I/11 obecně

Hradec Králové (D11, I/31) – Vamberk (I/14) – (I/43) – Šumperk (I/44) – Bruntál (I/45) – Opava (I/46, I/56, I/57) – Ostrava (D1, I/58, I/56, I/59) – Havířov – Český Těšín (I/48)
Odpovědět
viky

Re: I/11

Příspěvek od viky »

Warcz píše:T
- Nejdebilnějším místem je stoupání za Černou vodou a místo serpentýny
černá voda je za Jeseníkem,tohle je Červená voda ;)
Warcz

Příspěvek od Warcz »

jee sorry brzda :o( neumím čist...

Jinak myslim tenhle usek:
http://www.mapy.cz/#x=138333184@y=13581 ... _136276992
elrondecuba

Příspěvek od elrondecuba »

Jj, tento úsek je perlička, proto to většina místních jezdí přes Králiky po I/43 (nebo ti ještě znalejší přes Boříkovice) a do Žambéra po II/312.
Warcz

Příspěvek od Warcz »

No já blbec to tak měl v navigaci ale říkal jsem si ještě mam trošku síly tak si nebudu zajízdět... Nechápu proč vede silnice 1 třídy takto přes hory když by mohla krásně okolo. jiný případ je Skřítek tam se to moc objet nedá...
Mike

Příspěvek od Mike »

jj, nejznalejší přes Boříkovice - Lichkov - Mladkov - Celné - Studené

koneckonců, bez těch Boříkovic, by tudy jednou měla vést přeložka I/11
Přílohy
I-11.JPG
I-11.JPG (149.2 KiB) Zobrazeno 21134 x
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
rumpeak
Bydliště: Ostrava (předtím Bruntál a předtím Havířov) - když se stěhuji, tak jedině někam, kudy vede I/11 :)

Příspěvek od rumpeak »

Warcz:

K 11 mám takový nějaký citový vztah a je mi tak nějak osudná (Narodil jsme se a do cca 25 žil v Havířově asi 30m od 11 a teď žiju v Bruntále taky malý kousíček od této route :lol: ) Mám ji projetou x-krát od Žiliny po Poděbrady (dobu kdy nestála D11 z Poděbrad do Prahy už bohužel jako řidič nepamatuju :-) ) a znám na ni každý šutr jak svoje boty. Tvé postřehy jsou celkem zajímavé a musím se přiznat, že hodně podobné těm mým. Já to sice taky občas beru zkratkou přes Pastviny, ale za hezkého dne s dalekým výhledem není nad sjezd z Červenovodského sedla a výhledy na Kralický Sněžník. Ale určitě bych přeložku přes Mladkov taky uvítal i když v poměrně složitém terénu mezi Mladkovem a Pastvinama a hlavně přes údolí přehrady na Pastvinách to asi nebude zrovna nejlevnější. Podle mě je ale nejnebezpečnější úsek mezi Bušínem a Kocandou - ty serpentiny se mi zdají ještě ostřejší a kopec prudší. Řešení je tady možné asi jen tunelem. Z nejbližších investic (kromě přestavby úseku Opava - Čadca na čtyřpruh) by se to v nejbližší budoucnosti chtělo zamyslet nad obchvatem Žamberka, Jablonného a v budocnosti taky nad tunelem Skřítek a navazujícím tunelem Rudoltice - Petrov nad Desnou (s tunelem pod Červenohorským sedlem by se konečně podařilo vytěsnit těžkou kamionovou dopravu mimo nejcennější ekosystém České Republiky, takže tady se nemá o nějaké rentabilitě vůbec smysl bavit, tady je to prostě naše povinnost zachovat alespoň kus přírody pro budoucnost) a taky právě zmiňovanou přeložkou mimo Červenovodské Sedlo.
rumpeak
Bydliště: Ostrava (předtím Bruntál a předtím Havířov) - když se stěhuji, tak jedině někam, kudy vede I/11 :)

Příspěvek od rumpeak »

