Blanka v provozu a její vliv na dopravu v Praze

Odpovědět
Standa

Re: Blanka v provozu a její vliv na dopravu v Praze

Příspěvek od Standa »

Dr. Fe 1: Tohle mě taky překvapilo, je to sice pěkný krpál, ale při absenci stanice na Vypichu mi to přijde maximálně logické. Jen bych to napojil do Kauflandu - je to přímější směr na tramvaj. Důvodem může být i nemožnost vybudování bezbariérové trasy - to by nezvládl ani eskalátor.
dvs

Příspěvek od dvs »

K těm schodům z/do kopce k Motolu: Možná v tom hraje i roli, že stanice už není na Praze 6 :)
Standa

Příspěvek od Standa »

To by sedělo spíš na dnešní poslepované koalice, v době schvalování trasy áčka to bylo o dost kooperativnější prostředí ;) (jinak by asi Chalupa s "chalupoidou" vůbec nepřišel :) ).
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Já bych tam udělal těch cest klidně více a současně ten zanedbaný porost ve svahu zkultivoval do podoby parku. Cesta pro invalidy by mohla být ve formě pozvolné stezky podélně svahu, jako jedna z variant výstupu. Třeba to časem někoho napadne. Je ale škoda, že se s tím nepočítalo už při stavbě vestibulu, tam mohl být jeden z výstupů přímo do prostoru nad stanicí a na něj mohla navazovat ta stezka či stezky.
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

Park bych tam rozhodně nedělal, jinak se Břevnovská radiála nepostaví už nikdy.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

JirkaS: A ty myslíš, že bez parku se postaví? :?
Standa

Příspěvek od Standa »

Časem by mohlo příslušným radnicím a MHMP dojít, že to je asi jediné řešení, jak odlehčit Kulaťáku a Dejvicím. Tady v tom svahu se to mělo dělat hloubeným tunelem? Nebylo by lepší to razit víc v ose Bílé Hory?
Tomáš Němec

Příspěvek od Tomáš Němec »

Standa: Ani hloubený tunel, ale vedená na povrchu...
http://www.agentura-v.cz/praha/praha_6/radiala_big.jpg
Zároveň ale nevím, jestli je to aktuální návrh technického řešení.
dvs

Příspěvek od dvs »

Standa píše:, že to je asi jediné řešení, jak odlehčit Kulaťáku a Dejvicím.
Břevnovská radiála moc Kulaťáku a Dejvicím neulehčí. Nemůže přebrat dost dobře směr od severu.
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

Tomáš Němec píše:Standa: Ani hloubený tunel, ale vedená na povrchu...
http://www.agentura-v.cz/praha/praha_6/radiala_big.jpg
Zároveň ale nevím, jestli je to aktuální návrh technického řešení.
V platném ÚP to tak stále je.
Standa

Příspěvek od Standa »

dvs: Od severu, tedy od Roztok, Suchdola a Horoměřic asi moc ne (tam IMHO pomůže 518/519). Ale už třeba od letiště a D7 ano a to by mělo být na Kulaťáku a jeho okolí znát (možná jsem naivní optimista ;) , nicméně u Blanky mi ty odhady vyšly).

JirkaS, Tomáš Němec: Díky za informace, tak asi máme hlavní důvod nenapojení stanice Motol na kopec.
Sopko

Příspěvek od Sopko »

Dr.Fe1 píše:Další menší P+R, které je bohužel také pasé, mohlo poměrně snadno vyrůst přímo na střeše stanice Motol resp. jejich obratových kolejí. Je škoda, že na to nikdo nemyslel a všechno směřovali jen k té Dlouhé Míli, která ovšem zřejmě nikdy nebude ;)

https://mapy.cz/s/AD23

Když už jsem u této stanice, tak mě zaráží proč nebylo vybudováno propojení pro pěší se čtvrtí nad stanicí. Je to kousek a přímo se to nabízí. Připadá mi, jakoby při projektování vůbec nepřemýšleli v souvislostech.

https://mapy.cz/s/AD7C
Někde jsem četl, že stavbaři při budování metra Motol měly panickou hrůzu z toho, že ten příkrý a nestabilní svah ujede. Celý objekt stanice je nějak speciálně kotven a zajištěn svah. Další zatížení by asi bylo neúnosné nebo hodně rizikové.
Sopko

Příspěvek od Sopko »

Jinak potvrzuji udělování pokut z radaru v Blance a to násobně za každý úsek. Viděl jsem sérii výzev k úhradě ve sledu cca několika málo minut, kde řidič projel 63 km/hod. v Brusnickém a Bubenečském tunelu a z každého bylo vyměřeno po 600,-Kč.

