Přesně stejnou otázku si kladu u D48 Rychaltice - Frýdek-Místek (dostavba MÚK Rychaltice)eric987 píše:Vies mi prosim Ta vysvetlit, aky vyznam ma posudzovat nanovo stavbu, ktora je suma sumarum na cca 80-90 %, hotova len preto ze malicky usek z nej nema este SP ???Frenk píše:jen doufám, že to dopadne, tak, jak píšou a stavbu bude nutno posoudit, dle aktuální EIA, nic víc, nic míň
I/11 Prodloužená Rudná - Mokré Lazce - Obchvat Opavy
Re: I/11 Prodloužená Rudná - Mokré Lazce - Obchvat Opavy
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Aby ji proplatila EU z OPD.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Naprosto přesně..... to co pro někoho nemá význam, pro druhého má zásadní. Těch 10, nebo 5%, které píšeš je zrovna v úseku nejblíže obytných domů, to zaprvé a zadruhé, posouzení před 20, nebo nevím kolika lety, bylo velmi nestandardní a dnešní technologie, které existují z hlediska hluku a podobně jsou úplně někde jinde, takže, asi tak...eric987 píše:Vies mi prosim Ta vysvetlit, aky vyznam ma posudzovat nanovo stavbu, ktora je suma sumarum na cca 80-90 %, hotova len preto ze malicky usek z nej nema este SP ???Frenk píše:jen doufám, že to dopadne, tak, jak píšou a stavbu bude nutno posoudit, dle aktuální EIA, nic víc, nic míň
Jediný zásadní význam je v tom, že je to nová možnost, jak do toho hodit vidle.
Přesně!!
Jinak veřejný zájem tisíců obyvatel Poruby by měl být nadřazen menšině. Dostavět a pak se soudit!
Jinak veřejný zájem tisíců obyvatel Poruby by měl být nadřazen menšině. Dostavět a pak se soudit!
Ford S-Max MK 2
VW Golf VII variant
VW Golf VII variant
Mě by spíš zajímalo, co vede někoho ke stavbě domu u plánované rychlostní komunikace.
Nějak nedovedu pochopit, že bych stavěl tam, kde vím, že mi 50m od baráku povede taková silnice.
Nějak nedovedu pochopit, že bych stavěl tam, kde vím, že mi 50m od baráku povede taková silnice.
Nic víc, než pruda, stačilo si přečíst stížnosti ve smyslu, že mu nejsou na úřadě k dispozici v dobu, kdy si on usmyslí. Buď to bude pro něj životní prohra nebo výhra.
Stavba byla rozdělena na dva úseky, protože jen jeden byl dotován z EU a ten už funguje (snad).
Už to naznačil Pedros, dostavět a pak ať si vysoudí klidně majlant. Tisícům lidem to jezdí pod oknama a tady bečí jeden (za několik dalších jednotlivců), že to bude mít stovky metrů od baráku.
Stavba byla rozdělena na dva úseky, protože jen jeden byl dotován z EU a ten už funguje (snad).
Už to naznačil Pedros, dostavět a pak ať si vysoudí klidně majlant. Tisícům lidem to jezdí pod oknama a tady bečí jeden (za několik dalších jednotlivců), že to bude mít stovky metrů od baráku.
Ty magore, nejdříve si zjisti informace a pak teprve si rozmysli, co napíšeš ...Frenk píše:Naprosto přesně..... to co pro někoho nemá význam, pro druhého má zásadní. Těch 10, nebo 5%, které píšeš je zrovna v úseku nejblíže obytných domů, to zaprvé a zadruhé, posouzení před 20, nebo nevím kolika lety, bylo velmi nestandardní a dnešní technologie, které existují z hlediska hluku a podobně jsou úplně někde jinde, takže, asi tak...
Můj otec dělal EIA na Prodloužené Rudné, stejně jako na nové I/11 někdy v roce 2001. Nikdy na této silnici nebyl problém s tím, že tam je problém z hlediska překročených imisí, hlučnosti a podobných záležitostí, o tom bych věděl už dávno. To, že sis ty nebo tví rodiče postavili barák v místě, kde od 80. let byla plánovaná PR, je problém pro tehdejšího zastupitele Poruby (v 90. letech) + známosti na stavebním oddělení + možném i podplácení
Dneska si kretén udělal z toho business, když on je PAN architekt a PANÍ je právnička. A dodnes nechápu, proč ta stavba není dávno postavená - soudit se může i po stavbě, soudy v ČR totiž neumí fungovat na základě selského rozumu, ale pouze podle paragrafů.
