Jak jezdíme

Off-topic pokec
Odpovědět

Kolik najedete kilometrů za rok?

0 - 5000 km
8
5%
5000 - 10 000 km
13
8%
10 000 - 15 000 km
38
22%
15 000 - 20 000 km
27
16%
20 000 - 25 000 km
18
11%
25 000 - 30 000 km
27
16%
30 000 - 40 000 km
16
9%
40 000 - 50 000 km
7
4%
50 000 - 75 000 km
13
8%
75 000 - 100 000 km
0
Žádná hlasování
100 000 a více
2
1%

Celkem hlasů: 169

dvs

Re: Jak jezdíme

Příspěvek od dvs »

Po nehodě Pendolina s kamionem na přejezdu ve Studénce jsme tu řešili, proč vlastně jel tak jak jel. Odpověď už u soudu padla:
Jel špatně. Do navigace zadal jiný Šenov

Sondaj jel s kamionem z Polska do Maďarska. Údajně však měl od svého zaměstnavatele příkaz vyhýbat se mýtným branám. Řidič měl mít k dispozici seznam obcí, kterými projet, aby se nutnosti platby vyhnul.

Sondaj dle svých slov vždy zadal do navigace nejbližší město a vyjel. Jenže Šenov u Nového Jičína zaměnil za Šenov u Ostravy a vlastně se vydal na cestu zpátky. A dostal se k přejezdu.

Zdroj: http://ostrava.idnes.cz/tragedie-ve-stu ... zpravy_jog
musklin

Příspěvek od musklin »

Pokud měl někdo iluze, že auta policie použije na prevenci, tak viz. tento článek
http://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/aut ... 5900fea04/

nemám slov, opravdu se ta investice vyplatila :-)

"Na silnici s číslem 37. Je to spojovací komunikace mezi Pardubicemi a Hradcem Králové. Klasickou silnici první třídy moc nepřipomíná. Jedná se totiž o čtyřpruhovou silnici s odstavným pruhem a svodidly mezi oběma směry. Na první pohled je to prostě dálnice.
Přistižený řidič průměr má 114 kilometrů v hodině pokuta 600 Kč"

Nedočkává dvojice cyklistů, kteří nevyčkali, až po přejezdu vlaku a zvednutí závor také zhasnou červená světla. Stojí to pak každého stokorunu."
bhs

Příspěvek od bhs »

A on měl někdo takové iluze ?
Octavia 1.6 >>> Octavia 1.4 TSI
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

musklin píše:Nedočkává dvojice cyklistů, kteří nevyčkali, až po přejezdu vlaku a zvednutí závor také zhasnou červená světla. Stojí to pak každého stokorunu."
Tak zrovna toto je na pokutu. Na dvojkolejné trati ty závory mohou jít zase dolu, aniž by červená zhasla.
musklin

Příspěvek od musklin »

JirkaS píše:
musklin píše:Nedočkává dvojice cyklistů, kteří nevyčkali, až po přejezdu vlaku a zvednutí závor také zhasnou červená světla. Stojí to pak každého stokorunu."
Tak zrovna toto je na pokutu. Na dvojkolejné trati ty závory mohou jít zase dolu, aniž by červená zhasla.
O tom můžeme diskutovat.
Mimo diskuzi ale je, ža na takovou činnost policie potřebuje nové utajené auta.
Mike

Příspěvek od Mike »

JirkaS píše:[]Tak zrovna toto je na pokutu. Na dvojkolejné trati ty závory mohou jít zase dolu, aniž by červená zhasla.
to je ovšem dle mého, především drážní bordel ( vím, maj svý předpisy atp. )
je jako by v ječné na vteřinu skočila oranžová a v zápětí zpět červená, zatímco magistrála má stále zelenou
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Ne, je furt červená, jen zrovna napříč křižovatkou nestojí kamion. Přečtěte si znova zákon o provozu na komunikacích, určující jsou blikače, ne břevna.
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

Mike píše:to je ovšem dle mého, především drážní bordel ( vím, maj svý předpisy atp. )
To není drážní bordel, ale prostá fyzika. Zvednutí závory trvá nějaký čas, to není jako změna světla na semaforu. A může se stát, že v tom čase přijede na druhé koleji vlak do bodu, kdy se spouští výstraha.
monin

Příspěvek od monin »

http://www.novinky.cz/krimi/394473-na-z ... jizdu.html
Po ní se mladík nerozpakoval ukrýt v kurníku. :)
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Mike

