I/3 Mirošovice - Benešov (přeznačení na třípruh)
Re: I/3 Mirošovice - Benešov (přeznačení na třípruh)
Jediny co konci na horizontu je mozna ten kratky za Milicinem smer Tabor, jinak ostatni ukonceni mi prijdou v pohode. S cim bych souhlasil je umisteni znacek informujicich o snizeni jizdnich pruhu i na levou stranu.
Odesláno z mého GT-I9070P pomocí Tapatalk 2
Odesláno z mého GT-I9070P pomocí Tapatalk 2
Mě tam dle situací ze zadávačky budou před křižovatkami chybět velké směrové tabule, mají většinově zůstat jen malé šipky.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
Pod tohle se podepisuji, zrovna hned ten dvoupruh u Mirošovic směr BN po tom přímo volá. A značka by se nechala perfektně upevnit na most, takže by ani nemohla být zacloněna (dlouhým) vozidlem v protisměru.-xdas- píše:... S cim bych souhlasil je umisteni znacek informujicich o snizeni jizdnich pruhu i na levou stranu.
-
MickeyMouse
Ty znacky informujici o konci 2pruhu by mely byt na 2+1 z podstaty veci naprostou samozrejmosti. Daji se navic vyuzit i pro opacny smer, kde na nich muze byt informace, kolik metru zbyva do zacatku 2pruhu, tzn. do moznosti predjizdeni. Myslim, ze to dost pomaha ke snizeni stresu. Stejne tak by tam ale mely byt ty velke tabule, male sipky pred MUK jsou dost k nicemu.
Mmch. jeste jeden zajimavy bezpecnostni prvek, ktery u nas myslim neni k videni, by se tam hodil, a to vyfrezovane "zuby" v miste dvojite plne cary. Pouziva se to prave na 2+1 v Rakousku nebo v jednotubusovych tunelech a je to urcite ucinejsi nez jen hruba "hucici" barva delici dvojite plne cary.
Mmch. jeste jeden zajimavy bezpecnostni prvek, ktery u nas myslim neni k videni, by se tam hodil, a to vyfrezovane "zuby" v miste dvojite plne cary. Pouziva se to prave na 2+1 v Rakousku nebo v jednotubusovych tunelech a je to urcite ucinejsi nez jen hruba "hucici" barva delici dvojite plne cary.
Budu rád, až z toho něco smažu:
0136
0301-0305/I a 3011-3012/II
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
0136
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
Dusanh:
Tak možná tam lítám.
Před Benešovem "u draků". https://mapy.cz/s/vjqs
Následně hned další zúžení u "Městečka" https://mapy.cz/s/vjr6
Tyto dvě zúžení jsou dle mého nejhorší na celé trase. Prostě na horizontu. Jinak nevím, jak je popsat. U Draků je ještě značka zúžení posunuta ca 200 metrů prosti směru jízdy. Takže neodpovídá konci dvou pruhů. Zvláště pak s kombinací značky "zipování" mě to docela baví, neb tato značka zipování je AŽ za touto značkou zúžení do jednoho pruhu. Ale to patří asi do jiné diskuze.
Jestliže jsem jediný, kdo s tím má problém a zároven se ozve.. tak to soooorry... ale je to můj názor. Zvláště v porovnání se zmíněnou AT B38 a B37, které projíždím při té samé jízdě, ehm. sorry.. prolítávám.
Ono dle mého by se z tohoto úseku dalo přenést hodně značek i na české třípruhy. A další použitelné značky, které se tam nenajdou se dají najít pro třípruhy na AT B4 resp. B2.
Tak možná tam lítám.
Tyto dvě zúžení jsou dle mého nejhorší na celé trase. Prostě na horizontu. Jinak nevím, jak je popsat. U Draků je ještě značka zúžení posunuta ca 200 metrů prosti směru jízdy. Takže neodpovídá konci dvou pruhů. Zvláště pak s kombinací značky "zipování" mě to docela baví, neb tato značka zipování je AŽ za touto značkou zúžení do jednoho pruhu. Ale to patří asi do jiné diskuze.
Jestliže jsem jediný, kdo s tím má problém a zároven se ozve.. tak to soooorry... ale je to můj názor. Zvláště v porovnání se zmíněnou AT B38 a B37, které projíždím při té samé jízdě, ehm. sorry.. prolítávám.
Zdržuji se hlavně jižně od Dunaje, ale rád se podívám i na severní břeh a sem tam i na západ od Rýna.
Otevírání obálek posunuto na 21.3
https://www.vestnikverejnychzakazek.cz/ ... lay/649053
https://www.vestnikverejnychzakazek.cz/ ... lay/649053
-
MickeyMouse
To Petanecek: To první místo není na úseku, který se má řešit jako 2+1, je to prostě jen stoupací pruh. Tím neříkám, že je zakončený ideálně. Někde dřív jsem tu už taky psal, asi ve vlákně o 2+1, že by stálo za to, zapracovat na 2+1 i mezi Benešovem a Meznem, protože směrem z ČB do Prahy tam pořádně není kde předjíždět, opačně jsou 2 pruhy minimálně 3x.
