[D35] Opatovice – Časy – Ostrov

Hradec Králové – Moravská Třebová – Mohelnice – Olomouc – Lipník nad Bečvou
Odpovědět
Vizi

Re: [D35] Opatovice – Ostrov

Příspěvek od Vizi »

martas píše:jinak koukám, že v letácích se zase ubralo pár měsíců na zahájení stavby. (z 5/2018 na 10/2017). Tak uvidíme, kdy se s tím bude zase hýbat :-)
Hýbat se s tím nebude, spíš mám obavu, aby byl dostatek kladívek na slavnostní ťukání a aby sehnali dostatečně velký základní kámen, protože před volbami tam bude asi slušný nával :zvraci:
Musítobýtčtyřpruhové všech zemí, spojte se!
kot

Příspěvek od kot »

Teď myslíš které volby ? :lol: Nějaké jsou každoročně...(téměř)
Vizi

Příspěvek od Vizi »

kot píše:Teď myslíš které volby ? :lol: Nějaké jsou každoročně...(téměř)
:D To je pravda, ale já myslím do Poslanecké sněmovny - předpokládá se, že volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky by se měly konat 20. - 21. 10. 2017
Musítobýtčtyřpruhové všech zemí, spojte se!
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Vizi píše:
martas píše:jinak koukám, že v letácích se zase ubralo pár měsíců na zahájení stavby. (z 5/2018 na 10/2017). Tak uvidíme, kdy se s tím bude zase hýbat :-)
Hýbat se s tím nebude, spíš mám obavu, aby byl dostatek kladívek na slavnostní ťukání a aby sehnali dostatečně velký základní kámen, protože před volbami tam bude asi slušný nával :zvraci:
Už teď tam klepe spousta lidí, někdy i 9, před volbami to bude muset být šutr aspoň 2x1 m, aby se tam všichni vešli.

To samé při stříhání, mám problém, aby se mi všichni vešli na záběr, jak stojí vedle sebe a stříhají. Dříve stříhal jeden člověk a bylo tím poctěn. Dneska pět, osm i více. Jaká je to pak pocta? Na dálnici stříhali pásku ředitel Dopravních staveb, předseda ONV, místopředseda vlády, předseda vlády apod. Jen na metru I.C to byl Gustav Husák.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
ada031

Příspěvek od ada031 »

Program jednání vlády na 31.8.2016:

1122/16 Ustanovení hodnotících komisí pro posouzení a hodnocení nabídek uchazečů o veřejné zakázky podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, na stavební práce: - R35 Opatovice – Ostrov, archeologický výzkum - D11 1106 Hradec Králové – Smiřice, Zemní práce pro záchranný archeologický výzkum - D11 1107 Smiřice – Jaroměř, Zemní práce pro záchranný archeologický výzkum
bumbik

Příspěvek od bumbik »

nakoukl jsem do KN a zjistil, že na úseku Opatovice - Časy už se vyvlastňují další parcely, v režimu výkupu jsou poslední 3 parcely, zbytek vyvlastnění, takže cíl se blíží a na egordionu byl konečně opraven název vypsané zakázky na "D35 (R35) Opatovice - Ostrov - Archeologický výzkum" no než začne ZAV bude jistě vykoupeno a vyvlastněno vše, ale o ověřovacím stanovisku EIA zatím není vidu ani slechu ...
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Kuba

Příspěvek od Kuba »

Zákon nabyl účinnosti až 5.8.
http://www.mzp.cz/cz/news_250816_vlada_narizeni_EIA
martas

Příspěvek od martas »

Mám malý informační rest, takže hlásím, že před týdnem ŘSD získalo poslední podíly na třech pozemcích v katastru Městce ;)
martas

Příspěvek od martas »

Tak po posunu z 5. na 13. se prodloužila lhůta pro podání nabídek na ZAV nově do 20. 9.
kot

Příspěvek od kot »

Posun o týden jen muška...Doufejme, že hodnotící komise to rozsekne ajn cvaj tím spíše, že úseků pro ZAV je sakra hodně, a tak se zmenšuje pravděpodobnost odvolání neúspěšných uchazečů. (alespoň tak si to maluji)
pazve

Re: [D35] Opatovice – Ostrov - ZAV

Příspěvek od pazve »

