Městský okruh České Budějovice
Re: Městský okruh České Budějovice
To schéma je plný chyb... Žižkova bude ve směru od Nádražní otevřena i pro auta, rovně i vlevo do Dvořákovky (kvůli MC) a naopak Průmyslová bude v úseku mezi Dvořákovou a Nádražní stále (do doby dostavby cyklotrasy a světelné křiž. Dvořákova x Průmyslová) uzavřena pro auta a pouze pro busy. A ve směru od Rudolfovské k Žižkově nic nechybí - je tam jen jeden pruh a zastávkový pruh.
Aktualizace IPODu (plánu organizace dopravy):
http://www.c-budejovice.cz/cz/zivotni-p ... -01-22.pdf
a tady seznam všech příloh: http://www.c-budejovice.cz/cz/zivotni-p ... -2016.aspx
http://www.c-budejovice.cz/cz/zivotni-p ... -01-22.pdf
a tady seznam všech příloh: http://www.c-budejovice.cz/cz/zivotni-p ... -2016.aspx
-
MickeyMouse
Tak tady se nam pan cyklokoordinator vyjadril, ze by se do podchodu u nadrazi v CB mohly instalovat vytahy pro kola, ktere v nem budou parkovat: http://www.denik.cz/jihocesky-kraj/cest ... 60819.html
Lidi do podchodu nechodili, kdyz tam nemeli vytahy a eskalatory, tak jim nahore udelali prechod, a do podchodu udelaji vytahy az pak, aby mel nejake vyuziti...
Lidi do podchodu nechodili, kdyz tam nemeli vytahy a eskalatory, tak jim nahore udelali prechod, a do podchodu udelaji vytahy az pak, aby mel nejake vyuziti...
Budu rád, až z toho něco smažu:
0136
0301-0305/I a 3011-3012/II
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
0136
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
Křižovatka Nádražní x Žižkova se světelnou signalizací dnes uvedena do provozu. Výjezd ze Žižkovy jen pro busy.
-
MickeyMouse
Nystrom píše:Křižovatka Nádražní x Žižkova se světelnou signalizací dnes uvedena do provozu. Výjezd ze Žižkovy jen pro busy.
0136
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
0136
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
-
MickeyMouse
Už jsem tam jel. Do Žižkovy se z nádražní stále doprava odbočit smí, v Průmyslové mezi Nádražní a Dvořákovou je stále obousměrně průjezd zakázán.
0136
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
0136
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
-
MickeyMouse
U CB nadrazi to vypada stale stejne jako v mem predchozim prispevku. Jak jsem dnes zjistil, z nejakeho neznameho duvodu se nesmi parkovat na placenem stani u zeleznicni polikliniky. Parkoviste K+R je zabrano zastavkou nahradni autobusove dopravy, i kdyz autobusova zastavka pred nadrazim (MHD) je tak dlouha, ze by se tam ta NAD vesla.
Zajimave take je, ze u teto klicove zastavky MHD byl pouzit bezny a ne kasselsky obrubnik.
Pristresek pro cestujici je postaven pred nadrazni budovou bez jakehokoliv vztahu k ni. Stanoviste taxi je ted skryto za vstupem do podchodu, ktery je mmch nadale hojne vyuzivan.
Cele to pusobi jako dost zmrseny projekt.
Zajimave take je, ze u teto klicove zastavky MHD byl pouzit bezny a ne kasselsky obrubnik.
Pristresek pro cestujici je postaven pred nadrazni budovou bez jakehokoliv vztahu k ni. Stanoviste taxi je ted skryto za vstupem do podchodu, ktery je mmch nadale hojne vyuzivan.
Cele to pusobi jako dost zmrseny projekt.
0136
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
0136
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
MickeyMouse: u žel. polikliniky byla také zastávka NAD, před budovou ČD je vyhrazený pruh v kterém nesmí nic stát, obrubník nástupní hrany byl ponechán původní stejně jako konstrukce vozovky z důvodů ušetřit, což byla samosebou chyba. Přístřešek měl být řešen v rámci rekonstrukce budovy, která se ale opozdila a tak je to vyřešeno aspoň takto. Provoz před nádražím plynulý ve směru kolem budovy, opačně to trochu drhne... Žižkovkou vyjíždí spousta aut a občas tam MP chytá.
-
MickeyMouse
A Průmyslová není zprůjezdněná proč? Výsledek je, že směrem k nádraží se nesmí ani Průmyslovou ani Žižkovou jako dřív.
0136
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
0136
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
V Průmyslové se bude stavět cyklostezka, bude tam kopat Teplárna a pak se má dělat světelná křižovatka s Dvořákovou kvůli výjezdu busů od AN. Teprve po dokončení těchto akcí bude Průmyslová otevřena pro všechna vozidla.
