I/37 Pardubice, stavby na průtahu městem
Re: I/37 Pardubice, stavby na průtahu městem
martasi, doufám, že "příště" bude brzy... 
Nikoliv, bude se to dávat po jednotlivých nosnících (7ks), každý z nich má cca 24tun. Takovou váhu (při daném vyložení) zvládnou jen ty největší jeřáby v ČR.vaclav píše:to tam zvednou cely vybetonovany most? kolik to tak muze mit tun?martas píše: až na ni přesunou mostní konstrukci, která se montuje vedle
http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... 7/DSC09049
aha, diky. takze to budou takovy T-cka a ty pricniky pred montazi odsroubujou?
Nevím jestli nezabíhám moc do podrobností, ale postup je následující:vaclav píše:aha, diky. takze to budou takovy T-cka a ty pricniky pred montazi odsroubujou?
- Nejprve se na připravené ploše sestavila nosná ocelová konstrukce části mostu co jde přes koleje (ve stejném tvaru)
- Poté se vybednila mostovka (viz foto), bude následovat montáž výztuže a nabetonávka 10cm tlusté desky na každém nosníku. Vzniknou tedy jednotlivé T-nosníky
- Celá sestava se poté rozšroubuje a jednotlivé nosníky se za úplného uzavření koridoru usadí na místo, kde se opět spojí těmi příčníky
- Na závěr se vše zmonolitní 24cm tlustou nabetonávkou
Důvod tohoto technicky složitého postupu je jednoduchý - minimalizace dopadu stavební činnosti na provoz klíčové trati Pardubice - Praha
Kolem 27. vteřiny na tom videu vidím vpravo tu betonovou opěrnou zeď. Proč to neudělají jako normální násep jak to bylo doteď? Bylo by to přeci levnější a nebylo by třeba udržovat ten betonový kolos...
Jsem v tomto případě zastáncem zdi. Přijde mi, že násep by při té výšce mohl být méně stabilní. Navíc by asi kvůli tomu musel jít mnohem více do šířky, takže by bylo nutné vykoupit a zabrat větší části pozemků. Mně se toto řešení do centra města zamlouvá...
Částečně souhlasím s Marťasem, také si myslím, že do městské zástavby by se osm metrů vysoký násyp úplně nehodil. Nehledě na poměrně značný zábor pozemků (cca 5000m2).
Škoda že se nepodařilo protlačit celkově jiný koncept stavby. Konkrétně místo dvou mostů přes železniční tratě a opěrné zdi s podchodem mezi nimi byla varianta mostní estakády překlenující celý prostor. Jednak by to bylo ve výsledku levnější a hlavně mnohem estetičtější. O otevření se celé lokality Trojice vůči městu nemluvě. Ale to jsou kdyby...
Škoda že se nepodařilo protlačit celkově jiný koncept stavby. Konkrétně místo dvou mostů přes železniční tratě a opěrné zdi s podchodem mezi nimi byla varianta mostní estakády překlenující celý prostor. Jednak by to bylo ve výsledku levnější a hlavně mnohem estetičtější. O otevření se celé lokality Trojice vůči městu nemluvě. Ale to jsou kdyby...
Dnešní obhlídka přinesla toto: dost se hnulo s pracemi na budoucím kruháku pod MÚK Závodiště. Rozhrnovalo se vrsty kamení, pokládala se nějaká bílá látka. Zemní práce zde za měsíc opravdu dost pokročily, a to i z druhé strany sjezdu od Dukly. Částečně zmizel chodník/stezka, což tam pro můj pohyb není ideální, ale překousnu to
Při jeho odstranění se objevily pozůstatky dřevěných pražců staré koleje. Pěkně tam trčí a na fotce jsou vidět. Opěrná zeď se zdá být už ready na zavážku, tedy krom začátku, kde chybí v nejvyšším bodě stále jedno pole. Tak snad příště. Díky tomu je však mezerou vidět, jak se chystá ta mostní konstrukce na most přes koridor. Boční podpěra je hotová z jedné strany, z druhé moc nechybí. Dále se postoupilo i s mostem přes trať PCE-HK, kde se montovaly základy konstrukce pro poslední část podpěry. Zídka směrem k Lidlu už je také částečně zabetonovaná. Shrnuto: lidí dostatek, pokrok značný
Obrazem zde: http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... ice/160526
Nosníky na první most by se měly osazovat v noci z 5. na 6. června při 4,5 hodinovém úplné zastavení provozu na trati Pardubice - Přelouč.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
na ty koleje se pamatuju jako malej klukmartas píše:Při jeho odstranění se objevily pozůstatky dřevěných pražců staré koleje. Pěkně tam trčí a na fotce jsou vidět.
-
Tomas 1975
To JiVi
Tak to jsme dva. Za komančů tam to bylo eldorádo.
Byla tam vidět ještě původní odbočka trati na Chrudim a nějaké další koleje...
Tuším, že původní nadjezd přes železnici u Parama i s železnicí je cca z roku 1960...
