1105-2 Osičky - Hradec Králové

Praha – Hradec Králové – Trutnov – Polsko
Odpovědět
kik

Re: 1105-2 Osičky - Hradec Králové

Příspěvek od kik »

Mosquit píše:Já jezdím od D11 cca ke Kauflandu často a všechny cesty vycházejí +/- stejně
1) po D35 a kolem Opatovic po Hradubické, dále po okruhu kolem nemocnice
2) po D35 a kolem Opatovic po Hradubické, dále po okruhu západní stranou (kolem Střelnice)
3) po D11 přes Plačice, Pardubickou, podjezdem a západní stranou okruhu (kolem Střelnice)
4) po D11 přes Plačice, Pardubickou, Za Škodovkou
Varianta 5 - tedy dostat se na kruháč k ČKD a pak Koutníkovou - vychází časově nejdelší, i když je jasně nejpříjemnější.

Uvidíme co udělá dokončení dálnice s dojížděči ze západu (Chlumec atd) - teď jezdí naprostá většina po I/11, protože na dálnici nemá cenu zajíždět. Po dostavění 1105 možná bude.
Pánové, vzhledem k tomu že na příjezdu od Kuklen vyroste KO Koruna (uprosřed bude vodotrysk) u nového OC Aupark (Hradečáky už teď přezdívaný Auau), tak se spíš vyplatí buď jet po D35 a pak po I/37 nebo to objet horem po I/11 ke KO v Plotištích a pak po I/35 do města. Eventuelní řešení je před podjezdem uhnout doleva do ulice Za Škodovkou a pokračovat před nadjezd.
Já, protože bydlím v Labské II, tak jezdím přes Opatovice. Na dálnici jsem od domu cca za 10 minut.
Majkii
Administrátor

Příspěvek od Majkii »

Zřejmě v souvislosti s dostavou dálnice se na příjezdu do Hradce chystá ještě akce
I/11 úprava křižovatky I/11 a ul. Pražská Hradec Králové
Předmětem veřejné zakázky „I/11 úprava křižovatky I/11 a ul. Pražská Hradec Králové“ je úprava okružní křižovatky na silnici I/11s ulicí Pražskou v Hradci Králové,
Jedná se o kompletní přestavbu stávající okružní křižovatky na novou tříramennou okružní křižovatku s třemi bypassy. Součástí stavby je i úprava nejbližších částí připojovacích/odbočovacích větví komunikací.
Stavba vyvolá přeložky následujících inženýrských sítí: veřejné osvětlení, návěstidla výjezdu požárních vozidel, přeložka vedení Cetin, úprava vedení České Radiokomunikace.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
kot

Příspěvek od kot »

Tak to bude sakra masakr až se akce spustí. Jak dlouho bude přestavba trvat ?
Majkii
Administrátor

Příspěvek od Majkii »

wazer.cz
Pište česky, prosím!
kot

Příspěvek od kot »

Tak to se dá přežít. Díky Majkii :P
JohnyRockNRoll

Příspěvek od JohnyRockNRoll »

Tři výjezdy a tři bypassy, to je ideální :ok:
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

milanek píše:Dnes na odpočívadle Osičky směr Hradec čilý ruch. Několik dodávek a řemeslníků tam pobíhalo a vrtali se ve stávající infrastruktuře.
Už je tam tam spousta techniky a stavebních buněk, probíhají zemní práce. Předpoklad zprovoznění je duben/květen.
R48 -> D48 se podařilo!
kik

Příspěvek od kik »

Jo a ještě jedna poznámka - Magistrát uvažuje o rozšíření kuklenského podjezdu na min. 2+1 aby prý nevzniklo úzké místo na příjezdu od Kuklen. Nějak jim nedochází že úzkým místem bude nejspíš KO Koruna a následné semafory na Gočárově třídě. Už před zahájením budování KO to tam ve špičce stálo až ke Koruně, teď to bude možná ještě horší.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Může někdo potvrdit následující údaje:
20. 12. 2006 zprovozněn D11 po km 83,5 v plném profilu viz bod https://mapy.cz/s/rrtJ a úsek km 83,5-83,7 v polovičním profilu
15. 12. 2008 úsek km 83,7 - 86,4 1/2 profil
27. 11. 2009 úsek km 83,5 - 85,0 plný profil viz bod https://mapy.cz/s/rruc spolu s D35 Sedlice - Opatovice
1. 11. 2011 úsek 85,0 - 86,3 plný profil viz bod https://mapy.cz/s/rrul
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Mike

