Návrhy na změnu dopravního značení
Re: Návrhy na změnu dopravního značení
Nebylo by logické mít dálnici jako nadřazený cíl úplně nahoře?
Mně to přijde naprosto v pohodě. Nejdřív je modrá SMV a z ní se pak dostanu na dálnici. A co se týče toho, že to je "jen" zelená značka, bez čísla dálnice, či směru, to mi v tomto případě přijde také úplně v pohodě. Přece nejsme v Německu, nebo nově na Slovensku, kde mají těch dálnic nyní přehršle. Zde je snad každému jasné, že když to je směr Plzeň, tak pak ta dálnice povede buď na Prahu, nebo k čáře a do rajchu.
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Místní směrovku ani nepotřebuje, ale jen někteří čeští řidiči budou vědět, že to je pětka a že vede do Prahy nebo na opačnou stranu. A cizinec to nebude tušit vůbec 
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Co říkáte na toto?
- Přílohy
-
- 2.jpg (54.03 KiB) Zobrazeno 7224 x
-
- 1.jpg (59.41 KiB) Zobrazeno 7224 x
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Ten výjezd mi tam přijde navíc, nechal bych jen čistě cíle pod čarou.
R48 -> D48 se podařilo!
Dobré! Nicméně u té spodní bych místo D0 značil přímo tu dálnici která tam vede (takže brno D1, HK D11, plzeň D5)
To je proti všem zásadám. To byste v Praze měl Olomouc a u toho 35? Tam musíte mít 11 Olomouc a až na 11 mít 35.
Zde je předloha. Pravdou je, že pokud jsou tam tři stejná čísla, vypadá to divně. Další varianta je dát to tam jenom jednou na střed.
- Přílohy
-
- mun.jpg (44.46 KiB) Zobrazeno 7211 x
Dobře, jen to bude mít význam až bude D0 dokončen, protože zrovna z D8 se na D0 najet nedá.
dobré - jen dvě připomínky:
1. zarovnání symbolu výjezdu doleva
2. čísla silnic pod čarou v přerušovaných rámečcích, když už jsme je zavedli
1. zarovnání symbolu výjezdu doleva
2. čísla silnic pod čarou v přerušovaných rámečcích, když už jsme je zavedli
K té německé předloze. A proč mají u Norimerka číslo 9? Pokud ta cedule je z 8 kousek před Mnichovem, tak se musí také kousek po okruhu Mnichova č. 99 i směrem na Norimberk.
K tomu návrhu: Od Ústí do Mostu po I/15 s tím, že zahnu až u Lovosic??? Já bych do toho Mostu jel z Předlic teda po té I/63 a pak I/13. Do Teplic záleží kam. Většina už asi jela o sjezd dřív po I/13, ale v Předlicících to dává smysl. Nechybí tam pak Děčín, když tam je Most?
Možná by to chtělo ještě zoficiálnit označení SMV jako třeba S63. Pak by bylo trochu patrné, že to je dálniční přivaděč.
Kdy se vlastně objeví cíl pod čarou poprvé a které? Ty Němci tam mají před Mnichovem taky jenom "dálkové cíle" jeden nahoře a 3 pod čarou. Nejbližší sjezd tam neřeší, pokud jsem to pochopil dobře.
Chybí mi tam spíš cíl "dálniční kříž". Na D8 si musíme ještě počkat, ale na D11 mne zajímá počet km na PRAHA - Černý most (tam se to dá ještě zjistit z kilometrovníků) a na D1 počet km na MÚK Modletice (kolik je to na Václavák mne moc nezajímá).
Jinak dobré. To je jenom takové cvičení v okurkové sezóně nebo se dočkáme v souvislosti s otevřením posledního úseku D8 nějaké změny?
PS: Vzpomněl jsem si na cedule ze Slovinska, kde je až moc cílů, které většinou za jízdy nedávám. Navíc u toho nejsou ani ty čísla silnic a symboly sjezdů. https://www.google.cz/maps/@46.024686,1 ... 6656?hl=cs
K tomu návrhu: Od Ústí do Mostu po I/15 s tím, že zahnu až u Lovosic??? Já bych do toho Mostu jel z Předlic teda po té I/63 a pak I/13. Do Teplic záleží kam. Většina už asi jela o sjezd dřív po I/13, ale v Předlicících to dává smysl. Nechybí tam pak Děčín, když tam je Most?
Možná by to chtělo ještě zoficiálnit označení SMV jako třeba S63. Pak by bylo trochu patrné, že to je dálniční přivaděč.
Kdy se vlastně objeví cíl pod čarou poprvé a které? Ty Němci tam mají před Mnichovem taky jenom "dálkové cíle" jeden nahoře a 3 pod čarou. Nejbližší sjezd tam neřeší, pokud jsem to pochopil dobře.
Chybí mi tam spíš cíl "dálniční kříž". Na D8 si musíme ještě počkat, ale na D11 mne zajímá počet km na PRAHA - Černý most (tam se to dá ještě zjistit z kilometrovníků) a na D1 počet km na MÚK Modletice (kolik je to na Václavák mne moc nezajímá).