Příspěvek od Mike »

2 JirkaS
já to nezpochybňuju ani se nehádám
jen že tu závoru nepodjedete, zatímco nějaký semafor jako prd
takže dokud jsou závory dole je to "stůj" takové nějaké logičtější, než když jsou nahoře a někde vedle si cosi jaksi bliká
bejvaly doby, kdy to i cinkalo
JiVi

Příspěvek od JiVi »

musklin píše:Pokud měl někdo iluze, že auta policie použije na prevenci, tak viz. tento článek
http://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/aut ... 5900fea04/

nemám slov, opravdu se ta investice vyplatila :-)

"Na silnici s číslem 37. Je to spojovací komunikace mezi Pardubicemi a Hradcem Králové. Klasickou silnici první třídy moc nepřipomíná. Jedná se totiž o čtyřpruhovou silnici s odstavným pruhem a svodidly mezi oběma směry. Na první pohled je to prostě dálnice.
Přistižený řidič průměr má 114 kilometrů v hodině pokuta 600 Kč"

Nedočkává dvojice cyklistů, kteří nevyčkali, až po přejezdu vlaku a zvednutí závor také zhasnou červená světla. Stojí to pak každého stokorunu."

9.2. clanek a 4.2. bylo rozhodnuto, ze tato silnice je SMV .. dobrej gol ..
Standa

Příspěvek od Standa »

Včera jsem byl pracovně vlakem v Brně, kde na hlavním nádraží pro změnu rafinovaně se za lokomotivou ukrývající policisté (PČR) vesele rozdávali pokuty za přebíhání trati (prý za to nově může být až 5 000 Kč). Oktavii s sebou na perónu neměli ;) .
Honey72
Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.

Příspěvek od Honey72 »

Máme pronajatou kancelář v nádražní budově, takže se znám se všemi strojvůdci. Každému z nich denně minimálně jednou někdo přejede před vlakem na blikačích nebo na stopce nebo přeběhne koleje, že musí brzdit. Každý už minimálně jednou nějaké auto nebo člověka sejmul a každý druhý přejel sebevraha. Tam je to prý nejhorší, to pak má pár dní nařízené volno chce nechce. Jenže on stačí i magor, kterého těsně mine. Někteří strojvůdci s sebou vozí kameru jako v autě, ale je to problém, auto projede z boku, takže SPZ to nezaznamená. Často to však není potřeba, naprostá většina řidičů je místních a parkují kousek od trati. Jeden strojvůdce už ztrácí nervy. Na přejezdu zastavil vlak, vystoupil, došel k tomu zaparkovanému autu. Bába řvala z okna co chce, tak že si zapisuje SPZ a jede pro policajty. Než vlak dojel do stanice, bylo tam už to auto a řidič škemral, aby ho neudával :D . Takhle se na ně musí ;)
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Standa

Příspěvek od Standa »

monin

Příspěvek od monin »

Přítrž honičce učinil až kurník u jednoho z domů, do kterého naboural.
http://www.novinky.cz/krimi/395867-mlad ... lnici.html
Tak to by se v Praze stát nemohlo, nabourat do kurníku. :)
Standa

Příspěvek od Standa »

monin píše:Přítrž honičce učinil až kurník u jednoho z domů, do kterého naboural. ... Tak to by se v Praze stát nemohlo, nabourat do kurníku. :)
Vzhledem k tomu, že k Praze byla administrativně připojena celá řada vesnic ze širokého okolí (namátkou třeba Suchdol či Běchovice :) ), z nichž si mnohé podržely až do dnešních dní svůj venkovský charakter, nepochybně by se nějaký ten kurník našel ;) ! Každopádně je ale pozitivní, že ten chlapec tentokrát do ničeho nenaboural !
monin

Příspěvek od monin »

Standa

Příspěvek od Standa »

GiuseppeS

Příspěvek od GiuseppeS »

Zjistil jsem, že na dopravniinfo.cz mají informace z kamer (?) typu (odečteno najetím na graf):

D1 12,71 km směr Praha
Čas - počet vozidel - průměrná rychlost
15:00;3004;140,03 km/h
16:00;3470;139,22 hm/h
17:00;3495;136,5 km/h
atd.
(údaje jsou zřejmě za 20.3.2016).