Jeste jsem nemel cas se na to podivat, ale bud jsou semafory dost rychle za sebou pro zrychleni dopravy, nebo ty co vyjizdi z Zizkovky doleva k nadrazi jezdi na cervenou nebo hodne tmavou oranzovou. Dost casto jsem byl svedkem toho, jak auta co stoji na cervenou ve smeru kolem nadrazi k viaduktu vytroubi tyto vyjizdejici auta. Na to, ze musi reagovat na zelenou a rozjet se, tak ty co jedou z Zizkovky jsou tak nekde v pulce ostruvku. Ty co jedou na Manesovu maji uz zelenou a auto cele pred nima v pruhu a opacnym smerem se jiz rozjizdi a to auto jim tam teprve vjizdi. Za tento tyden jsem to videl tak minimalne 10x. Cekam prvni stret az ve smeru Manesova - viadukt nikdo nebude stat na cervene a prijede tam auto rovnou k padajici zelene. ;o) Hlavne aby tam pak nesedel spolujezdec. Bude to mit z prvni.
-
MickeyMouse
Zacne stavba dalsich semaforu: http://www.denik.cz/jihocesky-kraj/na-h ... 61007.html
0136
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
0136
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
Cajkowski: nastavení semaforů bylo po dvou týdech provozu na základě zkušeností upraveno - prodloužen čas potřebný pro vyklizení (trolejbusy jsou pomalé) a prodloužena doba zelené pro výjezd autobusů ze Žižkovy.
MickeyMouse: semafor není nepřítel, ale pomocník
MickeyMouse: semafor není nepřítel, ale pomocník
-
MickeyMouse
K aktuálně změně situace u Nádraží ČB: (http://dfens-cz.com/budejovicka-past-na-ridice/)
0136
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
0136
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
Tohle je nejtrefnější článek, který jsem na toto téma četl. Docela mě mrzí, že zrovna naše město se takhle znásilňuje.. Je to o to horší, že když už se to vybuduje, tak už se to nejspíš nikdy nezruší...
V tomhle musím trochu nesouhlasit. Ten článek je velmi neobjektivní a velmi zaujatý.
Osobně si myslím, že média dost informovala o přestavbě a o tom, že zde nebude možný průjezd osobních automobilů.
Mimo jiné na konci ten favorit z fotografií odbočoval doleva což dřív ani nešlo. Takže výmluva, že dřív to tak šlo a teď ne není zcela na místě. A na značce je to jednoznačně napsáno. Takže značky by si nevšiml a to, že se tam najednou objevili semafory a možnost jet doleva to mu divné nepřišlo.
Chápu že situaci ztěžuje rekonstrukce průmyslové ulice, ale po uvedení do provozu by průjezd právě mohl být realizován po ní.
Bohužel město se snažilo vyjít vstříc občanům a najít kompromis je mnohdy těžké. Motorista na to pohliží jinak než chodec.
Jediné co mohu říct, že teď když tudy jedu a někdo přechází na červenou nebo před tou poliklinikou tak jsem nekompromisní jedu a troubím.
Osobně si myslím, že média dost informovala o přestavbě a o tom, že zde nebude možný průjezd osobních automobilů.
Mimo jiné na konci ten favorit z fotografií odbočoval doleva což dřív ani nešlo. Takže výmluva, že dřív to tak šlo a teď ne není zcela na místě. A na značce je to jednoznačně napsáno. Takže značky by si nevšiml a to, že se tam najednou objevili semafory a možnost jet doleva to mu divné nepřišlo.
Chápu že situaci ztěžuje rekonstrukce průmyslové ulice, ale po uvedení do provozu by průjezd právě mohl být realizován po ní.
Bohužel město se snažilo vyjít vstříc občanům a najít kompromis je mnohdy těžké. Motorista na to pohliží jinak než chodec.
Jediné co mohu říct, že teď když tudy jedu a někdo přechází na červenou nebo před tou poliklinikou tak jsem nekompromisní jedu a troubím.
-
MickeyMouse
Casto jezdim vlakem a u nadrazi se pohybuju pesky. Prave proto bych ale uvital eskalatory a vytahy v podchodu. Jsou to totiz dve veci: MHD a prechody.
Jedine, co tam ma hlavu a patu je to presunuti zastavek a tim padem i moznost pro MHD odbocit ze Zizkovy vlevo. Nikdy jsem nepobral ty jednosmerne useky MHD, kterych je v CB neskutecne mnoho.
