[D1] Opravy a údržba dálnice mimo modernizaci
Re: [D1] Opravy a údržba dálnice mimo modernizaci
kamera potvrzuje, služný pokrok, jen tak dál! Metrostav mi dělá radost

- Přílohy
-
- cb vyskov.jpg (32 KiB) Zobrazeno 8089 x
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
na opravovaném úseku 199.3 - 204.6 P se bourá původní CB povrch
a bude AB
a bude AB
- Přílohy
-
- bourani cb brno.jpg (25.71 KiB) Zobrazeno 8017 x
Jo jo, Strabag tady maká o106 ..... ale nějak zapomněli, že mají na starosti rekonstrukci ještě u Olomouce

Tu první akci zadává dálniční centrála ŘSD, tu druhou silniční Správa Olomouc.
Ale pořád je to ŘSD. K čemu pak je snaha na jednom místě stavbu maximálně urychlit a jinde na to kašlou. Dnes opět po poledni průjezd a na místě ani noha, není tam ani žádná mechanizace. A takto to je už 14 dní ...
A kolony nikoho nezajímají.
A kolony nikoho nezajímají.
Já to neobhajoval, jenom trochu vysvětloval. Taky mě to štve. Nebo ta hrozná D4 letos.
vypadá to, že se CB finišér blíží ke konci 
- Přílohy
-
- km229.jpg (36.85 KiB) Zobrazeno 7601 x
To já vím, ale člověka naštve jak v dnešní době se Ťok chlubí, jak se zkracují doby realizace, což se skutečně děje, na D1 Metrostav maká o106 s rekonstrukcí a Strabag u Olomouce má čas a ještě tam dá provokativně ceduli Technologická přestávka ...hh píše:Já to neobhajoval, jenom trochu vysvětloval. Taky mě to štve. Nebo ta hrozná D4 letos.
Jenom bych rád připomenul - oprava úseku v ROCE 2012 za 80 mega v km 220 - 226 - směr OVA - viz příspěvky + foto v tomto vláknu + i jinde -toto je správné hospodaření? Proč ne jenom 226 - 230? Ví se kdo to dělal - ví SKANSKA. Ví se kdo to schválil? Ví se kdo je zodpovědný? Ví se kdo to bude platit? TOTO SE RADĚJI NEVÍ!! To se na mne nezlobte ale za 4 roky ven celý CB kryt a znovu REKO - to si nemůže na ŘSD za peníze platících uživatelů snad nikdo dovolit? Celkově asi ano!! Pánové na ŘSD a co vám říká záruční doba? A co vám říkají protismykové vlastnosti na D1 Vyškov - Říkovice. Když tam jedu za deště tak pozor soudruzi max 70 km/hod !!!A to máte po pár letech a za 5 min 12 před koncem záruky!!!Viz průser na obchvatu Otrokovic - záruka dobře zamklá v šuplíku - řešení záruky 0 a pár roků v pr... Ale pane řediteli Chud.... moc díky za odstranění STOPKy na D55 od ZL na KM - jedna značka ušetřena a řidiči spokojeni. Kolik stojí ŘSD toto přechodné dopravní značení za den? Ví to někdo na tomto foru a umí to spočítat? Alespoň to vyvěste na veřejné zakázky ŘSD podle zákona a nešijte pro kamarády.
877 032,20 Kč od dubna do září 2016, tj. 213 dnů. Dostupné na profilu zadavatele.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
pohrabáč - pokud chceš na někoho ukazovat prstem, tak celý problém vznikl pokládkou CB jen v části jízdního pásu, tudíž finišér z části jel po rovině, části po "schodech" takže ideální to být snad ani nemohlo a navíc šlo o šetření a nekoncepčnost alá Vít Bárta a jeho snaha šetřit, tak se šetřilo takto ... a že se rozhodlo pro kompletní výměnu je naopak velmi koncepční, jelikož si uvědom, že se pokládá vymývaný beton, což se zde v roce 2012 nepokládal, takže kvalitativně to bude samozřejmě lepší nehledě na fakt, že se pokládá v celé šíři jízdního pásu, takže výsledek bude jistě vynikající ...
