jakýsi psychologický efekt. Když na podobných komunikacích značka s autíčkem není (nemyslím jen Prahu), normálně tam mohou kdejaké traktory, cyklisté, babety, chodci a stopaři. Před každou MÚK musí být značka hlavní silnice a za každou MÚK musí být třeba i zákaz zastavení. Teoreticky si tam klidně můžete zastavit. Nikoho to tam nenutí jet ani těch 80, mohou se vléci třeba 40. Pokud tam to autíčko je, řidiči vědí, že to už není jen tak obyčejná silnice a platí tam jiná pravidla.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Ale zároveňHoney72 píše:Spíše než o zvýšení rychlosti jde o jakýsi psychologický efekt. Když na podobných komunikacích značka s autíčkem není (nemyslím jen Prahu), normálně tam mohou kdejaké traktory, cyklisté, babety, chodci a stopaři. Před každou MÚK musí být značka hlavní silnice a za každou MÚK musí být třeba i zákaz zastavení. Teoreticky si tam klidně můžete zastavit. Nikoho to tam nenutí jet ani těch 80, mohou se vléci třeba 40. Pokud tam to autíčko je, řidiči vědí, že to už není jen tak obyčejná silnice a platí tam jiná pravidla.
MPMP: Myslím, že třeba na té magistrále nebo Kbelské je zpravidla nebezpečnější, když si tam někdo zastaví nebo se tam motá na kole, než když to tam za příhodných podmínek rozjede na 100
. Navíc na magistrále je úsekovka.
To asi jo, ale já tam tedy zatím nikdy žádného cyklistu nepotkal.Standa píše:MPMP: Myslím, že třeba na té magistrále nebo Kbelské je zpravidla nebezpečnější, když si tam někdo zastaví nebo se tam motá na kole, než když to tam za příhodných podmínek rozjede na 100. Navíc na magistrále je úsekovka.