Nicmene bych trolejbusy (linka 3) poslal (mozna i pres Lannovu tridu) do historickeho centra a z namesti po Krajinske na Husovu. Draty Na Sadech bych nechal pro objizdeni namesti, kdyz je na nem nejaka megaakce.
Jedine, co tam ma hlavu a patu je to presunuti zastavek a tim padem i moznost pro MHD odbocit ze Zizkovy vlevo. Nikdy jsem nepobral ty jednosmerne useky MHD, kterych je v CB neskutecne mnoho.
Nicmene bych trolejbusy (linka 3) poslal (mozna i pres Lannovu tridu) do historickeho centra a z namesti po Krajinske na Husovu. Draty Na Sadech bych nechal pro objizdeni namesti, kdyz je na nem nejaka megaakce.
0136
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
0136
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
Něco k jižní spojce: http://ceskobudejovicky.denik.cz/zpravy ... 61026.html
Jinak k trolejbusům na náměstí, podle mého budou zatím stačit ty dvě mikrobusové linky,odsunutí linek na náměstí by zhoršilo dostupnost MHD pro obyvatele Pražského předměstí. Krajinská je navíc i dost frekventovaná chodci a zase tak široká není, zasloužila by si nějaké větší reko ve stylu Lannovky.
Jinak k trolejbusům na náměstí, podle mého budou zatím stačit ty dvě mikrobusové linky,odsunutí linek na náměstí by zhoršilo dostupnost MHD pro obyvatele Pražského předměstí. Krajinská je navíc i dost frekventovaná chodci a zase tak široká není, zasloužila by si nějaké větší reko ve stylu Lannovky.
Potřeba jsou okruhy, radiály, metro i železnice. Kdo tvrdí, že se na něco z toho můžeme vykašlat, je extremista.
Ještě jeden článek k témuž tématu:
http://budejovice.idnes.cz/ceske-budejo ... zpravy_khr
Skoro by to vypadalo, jako malé zablýsknutí na lepší časy, i když víme že o různé sliby a vize není nikde anikdy nouze. Co mě trochu překvapilo je to, že (dle článku článku v deníku) vypadlo z plánů propojení Litvínovická - M. Horákové, se kterým se ještě donedávna počítalo...... (tedy v rámci slibů a vizí....) :-/
http://budejovice.idnes.cz/ceske-budejo ... zpravy_khr
Skoro by to vypadalo, jako malé zablýsknutí na lepší časy, i když víme že o různé sliby a vize není nikde anikdy nouze. Co mě trochu překvapilo je to, že (dle článku článku v deníku) vypadlo z plánů propojení Litvínovická - M. Horákové, se kterým se ještě donedávna počítalo...... (tedy v rámci slibů a vizí....) :-/
S tím by se určitě postavili další semafory na křižovatce L.B.Schneidera x B. Němcové. Podle mě by to taky znamenalo snížení počtu garáží v místě, kde má být ten most.. A také to vypadá, že ani s tím heliportem se už nepočítá?
Té spojky Litvínovice-Horákova je strašná škoda. Nemusel by tam být 4 pruh, stačila by klasická silnice a ta si myslím, že se tam stále vejde.
Dovolil jsem si malou spekulaci, jak bych si to představoval.
https://mapy.cz/s/1bjz0
Škoda, že na Švábáku jsou vlivný lidé a okolo Máje pár občanských sdružení..
Té spojky Litvínovice-Horákova je strašná škoda. Nemusel by tam být 4 pruh, stačila by klasická silnice a ta si myslím, že se tam stále vejde.
Dovolil jsem si malou spekulaci, jak bych si to představoval.
https://mapy.cz/s/1bjz0
Škoda, že na Švábáku jsou vlivný lidé a okolo Máje pár občanských sdružení..
Moucha: to jak jsi to nakreslil není ani tak tvoje představa, jako spíš stav, který je nyní v ÚP 
Ad semafor na L.B.Schneidera x Němcové - o něm se tak nějak mluví již teď a již byl několikrát městem avizován. Myslím, že semafor dříve či později bude bez ohledu na most.
Co se týká garáží - těch by se to asi dotklo, ale nevím dle toho co je k dispozici by trasa vedla především přes areál papíren a především - celé je to zatím ve fází návrhu na zahájení pořízení změny ÚP, takže zatím se není potřeba nějak moc vzrušovat....
Ad semafor na L.B.Schneidera x Němcové - o něm se tak nějak mluví již teď a již byl několikrát městem avizován. Myslím, že semafor dříve či později bude bez ohledu na most.
Co se týká garáží - těch by se to asi dotklo, ale nevím dle toho co je k dispozici by trasa vedla především přes areál papíren a především - celé je to zatím ve fází návrhu na zahájení pořízení změny ÚP, takže zatím se není potřeba nějak moc vzrušovat....
