Severojižní Magistrála

Pražský a Městský okruh, radiály a ostatní pražské komunikace
Odpovědět
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Re: Severojižní Magistrála

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Mě se zatím zdá docela rozumný.
R48 -> D48 se podařilo!
kot

Příspěvek od kot »

Třeba z něj bude primátor místo té sloveny...
Standa

Příspěvek od Standa »

Teď to spíš vypadá, že si chvíli zkusí roli opozice. Po příštích volbách (a možná i dřív :twisted: ) se uvidí !
balik

Příspěvek od balik »

A o pár hodin později to zas vypadá, že do výměny hodil vidle Hudeček s Vorlíčkovou...

Odesláno z mého GT-I9070P pomocí Tapatalk
dvs

Příspěvek od dvs »

Na diskusi k vládnutí v Praze je tu zvláštní vlákno, dávejte tyto příspěvky tam.
http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic. ... &start=400
Já se po přečtení posledního příspěvku leknul, že Hudeček napadl OOP k místní úpravě na 5. května a chce, tam udělat cyklopruh.
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Něco pro pobavení (doufám že ne rozčílení :) )

Na magistrálu patří padesátka. Bohužel, urvat 30 vteřin v autě je důležitější než polidštění města

http://nazory.aktualne.cz/komentare/na- ... 590604f2e/
Sosa

Příspěvek od Sosa »

Z článku mi přišlo, že by ten člověk na ten úsek magistrály nejraději narval cyklisty a chodce. A taky že vůbec netuší, kde to vlastně je, jen že to je špatně.
Mikulik

Příspěvek od Mikulik »

Tohoto člověka si představuji, jak je oblečený do hnědých manžestráků, vytahaného svetru a baloňáku, kterak jede tramvají a v létě v tom samém hábitu jen na starém oprýskaném kole a chodí nasávat do Bike azylu na náplavce s víme kým, jehož jméno nebudeme ani vysvětlovat. Prostě pisálek stejně jako Palata a další...
Standa

Příspěvek od Standa »

Mikulik píše:... Prostě pisálek stejně jako Palata a další...
Sorry za OT, ale musí to ven: koukám, že čteme stejné články na Idnes (komentář k Polsku :kladivo: ) :) !
monin

Příspěvek od monin »

Mikulik: Formuluj přesně. Bajk azylu. Že sem si jich tam nikdy nevšiml.. :D
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Mikulik

Příspěvek od Mikulik »

Že by tam nechodili? A Monin tam chodí?
Já si myslel, že to je to pravé automatské sluníčkářské hnízdo kde na známou, co měla placku stop mešitám, koukali jak na vraha.
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Bajkazyl - až do upozornění na této diskuzi jsem netušil, že něco takového existuje. Prozkoumal jsem jejich stránky a s vypůjčením bonmotu pana prezidenta musím říct, že je to přímo líheň jedné z frakcí Pražské kavárny :-) (káva samozřejmě fair trade a raw strava k dispozici)
P_V

Příspěvek od P_V »

kot

Příspěvek od kot »

ČSSD není zrovna můj šálek čaje, ale tímhle článkem mě pan Dolínek velmi mile překvapil až přímo zaskočil. Velmi se těším na reakci milovníka městských boulevardů železného doktora...
P_V

Příspěvek od P_V »

Ve jmenovaném úseku magistrála právě tím boulevardem není, na rozdíl od úseku od bauhausu dál na sever.
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

kot píše:ČSSD není zrovna můj šálek čaje, ale tímhle článkem mě pan Dolínek velmi mile překvapil až přímo zaskočil. Velmi se těším na reakci milovníka městských boulevardů železného doktora...
To myslíte mě ? :roll:

Ani nevím o tom, že bych byl milovníkem bulvárů a už vůbec nevím proč bych měl něják zvlášť reagovat na zmíněný článek ? Jak jsem to zběžně četl, tak to není niják v rozporu s mými názory. Já zastávám názor, že tam kde vede kapacitní komunikace zástavbou by tomu měla být přizpůsobena. Proto jsem se zastával padesátky V Holešovičkách a padesátky na Pankráci. Ovšem v ZÁSTAVBĚ. Jak správně píše pan P-V.
dvs

Příspěvek od dvs »

Aktualne.cz chce asi v kauze rychlost na magistrále pokračovat, že řidiči jsou zmateni změnami rychlosti na magistále. Dokonce to i pečlivě nafotila a proložila názory odborníků
http://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/aut ... 590604f2e/
Jakub Šponar

