0805 Lovosice – Řehlovice
Re: 0805 Lovosice – Řehlovice
Ad 4) a mdčr má jeden z posudků od Ústavu struktury a mechaniky hornin AV ČR, což je zase ještě něco jiného (s jeho ředitelem měl Ťok tu poseldní tiskovku.).
aktualizovaný leták
Na první stránce nahrazen snímek staré dopravní značky dálnice snímkem s novou značkou. V polovině tohoto roku začaly odklízecí práce hlavní trasy dálnice. Na stavbě dálnice D8 se v úsecích před a za sesuvem stále pracuje. V průběhu celé rozestavěné hlavní trasy stavby D8 -0805 se dělají konstrukční vrstvy, dosypávky krajnic středního dělícího pásu a osazování svodidel. V úseku mezi tunely a křižovatkou Řehlovice současně probíhá výstavba dálničních mostů a zemní práce na hlavní trase. V zářezu Řehlovice byla odtěžena zemina a zakotveny pilotové stěny. V oblasti sesuvu v km 56,3-56,5 dálnice D8 byly provedeny statické prvky, provádí se jejich kotvení a bylo zahájeno odtěžování sesuvu z tělesa dálnice. Výstavba probíhá dle harmonogramu, zprovoznění se předpokládá v prosinci 2016.
Na první stránce nahrazen snímek staré dopravní značky dálnice snímkem s novou značkou. V polovině tohoto roku začaly odklízecí práce hlavní trasy dálnice. Na stavbě dálnice D8 se v úsecích před a za sesuvem stále pracuje. V průběhu celé rozestavěné hlavní trasy stavby D8 -0805 se dělají konstrukční vrstvy, dosypávky krajnic středního dělícího pásu a osazování svodidel. V úseku mezi tunely a křižovatkou Řehlovice současně probíhá výstavba dálničních mostů a zemní práce na hlavní trase. V zářezu Řehlovice byla odtěžena zemina a zakotveny pilotové stěny. V oblasti sesuvu v km 56,3-56,5 dálnice D8 byly provedeny statické prvky, provádí se jejich kotvení a bylo zahájeno odtěžování sesuvu z tělesa dálnice. Výstavba probíhá dle harmonogramu, zprovoznění se předpokládá v prosinci 2016.
neříkali odborníci že sesuv zmizí nejpozději v červnu? podle fotek to stále vypadá že mají ještě co odtěžovat, ale žádné fotky pro mě nejsou dostatečně čitelné, chtělo by aby to někdo nafotil ze stejných pohledů jako původní sesuv...
Zde přikládám včerejší foto z Řehlovického zářezu, resp. prostoru pilotové stěny
- Přílohy
-
- Výstřižek_D8.JPG (223.74 KiB) Zobrazeno 10833 x
Příjemný pohled... Že by to fakt v prosinci dopadlo ?
No zajímavý fakt je také ten, že ze všech objemnějších betonáží na celé stavbě už zbývá pouze nosná konstrukce nadjezdu, jehož opěry jsou nepatrně vidět na fotce výše nad úrovní pilotových stěn a nosná konstrukce rozšíření mostu na I/63, kde už se usilovně bední.kot píše:Příjemný pohled... Že by to fakt v prosinci dopadlo ?
Pro stavbu, kde bylo za osm let prolito tisíce a tisíce kubíků betonu, to bude výrazný milník
Tak konkretne na MUK Rehlovice se to moc (alespon zdanlive) nehybe. Jak pise mar3k, bedni se mostky, a to ten na I/63 a take druha polovina toho na D8 u pomniku (smer Praha). Co na te MUK nechapu, je klopeni zpetne rampy z Teplic do Usti. Dost to tam i v male rychlosti vynasi...
Jinak s tou opernou stenou na fotce to bude asi jeste zajimave. Nekde jsem slysel, ze kotveni se neprilis povedlo a ze se svah i se stenou docela vyrazne hybou. No tak uvidime. Monitoring bude klicovou ulohou i v nadchazejicich letech, kdy uz se bude vesele jezdit (doufam)...
Jinak s tou opernou stenou na fotce to bude asi jeste zajimave. Nekde jsem slysel, ze kotveni se neprilis povedlo a ze se svah i se stenou docela vyrazne hybou. No tak uvidime. Monitoring bude klicovou ulohou i v nadchazejicich letech, kdy uz se bude vesele jezdit (doufam)...
Tak jsem včera projížděl (bývalým) závalem a docela mě překvapilo, že už mají odhrabáno až pod úroveň vozovky, v jednom místě dokonce jen v místě pravého pásu čouhalo jen rameno bagru a vršek korby tatrovky. Mimo jiné to tedy těleso dálnice evidentně nepřežilo, ale to se tak nějak dalo čekat...
MD ČR píše:částečná uzavírka dálnice D8, levého pásu v km cca 66,3 – 64,4 v termínu od 1. 8. 2016 do 15. 9. 2016 z důvodu stavebních prací na výstavbě mimoúrovňové křižovatky Řehlovice (fáze 5A)
mám štěstí, že žiju v kraji, kde se jedna dálnice staví skoro 30 let...