To druhé místo mi extra nebezpečné nepřijde, je tam ještě dost dlouhý úsek za horizontem, co vím z vlastní zkušenosti.
Jinak, na panoramě je pěkně vidět, jak je ten sólo pruh široký i s tou zpevněnou a nezpevněnou krajnicí. Tam je na uhýbání místa dost. Kdyby to bylo ještě širší, bude z toho regulérní odstavný pruh.
To druhé místo mi extra nebezpečné nepřijde, je tam ještě dost dlouhý úsek za horizontem, co vím z vlastní zkušenosti.
Jinak, na panoramě je pěkně vidět, jak je ten sólo pruh široký i s tou zpevněnou a nezpevněnou krajnicí. Tam je na uhýbání místa dost. Kdyby to bylo ještě širší, bude z toho regulérní odstavný pruh.
0136
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
0136
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
Městečko viz https://mapy.cz/s/vsWCPetanecek píše:Dusanh:
Tak možná tam lítám.
Tyto dvě zúžení jsou dle mého nejhorší na celé trase. Prostě na horizontu. Jinak nevím, jak je popsat. .......
Bod 1 označuje začátek spojování pruhů. Bod 2 označuje horizont (odhadnut podle tvaru vrstevnice, tj. ±50m). Vzdálenost 1 a 2 je cca 250m, tj. i vč. započtení chyby je to minimálně 200m...
-
MickeyMouse
V zásadě to je o I/3: (http://ekonomika.idnes.cz/stat-primaluj ... oprava_rts).
Ovšem povědomí diskutujících pod článkem o přínosu řešení 2+1 je i katastrofální. Buď ten článek nečetli, nebo nechápou psaný text.
Ovšem povědomí diskutujících pod článkem o přínosu řešení 2+1 je i katastrofální. Buď ten článek nečetli, nebo nechápou psaný text.
0136
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
0136
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
MickyMouse: Ano. Nebavím se jenom o tomto rozšíření. Ono je tam takových chytáků více. Jak jsem říkal. Uvidíme, jak to bude vypadat až se to dostaví.
Já osobně tam uhybám, když je nutnost (naučeno velice dobře v polsku), bohužel to nemohu říci o tak 90% řidičů, kteří na to nemají cit či chut.
Dusanh: Oky.. ca 200 m. Pomynu fakt, že značka je umystena před horizontem, tzn by jsi tam již měl byt zařazen. Tzn na rozhodování ca 8 sekund. Chci se zařadit, srovnávat rychlost, kontroluji zpětné zrcátko a situaci přede mnou. To uběhne jako voda.. To mi věř.
Já osobně tam uhybám, když je nutnost (naučeno velice dobře v polsku), bohužel to nemohu říci o tak 90% řidičů, kteří na to nemají cit či chut.
Dusanh: Oky.. ca 200 m. Pomynu fakt, že značka je umystena před horizontem, tzn by jsi tam již měl byt zařazen. Tzn na rozhodování ca 8 sekund. Chci se zařadit, srovnávat rychlost, kontroluji zpětné zrcátko a situaci přede mnou. To uběhne jako voda.. To mi věř.
Zdržuji se hlavně jižně od Dunaje, ale rád se podívám i na severní břeh a sem tam i na západ od Rýna.
Značka neříká, že na její úrovni máš být zařazen. Značka říká, za jak dlouho se sbíhají pruhy.
Já tam občas jezdím a nemám s tím nejmenší problém.
Já tam občas jezdím a nemám s tím nejmenší problém.
podle mne se spíš již s uspořádáním 2+1 setkali v reálu a tudíž jim je jasné, že až taková výhra to prostě nebudeMickeyMouse píše:V zásadě to je o I/3: (http://ekonomika.idnes.cz/stat-primaluj ... oprava_rts).
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Bude to o "fous"lepší než teď...
Dneska ráno jsem jel do BN a zpět. Při zpáteční cestě jsem se tady schválně soustředil...Petanecek píše:...
1) značka "souběh pruhů 200m" je umístěna cca 20m za místem lomu nivelety (tj. onen pomyslný "horizont")
2) značka ovšem není umístěna v úrovni vozovky, ale řekněme 2m vysoko. Je krásně vidět už mnohem dříve, než přijedu na onen "horizont"
3) úsek od značky "souběh pruhů 200m" a "souběh pruhů" je rovný a přehledný.
