Ministr dopravy Dan Ťok
Re: Ministr dopravy Dan Ťok
Jak bylo psáno všechny mají nejlepší spotřebu kolem 70km/h a i když by mohli mít převodovky do pomala tak se dělají takto. Proč ? Protože běžný franta nechápe, že když jede na D1 a má tam 6tku, tak ten kopec by nemohl na tu 6tku vyjet, byla by to chyba motoru. Motory na dálnici jsou tedy postaveny tak, aby i při 130-140km/h do prudkého kopce se s nimi dalo jet. To že se na rovince nudí je druhé věc.
Spotřeba. Mam naftu 1.9SDI. Nejede to a nežere to. V letě 3,9l, teď mam 4,5l nafty.
PS: Vždy když čtu nadpis diskuze tak mi naskočí Tonda Blaník: https://www.stream.cz/blanik/10005587-cykloblanka - "Ťoky Ťok pane ministře"
Spotřeba. Mam naftu 1.9SDI. Nejede to a nežere to. V letě 3,9l, teď mam 4,5l nafty.
PS: Vždy když čtu nadpis diskuze tak mi naskočí Tonda Blaník: https://www.stream.cz/blanik/10005587-cykloblanka - "Ťoky Ťok pane ministře"
-
Diaľničiar
- VIP
Warcz píše:Nejede to a nežere to.
Co je to ZAV ?Lenny píše:A taky říkal, že už se provádí ZAV na D35.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
-
MickeyMouse
Aspon, ze nerikal, ze je to na R35...
Budu rád, až z toho něco smažu:
0136
0301-0305/I a 3011-3012/II
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
0136
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
-
Hanes
- Kontaktovat uživatele:
Kdyby jsi za praci dojizdel soukromym vozidlem a najel urcite kilometry, tak by jsi poznal, ze:pivko píše:Přitom objektivně se nafťák naprosté většině zejména soukromých uživatelů prostě nevyplatí. Jde tedy o módu, která nemá žádné racionální vysvětlení.
1. Diesel je levnejsi nez benzin
2. Dieselova auta maji nizsi spotrebu nez benzinova
Ja napriklad najedu cca 40 000 kilometru rocne pri prumerne spotrebe 5,3 l nafty. V Nemecku na dalnici jezdim kolem 160 az 180 km/h. V Cesku mezi 140-150, mimo obce cca 105. Tak by me zajimalo, ktery benzinak to taky za tu cenu zvladne.
Na konci světa: I/60 a kousek od civilizace: A 94, jinak na cestě mezi nimi.
Ano, při 40 tkm ročně se nafta asi vyplatí. Jenže to většinou soukromý uživatel ani náhodou nenajede. V Německu spíš, tam jsou lidí zvyklí dojíždět větší vzdálenosti, ale v Česku takový nájezd mívají leda tak obchoďáci.
Kdesi jsem četl, že průměrný nájezd osobního auta v ČR je 7600 km/ročně... A ano, na dlouhé cesty, ideálně dálnice nebo větší zátěž, má nafta určitě smysl. Ale na poskakování po městě do práce a na nákupy je to holý nesmysl. Už jenom kvůli tomu DFP, který se nemá šanci ani pořádně ohřát.
Ono jde o to, kdo si kupuje na soukromé dojíždění nové auto. Někde jsem zaslechl, že 75% je firemních a 25% soukromých. U ojetého již není takový rozdíl v ceně.
Určitá skupina lidí bydlící ve větším městě může řešit podobný problém jako já - nová Octavia 80-100kW, ročně najedu cca 17 tis km, z toho 13 tis dálka (dálnice, silnice I třídy), zbytek 4 tis km courání po Praze a blízkém okolí. Otázka zní benzín nebo nafta - můžete poradit ? Předem dík 
Octavia 1.6 >>> Octavia 1.4 TSI
Mazda 3/6 2.0 benzín 
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Řeč je jen o škodovce 
dá se říct, kde je hranice na "dálce", kde se to láme (benzín / nafta)
dá se říct, kde je hranice na "dálce", kde se to láme (benzín / nafta)
nová Octavia 80-100kW ?
1,2 má 63kW
1,4 od 110
v uvedeném rozpětí je jen g -tec.