Než začala tato (dnešní) stavba tak to byl ráj bezdomovců....
Tak to jsme dva. Za komančů tam to bylo eldorádo.
Byla tam vidět ještě původní odbočka trati na Chrudim a nějaké další koleje...
Tuším, že původní nadjezd přes železnici u Parama i s železnicí je cca z roku 1960...
Než začala tato (dnešní) stavba tak to byl ráj bezdomovců....
Děkuji dodatečně Majkiimu za podnět o stěhování
Včera ráno jsem byl u konstrukce mrknout a úplně parádně tam narazil i na stavbyvedoucího, kterému jsem chtěl kvůli stěhování stejně volat. Něco málo informací tedy zde a jsou tam i bližší fota celého díla (http://pardubice.idnes.cz/u-parama-budo ... zpravy_msv)
Díky za článek! Trochu mě vyděsila informace, že most přes Hradeckou trať půjde do provozu později než ten přes pražskou a šikana na provizorium tak bude ještě šikanovitější... Z jakého důvodu?
A sjezd k CH&T bude veřejný?
A sjezd k CH&T bude veřejný?
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
Šikana bude šikanovitější aby se neprodlužoval celkový termín dokončení stavby. Původní most přes hradeckou trať totiž měl úplně jiné založení než předpokládal projekt, takže se muselo upravit zajištění stavební jámy (dodatečné kotvy).
Sjezd ke chládkovcům bude veřejný. Neveřejné by mělo být schodiště od nové zastávky MHD - Paramo nadjezd dolu ke kolejím. Ale pokud je mi známo, tak tam fyzicky žádná překážka nebude, takže chodci budou vesele chodit.
Sjezd ke chládkovcům bude veřejný. Neveřejné by mělo být schodiště od nové zastávky MHD - Paramo nadjezd dolu ke kolejím. Ale pokud je mi známo, tak tam fyzicky žádná překážka nebude, takže chodci budou vesele chodit.
- Přílohy
-
- Situace provizorní "šikany"
- sikana.jpg (144.03 KiB) Zobrazeno 8059 x
-
vodouch2000
Sjezd ke chládkovcům je toto? (na obr. modrý výstupek hranice stavby).
- Přílohy
-
- sjezd_chladkovci.jpg (234.64 KiB) Zobrazeno 8055 x
Už jsem tady o tom jednou psal - http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic. ... 53#p124253 ale netušil jsem, že to bude tak brzy.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
Nikoliv, ten modrý výstupek je část stavby kde se rušila bývalá kolej od Chrudimi (označení SO.003). Sjezd ke chládkovcům je asi o 100m blíž ke koridoru.
- Přílohy
-
- sjezd2.jpg (89.08 KiB) Zobrazeno 8045 x
-
Tomas 1975
Pár fotografií z poločasu usazování nových nosníků
- Přílohy
-
- 03.JPG (164.09 KiB) Zobrazeno 7886 x
-
- 02.JPG (217.68 KiB) Zobrazeno 7886 x
-
- 01.JPG (228.42 KiB) Zobrazeno 7886 x
-
Tomas 1975
Zbytek
- Přílohy
-
- 05.JPG (139.21 KiB) Zobrazeno 7886 x
-
- 04.JPG (241.23 KiB) Zobrazeno 7886 x
Opět něco textového, ačkoliv zdejší komunita už to jistě dávno zachytila. Se sjezdem k nádraží překvapili. Více zde: http://pardubice.idnes.cz/pardubice-cek ... zpravy_jah
Pořád mi nebylo jasné, kde se vyloupne ten znovuotevřený sjezd od Chrudimi k nádraží. Dneska jsem jel okolo a už mi to je jasnější. Vypadá to jako zárodek budoucí MÚK Palackého. Ale oproti letáku nebo katastrální mapě mi to přišlo ještě trochu více na sever.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
Já měl původně za to, že se pojede po tom starém sjezdu. Fakt mě dost překvapilo, když jsem viděl tu novou odbočku. Až jsem musel tu mylnou představu ve článku opravit
Ale podle mého odhadu to místem sedí. Dnes jsem tam jel a asfalt už je položený. Dali tam pod to hodně vrstev, takže to ani nevypadá, že by to bylo nějak dočasné. Uvidíme. Zkusím v úterý po práci vzít foťák a vše to ještě před zprovozněním (+uzavřením sjezdu na MÚK Závodiště) zdokumentovat. Pokrok je všude velký 
Stanovení přechodné úpravy provozu na silnici I/36 – Pardubice, MUK Palackého
Je tam i nákres. Řekl bych, že to poloze rampy z MÚK Palackého neodpovídá.
Je tam i nákres. Řekl bych, že to poloze rampy z MÚK Palackého neodpovídá.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
-
vodouch2000
Násep je asi už definitivní, v místě budoucí sjezdové rampy CR -> nádraží, akorát asfaltu je tam slupička, co jsem si tak z auta všiml, vrchní vrstvy budou asi provizorní. Co mě překvapilo, že to měli snad za týden hotové