Jinak dobré. To je jenom takové cvičení v okurkové sezóně nebo se dočkáme v souvislosti s otevřením posledního úseku D8 nějaké změny?
PS: Vzpomněl jsem si na cedule ze Slovinska, kde je až moc cílů, které většinou za jízdy nedávám. Navíc u toho nejsou ani ty čísla silnic a symboly sjezdů. https://www.google.cz/maps/@46.024686,1 ... 6656?hl=cs
-
Honey72
Mě přijde nejvíce důležité vrátit zpátky názvy MÚK a udávání vzdálenosti k nim na návěstích. Třeba po D1 jezdím jen občas a vůbec se nedokáži zorientovat, kde právě jsem, když projíždím kolem výjezdu. Na nich jsou jen cíle např. Ledeč a Čechtice (často i na více výjezdech) a číslo exitu. Když tam bývalo Loket 1000m, věděl jsem kde se nacházím, že za chvíli bude Humpolec, pak Jihlava apod.
To samé mi chybí na návěstích, když byla udávána vzdálenost k dalšímu sjezdu. Hlavně, když jsou sjezdy hodně blízko za sebou, máte přehled, jestli se máte znovu rozjíždět na 130 a předjet všechny ty kamiony anebo už raději zůstat v pravém pruhu atd...
To samé mi chybí na návěstích, když byla udávána vzdálenost k dalšímu sjezdu. Hlavně, když jsou sjezdy hodně blízko za sebou, máte přehled, jestli se máte znovu rozjíždět na 130 a předjet všechny ty kamiony anebo už raději zůstat v pravém pruhu atd...
Německo je také plné chyb ...dvs píše:K té německé předloze. A proč mají u Norimerka číslo 9? Pokud ta cedule je z 8 kousek před Mnichovem, tak se musí také kousek po okruhu Mnichova č. 99 i směrem na Norimberk.
2 hh: Teď jsi si to u monina ZAVAŘIL...
skuska v pisme TERN a male pismena
- Přílohy
-
- 1.jpg (76.86 KiB) Zobrazeno 7039 x
trochu som sa nudil, tak este jedna alternativa
Švagrová, nudíte se ? Kupte si medvídka mývala... 
asi takto nejako by to vyzeralo u nas, kilometre z Brna za exitom 190, 194 a porovnanie s realitou:
https://www.google.sk/maps/@49.1670276, ... 312!8i6656
-
Honey72
Ta realita je opravdu fuj. Hlavně ta mezinárodní označení zemí zatím děláme tak nějak z donucení. Buď vůbec nebo malinkatá. Přitom to bývá nejdůležitější orientační symbol, když projíždíte hodně zemí, hlídáte si často mrknutím oka jen tento symbol, protože ani nevíte, jak se nějaké město za hranicemi jmenuje. Na druhou stranu výborně označujeme evropské silnice.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Tak osobně se tedy mezinárodním značením silnic vůbec neřídím, jezdím podle čísel dálnic a se základní znalostí cílových měst. Nikdy jsem neměl problém.
Čímž neříkám, že by to tam nemělo být, jen bych tomu nedával takovou váhu.
Čímž neříkám, že by to tam nemělo být, jen bych tomu nedával takovou váhu.
R48 -> D48 se podařilo!
-
Honey72
Ale když se jede třeba trasa do Paříže, do Pobaltí nebo třeba na jih, v mapě vidím, že celou dobu pojedu po E xx, tedy nemusel bych se teoreticky zabývat městy na trase a národními čísly dálnic a silnic. Jen si hlídat pořád stejné "éčko". Jenže realita je v každé zemi jiná. Někde evropská čísla doslova bojkotují, jako kdyby to byl nějaký výmysl EU.
a čo toto?
z dvoch slovenskych tabul som spravil jednu:
https://sk.wikipedia.org/wiki/S%C3%BAbo ... BEom_2.png
https://sk.wikipedia.org/wiki/S%C3%BAbo ... 4%BEom.png
https://sk.wikipedia.org/wiki/S%C3%BAbo ... BEom_2.png
https://sk.wikipedia.org/wiki/S%C3%BAbo ... 4%BEom.png
U nás ty tabule máme taky, viz IS23, IS24 zde: http://www.ibesip.cz/data/web/soubory/l ... znacky.pdf
Zásadní chybou je ale jejich umístění - často kdesi na půl cesty bez souvislosti s nejbližším výjezdem a bez uvedení vzdálenosti.
Zásadní chybou je ale jejich umístění - často kdesi na půl cesty bez souvislosti s nejbližším výjezdem a bez uvedení vzdálenosti.
-
Honey72
Možná bych označení exitu, či jiné informace nechal zvlášť na dodatkové tabuli. Jako třeba zde https://www.google.cz/maps/@43.7961044, ... 6656?hl=cs. Ono když je pak toho textu a symbolů na jedné hnědé tabuli hodně, tak to spíš ruší.
-
vodouch2000
Rio13zm: S tím malým fontem TERN to má uplně jinej švunk, paráda! Jak už jsem tady na fóru někde zmiňoval, mnohem líp se to čte. Jestli něco chci podporovat, pak právě tuhle změnu, a nemusí to nutně být tímhle fontem.