Normální člověk, který přijde na stavební úřad, že si chce postavit RD na parcele XY, tak mu na úřadě řeknou - můžete nebo nemůžete (z nějakého důvodu)
Jeden kretén dělá problém desítkám tisíc lidí (nejen obyvatel Poruby, ale i řidičům), vyvlastnit, označit jeho stížnosti za neoprávněné a pokud se ti to nelíbí - běž do pr...
Ať žije náš hejtman, rozhovor z 3.3.2016.
výňatek z textu:
Případný kontakt.
výňatek z textu:
Že by tím myslel, obrátit se na něj a domluvit mu? My (politici) to totiž neumíme!otázka:
2. Prodloužená Rudná, kraj se vložil do dokončení v úseku Hrabyně Velká Polom když doplatil peníze za pozemek, bohužel v Porubě je ticho a je to smutné i proto, že jste byl u podpisu memoranda se státem jako starosta Poruby - Výstavba D47 a přidružených staveb a přitom doprava v Porubě v 50 procentech je nejškodlivější ohledně životního prostředí
odpověď:
2) Rozdíl mezi porubským úsekem Prodloužené Rudné a úsekem Hrabyň-Velká Polom je v tom, že v Porubě odmítá prodej a jakékoliv jednání o prodeji vlastník pozemku Ing. arch. Dušan Richtár, který v rámci svých vyjádření několikrát sdělil, že pokud on tady bude, tak Rudná stát nikdy nebude. Je to velmi svérázný člověk, doporučuji proto Vám i všem ostatním, kterým není osud Prodloužené Rudné lhostejný, obracet se přímo na něj. Máte pravdu také v tom, že doprava po ulici 17. listopadu v Porubě je největší ekologickou zátěží tohoto krásného obvodu. Jen pro představu, jak je svět absurdní - Ing. arch. Richtár byl jedno volební období dokonce zastupitelem Městského obvodu Poruba, zvoleného za Stranu zelených.
Případný kontakt.
Ještě prosím tě přidej kontakt na nejbližší prodejnu basebalových pálek... 
Magore? Mozna jsi jeste tahal.kacera, tak jsi to meslysel, ale opravdu s vulgarnim primitivem komunikovat nema smysl.
Ne, vážně, berte to pozitivně, mesic, jak to sleduji skoro žádné příspěvky, napíšu pár řádků a jak to tu žije. Myslel jsem,ze uz to nikoho nezajima, tak zase treba za čas se ozvu,kdyz bude mrtvo. 
Až budeš mít opět nutkání, tak popřemýšlej o nějakých antidepresivech 
Zkusím se zamyslet, ale spím dobře, mám se fajn. A cestu schvaluji, jen bych ji potřeboval více přiblížit, protože ji hodně využívám ke sportu a ten začátek je samé bláto, musím pak mýt tenisky.
Veselé Velikonoce!
Ono jednou můžou z Martinovské vyjet i pro tebe a přes Opavskou a následné křižovatky tak jednoduše neprojet. Né že bych ti to přál nebo někomu z rodiny, ale ono to každému nedocvakne, když neokusí vlastní medicíny.
Hmm, to jsou fakt už hodně těžké argumenty a nepřeji tu situaci nikomu, ale opravdu za to,že EU bude chtít posuzovat podle nové EIA nemohu, taky nemohu za to, že někdo začne něco stavět a nemá stavební povolení, kdybych postavil dům bez povolení, nikdo se se mnou nebaví a nechá odstranit černou stavbu. Opravdu neřídím výstavbu silnic, nejsem nadčlověk
Takhle nějak to vypadá a to video mám rok a půl staré.
No, já jsem z Poruby, denně tady projíždím, nemusíš mi to ukazovat...taky vím, že cesta je třeba a že určitě bude. Ale uloupit něco někomu, na úkor většiny na to kašlu. Každý z Vás co tady moralizuje, by se zachoval úplně stejně. A ty tlachy od hejtmana, bylo to vyřčeno, tak před 15 lety, akorát je umí dobře prodat v dnešní době. Stydím se za takové zástupce.
