Mlhovky

Odpovědět

Používáte zadní mlhovky

Ne, nikdy je nepoužívám
2
2%
Vyjímečně
24
28%
Občas
13
15%
Ano, nařizuje mi to zákon
11
13%
Ano, chci být vidět
34
40%
Ano, chci oslňovat řidiče
1
1%

Celkem hlasů: 85

Mike

Re: Mlhovky

Příspěvek od Mike »

když to jde, tak vyrážím hned jak to jde ;)
na chodce do 5km mám stěrače a osřikovače ;)
jinak z hlediska používání jakéhokoli světelného zařízení jsem minimalista.
takže na brzdě stojím, když je to potřeba, jak už tu někdo napsal - když jsem poslední v koloně nebo samozřejmě z kopce/do kopce.
jestliže jsem v odbočovacím pruhu - blikám až když skutečně odbočuji
a přední mlhovky v dešti mě také oslnují.
naopak "oficiální" xenony mi problém nedělají, větší problém jsou ti tuzeři, ale prý na to PČR občas pořádá akce 8-)
ad zástěrky, faktem je, že za Wartburgem bylo "vodní mlhy" výrazně méně než dnes za Astrou
ale je to hodně dané i prostorem okolo kola - tedy podběhem
za offem toho taky není tolik, má prostě okolo kola víc místa a tak voda nestříká jen za auto
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
jonáš

Příspěvek od jonáš »

No asi nepoznáte nadsázku. Původně jsem psal, že oranžovka svítí minimálně tři sekundy a to je na zakvaltování hafo času .. a na oranžovku před zelenou nejezdim v žádnym případě, protože s tim nikdo z ostatních účastníků není povinen počítat. A já nechci nikoho nejen ohrozit, ale ani vyděsit ;)
Pokud na křižovatce stojim na červenou tak blikání neni relevantní vůbec k ničemu. Rozhodně míň než zadní mlhovka v mlze nebo vodní tříšti, ale klidně se o tom nemusíte hádat, já vás nenutil.
GiuseppeS

Příspěvek od GiuseppeS »

Tak to je tedy téma :twisted: :twisted:
Lenny píše:ještě se mi nestalo, že by mě v mlze dojelo ze zadu auto.
...
A na dálnici bych jim za to s chutí ty mlhovky kladivem rozmlátil.
...
Marně přemýšlím k čemu jsou dobré, vždyť v mlze jedu tak, abych se byl schopný neočekáváné překážce se vyhnout nebo před ní zastavit.
...
Auto před sebou vidím ještě ve větší vzdálenosti než končí moje viditelnost.
Sorry chlapče, ale
1) z premisy "já jsem ten, co vždy všechny dojede, naopak mě nikdo nedojede, proto JÁ nemusím svítit " je mi na blití
2) právě na dálnici jsem zažil několik situací (cca 3-4, jedna byla v situaci, kdy byly prudké bouřky jednou z hlavních denních událostí), kdy se jelo hlavně podle mlhovek toho před tebou
3) už tu někdo poukázal na ustanovení zákona, že?
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Tak ho nečti, když se ti nelíbí.

Add 1. nikdy jsem nepsal, že dojedu každého. Ale nestavá se často, že by mě někdo dojel :P
Add 2. taky ja jsem zažil spoustu nepříjemných situací, kdy mě oslňovaly mlhovky
Add 3. no a co, že je to v zákoně, to je nějaký pádný argument? Pro mě je snížená viditelnost, taková, že nevidím na stěrače, když to hodně přeženu.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
bhs

Příspěvek od bhs »

A hele, .... Lenny coby extrémista :)
... ale ona je to asi dost velká nadsázka a docela dobrý pokus rozpálit diskusi, že jo ????
Octavia 1.6 >>> Octavia 1.4 TSI
Mike

Příspěvek od Mike »

prostě ho mlhovkáři se*, pardon obtěžují.
vidím to úplně stejně
krom toho, předvídat úplně vše, tak ani nemá cenu vyjíždět z garáže ;)
flames

Příspěvek od flames »

Dnes v noci (cca 23 až 1) mezi HK a Mohelnicí za lehké mlhy a deště provedeno pokusné sčítání.

