Je tedy fajn, že stavba dostala výjimku, ale roku 2018 se zahájením stavby snad nikdo zodpovědný nevěří. 2019 a budeme rádi.... a už aby to bylo.
D3 - Všeobecně
Re: D3 - Všeobecně
Tohle se mi jako kachna nezdá, jakkoliv Drbna není NYT, tak tohle by si nevymysleli. Znalci však tuší, že ono majetkovprávní vypořádání je vždy větší či menší problém, následné odvolání na SP se (bohužel) také dá očekávat. A to nemluvě o tendru na zhotovitele - obchvat ČB je drahá stavba a tedy o zakázku bude zájem. Obstrukce s odvoláním k ÚHOS se též nemohou vyloučit.
Je tedy fajn, že stavba dostala výjimku, ale roku 2018 se zahájením stavby snad nikdo zodpovědný nevěří. 2019 a budeme rádi.... a už aby to bylo.
No, že článek je trochu "amatérský", tož to asi jako jo.dvs píše:Vzhledem k tomu, ze novela s vyjimkou lezi v parlamentu a ceka na projednani, tak ta informace fakt nesedi.
Zrovna jsem se chtěl divit.....ono ani z té citace p. Konečného nevyplývá, to co článek tvrdí a není k tomu žádný jiný zdroj.....takže tuto zprávu doporučuji ignorovat jako značně podezřelou a nedohodnou.. :-/
Jsem už podezřívavý k těm všem informacím. Drbna ale dostála svého jména a měla to z dobrého zdroje.
Viz. http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic. ... 09#p131309
Juncker slíbil Bohoušovi, že tu vyjímku dostaneme. Neboli, že už nás s tím nebudou popotahovat a pokud to nějak nezmršíme, tak nám to i proplatí z dotací. Takže teď by mohli hnout zadkem naši poslanci, projednat a schválit. Hlavně doufám, že opozice bude soudná a ten jeden paragraf nebude chtít číst celé prázdniny. Zařazené to mají dneska.
Juncker slíbil Bohoušovi, že tu vyjímku dostaneme. Neboli, že už nás s tím nebudou popotahovat a pokud to nějak nezmršíme, tak nám to i proplatí z dotací. Takže teď by mohli hnout zadkem naši poslanci, projednat a schválit. Hlavně doufám, že opozice bude soudná a ten jeden paragraf nebude chtít číst celé prázdniny. Zařazené to mají dneska.
Zdržuji se hlavně jižně od Dunaje, ale rád se podívám i na severní břeh a sem tam i na západ od Rýna.
-
MickeyMouse
Rozumím tomu správně tak, že když jim jde "jen" o prachy za pozemky, tak se naschvál nechají vyvlastnit, aby se pak mohli soudit o peníze za pozemky? Pokud je to tak, tak je to ve srovnání s jinými obvyklými komplikacemi při stavbě dálnic žádná komplikace.
Budu rád, až z toho něco smažu:
0136
0301-0305/I a 3011-3012/II
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
0136
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
Tak funguje německý systém . Nejsi spokojen s cenou - suď se. Mezitím se ale staví...
Prosba všem!
Podařilo se mi v naší obci, na jejímž katastru povede stavba 0310, zastavit aktivity části občanů a zastupitelů "hodit vidle" do procesu přípravy dálnice D3 a to zejména kvůli hluku z budoucí dálnice.
Podle všeho by se všichni s dálnicí smířili a "hodili do klidu", pokud by se na kusu budoucí dálnice nechali udělat PHS.
Není zde někdo na fóru, kdo má na starost přípravu stavby 0310? Nemá někdo tip a kontakt na povolanou osobu z budějického ředitelství ŘSD? Prosím pošlete mi to do SZ, ať tu neplevelíme vlákno, díky. M.
Podařilo se mi v naší obci, na jejímž katastru povede stavba 0310, zastavit aktivity části občanů a zastupitelů "hodit vidle" do procesu přípravy dálnice D3 a to zejména kvůli hluku z budoucí dálnice.
Podle všeho by se všichni s dálnicí smířili a "hodili do klidu", pokud by se na kusu budoucí dálnice nechali udělat PHS.
Není zde někdo na fóru, kdo má na starost přípravu stavby 0310? Nemá někdo tip a kontakt na povolanou osobu z budějického ředitelství ŘSD? Prosím pošlete mi to do SZ, ať tu neplevelíme vlákno, díky. M.
