I/11 Prodloužená Rudná - Mokré Lazce - Obchvat Opavy

Hradec Králové (D11, I/31) – Vamberk (I/14) – (I/43) – Šumperk (I/44) – Bruntál (I/45) – Opava (I/46, I/56, I/57) – Ostrava (D1, I/58, I/56, I/59) – Havířov – Český Těšín (I/48)
Odpovědět
paja

Re: I/11 Prodloužená Rudná - Mokré Lazce - Obchvat Opavy

Příspěvek od paja »

doufám, že letos, ale bojím se, že náš super MSK to udělá až bude hotová celá PR, aby pak od Shoppu nebyla 110, 50 (Poruba), 30 (ultra nebezpečné S pod mostem u Krpole :-)) a zase 110
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Co jsem viděl projekt, tak tam byla na úseku Shopping park - Vřesina pouze 90. Takže stejně k ničemu.
R48 -> D48 se podařilo!
rumpeak
Bydliště: Ostrava (předtím Bruntál a předtím Havířov) - když se stěhuji, tak jedině někam, kudy vede I/11 :)

Příspěvek od rumpeak »

Martin z Ostravy píše:Co jsem viděl projekt, tak tam byla na úseku Shopping park - Vřesina pouze 90. Takže stejně k ničemu.

???

Silnice, která je postavena v kategorii MR nevím kolik??? Vždyť to má lepší parametry než některé staré dálnice!
Klingon

Příspěvek od Klingon »

rumpeak píše:
Martin z Ostravy píše:Co jsem viděl projekt, tak tam byla na úseku Shopping park - Vřesina pouze 90. Takže stejně k ničemu.
???

Silnice, která je postavena v kategorii MR nevím kolik??? Vždyť to má lepší parametry než některé staré dálnice!
Původní prodloužená Rudná (s koncem na ul. 17. listopadu) byla kolaudovaná v r. 1970
evilcleaner

Příspěvek od evilcleaner »

první úseky dálnice D1 byly kolaudované v roce 1971. a co? volná šířka je jak u D1 tak u rudné identická, o výškových poměrech nemá cenu mluvit a i směrové parametry nejsou špatné, nicméně nemá vůbec smysl řešit návrhovou rychlost a parametry - i když by z toho muselo vyjít že tam žádná omezená rychlost vůbec být nemá. smysl má řešit vzdálenost pro zastavení a ta vyjde v porovnání např s D46 naprosto skvěle. konzervativní přístup by navrhl 110, pokrokový 130, 90 může nechat jen přizdisráč :)
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
petsheny

Příspěvek od petsheny »

Tak Prodloužená rudná byla stavěna v kategorii S26,5/100 a zprovozněna 6.10.1970. (www.dalnice-silnice.cz)
Obávám se, že úředníci MSK budou ta třetí kategorie :ko:
Warcz

Příspěvek od Warcz »

Prodloužená rudná ? Ta jsem myslel že se staví...

Klasická Rudná v úseku Šenov - NH ano tady 130: https://mapy.cz/zakladni?planovani-tras ... 7D&rt=&rt=

Aby to mohlo byt delší, tak udělat pořádný napojovací pruh ze Šenova, protože tady to napojení je dementní. Pak by to šlo až do značky Havířov. Nedělený 4 pruh u NHčka nemůže mít více jak 80...
petsheny

Příspěvek od petsheny »

Úsek ve stavbě se jmenuje Prodloužená Rudná - hranice okresu Opava. Stavba od křižovatky II/647 (bývalá I/47) přes MÚK Rudná (D1), kolem Ikei až po křížení s I/58 resp. II/647 (ulice Plzeňská) se jmenuje Prodloužená Rudná (zprovozněno 1970) a je stavěna jako dělený čtyřpruh. Samotná Rudná je rozdělena na 4 stavby a poznáte ji jednoduše: je to nedělený čtyřpruh v kategorii 16,5 (zprovozněno od 1963 do 1966): Stavba Rudná, část Plzeňská - Místecká; Stavba Rudná, část MÚK Místecká; Stavba Rudná, část Místecká - Frýdlantská; Stavba Rudná, část Frýdlantská - Šenovská
p.s. Sorry, nedaří se mi vložit mapku :cry:
petsheny