Popis technického řešení ZAV
Předmětem je vytvoření projektové dokumentace pro provádění stavby na zemní práce pro
záchranný archeologický průzkum, čímž bude vytvořen předpoklad objemu zemních prací, které
je nutné pro tento průzkum provést.
Provádění záchranného archeologického průzkumu v předstihu je odůvodněno hlavně tím,
že během stavby by mohlo dojít ke zničení případných archeologických nálezů těžkou stavební
technikou.
Trasa plánované rychlostní silnice R35 Časy-Ostrov je situována do prostoru východního
Polabí. Tato oblast náleží k regionům s vysokou koncentrací archeologických památek.
Podrobný popis jednotlivých nalezišť všech katastrálních území zahrnuje „Zpráva o přítomnosti
archeologických situací v trase komunikace R35 mezi obcemi Opatovice n/L-Časy a Časy-
Ostrov“. Na základě informací z této zprávy je vytvořena prognóza výskytu archeologických
situací v úseku silnice R35 Opatovice-Ostrov a vybrány tzv. ohrožené úseky, tj. místa, kde
proběhne plošná skrývka v rámci celé šířky trvalého záboru stavby. Na zbylých úsecích
proběhne takzvané sondážní rýhování, a to tak, že krajní rýhy budou vzdáleny 5m od hranice
trvalého záboru. Vzdálenost jednotlivých sondážních rýh je osově 12m a šířka jednotlivých rýh
je 2m.
Před zahájením vlastních zemních prací bude nejprve vytyčen obvod staveniště (hranice
trvalého záboru) a v konci úseku, kde je provizorní napojení na silnici I/17 i hranice dočasného
záboru. Zároveň s tím bude vytyčena osa rychlostní silnice R35 a některých dalších silničních
objektů (viz situace) pro orientaci a vlastní návrh sondážních rýh.
Dále budou před zahájením zemních prací vytyčeny veškeré stávající inženýrské sítě
dotčené stavbou rychlostní silnice. Na takto vyznačených místech bude nejprve provedeno kácení mimolesní zeleně (dle
přílohy G.3 – dendrologický průzkum z DSP), dále bude provedena skrývka humózních vrstev
(ornice a podornice dle pedologického průzkumu z DÚR – viz níže uvedený přehled) a případný
výkop zeminy tak, aby celková hloubka zemních prací, jak v ploše tak v sondážních rýhách,
byla 0,60m pod úrovní stávajícího terénu. Na ploše budou zemní práce prováděny po částech v
pásech šířky 100m (vyznačeno v situacích). Skrývka bude prováděna stavebním strojem za
použití rovné lžíce – svahovky. Ornice, podornice a vytěžená zemina bude uložena na skládku
a po provedení archeologického průzkumu bude zpětně vrácena na původní místo ve stejných
mocnostech jako byla provedena skrývka, a to formou hutněného násypu a zásypu. Vzhledem
k časovému odstupu vlastní stavby rychlostní silnice R35 bude hutněný zásyp opatřen
hydroosevem.
Provádění zemních prací pro záchranný archeologický průzkum doporučujeme provádět za
příznivého počasí, aby nedošlo k znehodnocení podloží násypu budoucích komunikací.
Zemní práce a archeologický průzkum nebude prováděn na plochách lesa.
martas

Příspěvek od martas »

Tak přesnému popisu ZAV jsem se dosud nevěnoval, takže jen rozšiřuji o nějaké řádky své předchozí sdělení o posunutí lhůty pro podání nabídek. PS: a na konci i jedno pozitivní zjištění k vykupům ;-) více zde: http://pardubice.idnes.cz/tendr-na-vyko ... zpravy_msv
dvs

Příspěvek od dvs »

martas: Vzhledem k tomu, že tu kauzu s výkupy podrobně sledujete, nebylo by možné dát shrnutí, jak dlouho ty výkupy běží. Jde o reálný odhad, jak to trvá v praxi.
Slyším teď sliby, jak se začne stavět na různých místech příští podzim, ale vykoupeno toho tam moc není.
martas

