[D1] Opravy a údržba dálnice mimo modernizaci
Re: [D1] Opravy a údržba dálnice mimo modernizaci
Pardon, myslel jsem úsek 20, ne 21.
letos to vypadá dost nadějně s opravami D1 u Brna a Vyškova, viz. tabulka ŘSD, kterou zveřejnili na FB
- Přílohy
-
- D1.jpg (51.24 KiB) Zobrazeno 8480 x
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
ŘSD začalo soutěžit "D1 Rekonstrukce CB vozovky D1 km 220,2 - 229,5 vpravo – mobilní varovný systém před kolonou"
předpokládaná cena 3 100 000 Kč docela dost
správný počin, při téměř 10 km uzavírce je pochopitelné, že kolony budou fáááákt dlouhé a zdržení v desítkách minut, ne-li déle! ale nenašel jsem zmínku o tom, že by stejný systém soutěžili i pro opravu 199 - 205 P
předpokládaná cena 3 100 000 Kč docela dost
správný počin, při téměř 10 km uzavírce je pochopitelné, že kolony budou fáááákt dlouhé a zdržení v desítkách minut, ne-li déle! ale nenašel jsem zmínku o tom, že by stejný systém soutěžili i pro opravu 199 - 205 P
V km 220 je jeden pruh (2+1) a v km 199 dva (2+1+1) takže systém není potřeba.
hh díky za upřesnění, to jsem si vůbec neuvědomil
hlavně ten mobilní varovný systém vysoutěžit včas, až se vysoutěží 220 - 230P, ať je to včas k dispozici 
Škoda, že nedostala přednost oprava 210-240P - dnes jsem tudy jel po dvou měsících a dost jsem koukal jak je pravý pruh už dost rozpraskaný a propadlý v téměř celé délce - jestli se po tom bude ještě rok jezdit tak to potěš koště...
Celkově se mi zdá, že CB úseky na Moravě se rozpadají čím dál rychleji a tak, že už zde běžná údržba nemá moc šanci. Řekl bych, že se rapidně zhoršil úsek 23+24 směr Praha, který byl donedávna relativně v pohodě a pak taky 19 směr Praha kde je i pár let starý asfalt na mostě Vysočina plný záplat a prasklin...
Celkově se mi zdá, že CB úseky na Moravě se rozpadají čím dál rychleji a tak, že už zde běžná údržba nemá moc šanci. Řekl bych, že se rapidně zhoršil úsek 23+24 směr Praha, který byl donedávna relativně v pohodě a pak taky 19 směr Praha kde je i pár let starý asfalt na mostě Vysočina plný záplat a prasklin...
Nějaký jeden úsek by se tam měl nechat jako "muzeum".
myslel jsi zřejmě úsek 210-204 L_jan91 píše:Škoda, že nedostala přednost oprava 210-240P
Samozřejmě jsem měl na mysli 210-204L. Nevím jak jsem mohl udělat dvě chyby v jedné větě..._jan91 píše:...210-240P...
Oprava km 220-230 začne již 28.5.
Režim 2+1, Metrostav, 289 mil.
oprava 199 - 204 P začne také v květnu?
a kromě začátku opravy 199 - 204 P lze říci, kdy má mít Metrostav hotov nový CB kryt a začne s výměnou středových svodidel a bude se tedy jezdit v režimu 2+2 pruzích posunutých ke krajnici a kolony tím skončí ... ? ptám se, jak dlouho budeme v kolonách u Vyškova trpět ...
Předpoklad 24.8.2016
Ne, tato akce byla vždy cca o měsíc pozadu.bumbik píše:oprava 199 - 204 P začne také v květnu?
a přesto se na opravu 199 - 204 P otevíraly obálky o cca 14 dnů dřívehh píše:Ne, tato akce byla vždy cca o měsíc pozadu.bumbik píše:oprava 199 - 204 P začne také v květnu?
jen trošku nerozumím Metrostavu, který bude finišerem pokládat CB povrch na modernizovaném úseku 3 a souběžně s tím by měl pokládat CB povrch u Vyškova, jak to chce zkloubit, když má, (pokud to říkám správně) pouze 1 finišer, nebo jestli na úseku 3 to udělá nějaká subka (Skanska, DSP, ...) jedině, že by Metrostav makal jako ďas a stihl by obojí ...
Tuším, že vloni koupil druhou. Jsou to všichni blázni, 5 nebo kolik finišerů se u nás neuživí!
Jakto? na D2 a D1 se používá cb kryt rok co rok takže jsou zatím třebahh píše:5 nebo kolik finišerů se u nás neuživí!
Dobře, ale co třeba za 5 let? Napadá mě postupně opravovat D5 plzeň-německo, otázka je, jestli je ten povrch na tom tak špatně, aby se "stihl" za 5 let rozpadat a těch 5 finišerů se uživilo.bumbik píše:Jakto? na D2 a D1 se používá cb kryt rok co rok takže jsou zatím třebahh píše:5 nebo kolik finišerů se u nás neuživí!
Tak ono úsek 3 se bude betonovat v průběhu května, 220-229 bude odhadem až někdy na přelomu června a července a druhou polovinu úseku 3 vidím tak na začátek září. Potom se můžou přesunout na 6ku, kde se má letos taky tuším něco málo vybetonovat. Takže pohoda...bumbik píše:jen trošku nerozumím Metrostavu, který bude finišerem pokládat CB povrch na modernizovaném úseku 3 a souběžně s tím by měl pokládat CB povrch u Vyškova, jak to chce zkloubit, když má, (pokud to říkám správně) pouze 1 finišer, nebo jestli na úseku 3 to udělá nějaká subka (Skanska, DSP, ...) jedině, že by Metrostav makal jako ďas a stihl by obojí ...
D1 a D2 by mohly být do 5 let komplet opraveny. Uvidíme jak dlouhu bude trvat než se rozpadne CB na moravskoslezské D1. Pak bude záležet, které nové dálnice půjdou do betonu - viděl bych to na celou D48 a D11 zatím po Jaroměř.bumbik píše:Jakto? na D2 a D1 se používá cb kryt rok co rok takže jsou zatím třebahh píše:5 nebo kolik finišerů se u nás neuživí!
Jasně, po roce 2020 nebo 22 nebo tak něco nebude co dělat. Uvědomte si kolik DESÍTEK km se teď ročně dělá ... Doháníme, co se nedělalo, je to dočasné.
Na druhou stranu ale, takhle se firmy můžou přihlásit do víc výběrových řízení a cena půjde dolu, protože zvládnou víc CB úseků najednou. Je to jejich podnikatelský riziko, že za 5 let nebudou mít práci. Pro nás, uživatele, jedině dobře si myslím.
To už bude mít finišer po životnosti.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
No je tu ještě beton, který začíná být dost špatný a to km 230 - 236 Vyškov - Ivanovice na Hané a směr Kojetín taky nevydrží věčně takže fakt 5 - 7 ještě bude práce dost a pak jedině D47 ale 10 let na to, se zase začne rozpadat D1 a D2... A jak říká Lenny finiser nevydrží věčně
Kromě finišerů si Metrostav koupil ještě mobilní betonárnu.hh píše:Tuším, že vloni koupil druhou. Jsou to všichni blázni, 5 nebo kolik finišerů se u nás neuživí!
https://www.facebook.com/Metrostav/post ... 7794960913
parametry
str. 3: https://www.metrostav.cz/pdf/noviny/042016.pdf