Příspěvek od petsheny »

Sláva, už se zdařilo :mrgreen:
Přílohy
I/11 Rudná x Prodloužená Rudná
I/11 Rudná x Prodloužená Rudná
I11 Rudna.jpg (176.65 KiB) Zobrazeno 6100 x
Jackrabbit88

Příspěvek od Jackrabbit88 »

petsheny: Když už jsi takový přechytračený, řekni mi, kde v Ostravě se nachází ulice "Frýdlantská" kterou tady dokonce hned dvakrát zmiňuješ, tudíž se nejedná o náhlý omyl, ale vyloženě o amatérismus ;)
A když už jsme u něj, Rudná vlastně za ty dlouhé roky co se do ní nekoplo (rozuměj původní stavby v relativně krátkém časovém horizontu jak píšeš cca 63-70) odjakživa končila provizorně v Porubě. Když ji tedy na území našeho krajského a pro hlupáky pražáky třetího největšího města (pro mě je a vždycky bude hlavní) prodlužují dále, bude se o ní zase mluvit jako o "Prodloužené Rudné" a tak to prostě je a bude. Nebo máš jiný, lepší název? Možná jen "Prodloužená Rudná 2" neboť tak se to tehdy mělo stavět hned!!!
hiob

Příspěvek od hiob »

Jackrabbit88 píše:ulice "Frýdlantská" ... vyloženě o amatérismus ;)
ono je nutné rozlišovat pojem ulice a MÚK, je totiž pravda, že všude, kde jsem to viděl se křížení ulice Rudné s ulicí Frýdeckou (II/477) pojmenovává jako MÚK Frýdlandská. Kdo do toho vnesl zmatek se asi nedozvíme, ono si zapamatovat všechny ty Frý... pro nemístního je asi problém :) - Frýda, Frýdecká, Frydlandská, Fryštátská ...
petsheny

Příspěvek od petsheny »

Jackrabbit88: Je potřeba rozdělovat názvy stavebních úseků a názvy zeměpisné (ulice). Ano, máš pravdu, že ulice Rudná končí na křižovatce u Poruby, ale tahle ulice se skládá z několika stavebních úseků s různými názvy. Já použil názvy stavebních úseků.
Nepředpokládám u nového úseku oficiální použití názvu ulice, dokonce se divím, že na současné "Rudné" od mostu přes Odru směrem na Porubu se název ulice používá. Katastrálně to sice pod Ostravu spadá, ale už je to mimo město. Ale jak si to vy Ostraváci pojmenujete, je na vás.
A MÚK Frýdlantská? Asi to nazvali takhle, protože čtyřpruh (D56 a I/56) končí u Frýdlantu nad Ostravicí.
hiob

Příspěvek od hiob »

petsheny píše: A MÚK Frýdlantská? Asi to nazvali takhle, protože čtyřpruh (D56 a I/56) končí u Frýdlantu nad Ostravicí.
Pozor MÚK Frýdlantská dle pojmenování úseků je křížení I/11 s II/477 - ta taky směřuje téměř až do Frýdlantu (dnes končí u Bašky), I/11 x I/56 ke MÚK Místecká
petsheny

Příspěvek od petsheny »

hiob: Dík za upozornění :ok: , těch MÚK je tam opravdu moc :D
rumpeak
Bydliště: Ostrava (předtím Bruntál a předtím Havířov) - když se stěhuji, tak jedině někam, kudy vede I/11 :)

Příspěvek od rumpeak »

petsheny píše:Jackrabbit88: Je potřeba rozdělovat názvy stavebních úseků a názvy zeměpisné (ulice). Ano, máš pravdu, že ulice Rudná končí na křižovatce u Poruby, ale tahle ulice se skládá z několika stavebních úseků s různými názvy. Já použil názvy stavebních úseků.
Nepředpokládám u nového úseku oficiální použití názvu ulice, dokonce se divím, že na současné "Rudné" od mostu přes Odru směrem na Porubu se název ulice používá. Katastrálně to sice pod Ostravu spadá, ale už je to mimo město. Ale jak si to vy Ostraváci pojmenujete, je na vás.
A MÚK Frýdlantská? Asi to nazvali takhle, protože čtyřpruh (D56 a I/56) končí u Frýdlantu nad Ostravicí.

