Tak on tam s tím označením "R35" přišel Stanjura.MickeyMouse píše:Tak pan ministr dnes v OVM pro oznaceni dalnice D35 zarputile uzival oznaceni "R35"...
Ministr dopravy Dan Ťok
Re: Ministr dopravy Dan Ťok
-
MickeyMouse
To jsem nějak přeslech... Každopádně ministr, který zrušení R zavedl, ho snad měl opravit a mluvit o D, pak se tu divíme, když třeba jako dnes ráno na rádiu ZET aneb českém BBC hlásili "nehodu na R7"...
Budu rád, až z toho něco smažu:
0136
0301-0305/I a 3011-3012/II
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
0136
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
Lenny: Myslím, že nikdo, když uvidí úsekové měření, si nedovolí na to pak šlápnout jako předtím. A podle mne 95 % cizinců neví, jaké následky můžou následovat a jestli z toho nebude nakonec nějaký problém. Ani já jsem to přesně nevěděl a tak jsem hledal, jak to vlastně je. Našel jsem tuhle směrnici.
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/ ... 32015L0413
Pravda je, že je jen o předávání informací a posílání těch dopisů, ale když by ten stát chtěl, tak může na základě těch předaných informací to přestupkové řízení dokončit (i když by to bylo asi neúměrně složité s těmi překlady) a pak tu pokutu nějak vymoct (i když v cizině se asi správní rozhodnutí vymoct nedá). Každopádně si myslím, že by ti cizinci byli obezřetnější. Dnes to mají poláci úplně na háku.
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/ ... 32015L0413
Pravda je, že je jen o předávání informací a posílání těch dopisů, ale když by ten stát chtěl, tak může na základě těch předaných informací to přestupkové řízení dokončit (i když by to bylo asi neúměrně složité s těmi překlady) a pak tu pokutu nějak vymoct (i když v cizině se asi správní rozhodnutí vymoct nedá). Každopádně si myslím, že by ti cizinci byli obezřetnější. Dnes to mají poláci úplně na háku.
No v (ne)znalosti nového pojetí si oba pánové opravdu nemají co vyčítat, na druhou stranu oba o něm snad alespoň slyšeli, neboť Ťok se později opravil na D35 a Stanjura alespoň v pasáži, kdy jmenoval jiné dálnice, zmínil D6. Bohužel, už si na tyhlety karamboly od povolaných začínám zvykat. Viz ty délky rychlostních silnic přímo na webu ŘSD, o nichž se v jiném vláknu zmínil monin nebo vyjádření ředitele ŘSD, že modernizovaný úsek Měřín - V.Meziříčí-západ je "nebývale dlouhý" (měří 7200 metrů). Takže vlastně chápu chudáky novináře, že velmi často říkají blbosti, když jim povolaní nejdou příkladem.
Celkově bych ale v nedělní debatě hodnotil lépe Stanjuru. Především v názorech na represi.
Celkově bych ale v nedělní debatě hodnotil lépe Stanjuru. Především v názorech na represi.
