I/11 Prodloužená Rudná - Mokré Lazce - Obchvat Opavy

Hradec Králové (D11, I/31) – Vamberk (I/14) – (I/43) – Šumperk (I/44) – Bruntál (I/45) – Opava (I/46, I/56, I/57) – Ostrava (D1, I/58, I/56, I/59) – Havířov – Český Těšín (I/48)
Odpovědět
Hanes
Kontaktovat uživatele:

Re: I/11 Prodloužená Rudná - Mokré Lazce - Obchvat Opavy

Příspěvek od Hanes »

Frenk píše:Bych Vám to vysvětlil, ale stejně mne nikdo neposlouchá a nevěří mi :D
Co by jsi nam vysvetlil? Ze ona ta panelka je jedinou pristupovou cestou k Vasim barakum. Ono je taky celkem rozumne si postavit boudu u planovaneho obchatu a pristupovou cestou je panelka pro provoz zemedelske techniky. Nejlepsi misto pro stavbu rodinneho domu, jen co je pravda. :ok:
Na konci světa: I/60 a kousek od civilizace: A 94, jinak na cestě mezi nimi.
tertr

Příspěvek od tertr »

Některým lidem prostě dělá dobře,když můžou škodit ostatním..Viz Dušan a spol.
generix

Příspěvek od generix »

nestaví se tam náhodou od té panelky 350m směrem k Ostravě nějaký biokoridor nebo pod dálnicí? a 300m směrem k Opavě normální nadjezd? Delší procházkou k rybníčku by se dalo více meditovat, prospělo by to zdraví a zdraví jiných...
petsheny

Příspěvek od petsheny »

Rychlý průjezd z úterý 3.5.2016
v 8:15 probíhala pokládka vrstev (bohužel foto za jízdy nevyšlo :oops: ) a odpoledne v 15:30 bylo na ulici Karla Svobody položeno :ok: (foceno za jízdy)
Přílohy
ulice Karla Svobody v 15:30
ulice Karla Svobody v 15:30
Karla Svobody.jpg (167.76 KiB) Zobrazeno 5337 x
vypravec

Příspěvek od vypravec »

Tak mezi 10 vybranými silničními stavbami (a jednou železniční), pro něž vládna dnes vyjednala vyjímku (nebudou potřebovat novou EIu), je i prodloužení Rudné ulice v Ostravě.
Pavlík

Příspěvek od Pavlík »

Zato tam není severní obchvat Opavy. Mozná se pak jeho vychodní i západní cást budou stavet soucasne. Ta západní méne pripravená cást uz novou EIA má.
Frenk

Příspěvek od Frenk »

vypravec píše:Tak mezi 10 vybranými silničními stavbami (a jednou železniční), pro něž vládna dnes vyjednala vyjímku (nebudou potřebovat novou EIu), je i prodloužení Rudné ulice v Ostravě.

Zase lež a mystifikace, jako většina příspěvků. Takže vláda nic nevyjednala, ale zažádala a to je velký rozdíl. :crazy:
lyky

Příspěvek od lyky »

Frenk píše: Zase lež a mystifikace

napadne mi tenhle styl komunikace pripomina jednoho nejmenovaneho mluvciho...
paja

Příspěvek od paja »

už se lajnuje pod Globusem, podle mě po víkendu se už jezdí kolem Globusu, chybí vlastně jen dodělat napojení na provizorku a ideálně hodit nový povrch i na ní, bo zase to je tankodrom
Pavlík

Příspěvek od Pavlík »

Až do loňska, než byl zprovozněn úsek od Mokrých Lazců k hranicím okresů, jsem skřípal zubama nad kvantem tahačů, které po původní silnici převážely dřevo. V kteroukoliv denní dobu, po celý rok. Desítky, možná i stovka náklaďáků s kládama dřeva za den. Možná si vzpomenete na vysypané klády v dolíku za Velkou Polomí. Na nové cestě ty dřevopřevozce nějak nebylo vidět. Projel jsem se včera po I/56 z Ostravy do Opavy a už vím, kudy jezdí teď. Nejspíš nevydýchají táhlé stoupání před Hrabyní, nebo ještě spíš nevyberou provizorku pod Globusem. Nevím, jaká to firma si tenhle dřevotok organizuje, ale všechny tahače, co jsem včera viděl, měly slovenské nebo polské SPZky, asi jezdí levněji než ty české. Nešlo by je nějak zpoplatnit? Devastují silnice a jezdí po nich zadarmo. Jestli se to dřevo vozí třeba do Paskova nebo někam poblíž, určitě by bylo lepší, aby putovalo po železnici. Momentálně uzavřená trať z Krnova do Opavy se z Jeseníků dá objet i přes Olomouc.
evilcleaner

Příspěvek od evilcleaner »

:lol: nesmyslné transporty zboží po železnici se dělaly za totáče, dneska už je to naštěstí jinak. jezdit do ovy přes olmík to je závlek jak prase.
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
Majkii
Administrátor

Příspěvek od Majkii »

Když je výluka, tak se to holt objíždí, denně se takto vozí do Paskova až desítky vozů.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
vypravec

Příspěvek od vypravec »

evilcleaner píše::lol: nesmyslné transporty zboží po železnici se dělaly za totáče, dneska už je to naštěstí jinak. jezdit do ovy přes olmík to je závlek jak prase.
nesmyslné transporty zboží po železnici