-Ani jedno auto se zadníma mlhovkama v mém směru.
-Osm v protisměru s předníma mlhovkama.
-Jeden tranzit s nefuknčníma potkávačkama, svítil jedním fungujícím dálkovým. :?
-Tři srny.

Takže bych to s těma mlhovkama zas tak tragicky neviděl.
Mike

Příspěvek od Mike »

máš kliku, kde bydlíš
ranní D11 od exitu Jirny je snad červená i povrchem :?
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Včera jsem jel po páté od Přerova do Olomouce a dál na Mohelnici. Za Přerovem pršelo, jedno auto z mlhovkami svítilo tomu za ním přímo do obličeji. Z Olomouce do Mohelnice lehký opar, viditelnost cca 500 m, pár jedinců se našlo, ale na moje blikání dálkovími nereagovali, tak jsem je byl nucen předjet. Je to fakt příjemné, nevím kteréj inteligent to vymyslel.
Diaľničiar
VIP

Příspěvek od Diaľničiar »

Odpověděl jsem jako většina: chci být vidět. :idea:

Přeběhl jsem si tuto debatu a mám tedy několik poznámek:

1. Nikdy nezapnu hmlovky (slovensky je hmla, česky mlha a v marečkovi je plha :lol: ) když pouze prší (když je déšť).
2. V mlhe ovšem zápínám téměř okamžitě. A to taky přední. Když mlha opadává, systém auta mě na to upozorní sám. :idea:
3. Snažím se nebrzdit (nestát na brzdovém pedálu), když stojím na křižovatce; ne vždy se to ovšem podaří. Osobně mi ale nevadí, když někdo přede mnou na brzdě stojí.

Mnohem horší, než-li zapnutá mlhovka když není mlha jsou dálková světla, když jedete opravdu blízko. :evil: Za to bych bral řidičáky já. :twisted:
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
HonzaC
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HonzaC »

Diaľničiar píše: Mnohem horší, než-li zapnutá mlhovka když není mlha jsou dálková světla, když jedete opravdu blízko. :evil: Za to bych bral řidičáky já. :twisted:
mno me stejne jako zapnute mlhovky vadi radoby xenony, posledni doubou se jich vyrojili desitky, stovky, spise tisice, je to peknej vopruz a pokud nekdo takovy jede za mnou tak zapinam okamzite mlhovku at jedu nebo stojim v kolone, u stare feldy co s ni jezdim do prace v pohode, bo tam nemam prednim a nikomu tim dopredu nevadim, bohuzel u jinych aut se mi zapina i predni mlhovka trest na ridice s radoby xenonama by odnesl i ten prede mnou a proti me :-(
Standa

Příspěvek od Standa »

Včera večer (mezi 9 a 10) jsem trochu jezdil po zamlžené Praze, takže se mohu podělit o čerstvé poznatky. Poprvé jsem použil mlhovky u našeho nového staršího auta (máme ho od března). Mlha byla asi na některých výše položených místech opravdu dost hustá, protože mlhovky (přední i zadní) používali skoro všichni (profesionální řidiči, tedy dodávky a taxíky, úplně všichni), nevšiml jsem si ani, že by je někdo vypínal v koloně. Ověřil jsem si, že mě to nijak neoslňuje (ve městě!), ani když jedu těsně za zadní mlhovkou, takže jsem spíše stoupenec jejich používání. Díky téhle diskusi ale vím, že někteří řidiči jsou na intenzivnější světlo citlivější ;) , takže si teď pečlivěji hlídám, abych mlhovky nezapomínal včas vypnout (spíš mám tendenci dřív vypínat přední - ale to může být dáno tím, že jsem jel celou dobu ve městě).
kalanis

Příspěvek od kalanis »