-
MickeyMouse
Dnes jsem byl v Pasově a projel jsem si B12, která je od Strážného do Pasova místy přestavěná na plnokrevnou 2+1 vč. oplocení před zvěří. Sólo pruh ani neměl tu zpevněnou krajnici. I/3 z Benešova k D1 byl proti tomu postavená jako poloviční profil 2+2, takže je širší a ta zpevněná i nezpevněná krajnice je tam vlastně jako bonus.
0136
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
0136
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
Petanecek:
uhybani je fajn pokud jede clovek plus/minus solo a ne moc rychle, taky jsem to pouzival kdyz jsem jezdil stodvacou a velkym vlekem, ale v souvisle kolone jedouci +/- limit to je dost o hubu. Pokud tedy clovek nema pravostanne rizeni
uhybani je fajn pokud jede clovek plus/minus solo a ne moc rychle, taky jsem to pouzival kdyz jsem jezdil stodvacou a velkym vlekem, ale v souvisle kolone jedouci +/- limit to je dost o hubu. Pokud tedy clovek nema pravostanne rizeni
aktualizovaný leták
Opravena gramatická chyba v odstavci umístění a popis stavby
Opravena gramatická chyba v odstavci umístění a popis stavby
V sobotu 14.5. od 1800 do neděle 15.5. 0600hod kompletní uzavírka I/3 mezi křižovatkami Mirošovice a Senohraby. Důvodem je havarijní stav říms a zábradlí na mostě silnice III/3352 (ev. č. mostu 3-004).
https://mapy.cz/s/FPg8
https://mapy.cz/s/FPg8
V nedeli odpoledne cesta z jihu do Prahy po I/3. 2+1 pruh mezi Ctyrkoly a pumpou OMV krystalicky ilustruje jak je k ho*nu. Tam kde kdysi celkem plynule projizdel v 1+1 usporadani souvisly strudl to dnes stoji, protože se na tech par set metrech rozpoutaji predjizdeci zavody, které konci prudkym brzdenim a zipovanim zpet do jednoho pruhu a……voilá, kolona stoji az do Cercan…
mts: Jestli se ovšem oproti kdysi nezvýšil objem dopravy. Obávám se totiž, že oblíbené klišé dopravního inženýrství o tom, jak "dálnice generují novou dopravu", neplatí výhradně, značná část dopravy se generuje i jinými faktory, jako je ekonomický růst, rozvoj bydlení ve vnějších částech aglomerací a podobně, a pokud výstavba infrastruktury alespoň nedrží krok, vede to k dopravním kolapsům. Nicméně naprosto souhlasím, že třípruh skutečně od určité kapacity nic neřeší a mezi D1 a Benešovem je tato kapacita již dávno bohatě naplněna.
Silnice generuji dopravu obecne. Zruste je kompletne a bude po problemu. Pred dvema tydny jsem tudy jel/chtel jet. Vyrazil jsem z Tabora pred ctvrtou v domneni, ze budu rychlejsi. Utekl jsem jeste pred Voticemi, tam byla prvni kolona.
jozka: I bez silnic se bude jezdit, kudy projede povoz, projede i SUV
. A až neprojedou SUV, začnou si potřební pořizovat obrněnce a tanky
.
Při totálním zrušení všech silnic a cest obecně, by mohl automat a podobní magoři říkat, že stezky generují zbytečný pěší pohyb , a že je třeba šetřit přírodu a pohyb lidí omezovat...
Při zrušení všech cest by se problém pěší dopravy vyřešil velmi rychle, a to poklesem populace o cca 90% v důsledku kolapsu zásobování. V případě salónních ekoaktivistů typu Matěj Stropnický o cca 100%. Ale celá tahle debata je hodně akademická, protože zrušení cest je samo o sobě nesmysl - není síly, která by to dokázala provést a zároveň zabránit zcela přirozenému vniku nových cest. I při náhlém totálním zhroucení společnosti by zde zůstala ještě hodně dlouho relativně použitelná silniční síť (třeba ta I/3, v dvoupruhu i třípruhu - ať se trochu držíme tématu
), o jejíž kontrolu by se samozřejmě tvrdě bojovalo, ale po nějaké době by se situace stabilizovala a nalezl by se nějaký status quo mezi místními vládami.
Ještě se omlouvám, že jsem v předchozím příspěvku zcela zapomněl na terénní motocykly, jejichž uživatelé by asi měli ve volné soutěži slušnou převahu nad cyklisty
. Ale celkově samozřejmě bude o převaze rozhodovat palebná síla a zásoba munice
.
Ještě se omlouvám, že jsem v předchozím příspěvku zcela zapomněl na terénní motocykly, jejichž uživatelé by asi měli ve volné soutěži slušnou převahu nad cyklisty
Jak dlouho tam ten tripruh je? Rok? Dva? Tri? Tak to je casovy rozdil mezi "kdysi" a "nyní".