[D4] Skalka – Háje – Milín – Lety

Praha – Příbram – Nová Hospoda (I/20)
Odpovědět
vondr

Re: [D4] Skalka – Háje – Milín – Lety

Příspěvek od vondr »

Je něco nového na stavbě Skalka-Háje? pracuje se tam?
michal

Příspěvek od michal »

Podle mě se pracuje na té přeložce vodovodu. A v neděli (sic!) stáli asi tři pánové v reflexních vestách na těch betonových skružích v těchto místech.

http://mapy.cz/zakladni?vlastni-body&x= ... 23.530%22E

Nicméně tak mě tak napadlo. Předpokládal jsem, že se zprovozní nejdřív doprovodná komunikace, na kterou bude převeden provoz, aby se mohlo stavět těleso dálnice. Nicméně v tomto místě se podle mě nemohou potkávat dva kamiony, ty to proti sobě podle mě prostě nevytočí.

http://mapy.cz/letecka?vlastni-body&x=1 ... 32.857%22E

Co se zprovoznění v termínu týče, jsem totální skeptik...
Pavel_t

Příspěvek od Pavel_t »

vondr píše:Je něco nového na stavbě Skalka-Háje? pracuje se tam?
Minulou stredu (20. ledna) jsme tam jeli kolem 15h smer Sumava. Pracovalo se na mostu u Dubence (to co je videt hned po sjezdu z D4), stroju v pohybu tam bylo dost. Dale nejaka cinnost byla asi i za Dubencem, daval jsem prednost z protismeru odbocujicimu nakladaku ale mozna jel do toho sameho mista. Pak jsem si zadne cinnosti az ke krizovatce Haje nevsiml. Tam asi probihala ta prelozka vodovodu ci co to bylo. Bylo to ale jedine misto kde se tam pracovalo, opet nekolik stroju a dost lidi.

Nedele 24. ledna kolem poledne uz byla slabsi. Stroju minimum a nejaci lide snad jen u te prelozky vodovodu u krizovatky. Jine cinnosti jsem si nevsiml ale mozna jsem neco maleho prehledl, venoval jsem se hlavne rizeni.

Co se tyce stavu postavenych casti tak mam dojem, ze to +/- vypada stejne jako v listopadu kdy jsem tam jel naposled. Poloropadly dum u Bytize stale jeste stoji a chatra. Jak uz nekdo uvedl, ze je skeptik co se terminu tyce, tak totez jsem i ja a u tohoto domu mam dojem, ze zub casu bude rychlejsi nez demolicni ceta...
Pavel_t

Příspěvek od Pavel_t »

Jeste jsem koukal na mapy.cz a jejich nove letecke snimky. Stavba je tam videt.
Muzeme se vsazet jestli bude drive dostavena dalnice nebo probehne nove letecke snimkovani a publikace. :lol: Nevim na koho vsadit ale zatim zachovam alespon trochu optimizmu a vsadim na dostavbu :D
adamos

Příspěvek od adamos »

V sobotu dopoledne pár lidí na křiž. s I/118. Dole pod kopcem autojeřáb a parta dělníků usazovaly prefabikátovaný proustek zde: https://mapy.cz/s/r1c0
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
Vitapb

Příspěvek od Vitapb »

Dneska kolem 3 hodiny odpoledne minimální pohyb, stále se pracuje na propustku, ale nahoře na křižovatce bagry stály. Dům trčící do silnice je pořád na svém místě, ale všiml jsem si očesané střechy, tak buď si brali tašky sousedi na kurník, nebo by se s nim už snad mohlo pohnout :mrgreen: A od křižovatky až Bytízu se už rýsuje násep pro těleso doprovodné komunikace.
Pavel_t

Příspěvek od Pavel_t »

Vitapb píše:...Dům trčící do silnice je pořád na svém místě, ale všiml jsem si očesané střechy, tak buď si brali tašky sousedi na kurník, nebo by se s nim už snad mohlo pohnout :mrgreen: ...
Na fotomapach je videt jak byla strecha ocesna v roce 2015 nebo 2014, tak muzete porovnat a dat vedet. Pokud Vam to bude pripadat stejne tak to bohuzel bylo jen par kusu na nejaky kurnik. Pokud je to vyrazne vice, tak diky za kazdou dobrou zpravu :)
Vitapb