Dělaly, dneska se už nedělaj a všechno je na silnicích. Kamiónama zacpaný dálnice i jedničky, kolony kvůli věčně vzpříčenym kamiónům, který pokaždý ucpou celou cestu. Silnice zdevastovaný přetíženejma náklaďákama, v zimě zablokovaný cesty kvůli v kopcích uvízlejm náklaďákům, hluk, smrad...........
evilcleaner

Příspěvek od evilcleaner »

tak je to daň za životní úrověň kterou máme. já si teda raději koupím mnohem levnější zboží, protože výrobce dělá just-in-time, nebo si koupím ovoce z druhé strany světa a pak si jednou za půlrok tu kolonu vystojím. ;)
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
vypravec

Příspěvek od vypravec »

Nemyslím, že je to o životní úrovni. Kdyby se část dopravy zboží přesunula na železnici, nikomu by to určitě životní úroveň nesnížilo.
Pokud se u vás jedná o vystání kolony jednou za půl roku, tak jste opravdu šťastný člověk. To řešit nemusíte a chápu, že vám to nevadí. My další, kteří trávíme za volantem každý den třeba několik hodin a potýkáme se denně s důsledky rozbujelé kamiónové dopravy -ať už kolonami, zničenými cestami nebo třeba bydlením u hlavní cesty kudy projíždějí haldy kamiónů přes města apod, se na to třeba díváme jinak.
Lulu

Příspěvek od Lulu »

Pavlík píše:Až do loňska, než byl zprovozněn úsek od Mokrých Lazců k hranicím okresů, jsem skřípal zubama nad kvantem tahačů, které po původní silnici převážely dřevo. V kteroukoliv denní dobu, po celý rok.

Kamiony s dřevem potkávám po nově zprovozněném úseku I/11 i v současnosti.
Country
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Country »

Už se jezdí (asi už od včerejška) za Globusem.
Pavlík

Příspěvek od Pavlík »

evilcleaner píše:tak je to daň za životní úrověň kterou máme. já si teda raději koupím mnohem levnější zboží, protože výrobce dělá just-in-time, nebo si koupím ovoce z druhé strany světa a pak si jednou za půlrok tu kolonu vystojím. ;)
Aby si člověk mohl koupit v marketu celoročně jahody nebo rajčata, nemusí mít dřevařský nebo papírenský podnik dodávky klád just in time :-) Jde mi fakt jen o ten převoz dřeva, kterého jsou v součtu na této trase vagóny a vagóny. Ostatní kamionová doprava logiku má.
kot

Příspěvek od kot »

Ještě k těm kládám... Není pánové taky trochu chyba v ČD? Pokud se jedná o takto masivní převážení klád, tak by měly ČD umět nabídnout ucelený vlak za super cenu. Proč by měl odběratel platit více za kamiony, kdyby měl lepší nabídku od železnice . :?:
Jarda Š.

Příspěvek od Jarda Š. »

Ono jde také o to, jestli pila, která ty klády zpracovává, má železniční vlečku. Když ne, tak překládání na vlak a z vlaku zase na auta se nevyplatí, i kdyby železnice byla zadarmo.
Standa

Příspěvek od Standa »

Faktem je, že se spousta železničních vleček v 90. letech rušila, IMHO i kvůli neschopnosti ČD udělat klientům použitelnou nabídku (to mi potvrzují i známí ze spedičních firem). Příkladem je třeba vlečka k lomu nad D8. Dnes už se ale dá využít i jiný dopravce, případně si založit vlastního, škoda jen, že vlečky už asi nikdo neobnoví.
Country
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Country »

Kvůli výstavbě mimoúrovňové křižovatky bude od dnešního rána až do 31. května 2017 na dlouhých 13 měsíců uzavřen půlkilometrový úsek u hypermarketu Globus na rozhraní ostravských obvodů Poruba, Pustkovec a Krásné Pole.

Nějak mně nenapadá, co tam celý ten rok budou dělat, z auta při průjezdu to vypadá, že základ je prakticky hotový a zbývá zasypat dolík u Globusu a položit asfalt :?: :?: :?:
Lulu

Příspěvek od Lulu »

Včera odpoledne a dneska ráno jsem tudy jel a zatím OK, bez kolon.. uvidíme jak to bude vypadat ve špičku po 15 hodině. Jinak mě docela překvapilo, že při jízdě Ostrava - Opava dávám přednost autům jedoucím od Plesné z ul. Karla Svobody. Hlavní je vedena kolem Globusu po ul. Spojovací - dále směr Plesná po ulici Karla Svobody. https://mapy.cz/s/F47P
lyky

Příspěvek od lyky »

Lulu píše:Včera odpoledne a dneska ráno jsem tudy jel a zatím OK, bez kolon.. uvidíme jak to bude vypadat ve špičku po 15 hodině. Jinak mě docela překvapilo, že při jízdě Ostrava - Opava dávám přednost autům jedoucím od Plesné z ul. Karla Svobody. Hlavní je vedena kolem Globusu po ul. Spojovací - dále směr Plesná po ulici Karla Svobody. https://mapy.cz/s/F47P
Dnes v 16:00 zacpane vsechny tri kruhace, gratulace zodpovednym...prujezd 15 minut...nesmyslna hlavni na Plesnou, prvni kruhac z ,ostravy ven mel byt docasne zrusen a ponechan pouze prujezd obema smery...
Ach jo, rok...
Odpovědět

Zpět na „I/11“