I/37 Pardubice, stavby na průtahu městem
Re: I/37 Pardubice, stavby na průtahu městem
Objevují se zprávy , že od května by měla být uzavřena rampa mezi I/2 a I/37 u Parama , ví o tom někdo něco?
Já už o tom také vím, brzy přinesu více informací 
No jasně podle harmonogramu se začne stavět kruhák
Harmonogram nelže. Průšvih bude až v létě, i když o nervy je to i teď. Info: http://pardubice.idnes.cz/u-parama-zacn ... zpravy_msv
Trojice nešla vynechat. Zde dnes ani noha, ale to nikomu vyčítat nelze. Pod MÚK Závodiště zatím žádná změna. Možná že přímo pod mostem na I/2 se lehce koplo do země, jelikož tam bylo pár opáskovaných míst. Dál už to bylo zajímavější. Opěrná zeď má další vybetonované části. Už ji chybí ke kompletnosti opravdu málo. Materiálu na zavážení mezery mezi stávající I/37 a novým okrajem tam mají navazeno habaděj. Největší "rest" je hned na počátku zdi v sousedství železničního koridoru. Nicméně základy a výztuhy už jsou připravené, takže čekám, že za měsíc bude i toto zabetonované. Bednění se chystá i na boční zdi rovnoběžné s kolejemi. Z opačné strany už podpěra mostu stojí. To samé platí i o jedné části mostu přes trať PCE-HK. Dost slov, obrazem vše tady: http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... ice/160328
-
vodouch2000
Díky za fotky, Marťasi! Může mi někdo objasnit účel stavby na fotce 40 (poslední foto)? Vlečka, příjezdová komunikace, cyklostezka, dočasná stavba... (?)
Také jsem na to koukal docela překvapeně, ale tipl bych, že to bude boční zeď, po které povede ta cyklostezka, která je součástí stavby.
-
vodouch2000
Tady je výkres, jestli to z toho vykoukáte: http://www.pardubice.eu/urad/mestske-ob ... o=download
prodlouzeni stezky od Lidlu dal .. jen doufam, ze ji nekdo bude pouzivat. uz stavajici "chodnik" nikdo moc nepouzival ...
-
vodouch2000
Nemyslím si, že by to byla nějaká stezka nebo prodloužení chodníku, na to se to stáčí moc k nádraží a dolů na úroveň tratě. Pro chodník resp. cykloztezku od Lidlu kolem Parama bych předpokládal podobný sklon, jako má současný sjezd od CR k nádraží. Mě to připadá jako regulérní vjezd pro auta do areálu nádraží.
Doplňuji i velikonoční videoprůjezd ... nicméně moc toho vidět není.
No podle mě je na obr. 40 základ pro opěrnou zeď SO 209. Taky jsem nejdřív přemýšlel, co to je. Ale ty položené armovací koše podle ukazují na stejnou metodu, jaká byla použita o kus dál u té dlouhé opěrné zdi.
-
vodouch2000
To nové přemostění má větší radius, než původní trasa, tak by to tak opravdu mohlo být, jak říkáš.
dneska ráno jedu po provizoním přemostění .. předemnou dva kamiony s návěsem .. šup a oba byly na mostě a pak koukám .. naproti se tam nacpal třetí s návěsem ... pominu to, že se tam vešly, ale že jim nebylo blbý tam vjet i přes zákazovou značku :-O
Zítra bude (poslední?) uzavírka provizorního přemostění kvůli opravě povrchu, takže na světlech u závodiště bude opět zákazová značka. Jinak kdo má FB, tak mrkněte na stránku Naše Pardubice. Autor tam má krátké video o začínající stavbě kruháku. Práce se tam viditelně hnuly, takže se to v týdnu vypravím zdokumentovat na foťák 
Šlápneš si rovněž i na D11 ? Prosím, prosím, že ano :::
-
vodouch2000
Kdo máte přístup na facebook, mrkněte na video ve skupině "Naše Pardubice" (cca 7. příspěvek od shora). Zajímavé a doplňují info mj. k dalšímu provizornímu přemostění, které se buduje.
https://www.facebook.com/Na%C5%A1e-Pard ... 2/?fref=nf
https://www.facebook.com/Na%C5%A1e-Pard ... 2/?fref=nf
- Přílohy
-
- trojice.jpg (68.44 KiB) Zobrazeno 6260 x
-
vodouch2000
Majkii: Pardon, špatně jsem si to z kontextu věci vyložil. Opravil jsem
Chápu to dobře, že tam pak budou vlastně dva mosty (resp.3), jeden 6-pruh, a druhý 2-pruh? Někde tu byla situačka, musím pohledat, jsem z toho volaaký zmetený 
Já předpokládám, že postaví ten nový, který bude už nastálo. A pak na něho převedou provoz ze stávajícího starého mostu a pustí do jeho opravy, jakožto celé současné stopy I/37. Pruh pro MHD i stezka je na té nově stavěné straně, kde to bude v podstatě třípruh + ještě ta stezka. Jinak dnešní poznatky. Na celé stavbě i přes deštivé počasí zhruba 30 lidí, tři jeřáby. Rozjel se i bagr pod MÚK Závodiště, kde se za poslední měsíc změnilo skutečně hodně. Ale to se dá říci i o zbytku. V místě budoucího kruháku je vyhrabaná slušná vrstva zeminy. Veškěré přeložky kabelů už jsou viditelně zasypané. Opěrná zeď je až na jednu část cca uprostřed a nejvyšší části na začátku hotová. Už jsou tam navažené i první kupy zeminy do spodních vrstev. Mostní podpěra v sousedství hlavního koridoru už čeká, až na ni přesunou mostní konstrukci, která se montuje vedle. Ovšem další podpěry ještě nejsou zdaleka hotové, takže to ještě chvíli potrvá. Čile rostou podpěry na trati PCE-HK. Na boční zeď směrem k Lidlu se začíná chystat bednění. Konec slov, více na fotkách: http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... 427?page=1
Včera jsem jel vlakem z Chocně do Prahy a říkal jsem si, že se ani nemusím dívat z okna, že to martas určitě brzo nafotí
Takže díky za fotky. Roste to jako z vody.
Jak to vypadá s povolováním MÚK Palackého?
to tam zvednou cely vybetonovany most? kolik to tak muze mit tun?martas píše: až na ni přesunou mostní konstrukci, která se montuje vedle
http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... 7/DSC09049
to dvs: co myslíte konkrétně tím povolováním? Sleduji tam občas pozemky, ale takřka nic se nemění. Bude to na dostavbu MÚK Palackého dost složité, jelikož tam jsou majitelé z Izraele či Chorvatska. Lehce se akorát změnila katastrální mapa z pohledu úpravy některých pozemků. Co se týče přesunu mostu, tak to netuším a rád se zde něco dozvím, pokud ostatní vědí
PS: vzhledem k časovým možnostem a počasí jsem dal jen Trojici. Na D11 snad zase až příště.