TO MickeyMouse: k presunuti zastavek. Z jedne strany souhlasim, ze to melo efekt co pisete, ale bohuzel muj zamestnanec je jineho nazoru. ;o) Je to uhel pohledu komu o co jde. On dojizdi denne do prace vlakem a nyni po presunuti se prodira zastupem lidi co cekaji na zastavce protoze proste tudy jde z vlaku do prace. Drive mel na chodniku volno. Takto se prodiraji vlastne vsichni z rannich vlaku co jdou do mesta do prace.
TO Moucha: vase trasa je v UP jak pise Sudr a dokonce jsou na to tam i pozemky mezi zastavbou. Myslim, ze tudy jednou silnice povede at tam bydli kdo chce. Ono se to posouva pomalu zejmena kvuli penezum. Pekne jsou i argumenty tech spolu na Maji. Nekde se to tu jiz resilo, ale jen pripomenu, ze spojeni Vltava - Maj je v planu snad od komunistu a i panelaky podel 4proudovky jsou stavene s ohledem na hluk ze silnice.
TO Sudr: Ani jsem nepostrehl, ze planovany most se nejak vytratil z planu (nebo tam nikdy nebyl a bylo to zbozne prani). Nyni jsem se presvedcil a pocita se jen s mostem pro stezku - kola, pesky. Mam za to, ze jsem videl i nejakou vizualizaci - video, kde je normalne most pro auta se stezkou a konci na kruhaku v Litvinovicich. Dokonce tam byl na tech volnych polich nejaky supermarket s parkovistem.
TO Moucha: vase trasa je v UP jak pise Sudr a dokonce jsou na to tam i pozemky mezi zastavbou. Myslim, ze tudy jednou silnice povede at tam bydli kdo chce. Ono se to posouva pomalu zejmena kvuli penezum. Pekne jsou i argumenty tech spolu na Maji. Nekde se to tu jiz resilo, ale jen pripomenu, ze spojeni Vltava - Maj je v planu snad od komunistu a i panelaky podel 4proudovky jsou stavene s ohledem na hluk ze silnice.
TO Sudr: Ani jsem nepostrehl, ze planovany most se nejak vytratil z planu (nebo tam nikdy nebyl a bylo to zbozne prani). Nyni jsem se presvedcil a pocita se jen s mostem pro stezku - kola, pesky. Mam za to, ze jsem videl i nejakou vizualizaci - video, kde je normalne most pro auta se stezkou a konci na kruhaku v Litvinovicich. Dokonce tam byl na tech volnych polich nejaky supermarket s parkovistem.
Cajkowski: trochu si nerozumíme - psal jsem v aktuálním ÚP je propojení Litvínovická - M. Horákové a není tam (pro auta) most Litvínovická - směrem k nemocnici - nyní se začíná pracovat na změně ÚP, aby bylo možné plánovat most i pro auta, nicméně v odkazovaném článku se hovoří o upuštění od realizace spojky M. Horákové - Litvínovická (ačkoliv jinak v záměrech města donedávna figurovala)...... tak teď nevím, jestli jsem osvětlit to, co jsem chtěl říct, ale snad si to nějak přeberete...:-/
Ten most u papíren nám projektantům na městě představovali už před nějakými šesti lety, takže se o něm určitě celou dobu vědělo, jen asi nebyl v územním plánu.
Spojka Horáková - Litvínovice - určitě se s ní počítá, v projektu ZTV Za Akademií jsme museli řešit vzdálenost křižovatek od této komunikace
Spojka Horáková - Litvínovice - určitě se s ní počítá, v projektu ZTV Za Akademií jsme museli řešit vzdálenost křižovatek od této komunikace
0310/II kolem Malše
Mám alespoň částečně prsty v: 1104/II, 4704, 4705, D48 Bělotín-Rybí, I/19 obchvaty Obrataň a Kámen, II/114 Dobříš, II/602 Vysočina a dalších...
Mám alespoň částečně prsty v: 1104/II, 4704, 4705, D48 Bělotín-Rybí, I/19 obchvaty Obrataň a Kámen, II/114 Dobříš, II/602 Vysočina a dalších...
Pokud vím, tak v ÚP je mostzakreslen zaústěný do Papírenské a i ta propojka Litvínovická - Máj je tam trochu jinak.
Ta vizoška je tady: https://www.youtube.com/watch?v=6lMvcxBPHH0
Ta vizoška je tady: https://www.youtube.com/watch?v=6lMvcxBPHH0
Potřeba jsou okruhy, radiály, metro i železnice. Kdo tvrdí, že se na něco z toho můžeme vykašlat, je extremista.