I/37 Hradec Králové – Pardubice
Re: I/37 Hradec Králové – Pardubice
Dva úseky z 24 frčí, ale Hradubická, o které se mluví v souvislosti se 110kou nejčastěji, stále nic
Viz:
http://pardubice.idnes.cz/stodesitkou-n ... zpravy_jah
http://pardubice.idnes.cz/stodesitkou-n ... zpravy_jah
S tímhle přístupem, to nebude nikdy. Kolik má ta silnice MÚK?
„Musí se připravit veškeré přeznačení nejen u samotné silnice, ale na všech blízkých, které slouží jako přivaděče. Jde o výměnu několika set značek,“ uvedl Dušek.
Zdroj: http://pardubice.idnes.cz/stodesitkou-n ... zpravy_jah
Když to vezmu od té u Tesca do Semtína tak celkem 7 - tedy včetně první a poslední. No, pan Dušek je zaloužilý odborář takže jeho výrok naprosto chápu.
Extrakt z článku:
" .... Na moderní I/37 se čtyřmi pruhy prý ale policie od Nového roku hlídá ukázněnost řidičů stejně jako dříve. Podle policie by řidiči totiž mohli nabýt dojmu, že už mohou automaticky jezdit rychleji."
Souhlasím, mohou nabýt toho dojmu ... a docela by mě zajímalo, jak to nyní na Hradubické z tohoto pohledu vypadá
" .... Na moderní I/37 se čtyřmi pruhy prý ale policie od Nového roku hlídá ukázněnost řidičů stejně jako dříve. Podle policie by řidiči totiž mohli nabýt dojmu, že už mohou automaticky jezdit rychleji."
Souhlasím, mohou nabýt toho dojmu ... a docela by mě zajímalo, jak to nyní na Hradubické z tohoto pohledu vypadá
Octavia 1.6 >>> Octavia 1.4 TSI
Hlavně, že jak o život bojuje s MD o Českou Třebovou, kde denně zastavují stovky vlaků a kdy pár Budapešťských EC z toho zastavování letos vypadlo, a to chce za každou cenu vrátit zpět. Jen by mě zajímalo, co to je to, co to znamená, to, když to dobře půjde. „Když to dobře půjde, mohlo by být vše připravené ke spuštění na přelomu března a dubna,“ řekl náměstek hejtmana a krajský radní pro dopravu Jaromír Dušek. Zdroj: http://pardubice.idnes.cz/stodesitkou-n ... zpravy_jahkik píše:Když to vezmu od té u Tesca do Semtína tak celkem 7 - tedy včetně první a poslední. No, pan Dušek je zaloužilý odborář takže jeho výrok naprosto chápu.
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
proc by nebojoval o Trebovou, kdyz odtamtud , kazdy den do Pardubic dojizdi - pravda, obcas jezdi az do Phy a uprimne, kdyz ty jeho tlachy obcas v kupe posloucham, nechapu, jak se takovej kanal mohl dostat nekam dal ... 
-
Hanes
- Kontaktovat uživatele:
Dusek je z Dolni Dobrouce (Usti nad Orlici - Letohrad), tak proc by mel jezdit do Pardubic pres Ceskou Trebovou?
Na konci světa: I/60 a kousek od civilizace: A 94, jinak na cestě mezi nimi.
treba proto, ze v CT zastavi mnohem vic vlaku? Taky nejezdim z Prelouce, ale z Pardubic 
Silničáři a ministerstvo se neshodují na podobě značky pro Hradubickou
http://pardubice.idnes.cz/podoba-noveho ... zpravy_msv
Jestli jsem to správně pochopil, chtělo ŘSD použít staré značky s autíčkem, ale nepochopil jsem, jak na to autor došel. A za druhé se píše o klasické neschopnosti úředníku schválit zvýšení rychlosti.
A za další píše se jen o 110 km/h, to už projekt se 130 km/h padl?
http://pardubice.idnes.cz/podoba-noveho ... zpravy_msv
Jestli jsem to správně pochopil, chtělo ŘSD použít staré značky s autíčkem, ale nepochopil jsem, jak na to autor došel. A za druhé se píše o klasické neschopnosti úředníku schválit zvýšení rychlosti.
A za další píše se jen o 110 km/h, to už projekt se 130 km/h padl?
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Pan redaktor to evidentně jen blbě pochopil...
-
Hanes
- Kontaktovat uživatele:
Rekl bych, ze pan redaktor nema o tematu ani paru a pise tak, ze pise a z toho co kde zaslechl poskladal solidni paskvil...................
