I/11 Prodloužená Rudná - Mokré Lazce - Obchvat Opavy

Hradec Králové (D11, I/31) – Vamberk (I/14) – (I/43) – Šumperk (I/44) – Bruntál (I/45) – Opava (I/46, I/56, I/57) – Ostrava (D1, I/58, I/56, I/59) – Havířov – Český Těšín (I/48)
Odpovědět
Country
Kontaktovat uživatele:

Re: I/11 Prodloužená Rudná - Mokré Lazce - Obchvat Opavy

Příspěvek od Country »

Článek z MF Dnes dne 24.6.2016:

Prodloužená Rudná: parcely stát vyvlastní

Pozemky pro stavbu Prodloužené Rudné, chybějící části silnice spojující Ostravu se silnicí na Opavu, stát vyvlastní.

„U pozemků na Prodloužené Rudné jsme požádali o vyvlastnění, nyní už běží zákonné lhůty“, řekl generální ředitel ŘSD Jan Kroupa.

Stavbu důležité silnice nemůže ŘSD dokončit kvůli odporu několika majitelů pozemků, kteří je nechtějí prodat. Dokončení stavby chybí několikasetmetrový úsek, kvůli kterému se však nová silnice na Opavu nemůže napojit na Rudnou ulici a automobily, včetně nákladních, musí projíždět ulicí 17.listopadu.

„Byly tam komplikace i v zápisech v katastrech nemovitostí, dnes už je ale vše vyřešeno a veškeré zákonné důvody pro to, abychom mohli jít do vyvlastňovacího řízení, jsou splněny“, dodal Jan Kroupa s tím, že pokud by vše šlo dobře, může být rozhodnutodo 60 dnů, pak ale můžou následovat další odvolání. (sta)

Je to nějaký posun vpřed, nebo se v tom článku jen mele dokola prázdná sláma ?
kot

Příspěvek od kot »

Těžko říci, neznáme předchozí stav. Současná situace mi přijde jako posun vpřed. JASNĚ se mluví o vyvlastnění... To zde předtím nebylo. Říkalo se - nebude dohoda PŘISTOUPÍME k vyvlastnění. To (doufejme) běží. Takže konečně naděje /světlo/ na konci tunelu.
OldStanda

Příspěvek od OldStanda »

Před měsícem skákal před buldozerem a od té doby že by změknul? Polar má taky pozitivnější zprávy, ale v katastru přibyly další plomby, takže v úspěch moc nevěřím.
Country
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Country »

O tom jak to funguje na katastru nic moc nevím, ale napadá mně: není to tak, že plomba znamená, že se s nemovitostí nesmí nakládat protože běží vyvlastnění ?
paja

Příspěvek od paja »

Ano, jakakoliv zmena je zaplombovana, vyvlasteni, zastava, cokoliv proste
lyky

Příspěvek od lyky »

a mame tu dalsi zmenu, nadhera...

Obrázek
harmonica

Příspěvek od harmonica »

Rozumí tomu vyvlastňovacímu řízení někdo? Tak ono je všechno připraveno a ještě se bude čekat 60dnů?Proč? Mohou se odvolávat údajně..na co? Když přeci začne vyvlastňovací řízení tak pak mohu podávat stížnost ne? Moc tomu nerozumím proč to trvá tak dlouho a jaký je ten proces. Protože z textu p.Kroupy to zní, že jakmile to začne tak je vlastně hotovo?
BMW E61 530d
Ex. Ford Mondeo 2.0 TDCI

Život je bahno a jen svině v něm umí chodit.
paja

Příspěvek od paja »

proč tu je 2x stejný screen z katastru? Na str. 67 je to samé. Ono, to chce sledovat co z toho vznikne asi ke konci srpna a pak uvidíme. Je důležité že i na MÚK Krpole se maká a dolík už skoro pod Globusem není
lyky

Příspěvek od lyky »

paja píše:proč tu je 2x stejný screen z katastru? Na str. 67 je to samé. Ono, to chce sledovat co z toho vznikne asi ke konci srpna a pak uvidíme. Je důležité že i na MÚK Krpole se maká a dolík už skoro pod Globusem není
prave ze neni stejny a to dost podstatne...
paja

Příspěvek od paja »

aha, to je pravda, no uvidíme co z toho zase bude za nesmysl
lyky

Příspěvek od lyky »

paja píše:aha, to je pravda, no uvidíme co z toho zase bude za nesmysl
podle jejich stareho vzorce si to asi zase preprodali mezi sebou za korunu a novy vlastnik, dle smlouvy, ted opet napada samotny akt vyvlastnovaciho rizeni... minimalne se tim nekdo musi zabyvat...a nebo je tam vlastniku toho bremene vice a podavaji ty navrhy postupne...
harmonica

Příspěvek od harmonica »

Já nechápu jak může někdo prodat/přepsat pozemek, který je zablombovaný a na začátku dalšího řízení. Jak to vůbec může projít na katastru? Nebo to je nějaká díra v zákoně?
BMW E61 530d
Ex. Ford Mondeo 2.0 TDCI