On je nebývale dlouhý v porovnání s úseky 03 a 25.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
No zkusil jsem dohledat a konkrétní znění bylo: Vytipovaný úsek je dlouhý a technicky komplikovaný. "My si od toho slibujeme, že když jej rozestavíme zavčas, tak bychom jej mohli mít v příštím roce hotový," řekl generální ředitel ŘSD Jan Kroupa". Za tohle se mu tedy omlouvám, úvozovky, tedy přesná citace, začíná až za tou větou o délce. Takže to tam spíše vsunul autor článku. Techcnikou náročnost chápu, ale délkově se ten úsek nevymyká již realizovaným
-
papadeloco
Přehledová tabulka navrhovaných změn, kterou měl Ťok u sebe v OVM
https://www.facebook.com/48822711133689 ... =3&theater
Upřímně, to se pos.al snad ne? 1500 fix za pásy? No, tak doufám, že policii zároveň zruší čárkový systém, protože tohle jim fakt nezávidím. Vím, že hodně policistů právě pásy, které jsou jeden z nejčastějších přestupků řeší symbolicky za 100-200,- Kč a to jen aby měli splněno. Neumím si představit, že teď to bude symbolicky za 1500,- např. důchodci, který jede z Penny a dříve 100,- Kč zaplatil rád a ještě poděkoval. To by mě zajímalo co se bude dít, až mu řeknou 1500,-
https://www.facebook.com/48822711133689 ... =3&theater
Upřímně, to se pos.al snad ne? 1500 fix za pásy? No, tak doufám, že policii zároveň zruší čárkový systém, protože tohle jim fakt nezávidím. Vím, že hodně policistů právě pásy, které jsou jeden z nejčastějších přestupků řeší symbolicky za 100-200,- Kč a to jen aby měli splněno. Neumím si představit, že teď to bude symbolicky za 1500,- např. důchodci, který jede z Penny a dříve 100,- Kč zaplatil rád a ještě poděkoval. To by mě zajímalo co se bude dít, až mu řeknou 1500,-
Šlehne to s ním a příslušníci budou mít další čárku za poskytnutí první pomoci a zavolání záchranky...papadeloco píše:...Neumím si představit, že teď to bude symbolicky za 1500,- např. důchodci, který jede z Penny a dříve 100,- Kč zaplatil rád a ještě poděkoval. To by mě zajímalo co se bude dít, až mu řeknou 1500,-
Ale nešlehne. Jednou to zaplatí a pak se už pokaždé připoutá.Standa píše:Šlehne to s ním a příslušníci budou mít další čárku za poskytnutí první pomoci a zavolání záchranky...papadeloco píše:...Neumím si představit, že teď to bude symbolicky za 1500,- např. důchodci, který jede z Penny a dříve 100,- Kč zaplatil rád a ještě poděkoval. To by mě zajímalo co se bude dít, až mu řeknou 1500,-
-
papadeloco
A za špatnou bude zase jen policieMPMP píše:Ale nešlehne. Jednou to zaplatí a pak se už pokaždé připoutá.Standa píše:Šlehne to s ním a příslušníci budou mít další čárku za poskytnutí první pomoci a zavolání záchranky...papadeloco píše:...Neumím si představit, že teď to bude symbolicky za 1500,- např. důchodci, který jede z Penny a dříve 100,- Kč zaplatil rád a ještě poděkoval. To by mě zajímalo co se bude dít, až mu řeknou 1500,-
Přemýšlel jsem, do kterého to dát vlákna, ale asi je to jedno. Teď nevím jestli jsem mimo já, Ťok nebo někdo jiný ale tohle je drsný
Komu je na té větě také něco divného???
Zdroj: http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonom ... oukromnici„D4 je vybraná proto, protože nepatří do takzvané sítě 10T, takže se z evropských peněz tak úplně financovat nedá,“ říká ministr dopravy Dan Ťok (nestr. za ANO).
Komu je na té větě také něco divného???
Že by žargon ?
10T rovná se TEN-T - kde TEN neznamená anglicky deset ale je to zkratka TransEuropeanNetwork... Bože, to je zase přepis...
Jak se to správně vyslovuje? Ten-tý pode Ťoka je taková podivná směsice češtiny a angličtiny, týýentý bez pečlivé formulace by redaktor pochopil ještě hůř... 
Já už na tom odkazu čtu normálně TEN-T, takže už je na to asi někdo upozornil... 
Asi to prohnali korektorem we wordu. Myslim předtim, že jim opravil ten na deset, protože maji správnou lokalizovanou verzi

z PP
- Přílohy
-
- silnice.jpg (98.19 KiB) Zobrazeno 7176 x
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Miku tak to je tedy špica ! 