Už ta deska opět přeskakuje. Jde jen o to, aby se ta doprava konečně rozmělnila. Tady už přes rok funguje měření na Domově důchodců (Ostrava-Poruba, DD), což je mimo topnou sezónu nejsmradlavější místo v MSK.
To chápu, ale teď to máme mít za domy my, když jsme chtěli lepší protihlukové bariéry, které dnes už jsou na vyšší úrovni, tak jsme utřeli, že by museli rozšířit základy. OK , oni mají v paži nás, tak my je tím tuplem. To je jen střípek a tak s námi jednají. Ti darmožrouti...
ono znečištění vzduchu je způsobeno především lokálními topeništi, což na Ostravsku známe asi všichni a Mittalem(což Porubu netrápí). Poruba jako část OV je na tom nejlíp z hlediska čistoty vzduchu, problém je tam pouze a jen z provozu aut. A díky tomu, že křižovatka u Slovanu je nejvytíženější v Porubě, tak tam ten vzduch je nejhorší, ale za tvým barákem se auta nezastaví, nenechají puštěný motor a po nějaké minutě se znovu nerozjedou, tam bude plynulý provoz, zatímco u Slovanu je problém v tom, že tam ty auta stojí ze 4 různých směrů!!! Takže nepiš nebo nešiř bludy v tom, že kolem tvého baráku bude problém ve vzduchu. Buď rád, že tam mají být PH stěny, osobně bych raději tvůj barák nechránil ničím, díky tvým neustálým problémům co máš a ještě do dokončení stavby PR přivázal k semaforu na křižovatce u Slovanu na týden = 168 hod a je jedno jestli v létě nebo zimě, takové problémy dělat normálním lidem umí fakt jen ... doplň si každý sám
No nevím, zdali neumíš číst, ale já psal o hluku a bariérách, ty opravdu vzduch nezadrží, ty jsou tam, kvůli hluku. Kvalitativně jsou, asi čtyři druhy, od 1 - 4 a tady chtějí dát 2, takže horší průměr a nízké, takže když vylezu na balkón, uvidím i osobák, o světelné studii, ani nemluvě.
No a když do mne někdo takhle jede, poradím Ti, pokud se Ti špatně dýchá, přestěhuj se. Ty sis to místo k bydlení vybral dobrovolně, já taky a žiji tu, od dob, kdy žádná rudná nebyla.
Takže buďto jsme si rovni a ochrana ovzduší, hluku a podobně bude platit pro mne i pro Tebe stejně, pokud jen pro Tebe, tak je to divné....
No a když do mne někdo takhle jede, poradím Ti, pokud se Ti špatně dýchá, přestěhuj se. Ty sis to místo k bydlení vybral dobrovolně, já taky a žiji tu, od dob, kdy žádná rudná nebyla.
Takže buďto jsme si rovni a ochrana ovzduší, hluku a podobně bude platit pro mne i pro Tebe stejně, pokud jen pro Tebe, tak je to divné....
nebydlím v Ově, ale pracuju v Porubě,takže to znám, to, že tam dají nějakou PH stěnu, byl bych rád, že jí vůbec dají (pro info - při rekonstrukci a elektro tratě Svinov - Opava - měla být PH stěna ve všech vesnicích a v X stech metrech už při reko a bylo to i součástí stavebního povolení, co se udělalo - kulové, až po několika letech se udělalo pár metrů PH stěn ve Štítině a Komárově). A k těm PH stěnám - co mají říkat např. obyvatelé kolem Třince, když jim jde nová I/11 cca 20 m od baráku? A tam se již staví a nikdo nic nenamítá, protože furt lepší PH stěna nějaká, než žádná od současné I/11. Ale ty si stěžuješ i na to, že bys tam měl mít protihlukový asfalt + PH stěny a nechceš tam náhodou ještě místo toho tunel? Ono, všichni ví, že v ČR jsou dokonalé zákony, bohužel s tím nikdo nic nedělá, což je k pláči, pak z PR bude stejný problém jako u Hradce Králové s D11 a nebo taky známá akce - kadeřnice z Hranic a Phillips. Pokud dostaneš dost, tak zmlkneš, otázkou je - kolik je pro tebe dost - každý má jiné měřítko
Ta cesta povede v zářezu, místa kolem ní bude klidně na kus lesa (pokud se jako vlastníci domluvíte mezi sebou
), okolo Krpole to vede podobně a bez prudičů.