Mělo by to být dostupné také tady: http://portal.dopravniinfo.cz/hustota-provozu-na-d1

Tak teď nevím, že má pravdu D-FENS nebo ŘSD ;)
http://dfens-cz.com/mythbusting-jedu-13 ... edjizdeji/
Standa

Příspěvek od Standa »

GiuseppeS: Třeba si jenom připravují půdu pro další úsekovku ;) . Faktem je, že zrovna tady jezdím taky zpravidla o něco rychleji, asi to k vyšší rychlosti svádí (přehledný úsek 3+3).

Jinak mám zážitek ze včerejška. Jedu si po MO od Spořilova k Lanovému mostu svoji pohodičku v levém, předjíždím souvislou řadu aut v prostředním a pomalu dojíždím přede mnou jedoucí VW Polo (i to jede něco přes limit, takže žádný stres). Zezadu se na mě lepí BMW, počítám, že mu uhnu hned jak předjedu auta v prostředním. Za poslední MÚK před Lanovým most se ovšem uvolňuje pravý a BMW nás předjede všechny vcelku ladným obloukem zprava. Mezitím se už do prostředního řadí i VW Polo (levý už pomalu spěje ke svému konci) a někde na konci Lanového mostu ho BMW taky předjede zprava. Nevím, co si ještě udělali, ale v tu chvíli se oba zbláznili a začali se různě podjíždět, vybržďovat se, házet si myšky (a bohužel i dalším autům), až to vypadalo, že se snad srazí... Vydrželo jim to až za Průmyslovou, kde jsem odbočoval, ale vypadali, že v tom hodlají pokračovat ještě hodně dlouho. Tohle mi prostě hlava nebere...
Mike

Příspěvek od Mike »

stando, četl jsem to 4x ale nějak mi uniká, jak se to bmw dostalo znovu za koncern ?
ElWapp

Příspěvek od ElWapp »

https://youtu.be/hVodmUtB3v8
Doleva mohou jen vozidla stavby...
Standa

Příspěvek od Standa »

ElWapp: Tak to by mě docela zajímalo, kam tahle auta pokračují, když je dál oprava v plném proudu (a při pohledu z tramvaje jsem tam už žádná auta mimo stavbu neviděl) - asi natočili nějaký přechodný stav před vyznačením objížďky. Faktem je, že kolem Palmovky to teď kolabuje naprosto katastrofálně a krásně je vidět, jak v této oblasti opravdu "žádné zkapacitnění není potřeba" :evil: .

Mike: BMW nás všechny (pomalejší auta v prostředním i mě v levém) podjelo zprava, včetně "minikoncernu" kus přede mnou (v tu chvíli už jsem se k němu nepřibližoval, asi přidal) a asi ho zkusilo trochu vybrzdit. Jinak si nedovedu vysvětlit reakci Pola - dost agresivní podjetí BMW zprava s myškou. A pak už to jelo... Podle mě hodně nebezpečná situace :( .
ElWapp

Příspěvek od ElWapp »

Tohle bylo točené včera. Místy byl v ulici jen upravený podklad, blíže k Palmovce se už betonovaly koleje. Jízdní pruh směrem na Vysočany byl průjezdný, betonpumpa stála ve směru na Florenc, tamtudy nic nejezdilo. Ale směrem co ve videu jezdí auta se dalo projet bez problému. Značky přitom říkaly něco jiného - ve videu je vidět zákaz odbočení vlevo a stejně tak je na konci patrné, jak byla zahrazena větev křižovatky z Pod Plynojemem doprava na Sokolovskou - proto to některá auta z toho směru brala tak ostře doprava v křižovatce. Celkově je to pěkný fail - a to jak ze strany řidičů, tak ze strany dopravního značení.
Standa

Příspěvek od Standa »

Zrovna včera jsem ráno (cca 7:40) přejížděl v tramvaji Sokolovskou před Palmovkou a viděl jsem tam jen vozidla stavby a napadlo mě, že je to asi zavřené (a neprůjezdné). Dneska jsem v tramvaji něco řešil a okolí moc nesledoval. Každopádně to vypadá, že se v Praze zkrátka musí umět improvizovat (jako Kefalín :) , protože "na vojně se situace mění každým okamžikem") a dopravní značení brát s rezervou :twisted: (to je samozřejmě ironie, zrovna já jsem takový truhlík, že bych si to raději odstál přes Krejcárek ;) ).
Odpovědět

Zpět na „Odpočívka Na České dálnici“