I/11 Prodloužená Rudná - Mokré Lazce - Obchvat Opavy

Hradec Králové (D11, I/31) – Vamberk (I/14) – (I/43) – Šumperk (I/44) – Bruntál (I/45) – Opava (I/46, I/56, I/57) – Ostrava (D1, I/58, I/56, I/59) – Havířov – Český Těšín (I/48)
Odpovědět
Frenk

Re: I/11 Prodloužená Rudná - Mokré Lazce - Obchvat Opavy

Příspěvek od Frenk »

Nechápu tu mapu,ani ten popisek,to je Vresinska strz??? Rad bych vysvetleni
Ranma

Příspěvek od Ranma »

Mne to ukazuje Mokre Lazce a budovy, ktere jsou primo u cesty - nevim jestli teda temto lidem se neco znehodnotilo nebo jim bylo asi dobre zaplaceno. Asi meli stesti.
Country
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Country »

Kdysi jsem tady na fóru (v souvislosti s Konvičkovými) vyjádřil názor, že pokud stát někde staví cestu, tak by měl povinně vykoupit za novou cenu domy všech starousedlíků (tj. těch, co postavili barák dřív, než vznikl záměr stavět cestu) stojící do 50m od této cesty, a těm co bydlí do 100m ten odkup za novou cenu nabídnout. Myslím, že by ubylo problémů a v konečném důsledku by to vyšlo levněji než to, co se děje teď.

Nicméně - tady, ať měřím jak měřím, je nejblíž cestě barák pana architekta, a to těch cca 100m. Ale starousedlík není ani omylem. Všechny ostatní baráky (a tedy zřejmě i starousedlíka Frenka) jsou dál než 100m, a tak dle mého názoru dopad nové cesty na jejich bydlení není nijak mimořádný. A vím o čem mluvím, sám už víc než 40 let bydlím 95 metrů od poměrně frekventované cesty (2 x 2 pruhy + tramvaje) a nevidím v tom žádný velký problém.
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

To neexistuje nějáký mustr, jak se to s výkupy a podobnými případy řeší v jiných zemích a funguje to ? Proč pořád musíme vymýšlet vlastní řešení, která nefungují resp. trvají roky. Ach jo.
paja

Příspěvek od paja »

Silnice v zarezu, PH steny, tichy asfalt a 100m od cesty je silene moc a furt mu to vadi
Frenk

Příspěvek od Frenk »

Jednoduche odpovedi,nevim jestli 50,100,nebo 200m. Nekdo to proste vymyslel. Metry ,nemetry,zivotni prostredi se rapidne zmeni,to je fakt,proto jsme zadali o lepsi a vyssi zabrany,neuspeli,treba ja z loznice auta uvidim,budu nad nima. A druha vec,jak pises,ze bydlis podobně,ano nemas na nikoho paku,jak to zmenit. Taky jsem bydlel na korunni a nevadilo mi to,co jsem mohl nic. Zase se s tim srovname,ale,neco za to proste chci. A treti vec,mam tam pozemek,ktery mi je dnes k nicemu,mel jsem ho pro dceru,ze tam bude stat dum. Ale opravdu,uz to neresme,myslim,ze se blizi finale a pokud bude komunikace s urady nulova a nekonstruktivni,nechme to soudum. Mozna se preci jenom neco meni. A k tem katastrum,ano,zaslano k vyvlastneni,ovsem to je jen zacatek,ktery muze trvat 5 let
paja

Příspěvek od paja »

Ono kazda strana bude rikat jen co se ji zrovna hodi, ikdyz to neni pravda. Jen se mi nelibi nazor laika na ziv.prostredi, ale podle tebe si odbornik a tak uvazuju, proc nemas povoleni MZP na rozptylove studie a posudky na stavbu a nasl.realizaci, pak bys mluvil jinak. I Podle nove EIA je PR naprosto v poradku, ale ty jako jediny vis ze to je spatne. VSE bylo ok i bez tvych zbytecnosti, jako tichy asfalt a vyssi PH steny.

Ale rad bych si s tebou pokecal u kavy a pak bych treba i s tvymi nazory souhlasil nebo bych te presvedcil, ze mluvis blbosti, ale k tomu nedojde, neverim tomu.
Frenk

Příspěvek od Frenk »

Odbornik v tomto nejsem,to je pravda,ale nemusim byt odbornik na to,ze kdyz mi budou 150 metruod oken jezdit auta,tak ,ze tam budu mit cistsi vzduch,mene hluku a podobne,takze asi tak. A z dobrych zdroju vim,jak se to pripravovalo,papir vzdy snese vse. Nicmene Eiu neni treba resit,,zustava stará.
No a to kafe klidne,sice nevidim v tom smysl,asi to neovlivnis
paja

Příspěvek od paja »

dělala se nová EIA asi před měsícem
Frenk

Příspěvek od Frenk »

Neodpovedel jsi mi
paja

Příspěvek od paja »

domluvíme se, když tak se pak ozvu v PM
lyky

Příspěvek od lyky »

Chudak Frenk.
Ja bydlim v Opave, na ulici Vrchni. Pred nasim domem (z roku 1932) se hraval fotbal, hokej.
Ale cca 10 let uz nase ulice funguje jako tranzitni okruh, ktery cast dopravy vyvedl mimo centrum mesta. Denne kolem nas projede 20 000 aut (vcetne kamionu). Okna mame 2 metry od cesty. Dva metry! Jako kompenzaci jsme dostali nova plastova okna :)
rumpeak
Bydliště: Ostrava (předtím Bruntál a předtím Havířov) - když se stěhuji, tak jedině někam, kudy vede I/11 :)

Příspěvek od rumpeak »

Ranma píše:Zdravim,

jenom napisu, ze vse je v lidech, nekomu neco vadi vic a nekomu ne, nekdo se citi byt vic nez ostatni a nekdo zase rad pomuze ostatnim.