Takže projet Blanku rychle nad limit znamená připravit se na 3 pokuty najednou. Což je běs zvlášť při tom dynamickém měnění povolené maximálky (70/50).
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

Ano, stejně jako jiné svahy v Praze i Motol sjíždí dolů. Při rekonstrukci popojela i jedna budova nemocnice :-)
P_V

Příspěvek od P_V »

Sopko: Z právního hlediska je přeci nemožné za jeden čin dostat několik trestů.
Sopko

Příspěvek od Sopko »

P_V píše:Sopko: Z právního hlediska je přeci nemožné za jeden čin dostat několik trestů.
asi se to posuzuje jako samostatný přestupek, 3 tunely, 3 měření. Fakt je, že prostřední tunel (Dejvický) projel asi v limitu - buď tam bylo 70 anebo jel pomaleji.
jozka

Příspěvek od jozka »

No, tak si prepneme do zemepisne mapy, kdyz uz ignorujeme to VN ( ci VVN) v letecke, abysme se dostali trochu souvislosti...

https://mapy.cz/zemepisna?mereni-vzdale ... O0JFfc8fm2
P_V

Příspěvek od P_V »

Sopko píše:asi se to posuzuje jako samostatný přestupek, 3 tunely, 3 měření. Fakt je, že prostřední tunel (Dejvický) projel asi v limitu - buď tam bylo 70 anebo jel pomaleji.
Takže kdyby prasil souvisle, dostane jen jednu pokutu za jedno překročení. :)
dvs

Příspěvek od dvs »

Jak je to teď s rychlostí v MÚK Malovanka mezi Blankou a Strahovským tunelem. Nejezdím tam často. Bývala tam zapnutá proměnná 50km/h, ale teď jsem zaznamenal podvakráte, že tam je 70km/h.

Měří třeba i 50km/h na výjezdu z Blanky směrem do Patočkovy?
Mikulik

Příspěvek od Mikulik »

P+R se mohlo udělat v klidu v téhle části areálu nemocnice, podél ulice. Kdo jste tam měl někdy možnost jít pesky, tak se jedná o neudržované plochy nemocnice, které jsou absolutně k ničemu. Nemocnice by díky tomu mohla získat buď peníze za pozemky, které jí žádný užitek nepřinesou a nebo I parkovací místa, či pronájem atd. Mohli udělat od Metra k Kauflandu, kde by bylo pěkné P+R výtah, nebo lanovku jako je v bývalým hotelu Mövenpick na Andělu.

https://mapy.cz/s/ATD8
kot

Příspěvek od kot »

Mikulíku, chlape s tou lanovkou si mě dostal... To bys od toho města čekal fakt hodně. Bohužel.
Mikulik

Příspěvek od Mikulik »

Kote, já vím :-) , pro Prahu tak scifi. Kdo se chce podívat, tak tady je ta fotka. Jezdí to takové kolejnici.

http://www.nhprague.com/hotel/fotogalerie/
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Sopko píše:Jinak potvrzuji udělování pokut z radaru v Blance a to násobně za každý úsek. Viděl jsem sérii výzev k úhradě ve sledu cca několika málo minut, kde řidič projel 63 km/hod. v Brusnickém a Bubenečském tunelu a z každého bylo vyměřeno po 600,-Kč.

Takže projet Blanku rychle nad limit znamená připravit se na 3 pokuty najednou. Což je běs zvlášť při tom dynamickém měnění povolené maximálky (70/50).
Kdy tam bývá ta padesátka ? Já jsem jí ještě nezažil, ale jezdím tam převážně o víkendu a nebo později večer. Takže ve špičkách ?
Sopko

Příspěvek od Sopko »

Dr.Fe1 píše: Kdy tam bývá ta padesátka ? Já jsem jí ještě nezažil, ale jezdím tam převážně o víkendu a nebo později večer. Takže ve špičkách ?
Kdykoliv se staně něco v tunelu (nehoda, zacpaný výjezd, příliš mnoho aut) a velín usoudí, že je potřeba zpomalit provoz. Nemusí to být nutně špička.

Blbý je, že si toho člověk nemusí všimnout, nejsme naučeni permanentně sledovat, jestli náhodou nepřeskočilo číslo na proměnném značení. Občas jsem zažil 50, kde z pohledu řidiče nebyl patrný nějaký objektivní důvod.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Mám podobnou zkušenost ze Strahovského tunelu (bohužel včetně té pokuty). Chybí mi vstřícnost vůči řidičům - je-li v tunelu cokoli jinak než standardně (včetně snížení rychlosti), měly by blikat oranžová světla -v Rakousku jsem se s tím setkal téměř pokaždé a nemůžete to potom přehlédnout.
Odpovědět

Zpět na „Městský okruh“