Příspěvek od Jakub Šponar »

dvs píše:Aktualne.cz chce asi v kauze rychlost na magistrále pokračovat, že řidiči jsou zmateni změnami rychlosti na magistále. Dokonce to i pečlivě nafotila a proložila názory odborníků
http://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/aut ... 590604f2e/
Spíš to je skutečně shrnutí faktů. A s tím Chodovem maj pravdu. Tam to je skutečně teda dobře namatlaný za sebou.
monin

Příspěvek od monin »

Údajně se smí jezdit na ulici 5. května, Praha 4, 80km/h místo 50. Nikde jsem tam neviděla osazené dopravní značky, které by tuto skutečnost deklarovaly. Vůbec nevím, jak zde mám jezdit?!? Situace je naprosto nejasná a nepřehledná díky magistrátu a jeho zmatkům. Kdy budou na této ulici osazeny normální dopravní značky vyznačující úsek, kde se má jezdit 80??? Značka 80 není při výjezdu z centra vůbec nikde, ani u Paláce kultury, ani na náměstí Hrdinů, ani u Bauhausu, prostě nikde. Takže zde platí logicky značka 50, která je před Nuselským mostem. Při jízdě do centra je několik nájezdů na ulici 5. května, pokud vjedu z Roztyl, nikde nic není. Proto zde budu jezdit i nadále 50 km/h, údajné změny nejsou nikde vyznačeny, nehodlám riskovat vaše pokuty a návštěvy v Paláci kultury k podání vysvětlení. Pokud vím, pokud pojedu ve městě 80, kde je 50, je to na okamžité odebrání ŘP, bůhví kolik bodů a 2 roky zákaz řízení. V médiích jsem zaznamenala nářky redaktorů ČT a jim poslušných expertů z ÚAMK, že prý brzdíme ostatní řidiče. No tak to mají ostatní smůlu, protože já zde budu jezdit i nadále 50 a naprosto klidně ostatní brzdit v jakémkoliv pruhu, dokud nebudu řádně dopravními značkami informována kde začíná a končí úsek 50 a kde začíná a končí úsek 80. Žádám o zjednání nápravy a pořádku a vyjasnění pro mnoho řidičů nejasných skutečností a naprostých zmatků.
zdroj: http://dotazy.praha.eu/dotaz/dopravni-z ... -5-kvetna/
Paní je trochu od rány, že? Takhle se dělá správně zklidnění dopravy a ne nějaké přiblblé a předražené úsekové měření :D :D :D
papadeloco

Příspěvek od papadeloco »

monin píše:Pokud vím, pokud pojedu ve městě 80, kde je 50, je to na okamžité odebrání ŘP, bůhví kolik bodů a 2 roky zákaz řízení.
Tak to víte naštěstí špatně :D Je to tak, že:

za překročení v obci do 20 km/h je pokuta do 1000,- Kč a 2 body
za překročení od 20 do 40 km/h je pokuta do 2500,- Kč a 3 body (s tím, že dvakrát a dost) - v případě že se tohoto člověk dopustí dvakrát do roka je to na správní řízení, kde se udělí pokuta a zákaz řízení)
a za překročení od 40 a více není pokuta ale správní řízení kde je zákaz a pokuta.

Nicméně žádná rychlost není na sebrání řidičáku na místě. Ten může odebrat pouze správní řízení. A v případě dobrého právníka vlastně ani to nehrozí :?
monin

Příspěvek od monin »

papadeloco: ale já nejsem Eva Krtková, co bude nadále jezdit 50 a brzdit ostatní v jakémkoliv pruhu.. :) :D
papadeloco

Příspěvek od papadeloco »

monin píše:papadeloco: ale já nejsem Eva Krtková, co bude nadále jezdit 50 a brzdit ostatní v jakémkoliv pruhu.. :) :D
Jo takhle to je jen zkopírované :D :D :D
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Jo, já jsem taky nejdřív přemýšlel, co monin blbne :) Aby to nezmátlo i ostatní, tak jsem dal ten citovaný text do rámečku...
Sosa

Příspěvek od Sosa »

Asi absolvovala stejnou autoškolu jako ten polák. Značkami je to tam jasně označený, paní je jen nezná.
hiob

Příspěvek od hiob »

Sosa píše:Asi absolvovala stejnou autoškolu jako ten polák. Značkami je to tam jasně označený, paní je jen nezná.
z obou důvodů (zahraniční řidiči, zjednodušení pravidel/zpřehlednění situace) bych byl pro to, aby ve městě byla u SMV začátek/ukončení vždy max. rychlost.
Brání dnes nějaký předpis to tam umístit (týká se to jiné oblasti než Prahy?), jinde se mi zdá, že s ukončením SMV je zárověn i začátek obce a naopak a nedochází k průniku oblastí a tím pádem je to přehledné.
Odpovědět

Zpět na „Praha“