Ještě dodatek k tomu projetí od Poděbrad po Žilinu: samozřejmě mimo úseku Český Těšín - Třinec, protože ten jako každý normální člověk vynechávám a z Havířova do Třince samozřejmě přes Třanovice.
Warcz

Příspěvek od Warcz »

V první chvíli jsem si říkal že souhlasím s tunely ale ten tunel v úseku Bušín - Bukovice by šel asi těžko :o(

http://img505.imageshack.us/img505/8601/vyska.jpg
http://img154.imageshack.us/img154/6914/trasa.jpg

EDIT: http://trail.motionbased.com/trail/char ... height=450

vyška přepočítaná podle polohy z geodat...
kik

Příspěvek od kik »

I/11 znam perfektne hlavne v useku Zamberk - HK - Podebrady - Praha a pamatuju jeste starou silnici - dnes II/611 - ktera vedla pres Sadskou, Nehvizdy a Horni Pocernice do Prahy. Dnes I/11 zacina na kruhovem objezdu na krizovatce s I/32 a II/611 u Podebrad a usek do HK byl jeste pred rokem nechvalne prosluly jako 'silnice smrti'.
Obchvat nebo spis prutah Zamberka se planuje, jeho cast ma snad vest tunelem, ale vubec nevim, kdy se ma zacit stavet. Pokud vim, tak se v nejblizsi dobe planuje obchvat Doudleb a to je v byvalem Vych. kraji asi tak vsechno.
Usek z Jablonneho do Cervene Vody je az do odbocky na Suchy vrch nadherna vyhlidkova silnice, pak ty serpentiny dolu jsou neco, co se jinde nezazije (krome Cervenohorskeho sedla). Je pravda, ze hodne ridicu jezdi na Mladkov a Pastviny, ale ta II/312 neni stavena na tak husty provoz a v zime tam take byvaji problemy se sjizdnosti - i kdyz mensi nez na Suchem vrchu. Vzdalenostne je to priblizne stejne, casove to mozna vychazi rychlejsi pres Suchy vrch.
Parkrat jsem tuhle silnici projel z Havirova domu do HK, nejhorsi provoz byl mezi Ostravou a Opavou, pak intenzita hodne klesla a mezi Bruntalem a Sumperkem jsem aut potkal minimum. Pritom to bylo ve vsedni den odpoledne, mohlo byt tak kolem ctvrte. Podobna situace byla i mezi Bludovem a Zamberkem, pak to zase zacalo pomalu houstnout.
Co se tyka delky, moznou konkurenci jeste muze byt I/19 ze Stareho Plzence do Semonic diky soubehu s I/34 v useku Pelhrimov - krizovatka za Havl. Brodem, ale udaj o delce teto silnice nevim.
Warcz

Příspěvek od Warcz »

Souhlasím s intenzitou. Useku Ostrava - Opava jsem se na kole raději vyhnul. Usek Rýmařov - Sobotín byl pohodový zato usek Sobotín - Šumperk byl strašný je to dáno dopravou ktera vede na Červenohorské sedlo. Za Šumperkem to ustávalo a začalo to houstnout a před Hradcem kde je ale už silnice s pořádným odstavným pruhem a novým kobercem...
Mike

Příspěvek od Mike »

kik píše: Je pravda, ze hodne ridicu jezdi na Mladkov a Pastviny, ale ta II/312 neni stavena na tak husty provoz a v zime tam take byvaji problemy se sjizdnosti - i kdyz mensi nez na Suchem vrchu. Vzdalenostne je to priblizne stejne, casove to mozna vychazi rychlejsi pres Suchy vrch.
.
ano, přes pastviny jsem jezdil taky, je to taková kochací jízda.
ale je to opravdu pomalejší, nahoru, dolu a v Líšnici 40 a občas zedníci a pekaři
proto nově jezdím až za Šedivec po I/11 a pak přes Studené do Mladkova
je to skoroporovině a pak z kopce
nebo se dá z I/11 odbočit v Jabloném, rovněž na Mladkov, ale vlečete se Jabloným a k Těchonínu se stoupá.
obchvat Doudleb ?
o tom jsem neslyšel, nemáte nějaké bližší info ?
že by se napojoval na stavěný kruháč před Vamberkem ?
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Mike píše: obchvat Doudleb ?
o tom jsem neslyšel, nemáte nějaké bližší info ?
že by se napojoval na stavěný kruháč před Vamberkem ?
Už je i leták :) http://www.rsd.cz/catalog/Stavime-pro-v ... bchvat.pdf
rumpeak