Kasmeho galerie je povzbudivá, ALE... Když je z fotografií vidět to velké pracovní nasazení, člověka napadne, proč se rok dva předtím téměř nic nedělo. Dávno mohlo být hotovo vše i bez šturmování. Samozřejmě kromě sesuvu. To je jiná kapitola. Pak ještě - srovnáním kasmeho a martasovi galerie mě maně napadá, proč není zájem na zprovoznění rozestavěného úseku D11 u Hradce. Samozřejmě bez MÚK, která v prvním kole stejně není až tak nezbytně nutná...Dvě rampy by bohatě stačily.Njn
Prozkoumejte rozestavěnou dálnici D8. Na kole nebo pěšky
Ústecký kraj - Na kole, in-line bruslích nebo pěšky si budete moci projít celý úsek dálnice D8 z Lovosic do Řehlovic, který má být otevřen v prosinci. Rozestavěná část dálnice ožije v sobotu 27. srpna dnem otevřených dveří.
„Lidé budou mít šanci projít si zabezpečení a zázemí tunelů, podívat se na jejich osvětlení a kamerové systémy, podívat se na sesuv nebo projít mimoúrovňovou křižovatku," popsala krajská mluvčí Lucie Dosedělová.
Na místo budou návštěvníky vozit kyvadlové autobusy. Nebude chybět hudební vystoupení a doprovodný program. Podrobnější informace o akci přineseme už brzy.
http://ustecky.denik.cz/zpravy_region/p ... 60725.html
Ústecký kraj - Na kole, in-line bruslích nebo pěšky si budete moci projít celý úsek dálnice D8 z Lovosic do Řehlovic, který má být otevřen v prosinci. Rozestavěná část dálnice ožije v sobotu 27. srpna dnem otevřených dveří.
„Lidé budou mít šanci projít si zabezpečení a zázemí tunelů, podívat se na jejich osvětlení a kamerové systémy, podívat se na sesuv nebo projít mimoúrovňovou křižovatku," popsala krajská mluvčí Lucie Dosedělová.
Na místo budou návštěvníky vozit kyvadlové autobusy. Nebude chybět hudební vystoupení a doprovodný program. Podrobnější informace o akci přineseme už brzy.
http://ustecky.denik.cz/zpravy_region/p ... 60725.html
časopis Vesmír: Digitální model povrchu sesuvu (stínovaný reliéf) u rozestavěné dálnice D8 generovaný z leteckých snímků sesuvu na dálnici D8 nad Litochovicemi, rozměry objektu sesuvu 500 × 200 m. Kompilace D. Čížek.
http://casopis.vesmir.cz/files/obr/naze ... g/type/html
http://casopis.vesmir.cz/files/obr/naze ... g/type/html
Tak uz se podjizdi dalnice po prelozene silnici Rehlovice-Zim 
Ta horní hrana dálničního mostu v tom podjezdu mi přijde nějaká nízká. Má ten podjezd vůbec normovou výšku?siesa píše:Tak uz se podjizdi dalnice po prelozene silnici Rehlovice-Zim
Mel jsem podobny pocit...Kuba píše:Ta horní hrana dálničního mostu v tom podjezdu mi přijde nějaká nízká. Má ten podjezd vůbec normovou výšku?siesa píše:Tak uz se podjizdi dalnice po prelozene silnici Rehlovice-Zim
http://video.aktualne.cz/dvtv/rozkopane ... 590604f2e/
Paní Pošvářová se ptá, proč máme na D8 termín dokončení polovinu prosince, když by se to dalo stihnout do října?
Paní Pošvářová se ptá, proč máme na D8 termín dokončení polovinu prosince, když by se to dalo stihnout do října?
Abychom měli 2 měsíce rezervu 
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
No, já tedy kolem Řehlovic a Habrovan jezdím každý víkend a naopak tam je lidí spousta, jak v sobotu, tak v neděli.
Na konci října to podle mě reálné není. Nejsou ještě kompletně hotové mosty před přeložku Žim Habrovany, není most u Řehlovic a most D63 přes II/258, teď se začala děla část tělesa přes místo původní III/25830.
Ohledně těch informačních tabulí má pravdu, že na nich nejsou žádné informace. To je i pro mě nepochopitelné.
V něčem má právdu, ale také je si myslím zbytečně radikální.
Na konci října to podle mě reálné není. Nejsou ještě kompletně hotové mosty před přeložku Žim Habrovany, není most u Řehlovic a most D63 přes II/258, teď se začala děla část tělesa přes místo původní III/25830.
Ohledně těch informačních tabulí má pravdu, že na nich nejsou žádné informace. To je i pro mě nepochopitelné.
V něčem má právdu, ale také je si myslím zbytečně radikální.
Tato paní se nám už předvedla, jen nechápu, proč jí dávají takového prostoru. Prosinec bude naknop.
Sosa: Co je na tom divného, aktuálně.cz s ní ideově dost souzní
...
Aktuálně je zajímavě pochybný server. Samý ekolog a sluníčkář. Víc k tomu není co dodávat. Tam už se také znova několikrát psalo, jak by byl dlouhý tunel super a všechno ostatní je fuj. Je docela zajímavé jak straní těmhle aktivistům, takže proto už ani nečtu.
Když porovnám nedělní pracovní nasazení na 0805 a modernizaci D1, jasně vede D1. Sice neznám harmonogram na 0805, ale pokud by nestíhali prosincový termín, pracovalo by se na 0805 pilněji.
D47 už máme, teď ještě D48
Každé médium má svůj bias a aktuálně a Hospodářky patří do jedné mediální skupiny, která je hlásnou troubou pravdy a lásky. S vědomím toho je třeba k nim přistupovat.