Na konci světa: I/60 a kousek od civilizace: A 94, jinak na cestě mezi nimi.
takže ony se tam upravily křižovatky, připojovací pruhy a ...bhs píše:Extrakt z článku:
" ....
. Podle policie by řidiči totiž mohli nabýt dojmu, že už mohou automaticky jezdit rychleji."
ještě že dostali ta nová neviditelná auta
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Sikana a buzerace.
mapman: Co konkrétně ten pan redaktor blbě pochopil? U tohoto redaktora mi to zrovna moc nesedí, protože "střílíme do vlastních řad" ...
Problém s I/37 je zkrátka trochu složitější - pravda, martasovi nedostatek detailní znalosti problému zazlívat nelze, ale pojďme trochu popořádku. Dlouhodobě existoval tlak na zvýšení rychlosti na této silnici, který rostl s postupnou dostavbou jednotlivých částí na čtyřpruh. Jednou z možností bylo z této silnice udělat silnici pro motorová vozidla, čemuž však podle krajských úředníků i některých lidí z ŘSD bránila skutečnost, že se nejedná podle normy o silnici vybudovanou jako rychlostní a nikomu se nechtělo do toho, aby se tato silnice tzv. rekolaudovala stavebně jako rychlostní.
Tak muselo přijít "nové pojetí", které by tento problém vyřešilo. V mezičase vznikal stále větší tlak na to, aby se našly alespoň dva tři úseky po celé republice, kde by se ještě před účinností zákona tzv. pilotně vyzkoušelo osazení značek "silnice pro motorová vozidla" na tyto nerychlostní čtyřpruhy. Tento "boj" jsme v tomto vlákně sledovali snad už od roku 2013. Na 4pruhové úseky 37ky byla dokonce i zpracována dokumentace dopravního značení, kde byly staré značky SMV (obdélníkové) s omezením rychlosti na 110 km/h zákazovou značkou a dodatkovými tabulkami. I přes všechen tlak se však nepodařilo úředníky na kraji přesvědčit, aby našli trochu osobní odvahy a tuto místní úpravu stanovili.
K lednu 2016 tu tak máme situaci, kdy existují starý projekt se starými značkami, který doposud nikdo nestanovil, ale bohužel jej už ani stanovit nelze. Původní obdélníkové značky SMV sice lze užívat až do roku 2025, ale to se týká těch, které už jsou stanoveny a osazeny, nově je však stanovit nelze, neboť je nová vyhláška obsahuje v jiné podobě a s jiným významem (110 místo 130, bez poplatku místo s poplatkem). Osazení obdélníkové značky po novu, by pak mohlo vnést ještě další zmatky do už tak nepřehledné situace, lidi je potřeba naučit, že nové modré autíčko ve čtverci, má prostě jiný význam než tomu bylo u starých rychlostních silnici.
Jestli existuje nějaký nesouhlasný postoj silničářů z ŘSD Pardubice k výše uvedenému postoji, který zastává Ministerstvo dopravy, to mi známo není, nerozumím tedy větě, že se silničáři s ministerstvem neshodnou a nerozumím ani tomu, proč by mělo být výhodné používat staré obdélníkové značky SMV, neboť pořizovací cena takového dopravního značení hraje v daném případě opravdu naprosto marginální roli. Spíš se mi zdá, že MD a ŘSD věc interpretují každý trochu jinak a že by to chtělo sjednotit mediální prezentaci těchto věcí tak, aby pak nemuseli novináři složitě luštit, jak to vlastně ten či onen myslel, a domnívat se, že se možná rozcházejí v názorech...
Tak muselo přijít "nové pojetí", které by tento problém vyřešilo. V mezičase vznikal stále větší tlak na to, aby se našly alespoň dva tři úseky po celé republice, kde by se ještě před účinností zákona tzv. pilotně vyzkoušelo osazení značek "silnice pro motorová vozidla" na tyto nerychlostní čtyřpruhy. Tento "boj" jsme v tomto vlákně sledovali snad už od roku 2013. Na 4pruhové úseky 37ky byla dokonce i zpracována dokumentace dopravního značení, kde byly staré značky SMV (obdélníkové) s omezením rychlosti na 110 km/h zákazovou značkou a dodatkovými tabulkami. I přes všechen tlak se však nepodařilo úředníky na kraji přesvědčit, aby našli trochu osobní odvahy a tuto místní úpravu stanovili.