bumbík - souhlas !!! A se vším. Jenom mne štve ta doba a peníze za co to znovu dnes opravujeme. Nebylo jiné řešení ??? Asi ano. A taky nevím zda bych to tenkrát taky tak odsouhlasil. Všechna čest hh, že to chtěl udělat jinak - viz vlákno dříve!!! Asi Vítek měl lepší páky na ty co to řídí dnes??? Ale když si koupím televizi a pokazí se v ZÁRUCE tak ji půjdu reklamovat. Trochu možná přitaženo za vlasy ale je to tak !!!???
pohrabáč - ty jsi asi nečetl to, co jsem psal, že když se nepokládalo v celé šíři pásu v roce 2012, tak logicky to ani nemohlo být rovně, pokud finišér jel z části po "schodech" takže reklamovat špatné rozhodnutí investora by bylo logické jedině jít plakat k Vítu Bártovi, takže je to, jako když zkrachuje firma a zmizí z trhu, taky u ní televizi v záruce již nevyreklamuješ ... tím bych to uzavřel, zkrátka buďme rádi že Vyškov - Holubice (km 210 - 230) bude po letošku komplet, akorát se u Holubic ještě příští rok něco malinko opraví, jak psal nedávno Lenny, tak jako tak super!
cesta z Říkovic po Brno-Jih (exit 196) byla dnes velmi příjemná s výjimkou úseku Slavkov(MÚK Holubice) Brno - východ (exit 203) po Rohlenku to je kotveno broušeno a celkem se to dá ale od Rohlenky po km 204.6 je to fakt příšerné, rozpadá se to před očima, jestli se to začne příští rok v červnu či červenci opravovat, tak to bude vskutku za pět minut dvanáct, jinak se to asi fakt rozpadne úplně ... ale km 230 - 210 L je superluxusní, jsem si myslel, že jsem snad v Německu či kde, neuvěřitelně skvělá kvalita, za kterou dávám palec nahoru
co se týče opravy 220.2 - 229.5 P tak uzavírka je skvěle značená díky mobilním svodidlům i bezpečná, paráda, je mi líto řidičů v protisměru, kteří stáli v dlouhé koloně, ale opravit se to musí, jinak Metrostav makal jako šroubek pokládal CB a zároveň vyřezávali spáry, vymývali atd. a někteří dělníci opravovali vnější kanalizaci oprava jak má být
akorát mě překvapilo, že finišér byl na km cca 218, jako by ho nějak šířkově upravovali pro úseky, kde je třeba stoupací pruh nebo něco ...
tak při dnešní cestě jsem si všiml, že zhruba v km 219.4 na konci AB úseku směr Ostrava je brutální výmol před začátkem betonu, při posouvání v koloně si toho nešlo nevšimnout, je to sice u krajnice, ale i tak, po 3ech letech od výměny povrchu to je teda bída, když uvážím, že ta díra byla hluboká dobrých 15 cm či víc - to mě teda nemile překvapilo a chtělo by to policejní dohled u Rousínova, při posouvání v koloně hned několik řidičů vjelo na krajnici a odbočilo do zákazu vjezdu na boční cestu a nahoru na nadjezd (na značce stálo "vjezd povolen PČR a ŘSD") a jeden řidič prozměnu se pokusil projet mezi kužely v km 220.2 aby vjel na nový beton a nemusel přejíždět do protisměru a mohl jet po novém betonu, na poslední chvíli zjistil, že to nelze, tak se začal otáčet a málem vrazil do autobusu ... jinak ZIP fungoval velmi slušně, zdá se, že se to již většina řidičů naučila, chválím ... a co musím vyzdvihnout nejvíce je pracovní tempo ... (neděle odpoledne a makalo se prakticky na všech opravovaných úsecích, kde jsem jel (D2, I/50, D1, D35, ...)
bumbik píše:tak při dnešní cestě jsem si všiml, že zhruba v km 219.4 na konci AB úseku směr Ostrava je brutální výmol před začátkem betonu, při posouvání v koloně si toho nešlo nevšimnout, je to sice u krajnice, ale i tak, po 3ech letech od výměny povrchu to je teda bída, když uvážím, že ta díra byla hluboká dobrých 15 cm či víc - to mě teda nemile překvapilo ....