Příspěvek od Vitapb »

Koukal jsem na ně před tim, než jsem to napsal, abych nemystifikoval a na fotomapách je pryč jen malá část, zato jestli si to dobře pamatuju ze včera, tak je střecha kompletně bez tašek :)
Pavel_t

Příspěvek od Pavel_t »

Vitapb píše:Koukal jsem na ně před tim, než jsem to napsal, abych nemystifikoval a na fotomapách je pryč jen malá část, zato jestli si to dobře pamatuju ze včera, tak je střecha kompletně bez tašek :)
Tak to by musel byt poradne velky kurnik :D Tak asi fakt jde o demolici v ramci vystavby.
vondr

Příspěvek od vondr »

12.02.2016 - Stavební práce v únoru 2016
http://www.komunikace-r4.cz/fotogalerie ... unoru-2016
vondr

Příspěvek od vondr »

dnešní videoprůjezd https://youtu.be/3n8xjPs0WJs
kot

Příspěvek od kot »

Na všední (pracovní) den se tam pohybovalo minimum techniky... Je vůbec možné dodržet termín uvedení do provozu?
michal

Příspěvek od michal »

V diskuzi na webu R4 jsem se dotazoval na etapizaci výstavby. Nejsem takový trotl, jak to z těch mých příspěvků vypadá - někdy prostě člověka v zaujetí tématem nenapadne, že ten druhý neví, na co se vlastně ptá, když to neřekne... :D

http://www.komunikace-r4.cz/diskuse

Každopádně co se týče tohoto úseku, jeho zprovoznění dle smlouvy je podle mě nesmysl a někdo hraje s veřejností habaďůru. Je-li to s posvěcením ŘSD, je to o to smutnější... Na tom "baráku na vodstřel" je vidět, že se stále žádná demolice nekoná, tašky ubyly, aby přibyly na jiné střeše.
vondr

Příspěvek od vondr »

stále věřím,že to do příštího ledna stihnout udělat. Myslím si ,že do teď pracovali převážně na přeložkách inženýrských sítí , které moc nejsou vidět. a ted už to naplno rozjedou. most za Dubencem by už mol být zabetonován a začne se provádět násyp směrem na Skalku. snad brzy už začnou provádět výstavbu MÚK Háje, která bude trvat asi nejdéle. Co nejdříve by ale měly zprovoznit doprovodnou komunikaci,aby si uvolnily místo pro hlavní trasu.
michal

Příspěvek od michal »

Z průjezdu kolem soudím, že stavba není pozastavena. Jinak by totiž nebyly usazené ty prefabrikáty pro přeložku Bytízského potoka, mám pocit, že jsou už i přetažené izolací. O pár metrů severně stojící most má hotové dolní bednění mostovky, jinak se nic neděje. V tom rohu mezi II/604 a I/18, kde bude kruhový objezd, je už pažení fuč a stojí betonová opěrná zeď, čili další důkaz, že se staví, že stavba nestojí. Tašek na "baráku na vodstřel" opravdu výrazně ubylo, moc jich už nezbývá, ale vše naznačuje na nenechavost/spořivost, než na demolici. Jinak co se zemních prací týče, nevidím žádný pokrok. Násep severně od Dubence nadále nevzniká, vzhledem k jeho výšce dobrých 5 - 6 metrů od nejnižšího bodu Kocáby považuji za nemožné, aby se tam za rok touhle dobou jezdilo. V podstatě nepřináším nic nového, než přinesl poslední videoprůjezd. Zima na stavbu parádní, bohužel se toho nevyužívá. Proč, to opravdu netuším...
MPMP