K lednu 2016 tu tak máme situaci, kdy existují starý projekt se starými značkami, který doposud nikdo nestanovil, ale bohužel jej už ani stanovit nelze. Původní obdélníkové značky SMV sice lze užívat až do roku 2025, ale to se týká těch, které už jsou stanoveny a osazeny, nově je však stanovit nelze, neboť je nová vyhláška obsahuje v jiné podobě a s jiným významem (110 místo 130, bez poplatku místo s poplatkem). Osazení obdélníkové značky po novu, by pak mohlo vnést ještě další zmatky do už tak nepřehledné situace, lidi je potřeba naučit, že nové modré autíčko ve čtverci, má prostě jiný význam než tomu bylo u starých rychlostních silnici.
Jestli existuje nějaký nesouhlasný postoj silničářů z ŘSD Pardubice k výše uvedenému postoji, který zastává Ministerstvo dopravy, to mi známo není, nerozumím tedy větě, že se silničáři s ministerstvem neshodnou a nerozumím ani tomu, proč by mělo být výhodné používat staré obdélníkové značky SMV, neboť pořizovací cena takového dopravního značení hraje v daném případě opravdu naprosto marginální roli. Spíš se mi zdá, že MD a ŘSD věc interpretují každý trochu jinak a že by to chtělo sjednotit mediální prezentaci těchto věcí tak, aby pak nemuseli novináři složitě luštit, jak to vlastně ten či onen myslel, a domnívat se, že se možná rozcházejí v názorech...
Řekl bych, že pan redaktor o tom má dost možná mnohem víc páry než vy a já jsem mu vděčný za to, jak nás zde zásobuje fotkami a mám za to vůči němu respekt.Hanes píše:Rekl bych, ze pan redaktor nema o tematu ani paru a pise tak, ze pise a z toho co kde zaslechl poskladal solidni paskvil...................
Pan redaktor taky nemůže za to, že někteří úředníci dokážou vytvořit zamotaný problém prakticky z ničeho. Koneckonců právě na (ne)zvyšování rychlosti na Hradubické by se dala neschopnost úřednictva přímo demonstrovat - hotový Kocourkov. Mluví se o tom x let a přitom je tam stále 90 km/hod.
Ale když TO PUJDE DOBŘE, tak...
Zabít málo!
Děkuji mapmanovi za obsáhlý sumář informací. V případě ŘSD jsem vycházel čistě z těch informací z tiskové zprávy. Pardubickou pobočku (i generální tiskové oddělení) jsem mailem kontaktoval (telefonní pokusy jsou v drtivé většině neúspěšné) a po více než týdnu mi nepřišla žádná odezva. Z MD tomu bylo opačně. Podle těch informací jsem opravdu nabyl dojmu, že se obě instituce neshodují. Pokud se zástupci ŘSD uráčí poslat odpověď, rád napíši další článek osvětlující, jak tomu teď je. Uznávám, že jsem mohl s vydáním počkat, ale potřeboval jsem to vzhledem k návaznosti na předchozí článek o 110ce...
A věc druhá. Někteří zdejší přispěvatelé už to vytušili dříve, ale teď už to tajit ani nemohu. Ano, skutečně se pod moji přezdívkou martas ukrývá onen novinář z pardubické redakce MF Dnes. Vím, že řada "fórařů" toto povolání kritizuje a někteří mě nyní zavrhnou, což nikomu nezazlívám. Když čtu některé články svých kolegů i konkurentů z dalších médií o dopravní tématice, tak se divím a nevěřícně kroutím hlavou, jak to mohli napsat. Sem na web už chodím dlouho a vím, že tu je nespočet chytrých a lépe informovaných lidí, takže se o to více snažím nepsat žádné bludy, protože bych to tady dostal sežrat. Hledám zde inspiraci pro další články. Než něco napíšu, tak raději vyrazím na osobní obhlídku terénu v podobě mých oblíbených, leč mnohdy o nervy jsoucích cyklofotovýletů. Jelikož můj pracovní rajon je Pardubický kraj, tak třeba D11 fotím čistě ze záliby, ačkoliv o ní pak ani nic nesepíšu. To estakáda v Opatovicích byla jiná záležitost a D35 se budu věnovat stále co nejobsáhleji. Těší mě, že zdejší diskutéry mohu potěšit jak aktuálními snímky ze staveb, tak i třebas novými informacemi, které načerpám z návštěv staveb i mých kontaktů spojených s prací. To jen na vysvětlenou