Pokud v autě něco budete vozit kromě půl kubíku vzduchu, tak jednoznačně diesel. Nicméně nikoli 1,6 od škody což je zoufalý motor = koupit něco mimo koncern.
Pokud nic vozit nebudete pak benzin. Záleží taky jestli je to služebák, tam bych výdrž neřešil.
Lze si počkat do léta kdy bude v octávii 1,0 TSI s 85kW, ale tohle si koupit na 13 tkm na dálnici pokud navíc člověk něco veze může jen masochista.
BTW: fascinuje mě opakovaně pocit, že lidé jsou pitomci a neumí si spočítat, že diesel je dražší. Lidé především kombinaci chci škodu a nabízené benzín motory zmetky v podobě 1,2 HTP a 1,2,1,4 TSI EA 111 logicky vyhodnotili tak, že jinou volbu než 2,0 diesel neviděli.
1,2 má 63kW
1,4 od 110
v uvedeném rozpětí je jen g -tec.
Pokud v autě něco budete vozit kromě půl kubíku vzduchu, tak jednoznačně diesel. Nicméně nikoli 1,6 od škody což je zoufalý motor = koupit něco mimo koncern.
Pokud nic vozit nebudete pak benzin. Záleží taky jestli je to služebák, tam bych výdrž neřešil.
Lze si počkat do léta kdy bude v octávii 1,0 TSI s 85kW, ale tohle si koupit na 13 tkm na dálnici pokud navíc člověk něco veze může jen masochista.
BTW: fascinuje mě opakovaně pocit, že lidé jsou pitomci a neumí si spočítat, že diesel je dražší. Lidé především kombinaci chci škodu a nabízené benzín motory zmetky v podobě 1,2 HTP a 1,2,1,4 TSI EA 111 logicky vyhodnotili tak, že jinou volbu než 2,0 diesel neviděli.
Ono obecně u koncernu (v normální cenové hladině) je ten výběr benzínů spíš za trest...
A běžní lidi si to opravdu moc spočítat neumí; jediné jakž takž dostupné údaje jsou spotřeba/pov. ručení/servisní interval. Množství oleje, cena filtrů, výdrž spojky/dvouhmotového setrvačníku, vstřiků a dalších specifičtějších věcí včetně jejich cen pro srovnání se úplně jednoduše najít nedá...
A běžní lidi si to opravdu moc spočítat neumí; jediné jakž takž dostupné údaje jsou spotřeba/pov. ručení/servisní interval. Množství oleje, cena filtrů, výdrž spojky/dvouhmotového setrvačníku, vstřiků a dalších specifičtějších věcí včetně jejich cen pro srovnání se úplně jednoduše najít nedá...
No řekl bych, že pro "běžné" lidi
je poslední věta skutečně HiTech. I já patrně spadám do této kategorie - zajímají mě výkonové parametry (nejdu pod 80 kW a pod 1,4 TSI v případě benzínu), dále spotřeba paliva a provozní náklady. Doufám, že v těchto parametrech koncern příliš za konkurencí nezaostává (částečně horší parametry mi nevadí, neboť jsem klubista
Pokud bych to tedy zjednodušil (jde defacto o OT), tak k mému předchozímu dotazu doplňuji: pokud jezdíme ve dvou, máme běžnou bagáž na víkend (pytle cementu, ... nevozím), kde je přibližně hranice na "dálce" - kde se to láme (benzín / nafta) ? ..... Dík
Pokud bych to tedy zjednodušil (jde defacto o OT), tak k mému předchozímu dotazu doplňuji: pokud jezdíme ve dvou, máme běžnou bagáž na víkend (pytle cementu, ... nevozím), kde je přibližně hranice na "dálce" - kde se to láme (benzín / nafta) ? ..... Dík
Pokud obecně porovnáváte diesel a benzín v šíři celého trhu tak je to vysoká matematika.
Pokud jste rozhodnut pro octavii stačí prsty jedné ruky. Rozdíl mezi benzín 1.4.TSI 110 kW a 2.0 diesel 110 kW je v ambition 75 TCZK. Protože 1.6 je za trest tak ji rovnou vylučuji z posouzení.