Život je bahno a jen svině v něm umí chodit.
lyky

Příspěvek od lyky »

harmonica píše:Já nechápu jak může někdo prodat/přepsat pozemek, který je zablombovaný a na začátku dalšího řízení. Jak to vůbec může projít na katastru? Nebo to je nějaká díra v zákoně?
pokud je na smlouve o prodeji ci prevodu prav k bremenu datum pred samotnym plombovanim (smlouva lezela v supliku nebo nedejboze byla sepsana zpetne po predchozi ustni dohode :evil: ), je to pravnicky orisek...podobni zmrdi v tom proste umi chodit...slusny clovek je a bude vzdy o par kroku pozadu...
lubos01

Příspěvek od lubos01 »

Tak jsem četl Frenkův příspěvek a došlo mě, že jsem se v tom ztratil. Nevíte někdo o co vlastně Frenkovi a spol. opravdu jde?
Víc peněz? To přece řešení má. Kraj + město nabízeli víc.
Aby tam ta cesta nebyla? Stejně tam bude.
Chtějí nasírat lidi? V tom případě bych souhlasil s příspěvky, které se Lennymu tak nelíbí...

Takže vidím jen jedinou možnost, kdy budou spokojeni všichni. Tak o co jim teda opravdu jde?
paja

Příspěvek od paja »

Frenk, ve skutečnosti Richtár, kdysi řekl, že pokud bude ON žít, tak žádná PR nebude, je mi líto, že se chová tak jak se chová, proč se nezachová jako ten člověk z Velké Polomi, kde se to vyřešilo 7 mil. Kč za pár metrů pozemku.

a pro všechny, myslím, že už je zbytečné se jím zabývat, nikdo z nás stavbu PR našimi řečmi nepostaví a hlavně spor nevyřeší :crazy:
Frenk

Příspěvek od Frenk »

Tak ještě jednou a naposled, zaprvé nejsem Richtar,za druhé vsichni koho se to týká,jsou ochotni,tedy velice ochotni jednat,ale podminka je nahrada. Bohužel, zatim nikdo s nami jednat nechce a pokud prisel s necim,tak to co jsi tady napsal tu sumu,tak odecti par nul a vydel. Za takovych podminek bohuzel vse pujde pravni cestou. Podrobnosti sdelovat nehodlam,stejne si to tady kazdy chytrak vyklada po svem a vi presne o co tu jde. Pritom tu vi kazdy prd
Sosa

Příspěvek od Sosa »

Frenk píše:Tak ještě jednou a naposled, zaprvé nejsem Richtar,za druhé vsichni koho se to týká,jsou ochotni,tedy velice ochotni jednat,ale podminka je nahrada.
Jak jsi představujete náhradu? Máte pře ten pozemek jen právo průchodu.
lyky

Příspěvek od lyky »

Sosa píše:
Frenk píše:Tak ještě jednou a naposled, zaprvé nejsem Richtar,za druhé vsichni koho se to týká,jsou ochotni,tedy velice ochotni jednat,ale podminka je nahrada.
Jak jsi představujete náhradu? Máte pře ten pozemek jen právo průchodu.
byla jim nabizena lavka pres PR, to odmitli, chteji prachy...co k tomu vic treba dodavat?
Frenk

Příspěvek od Frenk »

Jo a cemu mi je cesta k pozemku,ktery mi castecne sebrali a zbytek je mi k ho... lukrativni misto,lepsi v ove neni. Dale mi znehodnotili cenu meho domu,budu na tom tak jak ted ti na 17. Listopadu. Nejde o bremeno,ano jde o nahradu,lavku nepotrebuji.
lyky

Příspěvek od lyky »

dum sis znehodnotil sam, tim, ze jsi ho postavil v miste, kde byla davno naplanovana cesta...tak co to tady zkousis...panelovka vede ke tvemu pozemku - bude zrusena, nabidli ti lavku, nechces, chces penize...za co? za cely rybnik?
Country
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Country »

lyky píše:dum sis znehodnotil sam, tim, ze jsi ho postavil v miste, kde byla davno naplanovana cesta...
K podepření nebo vyvrácení tohohle tvrzení a vůbec z důvodu objektivního posouzení by nebylo od věci, kdyby Frank uvedl letopočet, kdy byl jeho dům postaven.
Frenk

Příspěvek od Frenk »

Proto se nechci k podrobnostem vyjadřovat,debilni prispevky od debilnich lidi jsuo mi ukradeny,rozhodne soud,ne banda nimandu,kteri nic nemaji,tudiz si sveho nevazi. Je vam po tom h.... soudit muzete sve deti a manzelky. Opravdu stupidni spolek,tedy ne vsichni. Dum je staveny v r 61' co vy na to chytraci,je to brzy,nebo pozde
tertr

Příspěvek od tertr »

stejně PR jednou bude,s tím neuděláte nic,jenom to můžete zdržet..tak proč by jste ještě neuškodili lidem,že jo..
Ranma

Příspěvek od Ranma »

Zdravim,

jenom napisu, ze vse je v lidech, nekomu neco vadi vic a nekomu ne, nekdo se citi byt vic nez ostatni a nekdo zase rad pomuze ostatnim.

Respekt lidem na konci noveho useku z druhe strany - https://mapy.cz/s/Pa0G
Frenk

Příspěvek od Frenk »

To vime,nechceme nikomu skodit,mi rsd skodi a otravuje zivot uz 10 let,chci jen nahradu za to,co mi znicili,znehodnotili. Ze za to trpi jini,nemuzu,at jdou brecet a tlacit na iredniky.
Odpovědět

Zpět na „I/11“