Příspěvek od rumpeak »

S intenzitami naprosto souhlasím a kromě cesty přes Rýmařov a Mohlenici na Hradec (výhodná v zimě, kdy horské úseky přes Skřítek a Suchý vrch nejsou nic moc) používám tuto silnici pro cesty na Hradec a dále také do Prahy. Rýmařov - cca Žamberk je kromě okolí Šumperka co se týče intenzit opravdu super.
Co bych ale považoval za velký přínos jsou obchvaty Velkých a Malých Heraltic na trase mezi Bruntálem a Opavou. Oblíbené přetížené auta vezoucí štěrk z Valšova do Dolního Benešova dokáží pěkně znepříjemnit dopravu na tomto polohorském a nepřehledném úseku a zajížďky do těchto 2 obcí (severní obchvaty by znamenaly zkratku) by jízdu určitě zpříjemnili nemluvě o bezpečnosti lidí v těchto obcích, kterým přetížené kamiony pod okny určitě nejsou po vůli.
Jirka

Příspěvek od Jirka »

Týniště nad Orlicí - Třebechovice pod Orebem silnice 1/11

http://www.rychnovinky.cz/3538-tyniste- ... e-111.html
Jirka

Příspěvek od Jirka »

Připravuje se další zkvalitnění cestování po I/11 a to obchvatem Doudleb nad Orlicí....
http://www.rsd.cz/catalog/Stavime-pro-v ... bchvat.pdf
Mike

Příspěvek od Mike »

jj, proto nyní proběhla oprava povrchu od Týniště až k Česticím, což v pátek dokázalo zastavit i výjezd z HK.
naprosto ideální načasování - před prodlouženým víkendem, kdy vyjedou i ti, co to mají na špalkách.
zároveň nás čeká další zkvalitnění cestování po této silnici I.třídy a to na novém kruhovém objezdu v Česticích, který jistě velmi přispěje k plynulosti dopravy
ta 11 je snad zakletá
kik

Příspěvek od kik »

Na I/11 se chysta jeste jedna lahudka kousek za HK, presneji receno na odbocce do Podhuri - je to ta krizovatka pred Blesnem. Tady ma stat novy kruhovy objezd jednak pro napojeni noveho sidliste rodinnych domku pred Blesnem a jednak pro snizeni rychlosti pri vjezdu do Blesna. Ma se to snad zacit stavet nekdy v nejblizsi dobe, presny termin neznam.
Pred casem jsem nekde cetl, ze Pardubicky kraj by chtel prevest I/11 v useku Zamberk - Cervena Voda na soucasnou II/312. Nevim, koho to napadlo, ale asi si nekdo potrebuje napakovat kapsu, protoze na 312-tka se sice pouziva jako nahradni trasa, ale pokud by se na 11-tka mela prevest, musela by se tahle silnice v nekterych mistech jednak rozsirit a jednak zrekonstruovat. To uz by spis bylo schudnejsi reseni vest trasu I/11 pres Studene do Mladkova, ale tady by se ta silnice musela taky rozsirit. A urcite by byly problemy s ochranari, protoze kolem tyhle silnice jsou stare stromy. Nechame se asi prekvapit, jak se situace vyvrbi.
Jirka