-
evilcleaner
k tomu hluku, řsd, aspon tady v MSK, se velmi nelibě staví k jakýmkoli protihlukovým opatřením nad rámec požadavků hygienických limitů. navíc ty budou teď ještě mírnější. proto si myslím, že v jednání vám bude možná více partnerem kraj, který to může zatáhnout ze svého. držím palce - raději "zbytečná" phs za pár milionů, než léta zablokovaná stavba.
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
No to je ale přece ten zásadní, 90 %, důvod proč lidé vystupují proti stavbám.
Protože jim nějaký úředník tvrdí, že jeho studie stavbu PHS nedovoluje.
Že realita je jiná, viz. okruh kolem Prahy u Dobřejovic (kde se PHS rychle dostavují aby dala EU peníze, protože projekt byl samozřejmě jak z pomocné školy) nebo může PHS za pár milionů odblokovat stavbu za miliardu toho úředníka nezajímá.
Vaše šance na dohodu s ŘSD, se vzhledem k jiný stavbám se stejným problémem, blíží nule.
Protože jim nějaký úředník tvrdí, že jeho studie stavbu PHS nedovoluje.
Že realita je jiná, viz. okruh kolem Prahy u Dobřejovic (kde se PHS rychle dostavují aby dala EU peníze, protože projekt byl samozřejmě jak z pomocné školy) nebo může PHS za pár milionů odblokovat stavbu za miliardu toho úředníka nezajímá.
Vaše šance na dohodu s ŘSD, se vzhledem k jiný stavbám se stejným problémem, blíží nule.
Stavba se projektuje podle hlukové studie, vyhodit pár milionů navíc je pomalu na kriminál. Jsem zvědavej, kdo by dnes rozhodl, že vyhodí pár milionů za PHS, byť by tím odblokoval stavbu. Po zprovoznění stavby se dělá měření, které buď potvrdí studii, nebo se navrhnou opatření k dodržení norem.
plácáte
osvětlení v blance je x krát naddimenzované protože projektantovi nic nezakazuje to udělat lépe než požaduje norma - x krát prošlo médii.
Nikdo nikoho za PHS v projektu nezavře.
osvětlení v blance je x krát naddimenzované protože projektantovi nic nezakazuje to udělat lépe než požaduje norma - x krát prošlo médii.
Nikdo nikoho za PHS v projektu nezavře.
No, zase tak jednoduché to není, to by mohla mít každá obec sjezd z dálnice, který by odblokoval případnou nechuť ke stavbě. Nebavme se zrovna o zavření, ale minimálně by si pro ŘSD už nezaprojektoval...
Jsem jediný, kdo na tomto webu nevidí sekci "Diskuse"?
http://www.dalnice-d3.cz/domu
http://www.dalnice-d3.cz/domu
Jestli tě to nějak uklidní, tak já ji tam taky nevidím...... Z čeho ale dovozuješ, že bys ji tam vidět měl?
Z toho, že jsem si jí tam chodil pročítat. 
Aha.
http://www.dalnice-d3.cz/diskuse vypadá to, že jako obranu před totálním zaspamováním admini zvolili smazání odkazu.
Jo, to mě nenapsalo to napsat růčo. Díky.
Zajímavý článek možná stojí za přečtení
http://www.ctidoma.cz/zpravodajstvi-dop ... kruh-26993
http://www.ctidoma.cz/zpravodajstvi-dop ... kruh-26993
-
MickeyMouse
Trochu ty obce a hlavne Brezany nechapu? K cemu jim pomuze dokoncena D0 nekde na druhem konci Prahy? O D4 ani nemluve - kdyz bude D3 hotova, tak ji ani hotova D4 neodlehci. 
Budu rád, až z toho něco smažu:
0136
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
0136
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
Ono to je v tom článku špatně popsany, jde jim pouze o dostavbu úseku Běchovice-Modletice.MickeyMouse píše:Trochu ty obce a hlavne Brezany nechapu? K cemu jim pomuze dokoncena D0 nekde na druhem konci Prahy? O D4 ani nemluve - kdyz bude D3 hotova, tak ji ani hotova D4 neodlehci.
D3 nad zlato
To není až tak špatný článek. ALE úplně dole vlevo - to je jiná soda... 3 stavby, které udělají z Prahy parkoviště. Nechápu, jak kecy automatu ti novináři žerou. Děs běs 
-
vodouch2000
Na facebookových stránkách Metrostavu jsou krásné (nejen) letecké fotky výstavby D3. Neznalý místa nevím, který je to úsek, proto dávám do všeobecného vlákna (klidně přesuňte).
https://www.facebook.com/Metrostav/?hc_ref=NEWSFEED
https://www.facebook.com/Metrostav/?hc_ref=NEWSFEED