A věc druhá. Někteří zdejší přispěvatelé už to vytušili dříve, ale teď už to tajit ani nemohu. Ano, skutečně se pod moji přezdívkou martas ukrývá onen novinář z pardubické redakce MF Dnes. Vím, že řada "fórařů" toto povolání kritizuje a někteří mě nyní zavrhnou, což nikomu nezazlívám. Když čtu některé články svých kolegů i konkurentů z dalších médií o dopravní tématice, tak se divím a nevěřícně kroutím hlavou, jak to mohli napsat. Sem na web už chodím dlouho a vím, že tu je nespočet chytrých a lépe informovaných lidí, takže se o to více snažím nepsat žádné bludy, protože bych to tady dostal sežrat. Hledám zde inspiraci pro další články. Než něco napíšu, tak raději vyrazím na osobní obhlídku terénu v podobě mých oblíbených, leč mnohdy o nervy jsoucích cyklofotovýletů. Jelikož můj pracovní rajon je Pardubický kraj, tak třeba D11 fotím čistě ze záliby, ačkoliv o ní pak ani nic nesepíšu. To estakáda v Opatovicích byla jiná záležitost a D35 se budu věnovat stále co nejobsáhleji. Těší mě, že zdejší diskutéry mohu potěšit jak aktuálními snímky ze staveb, tak i třebas novými informacemi, které načerpám z návštěv staveb i mých kontaktů spojených s prací. To jen na vysvětlenou
-
evilcleaner
myslím, že naopak všichni tvůj přínos hodnotíme velmi kladně
ostatně třeba v ostravských vláknech občas přispívá redaktor čt ostrava michal polášek a určitě to je jenom k dobru věci. kdyby více novinářů píšících o dopravní problematice mělo přístup jako vy, tak by to bylo naprosto skvělé 
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
Kdyby se všichni novináři takto zajímali o problematiku o jaké píší...
Jinak si myslím, že všichni jsou rádi za fotky, přeci jenom člověk se nemůže všude dostat a každý postup na naší dálniční síti je malý zázrak.
Jinak si myslím, že všichni jsou rádi za fotky, přeci jenom člověk se nemůže všude dostat a každý postup na naší dálniční síti je malý zázrak.
Tak to je perfektní, že tu mezi sebou máme někoho tak neuvěřitelně statečného a odvážného, někoho kdo dokáže i něco navíc, něco nad své pracovní povinnosti a pracovní dobu. Tleskám.
Jinak tu situaci v těchto končinách až tak dobře neznám, ale jako velká žába na prameni mi přijde tedy ten odborářský předák a železniční boss, který se zajímá raději o imigranty, jak se píše v tom tvém článku, nebo se bije s MD o to, aby v Třebové stavěly denně naprosto všechny, z těch mnoha stovek vlaků, které tam denně projíždí, než o to, aby se stala z I/37 1.1.2016 SMV. Nechci radit, ale kritický článek by si zasloužilo i to dopravní značení na I/37, a to jak např. na novém obchvatu CR, tak třeba i na nezlegalizované SMV, nebo mimo fórum, třeba i o trati 238, v kontextu s tou Č. Třebovou. Klidně ti nechám na mě email, či tel..
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
2martas: Díky za to co děláte a jak to děláte
Octavia 1.6 >>> Octavia 1.4 TSI
Pokud se nepletu tak jedním z důvodů proč nepovolit zvýšení rychosti byl i argument že silnice vede přes hranici krajů a proto by se to muselo schválit v obout krajích. Teď už ale nevím, kdo s tím tenkrát přišel.
Co se týká rychlosti, řekl bych, že se tam jezdí stále stejně. Tedy vetšinou max. cca 100-110 místo povolených 90-ti.
Co se týká Duška a Třebové, tak jeden kolega jezdí denně právě z ČT sem na Chodov a nijak si na nedostatek spojů nestěžuje. Ale asi to bude tím že není v odborech
Co se týká rychlosti, řekl bych, že se tam jezdí stále stejně. Tedy vetšinou max. cca 100-110 místo povolených 90-ti.
Co se týká Duška a Třebové, tak jeden kolega jezdí denně právě z ČT sem na Chodov a nijak si na nedostatek spojů nestěžuje. Ale asi to bude tím že není v odborech
On se ten pokles projevuje hlavně ve směru na Brno. Na Prahu toho díky ostravské větvi jede víc než dost.