Příspěvek od Mike »

lenny, ta data neposoudím a kilometrovníky už vůbec ne,
každopádně, než se začlo s 35, tak se sjíždělo po provizorním tělese do Libišan, a jelo se opravdu kousek jen po půlce D11
pak udělali sjezd za Libišany, ale ještě dlouho se jezdilo jen po půlce D11, protože za tou PHS za MUK se rádi schovávali grilovači, aby "chránili" tu 80kmh
snad až s vyřešením Havránkové se začlo jezdit již od nájedu po celém profilu D11
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Jirka95

Příspěvek od Jirka95 »

Myslíte že ta přestavba okružní křižovatky už bude počítat s jižní spojkou?

https://www.rsd.cz/wps/portal/web/mapa- ... cf2c3d784e
kot

Příspěvek od kot »

Jirko, tvůj dotaz mě docela vyděsil. Ale nepočítat s Jižní spojkou snad není reálné. Doufám.
Jirka95

Příspěvek od Jirka95 »

Podle ÚP to bude vypadat takto

http://imgur.com/43uiIeA

To je zajímavé, čili Kukleny bydou úplně odstíněny od tranzitní dopravy směřuníjí k dálnici, protože z kruháče tam napojení nevidím.
JohnyRockNRoll

Příspěvek od JohnyRockNRoll »

Ještě by to mohlo být tak, že se postaví ten kousek Jižní spojky od kruháče na II/324, kde se při cestě do Kuklen bude muset doleva a kousek se vrátit. A nebo povede ten třetí výjezd rovnou do Kuklen, jako je to dneska a tím pádem se s Jižní spojkou nepočítá.
Mosquit

Příspěvek od Mosquit »

Mě na tom ÚP zarazila chybějící rampa z I/11 západ na D11 směr Praha. Že by se muselo jezdit přes kruháč?

Složitost té křižovatky mě ale nepřestává překvapovat.
Jirka95

Příspěvek od Jirka95 »

Toho jsem si vůbec nevšiml :D Třeba jim intenzita tabulkově vyšla jako přijatelná s otočeím na kruháči. Když tam sleduji ty denní intenzity tak to bude velice zajímavé.

EDIT: Z jižní spojky tam podle úp ale nemá být sjezd do Kuklen, takže by to nejspíš neodpovídalo legislativě.
caveman

Příspěvek od caveman »

Jirka95 píše: To je zajímavé, čili Kukleny bydou úplně odstíněny od tranzitní dopravy směřuníjí k dálnici, protože z kruháče tam napojení nevidím.
Kutnohorská by měla být mezi Plačicemi a Kuklenami zrušena a doprava by měla být směřována Vlčkovickou na MÚK s Jižní spojkou. Stejně tak nemá být nájezd z Pražské na kruháč a opět by doprava měla být směrována po Pardubické na tu stejnou MÚK. Ale jak to bude opravdu...
Navíc bude muset být na delší dobu dočasné řešení postaru.
michal

Příspěvek od michal »

Celé to řešení je velmi logické. Dopravu odkloníme od historické trasy (Pražská) a převedeme ji na delší trasu, která je už tak zatížená dopravou (Pardubická). Celé to na mě působí dojmem, že na Pražské bydlí někdo z radnice...
Ta chybějící větev v múk Bláhovka mě překvapila, ale když vidím, jak vypadají v tom ÚP větve E a F a jejich napojení, tak mě to vlastně nepřekvapí...
Jirka95

Příspěvek od Jirka95 »

Sarkasmus jsem pochopil, ale podle mě to logické je. Tahle část Hradce je (jak se to říká) residentní takže nechtějí, aby tudy proudil tranzitní provoz.

Navíc na tom dnešním nevyhovujícím kruháčku se točí a emisuje velká část kamionové dopravy z Polska, který míří na D11. Ten po dostavění dalšího úseku zmizí na dálnici.