Příspěvek od Jirka »

kik píše:Na I/11 se chysta jeste jedna lahudka kousek za HK, presneji receno na odbocce do Podhuri - je to ta krizovatka pred Blesnem. Tady ma stat novy kruhovy objezd jednak pro napojeni noveho sidliste rodinnych domku pred Blesnem a jednak pro snizeni rychlosti pri vjezdu do Blesna. Ma se to snad zacit stavet nekdy v nejblizsi dobe, presny termin neznam.
Pred casem jsem nekde cetl, ze Pardubicky kraj by chtel prevest I/11 v useku Zamberk - Cervena Voda na soucasnou II/312. Nevim, koho to napadlo, ale asi si nekdo potrebuje napakovat kapsu, protoze na 312-tka se sice pouziva jako nahradni trasa, ale pokud by se na 11-tka mela prevest, musela by se tahle silnice v nekterych mistech jednak rozsirit a jednak zrekonstruovat. To uz by spis bylo schudnejsi reseni vest trasu I/11 pres Studene do Mladkova, ale tady by se ta silnice musela taky rozsirit. A urcite by byly problemy s ochranari, protoze kolem tyhle silnice jsou stare stromy. Nechame se asi prekvapit, jak se situace vyvrbi.
V sobotu jsem jel z HK na Vamberk. Kruháč se staví. Směrem ke stavebním parcelám se rysuje půlka kruháče. No tak nevím zda zrovna v tomto místě je to zrovna bezpečné... to už na kopci bude muset být značka upozorňující, že za zatáčkou pod klesáním je kruháč. Osobně myslím, že napojení od budoucích rodinných domků se dalo řešit jinak.

Místo kruháče spíš to chce obchvat Blešna a Nepasic.... Pak by kruháč nebyl potřebný.

Jinak kruháč v Česticích je zpomalujícím prvkem proti řidičům, kteří si to uzavřenou obcí sviští co to dá.... Věřím, že ta dlouhá rovina láká.

Ať Parubický kraj spíše více aktivit věnuje výstavbě R35 aby se doprava přenesla z I/11 na erko.
rumpeak

Příspěvek od rumpeak »

Ta 11 je snad zakletá. Na jedné straně se z ní dělá polodálnice (úsek Opava-Mosty u Jablunkova) na straně druhé se dusí nějakými kruháči (kromě výše zmíněných např. ten nový paskvil u Globusu v Ostravě). Ať si říká kdo chce co chce, ale výstavba nových křižovatek na silnicích 1. třídy a obvzláště tak významných jako jedenáctka bezesporu je se prostě jinak než MÚK povolovat nemá. Cca před týdnem jsme tady řešili podobné "znebezpečnění" I/45 v Bruntále. Lidi za tohle zodpovědní by měli být žalováni a hlavně natvrdo odsouzeni za obecné ohrožení.
mikeyb

Příspěvek od mikeyb »

prispeji tez svou troskou do vasi diskuze. jedna se o silnici I/13 v chomutove. ten kolotoc tam nebyl. kdyz se postavil :o , co tydne se nekdo seznamil s betonovym okrajem :x nehlede na to, ze se smery deli: jeden do Mostu druhy do nakupniho strediska. to pak bylo prekvapenych lidi :shock: kdyz je to poslalo nekam, kam puvodne nechteli, zacali zmatkovat a snazili se dale jet primym smerem :? Oj to muselo byt uplatku aby tohle povolili na meste a na fizlarne. Proc kdyz uz tam existovali dve pristupove silnice? Ten kdo to povolil, a podpis samozrejme nekde musi byt, by mel nahradit veskere skody, ktere vznikly timto paskvilem. Toto neslouzi nikomu, jenom nahrava Kauflandu. Proto bojkotuji tuto firmu, pridejte se tez, je to jedinna zbran, co nam zbyla.
http://www.mapy.cz/#mm=F@x=130865888@y=137400608@z=15
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Tak to to je ukázka velice nechutného lobby a ještě horšího přístupu radnice, tohle je přesně to to co mně vždy dokáže vytočit, místo aby kolizních míst ubývalo, tak se naopak dělají další :evil:
a je třeba říct, že poslední slovo má vždy magistrát, který může křižovatku umístit i přes námitky dopravní policie. Takže na vyrazit na magistrát...
R48 -> D48 se podařilo!
Mike