Příspěvek od MPMP »

michal píše:Násep severně od Dubence nadále nevzniká, vzhledem k jeho výšce dobrých 5 - 6 metrů od nejnižšího bodu Kocáby považuji za nemožné, aby se tam za rok touhle dobou jezdilo
Proč? Když se bude řádně hutnit a prosypávat vápnem, tak to půjde. A když se to "odflákne", tak se to později propadne. Tohle ale dnes žádnou stavební firmu netrápí - bohužel.
michal píše:Zima na stavbu parádní, bohužel se toho nevyužívá. Proč, to opravdu netuším...
No přece, protože "nasmlouvané" to je až od dubna, ne? Snad si opravdu nemyslíte, že stavební firma bude riskovat dislokaci lidí a techniky, když může každým dnem mrznout, sněžit a pršet včetně kombinace všech uvedených jevů. Co by tam pak s nima si tak dělala?
Prostě máme nějaký harmonogram a podle toho se "jede". Že by to šlo už teď - no šlo, no. Ale to víme teď a ne 2 měsíce dopředu.
michal

Příspěvek od michal »

No oni toho teda mají nasmlouvaného na svou kapacitu asi až příliš, protože v létě se tam pohybovalo techniky a lidí zhruba tak stejně jako v té zimě, o jejíž příznivosti nemohli mít tušení...
MPMP

Příspěvek od MPMP »

michal píše:No oni toho teda mají nasmlouvaného na svou kapacitu asi až příliš, protože v létě se tam pohybovalo techniky a lidí zhruba tak stejně jako v té zimě, o jejíž příznivosti nemohli mít tušení...
To je zase jinak - loni v létě bylo do zprovoznění daleko, takže se stavba používala jako "záložní", když byli lidi a na prioritních stavbách pro ně nebyla práce. Letos by to mělo být opačně, tato bude prioritní a "záložní" bude nově získaná.
Aspoň teda doufám.
evilcleaner

Příspěvek od evilcleaner »

opět - sedání náspu není o materiálu, ze kterého je násep budován, ale o jeho podloží! sedáním náspu se rozumí konsolidace podloží, násep samotný se uvažuje tak, že je vybudován (zhutněn) aby mocnost vrstev byla neměnná. konsolidace podloží, lze taky urychlit - nicméně jen v omezené míře (nejběžněji vertikální drény), ale i tak je to časově náročný proces.
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
vondr

Příspěvek od vondr »

Oznámení o záměru:
R4 Skalka - křižovatka II/118, odvodnění území v rozsahu stavebních objektů SO 310, SO 311, SO 312, SO 313, SO 314, SO 330, SO 332, SO 333, SO 334
http://portal.cenia.cz/eiasea/detail/EIA_STC1972
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Vypadá to, že chybí vodoprávní povolení na na dešťovou kanalizaci D4 a DÚN. Asi bylo rychlejší to znovu posoudit, než využít starého stanoviska dle zák. 244/92 Sb. To by vysvětlovalo i pomalé tempo výstavby.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
michal

Příspěvek od michal »

Nerad bych se unáhlil, koneckonců konečně aspoň nějaká lepší mapa této stavby... Ale rozumím tomu správně, že až na začátku 12. měsíce výstavby (či lépe řečeno 11 měsíců před uvedením do provozu) se začalo administrativně řešit, co se bude vlastně dít s dešťovou vodou, která spadne na tuto již rozestavěnou stavbu...? :shock:
vondr

Příspěvek od vondr »

aktualizovaný leták Milín - Lety
https://www.rsd.cz/mapa/attachment/5539 ... 782246.pdf
Vitapb

Příspěvek od Vitapb »

Tak dům stále stojí a včera při průjezdu jsem si všiml, že tašky nakonec zmizely jen ze severní části střechy, takže to měl asi vážně někdo na stodolu... Jel jsem tam sice už za šera, ale nevšiml jsem si žádné velké změny na stavbě.. A už i já, jeden z posledních optimistů si začínám uvědomovat, že se to nejspíš nestihne.. Ale co mě zaráží, že není žádný člověk, který na té stavbě pracuje, nebo se na ní nějak podílí/podílel, který by sem napsal proč stavba běží v takovém tempu v jakém běží. Vždyť ta stavba musí zaměstnávat tolik lidí..
vondr

Příspěvek od vondr »

Něco nového na stavbě? je znát nějaký pokrok?
Odpovědět

Zpět na „D4“