Dobrý den,
daný výtluk je předmětem reklamace. SSÚD denně kontroluje stav a opravuje studenou balenou.
V současné době nelze opravit definitivně kvůli uzávěře 220 – 230 km.
S pozdravem
Bc. Marie Soldatova
samostatné oddělení komunikace
Ředitelství silnic a dálnic ČR
Čerčanská 12, CZ-14000 PRAHA
tel: 241 084 262
http://www.rsd.cz, marie.soldatova@rsd.cz
D1 rekonstrukce AB a CB vozovky km 199.3 - 204.6 vpravo
V LJP hotová stabilizace, připraveno na první vrstvu AB.
V LJP hotová stabilizace, připraveno na první vrstvu AB.
D1 rekonstrukce CB vozovky km 220,2,0 – 229,5 vpravo
Aktuální stav od snímku 62
http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... P/DSC07186
Aktuální stav od snímku 62
http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... P/DSC07186
D1 rekonstrukce CB vozovky km 220,2,0 – 229,5 vpravo,
pokračuje rychle kupředu, na cca první polovině rekonstruovaného úseku již hotovy jsou hotovy i terénní úpravy okolo, hotova svodidla vpravo a je už i VDZ. Dne prováděno konečné pokládání AB povrchu v úseku okolo 226-227 km.
pokračuje rychle kupředu, na cca první polovině rekonstruovaného úseku již hotovy jsou hotovy i terénní úpravy okolo, hotova svodidla vpravo a je už i VDZ. Dne prováděno konečné pokládání AB povrchu v úseku okolo 226-227 km.
V okolí MÚK Vyškov-západ chybí ještě položit obrusná vrstva. VDZ je hotové na začátku úseku. Před MÚK Vyškov-západ už není. Na MÚK Vyškov chybí položit 2 AB vrstvy a čeká nás uzavírka větve D1 - D46. Doprava bude vedena pomocí otočení v MÚK Ivanovice (dle PDPS).
Ty jo... Jak dlouho to bude zavřené?
Krátce, v řádu dnů.
D1 rekonstrukce CB vozovky km 220,2,0 – 229,5 vpravo
Rekonstrukce kompletně hotova do km 225,5, včetně terénních úprav, svodidel vpravo VDZ. Ve zbylé části hotovy povrchy vozovky CB a AB, probíhá montáž svodidel vpravo, terénní úpravy a dnes bylo prováděno čištění vozovky od prachu pro nástřik VDZ ve zbytku úseku. Dle mého by mohl stačit maximálně týden na dodělání. Pak už jen bude nutné udělat krátký úsek v MÚK km 230. Dle DopravníInfo.cz, by omezení mělo trvat do 16.8.2016 ......

Rekonstrukce kompletně hotova do km 225,5, včetně terénních úprav, svodidel vpravo VDZ. Ve zbylé části hotovy povrchy vozovky CB a AB, probíhá montáž svodidel vpravo, terénní úpravy a dnes bylo prováděno čištění vozovky od prachu pro nástřik VDZ ve zbytku úseku. Dle mého by mohl stačit maximálně týden na dodělání. Pak už jen bude nutné udělat krátký úsek v MÚK km 230. Dle DopravníInfo.cz, by omezení mělo trvat do 16.8.2016 ......
Tak dnes hotovo VDZ a krajní svodidla i na zbylé části úseku, kromě části s AB povrchem. Takže dle mého teď už schází dodělat práci v řádu dnů ......
Ví někdo, kdy má vypuknout uzavření MÚK Vyškov - východ (exit 230) větve Brno - Olmík a Olmík - Kroměříž ? a bude se to objíždět otočení na MÚK Ivanovice na Hané (exit 236) ? podle dopr. kamer se mi dnes zdálo, že už se finišuje s VDZ a krajními svodidly ...