Taky měl někdo veselý průjezd? :lol: Mlha se v 20:00 držela cca od 250 m.n.m. výš (takže všechna sídliště na okraji), jen na Bílé hoře byla nějak rozfoukaná. Mlhovkami svítila svorně naprostá většina. Dostalo mne, že OPĚT nějaký šašek dostal prachy na FRÉZOVÁNÍ silnice, tentokrát z Prahy do Hostivic. Na rozdíl od Ústecka, zde jsou naštěstí středoví trpaslíci a dle všeho určitě už půlka hotová, ale nenalajnovaná, a tak je podle čeho jet. Mlhovky mi nevadily (na rozdíl od halogenů).
Mike

Příspěvek od Mike »

obrázek ze včerejší cesty do Turnova, takže R10, počasí vidíte sami
http://www.forteg.cz/images/DSC00078.jpg
a nepřipadám si přecitlivělý
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Jo jo, toto je přesně špatně... A nejhorší je, že když na to začnu nadávat a vezu někoho v autě s sebou, tak se ještě diví že co mi na tom vadí, že by svítili taky... Už jsem si holt zvykl vysvětlovat pořád dokola, že mlhovky se zapínají při mlze a hustém dešti, kdy je opravdu výrazně snížená viditelnost na řádově desítky (max. pár stovek) metrů.
MichalKM

Příspěvek od MichalKM »

Mike píše:obrázek ze včerejší cesty do Turnova, takže R10, počasí vidíte sami
Podle RZ se tomu ani nedivím.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Na to je nejlepší toto Obrázek
Bobek

Příspěvek od Bobek »

Kdybych za každého propagátora Roentgenova náboženství dostal desetikorunu... Včera ráno v Plzni - "mlha", viditelnost 300m+... všeobecné zuřivé svícení mlhovkami. :roll:
Království a půl princezny za 511.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

300 m? tak to je viditelnost skoro jako v noci, ne-li lepší.
Fox Mulder

Příspěvek od Fox Mulder »

Bobek píše:Kdybych za každého propagátora Roentgenova náboženství dostal desetikorunu... Včera ráno v Plzni - "mlha", viditelnost 300m+... všeobecné zuřivé svícení mlhovkami. :roll:
Já mám zkušenosti opačný. Když je mlha jako mlíko, skoro nikdo nemá mlhovky zaplý. :) Teda samozřejmě kromě mě. ;)
D0, D6, D7, D8, I/13, I/15, I/16, I/27, I/28, I/30, I/63
martin
Autor

Příspěvek od martin »

Dneska večer se zase našlo hodně idiotů se zapnutýma mlhovkama. Všude sníh, hodně odraženýho světla, k čemu?

Nejvíc mě dorazil vůl, kterej si je zapnul po sjezdu z dálnice a přitom viděl, že jedu 50 metrů za ním, takže asi není potřeba dávat o sobě víc vědět. Kdybych za ním neměl cestu jenom dva kiláky, tak už jsem fakt přemýšlel, jestli nemám na odplatu rozsvítit dálkovky... :evil:
flames

Příspěvek od flames »

To je teda extrém :| ...
flames

Příspěvek od flames »

Fox Mulder píše:
Bobek píše:Kdybych za každého propagátora Roentgenova náboženství dostal desetikorunu... Včera ráno v Plzni - "mlha", viditelnost 300m+... všeobecné zuřivé svícení mlhovkami. :roll:
Já mám zkušenosti opačný. Když je mlha jako mlíko, skoro nikdo nemá mlhovky zaplý. :) Teda samozřejmě kromě mě. ;)
Tak teda ano, samozřejmě, to je druhá věc, že v naprosté mlze se na ty mlhovky občas zapomíná. Jezdil sem takhle ráno okolo páté hodiny z jedné zapadlé valašské vesnice a při výhledu z auta +- 5 metrů, ne víc, pro mě byly mlhovky autobusu jedinou navigační variantou.
Mike

Příspěvek od Mike »

flames píše:
To je teda extrém :| ...
problém je, že i většina zdejších návštěvníků to považuje za standard
bhs

Příspěvek od bhs »

2 Mike
Omlouvámse, ale nerozumím, a proto se optám - Vy tvrdíte, že většina lidí na tomto fóru považuje takové použití mlhovek za standardní, tj. používané nebo dokonce správně používané ?
Octavia 1.6 >>> Octavia 1.4 TSI
Odpovědět

Zpět na „Vozidla - technika“