-
MickeyMouse
Sice se to netyka primo silnic a dalnic, ale "jen" osobnich aut, nicmene pana ministra se to tyka dost: Vcera rano byl na Radiozurnalu s Tokem rozhovor na tema vykuchavani filtru pevnych castic a jejich pronajimani po dobu STK. Ministr by to cele resil dotovanim novych filtru, aby nebyly tak drahe a lidi si je misto kuchani kupovali...
Jak pravi klasik, ja nevim, skoly nemam, ale kampan vysvetlujici, ze se vetsine lidi diesel nevyplati by snad stala min.
Jak pravi klasik, ja nevim, skoly nemam, ale kampan vysvetlujici, ze se vetsine lidi diesel nevyplati by snad stala min.
Budu rád, až z toho něco smažu:
0136
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
0136
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
Jak dotace? Jak vysvětlující kampaň? Děláš na autě úpravy neschválené k provozu = nesmíš na silnici. Za to jsou myslím celkem mastné pokuty... Kdyby se policie občas starala taky o něco jiného, než kontrolou automatických radarů a vymýšlením polozákonných obezliček jak vybrat co nejvíc, nikdo by si s takovouhle "věcí" na silnici netroufnul.
Ač je to již zcela off-topic, musím říci, že fascinace nejen ve zdejší kotlince, ale obecně v Evropě dieselovými motorizacemi mě už delší dobu... fascinuje. Ještě bych to chápal tak před 5-10 lety, kdy benzínové motorizace byly hlavně atmosférické, kterým ten zátah v nižších otáčkách prostě objektivně chyběl, takže jízda s nafťákem přišla přinejmenším subjektivně dynamičtější. Nástup turbobenzínových motorů ale odboural i tuto nevýhodu a já jsem čekal, že zájem o diesely bude upadat. V poslední době se ale zdá, že opak je pravdou, roste např. počet modelů, které benzínové motorizace vůbec nenabízejí a těch, které je nabízejí jen tak "aby se neřeklo" jako všechny francouzské značky.
Přitom objektivně se nafťák naprosté většině zejména soukromých uživatelů prostě nevyplatí. Jde tedy o módu, která nemá žádné racionální vysvětlení.
Přitom objektivně se nafťák naprosté většině zejména soukromých uživatelů prostě nevyplatí. Jde tedy o módu, která nemá žádné racionální vysvětlení.
Jeden důvod bych měl. Výpary z nafty se zapalují velmi neochotně, takže je to palivo bezpečnější při bouračce nebo závadě.
A v době před ekologizací motorů navíc platila strategická výhoda, že naftový motor funguje na kdejaký řidší olej.
A v době před ekologizací motorů navíc platila strategická výhoda, že naftový motor funguje na kdejaký řidší olej.
Taky přihodím jeden důvod. Při rychlosti 130 km/h točí "nafťák" něco málo přes 2000 ot/min., v benzínu to je přes 3500 ot/min. Sice se stále zlepšuje odhlučnění motoru, ale ten rozdíl je pořád ještě patrný.
To s tím hořením při nehodě beru, nicméně otázkou je, kolik je v praxi takových případů a jaká je pravděpodobnost, že se něco takového stane. Na to by možná bylo zajímavé porovnat data v tomto směru s USA, kde se jezdí téměř výhradně na benzín. Jinak ale s těmi otáčkami to už podle mě pravda není, moderní turbobenzíny tolik už dávno netočí.
Točí. Z jednoho prostého důvodu - normovaný cyklus spotřeby jede maximálně 120 a to 10s z celkové doby 400s. Vždy na nejvyšší rychlostní stupeň. Takže výrobci prostě 6. (nebo teď už výjimečně 5.) naladí, aby byla nejekonomičtější někde kolem 70km/h. Že s tím pak klidně člověk jede v reálu 140 km/h 2 hodiny v kuse v nesmyslných otáčkách už nikoho moc nezajímá...