Příspěvek od Mike »

kik píše:Na I/11..., To uz by spis bylo schudnejsi reseni vest trasu I/11 pres Studene do Mladkova, ale tady by se ta silnice musela taky rozsirit. A urcite by byly problemy s ochranari, protoze kolem tyhle silnice jsou stare stromy. Nechame se asi prekvapit, jak se situace vyvrbi.
mapka tohohle je v mém příspěvku o pár příspěvků výše.

první oficiální kruháč byl povolen před Vamberkem a od té doby o stojí za ho****
a PaK je to celkem jedno, protože když se na Žamberecku a Kralicku dotazoval na kvalitu spojení s kr.městem, tak mu odpověděli, že je zajímá hlavně silnice do UO.
takže "místním" je to jedno, tranzit u logicky nechtějí a turisté ať si trhnou, hlavně že chce hejtman, resp. lobby okolo něj udělat z Dolní Moravy druhý Špindl. Ale jak tam i lidi budou jezdit :?: :?: :?:
kik

Re: I/11 obecně

Příspěvek od kik »

Jeste bych doplnil par poznamek k useku Chlumec - krizovatka s I/32 a pak ke stavu silnice mezi Podebrady a Jablonnym.
Na vyjezdu z Chlumce na Prahu je novy kruhovy objezd ktery slouzi k napojeni nove silnice vedouci k prumyslove zone. Takto se odvede nakladni doprava do teto zony mimo obytnou zastavbu. Nastesti 'stara' silnice uz neni v tomto useku tak zatizena, takze to zase nebudeme mit az tak velky vliv na provoz.
Nedavno se mi podarilo projet usek od sjezdu z D11 u Podebrad pres HK az do Jablonneho a mam par poznamek k stavu silnice. Usek od Podebrad do Chlumce je prevazne s minimalnim provozem, od hranic Kralovehradeckeho kraje do Lovcic je polozen novy povrch, ve Stredoceskem kraji koleje od motorestu Kopicak k hranicim kraje zustaly. O novem kruhaku pred Chlumcem jsem psal o par radek vyse. Z Noveho Mesta do HK jezdi hlavne kamiony a autobusy, osobnich aut krome patecniho podvecera tady tolik nejezdi. Na obchvatu a prutahu Hradcem je situace standardni, takze celkem uchazejici povrch (v ucasti seku krizovatka Buzulucka - krizovatka Tesla byl nedavno polozen novy koberec), usek od krizovatky Tesla je pomerne slusny, u Blesna se stavi novy kruhak (viz diskuse vyse), obchvat Trebechovic je v celkem slusnem stavu, usek Trebechovice - Tyniste byl loni rozsiren a vyskove upraven (ubylo par hupu), v Cesticich se stavi novy kruhak, pak za k odbocce k Rybne n. Zdobnici v lese je pomerne slusny povrch. Usek od teto odbockyk hranicim kraje by potreboval novy povrch, jsou tady koleje od kamionu. V Pardubickem kraji je krasny povrch ve sjezdu smerem k Zamberku, ale dole pod kopcem je cca 2 km dlouhy snad nejhorsi usek. Stary asfalt, misty diry, podelne znaceni tady vubec neexistuje, az od pumpy pred Helvikovicemi se to trochu zlepsi. Dal az do Jablonneho je silnice v slusnem stavu, ve sjezdu do Jablonneho je v casti useku novy koberec. Rozhodne se da rict, ze v Kralovehradeckem kraji je jak povrch, tak i podelne znaceni v podstatne lepsim stavu nez v Pardubickem kraji.
A podle mych zkusenosti to plati i pro vice silnic, na takove I/35 na prijezdu k Holicim od HK podelne znaceni uz take nekolik let neexistuje.
budulinek4

Příspěvek od budulinek4 »

Můžete mi někdo vysvětlit, proč I/11 začíná již na kruháči s I/32 ? Přijde mi to nelogické, když vedle stojí D11. Čekal byc, že až do Hradce to bude II/611.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Má to jednoduchý důvod. D11 ještě není dostavěna do Hradce a tudíž ještě ani nemohla být předána kraji. A navíc kraj si stanovuje podmínky, za kterých to převezme.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Odpovědět

Zpět na „I/11“