Takže začínáte šetřit s dieslem až za hranicí 5 let což nemá význam - takže 1.4 benzin
Např. u renaultackého 1.6 by to bylo jiné...
Pokud jste rozhodnut pro octavii stačí prsty jedné ruky. Rozdíl mezi benzín 1.4.TSI 110 kW a 2.0 diesel 110 kW je v ambition 75 TCZK. Protože 1.6 je za trest tak ji rovnou vylučuji z posouzení.
Takže začínáte šetřit s dieslem až za hranicí 5 let což nemá význam - takže 1.4 benzin
Např. u renaultackého 1.6 by to bylo jiné...
Jo, takhle podobně to mám taky, najedu ročně kolem 20-25 kombinace Praha plus dálky. Nakonec jsem si na to koupil benzínový šestiválec, samozřejmě na tom nešetřím, ale zase jízdní komfort k nezaplacení. Ale pro manželku jsem teď hledal taky auto kolem těch 100 kW a vyhrál to Avensis 2.0 Valvematic. Oproti Mazdě 6 2.0 AT je o něco živější, komfortnější a byl i levnější. Mazda 6 má ale perfektní 2.5 Skyactiv, to je podle mě v současnosti v benzínu v této třídě jednička. A cenově na tom také není tak špatně.
-
MickeyMouse
Koukam, ze se tema o priblblych vyrocich ministra k DPF zvrtlo do tematu o spotrebe. Ten zakladni problem ale je, ze si nekdo mysli, ze usetri s dieslem, kdyz osidi servis, coz pro nej v prvni rade znamena vykuchani filtru. Podle me to spis znamena, ze se mu diesel proste nevyplati. At si radsi koupi benzin/LPG nebo spis autem nejezdi vubec. Ovladani takoveho stroje vyzaduje jistou miru inteligence, ktera tomu, kdo si koupi diesel a pak kvuli uspore vykucha filtr, proste chybi...
A urcite chybi tomu, kdo chce nahradni filtry dotovat. To bych umel taky , sehnat si treba sjety maserati quatrroporte a pak chtit dotaci na servis.
A urcite chybi tomu, kdo chce nahradni filtry dotovat. To bych umel taky , sehnat si treba sjety maserati quatrroporte a pak chtit dotaci na servis.
Budu rád, až z toho něco smažu:
0136
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
0136
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
2 musklin /pivko /Kubajsu: díky ....
2 admin - doporučuji problematiku spotřeby přetáhnout do jiného vlákna nebo vytvořit vlákno nové ( podle mě to může být pro řadu lidí velmi užitečné) - a v tomto se opět věnovat našemu panu ministrovi a jeho "perlám"
2 admin - doporučuji problematiku spotřeby přetáhnout do jiného vlákna nebo vytvořit vlákno nové ( podle mě to může být pro řadu lidí velmi užitečné) - a v tomto se opět věnovat našemu panu ministrovi a jeho "perlám"
E15: Poradce ministerstva dopravy pro vesmír bral 180 tisíc mě Více na: http://zpravy.e15.cz/byznys/doprava-a-l ... n=copylink
Ministr říkal, že otevření D8 bude pořádná veselice pro všechen lid. Tak bychom se tam mohli všichni pořádně ožrat. Bude to v sobotu, takže může přijet každej. Myslím, že bude co zapíjet.
musím opakovat svá stará slova, nejlepší ministr dopravy, co pamatuji - mluvil velmi rozumně, věcně, prostě super
líbí se mi, že se mu daří nastolit stabilitu, koncepci, snaží se nastartovat výstavbu, shání dostatek financí, prostě ministr, jak má být, tak nějak si to představuji a nejvíc se mi líbilo v interview, jak mluvil o tom zjednodušení přípravy, jak to srovnal s dobou před revolucí ohledně pozemků, kde měl naprostou pravdu 
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Myslíš, že bude větší pohoštění než při otevření D8/A17 na zimáku v Ústí nad Labem? 
Škoda, že taky nemluvil o snižování pokut, zrušení bodového systému, zákazu úsekových měření a zvýšení rychlosti. Pak by to byl dobrý ministr.
Škoda, že taky nemluvil o snižování pokut, zrušení bodového systému, zákazu úsekových měření a zvýšení rychlosti. Pak by to byl dobrý ministr.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)