Respekt lidem na konci noveho useku z druhe strany - https://mapy.cz/s/Pa0G

Ovšem tito lidé měli neodhlučněnou dálnici před domy vždycky. Výstavbou nové s PHS si vlastně polepšili (až na ten jeden dům, který ji teď má přilepenou přímo na jižním štítu. NEchci se Frenka vůbec zastávat,a el je pravda, že tohel je trochu jiný případ.
Frenk

Příspěvek od Frenk »

lyky píše:Chudak Frenk.
Ja bydlim v Opave, na ulici Vrchni. Pred nasim domem (z roku 1932) se hraval fotbal, hokej.
Ale cca 10 let uz nase ulice funguje jako tranzitni okruh, ktery cast dopravy vyvedl mimo centrum mesta. Denne kolem nas projede 20 000 aut (vcetne kamionu). Okna mame 2 metry od cesty. Dva metry! Jako kompenzaci jsme dostali nova plastova okna :)
Vis,co jsi pro to udelal? Myslim ,ze nic. Nechci byt,jako ty.
OldStanda

Příspěvek od OldStanda »

Nejukřivděnější člověk 150m od cesty, požadující neskutečnou náhradu. Za co? Za pozemek pro dceru, ke kterému nepotřebuješ ani lávku? Zrovna jak na potvoru 20m od PR, bez elektřiny, bez vody atd. Koupený z jakého důvodu, když sám tvrdíš, že ta cesta tam stejně bude? Z důvody obstrukcí, bojkotu, spekulací, tak jako se předzásobil ten o kousek dál?
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Náhradu za to, že mu za barákem povede čtyřpruhový obchvat Poruby a už nikdy tam nebude mít stejné podmínky jako dnes.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
OldStanda

Příspěvek od OldStanda »

To nebude mít nikdy nikdo, když se doprava zmonohonásobila.
Frenk

Příspěvek od Frenk »

OldStanda píše:Nejukřivděnější člověk 150m od cesty, požadující neskutečnou náhradu. Za co? Za pozemek pro dceru, ke kterému nepotřebuješ ani lávku? Zrovna jak na potvoru 20m od PR, bez elektřiny, bez vody atd. Koupený z jakého důvodu, když sám tvrdíš, že ta cesta tam stejně bude? Z důvody obstrukcí, bojkotu, spekulací, tak jako se předzásobil ten o kousek dál?
To jsou blaboly,ty moc cist neumis co? Ukrivdeny? Mi je to putna,ty chces cestu. A ze neni voda ,elektrina na pozemku? Jak to souvisi? Ty jsi mimo. Ja nemam problém si to tam nechat vybudovat,tedy kdyby tam nebylo to co tam ma být. A kdyz jsem ten pozemek i s bremenem kupoval,nikdo nevedel,kde rudna povede,takže nepis tady nesmysly,to je fakt trapné.
OldStanda

Příspěvek od OldStanda »

Proč tam teda ty sítě už dávno vybudované nemáš? O tom, kudy PR povede, se ví desítky let. Ještě nějaký doják, podobný tomu, že uvidíš přes protihlukovou stěnu auta na cestě, která je v zářezu?
Frenk

Příspěvek od Frenk »

Proc? Protoze dcera ma 12 a zarez? Ty jsi tu ani nebyl ty brouku pytlíku,tady je zarez nula. Alespon pis o necem co znas.
Souhlasim s Lennyym,ten ma pravdu
OldStanda

Příspěvek od OldStanda »

Takže jsi kupoval pozemek pro dceru, která ještě nebyla na světě? To je k pousmání, protože nějak nejde dohromady věk s dobou, kudy povede PR.
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Zanechte OT, a zdrže te se vulgarismů.
R48 -> D48 se podařilo!
Frenk

Příspěvek od Frenk »

Vlastne,co tii potom,kdovi co jsi zac. Ja tady na ten server sel proto,ze jsem ho rok sledoval a uz jsem nemohl vydržet to cist,ty bludy,nepravdy,domenky a urazky lidi, naivne jsem si myslel,ze nekdo treba veme argumenty jine strany a hlavně objektivita. Ja vubec nemam zajem nekoho presvedcovat,jen jsem nemohl vydrzet treba urazky na osobu,které takovo jako ty nesahaji ani po kotniky,kteri uz neco dokazali a otiraji se o nej bud z neznalosti,nebo zavisti. No ale vidim ze to byla chyba. Takze nechame debat,nejak to dopadne,soud rozhodne. Zil jsem bez rudne,budu zit i s rudnou. Finale se blizi,neboj
OldStanda

Příspěvek od OldStanda »

Možná bylo jednodušší napsat férovku. Koupili jsme levně pole, majitel dostal víc, než za vyvlastnění od státu, rozparcelovali ho a připravili se PR bojkotovat.
paja

Příspěvek od paja »

Tak tyden ubehl od vzniku problemu v krizovatce a nikdo zase neopravil ten vymol u Plesne
Odpovědět

Zpět na „I/11“