Přikládám ještě větší záběr ÚP. Pořád žasnu nad tvarem MÚK Kukleny to je opravdu dílo :D

http://imgur.com/h6kM3iY
michal

Příspěvek od michal »

No já nemám pocit, že Pardubická není rezidentní ulice. O nic méně než Pražská. Když bude Pražská slepá, převádí se na Pardubickou provoz nejen ve směru na Prahu/z Prahy, ale i do/z celé řady obcí, ležících západně od města. A těch je teda požehnaně, o jejich nafukování novostavbami nemluvě. Prostě bude nová dálniční křižovatka a nejkratší cestu k ní zavřeme, aby se to muselo různě objíždět přes jinačí obytné zóny... Podle mě to je urbanisticky špatně. Mělo se řešit, aby Pražská zůstala, ale nebyla jediná, která ponese dopravní zátěž. Když bude Jižní spojka, odvede velkou část dopravy na Hradubickou. Ale do centra se stejně pojede i přes Kukleny, jen ne po Pražské přes náměstí kolem kostela. Takže kolem školy ta nejkratší cesta do centra stejně povede (byť už bude delší a složitější kvůli KO u Alberta). Protože nepředpokládám, že ta silnice v polích, co je na mapě mezi Pardubickou a Hradubickou, bude k něčemu. Řeší to tedy jen ten kus přes náměstí, nikoliv Kukleny, takže podle mě v tom má prsty někdo, kdo v inkriminovaném úseku Pražské bydlí.
Honey72
Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.

Příspěvek od Honey72 »

Myslím, že kdo chce jet na Hradubickou nebo centra, sjíždí už dneska a bude i potom sjíždět přes Opatovice. Nezdá se mi, že přes Kukleny by to bylo rychlejší a pohodlnější.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Mosquit

Příspěvek od Mosquit »

Pokud se postaví kruháč a Jižní spojka v této podobě (se zaslepením této části Kuklen), tím spíš nechápu velkoryse řešenou MÚK s kolektory. Opravdu si myslím, že po dostavení 1106 tam bude provoz minimální.

Jinak Pardubická je podlě mě daleko méně rezidenční než Pražská. V zástavbě obytných domů vede jen kousek.
Jirka95

Příspěvek od Jirka95 »

Ještě jedna poznámka. Směr od Nového Města na D11 bude před dostavením rampy řešen odbočením doleva, viz obrázek. Nikoliv nutností otočit se na kruháči.

Proč to nepostaví rovnou celé? Vždyť na D1 x D0 křižovatce je hodně metrů neotevřených vozovek a ramp, které se ještě asi dlouho nebudou používat... No a MÚK Opatovice též..

http://imgur.com/x1rKxxp
michal

Příspěvek od michal »

Ano, na Pražské je těch domů víc. Ale to neznamená, že Pardubická není rezidenční. A hlavně to zaslepení Pražské řeší jen část vedení této ulice Kuklenami, podle mě je nejproblematičtější úsek právě mezi křižovatkou s Pardubickou a rozšířením na 2+2 za školou. A tomu to zaslepení nijak nepomůže. Samozřejmě lze předpokládat, že intenzity budou po dostavbě Jižní spojky a hlavně R35 zas o něco nižší. Ale tím spíš mi nedává zaslepení té Pražské smysl. Chápal bych snahu převést dopravní zátěž na zcela novou komunikaci, ale k tomu tady nedochází.
kik

Příspěvek od kik »

Takže jako Hradečák bych si tady dovolil pár poznámek:
- Kukleny jsou částečně rezidenční zástavba hlavně v té části od školy směrem na Bláhovku a Plačice
- po vybudování R35 mezi Opatovicemi a Sedlicemi provoz v Kuklenách řádově klesl a o to více stoupl provoz na Rašinově třídě (I/37 v HK)
- nákladní doprava přes Kukleny už skoro nejezdí a osobní také podstaně klesla (viz předchozí bod)
- dálkové autobusy do a z Prahy jezdí od Terminálu MHD buď po GO a Rašinově třídě na Opatovice nebo vrchem přes Plotiště na Bláhovku. Takže přes Kukleny jezdí MHD a linkové autobusy do okolních měst a vesnic
- tzv. Jižní spojka opravdu jenom zvýší zátěž na Rašínově tř. kde např. dodnes nejsou PHS (domy jsou odděleny jen zelení, kterou ještě nedávno město pořádně prořezalo....)
- jediné co by mohlo být důvodem je tzv. Nová Zelená, což je nová obytná čtvrť mezi koncem dnešní zástavby a stávajíci silnicí I/11 na obchvatu HK. Je to v návrhu územního plánu, ale ten, myslím, ještě není definitivně schválen. Pak by totiž vzrostla intentita provozu na Pražské třídě mezi podjezdem a ZŠ u křižovatky se Zelenou ulicí
Odpovědět

Zpět na „D11“