Mimo jaké město??? Poruba je pořád obvod statutárního města Ostravy a logicky se jedna ulice pořád jmenuje Rudná. Ale je pravda, že Rudná se říká i pokračování Rudné směrem na Havířov a je to všeobecně zažitý název, že Rudná je prostě 4 pruh od Havířovského megarondelu. směrem na západ.
Pavlík

Příspěvek od Pavlík »

... řekněme ne přímo od havířovského rondelu, ale pár set metrů za ním, kde končí Havířov a začíná Šenov, resp. kde končí karvinský a začíná frýdecký okres :-) https://mapy.cz/zakladni?x=18.4030218&y ... ni&id=4605
Jarda Š.

Příspěvek od Jarda Š. »

Poznámka: Šenov je od r. 2007 převeden z okresu FM do okresu OV.
petsheny

Příspěvek od petsheny »

rumpeak píše: Mimo jaké město??? Poruba je pořád obvod statutárního města Ostravy...
Nepochybuji, že Poruba je součástí Ostravy a je to rozhodně město ;). Spíš jsem myslel, že je nezvyklé používat názvy ulic v místě mimo zástavbu a za bílou značkou s názvem města (ta je u mostu přes Odru)

Našel jsem doma starou mapu Ostravy z roku 1980 a tam je opravdu pojmenovaná silnice I/11 mezi křižovatkou s I/59 a Šenovem jako ulice Rudná :mrgreen:
Rozsafin

Příspěvek od Rozsafin »

Ano, Martine, takhle jsem to přesně myslel. A taky jsem si myslel, že není třeba obsáhlejšího vysvětlování.
Avšak zmýlil jsem se. :)
petsheny

Příspěvek od petsheny »

Nerad bych se dostal do debaty kdy, proč a za jakých podmínek osazovat kterou dopravní značku. Vraťme se proto na začátek této debaty (12.4.2016 11:46:33) a navažme znovu.
Ulice Rudná se jmenuje Rudná (stavební úseky ale jinak), Ve městě jezdíme 80 km/h (místní úprava) a mimo obec zatím 90 km/h.
Já vynechám první část svého tehdejšího příspěvku a nechám pouze poznámku:
Obávám se, že úředníci MSK budou ta třetí kategorie :ko:

může být :?:
Rozsafin

Příspěvek od Rozsafin »

Pár fotek z pátku 15.4.2016 jak to vypadá na ulici Karla Svobody.
http://www.rajce.net/a12637681
rumpeak

Příspěvek od rumpeak »

Pavlík píše:... řekněme ne přímo od havířovského rondelu, ale pár set metrů za ním, kde končí Havířov a začíná Šenov, resp. kde končí karvinský a začíná frýdecký okres :-) https://mapy.cz/zakladni?x=18.4030218&y ... ni&id=4605
Nebudu souhlasit. Já v Havířově vyrostl a Rudná se odjakživa říkalo úseku hned od Megarondelu, i když oficiálně je to v Havířově mezi rondelem a výše zmíněnou křižovatkou ulice Ostravská. důved je jasný - téměř 100% práceschopných obyvatel Havířova tudy jezdí ráno za prací do Ostravy a je logické, že když se to tak jmenuje v Ostravě, tak v prostě rovné pokračování v Havířově je pojmenováno stejně. Ale tohle je v tomto tématu OT, takže končím diskuzi na toto téma :)
Rozsafin

Příspěvek od Rozsafin »

Tak ostrůvek na ulici Spojovací je pryč a místo něj je tam zatím hromada kamení.
Na části ulice Karla Svobody směrem k Opavské je čilý ruch.
vondr

Příspěvek od vondr »

Je vyvlastnění pozemku cestou k dokončení Rudné?
Zdroj: http://moravskoslezsky.denik.cz/zpravy_ ... 60419.html
Vladimír

Příspěvek od Vladimír »

Dnešní fotky (z 22.04.2016) byly vloženy do galerie:

http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... 22-04-2016
;)
Odpovědět

Zpět na „I/11“