Příspěvek od martas »

to dvs: také jsem na to myslel. Mám to vše v excelu, a když vyprší termín a pozemek se převede, tak si to zazelenám i s tím datem, kdy k převodu došlo. Nicméně 17. října 2013 jsme s kolegou psali, že je vykoupeno 10%. Žádný termín zahájení ZAV či stavby jsem do článku už radši nedával, jelikož když se podívám zpětně, napsali jsme jich až až :?
dvs

Příspěvek od dvs »

Dík za odpověď. V roce 2013, ale srazili hrozně výkupní ceny. Měnilo se to až v létě 2014. Pak se to ještě opravovalo zrušením těch výjimečných ministerských bonusů v roce 2015.
Takže můj odhad intenzivní období výkupů na takovouto stavbu je cca 2,5 roku.
bumbik

Příspěvek od bumbik »

dvs: 2 a půl roku mi přijde optimistické, když to srovnám s Obchvatem Frýdku-Místku, tam to období výkupu pozemků bylo poněkud delší (září 2011 - říjen 2015) to ale během té doby byly právě machinace s těmi cenami ...
ada031

Příspěvek od ada031 »

Oznámení o zakázce

D35 Opatovice - Časy - termín do 21.11.2016
https://www.vestnikverejnychzakazek.cz/ ... lay/678385

D35 Časy - Ostrov - termín do 22.11.2016
https://www.vestnikverejnychzakazek.cz/ ... lay/678404
bumbik

Příspěvek od bumbik »

tzn. termín se x krát posune a jako vánoční dárek uvidíme aktualitu ŘSD přehled podaných cenových nabídek a po novém roce se do zkoumání nabídek pustí vládní hodnotící komise
dvs

Příspěvek od dvs »

Vzdyt se tam stejne budou v lepsim pripade hrabat archeologove cely pristi rok.
bumbik

Příspěvek od bumbik »

ale hlavní je, že konečně ŘSD začíná soutěžit dříve, než má SP, tento postup už se měl volit dávno u všech staveb, aby se příprava urychlila, paralelně vykupovat a řešit stavební věci a současně s tím soutěžit je pro zrychlení ideální, za to si Kroupa/Ťok zaslouží pochvalu, jen to načasování 14 dnů před volbami, je to náhoda?
bumbik

Příspěvek od bumbik »

může mi někdo objasnit, proč na egordionu čtu, že zakázky jsou soutěženy v užším řízení ??? nemělo by tam náhodou být otevřené řízení? přece výše zakázek je v miliardách Kč, jak to může být soutěženo v užším řízení? Nebo to je snad 2. kolová soutěž ? to stojí za vysvětlení
evilcleaner

Příspěvek od evilcleaner »

vypisování soutěží teď souvisí s novelou zákona o veřejných zakázkách - nikdo momentálně netuší jaké budou její dopady, takže před její účinností se rychle vyhlašují VŘ aby mohly doběhnout podle staré úpravy
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
vondr

Příspěvek od vondr »

Dne 21.11.2016 se uskuteční otevírání obálek se žádostmi o účast v soutěžích.
Asi i zde bude dvoukolové výběrové řízení
bumbik

Příspěvek od bumbik »

evilcleaner - to mi bylo hned jasné ;-) díky za potvrzení mé domněnky, akorát o té novele se ví dlouho a soutěžilo se jednokolově už dlouho ... takže to podle mě důvod dvoukolového řízení není, pokud tedy neříká stávající zákon, že v případě dvoukolového řízení se podle stávající právní úpravy soutěží i po novele a u jednokolového řízení se řízení buď zastavuje a vypisuje znovu nebo v průběhu soutěže se podmínky přizpůsobí nové právní úpravě ... pak by to vysvětlení bylo, tak jako tak se těch 2 kol docela děsím, stačí si vzpomenout na první soutěž na stavbu D1 0137 Lipník nad Bečvou - Přerov

což mě přivádí k otázce, jestli se stihne vypsat soutěž na 0136 Říkovice - Přerov taktéž ve 2 kolovém řízení ještě do platnosti novely :?: :?
martas

Příspěvek od martas »

Vzali jste mi informační vítr z plachet, ale vůbec mi to nevadí. Větší text stejně píšu. Nicméně ta dvě kola mohu potvrdit. Včera se o nich jednou větou zmínil poslanec Kolovratník na debatě v Mýtě, ale nic bližšího tam nepadlo. Řešila se spíše ta archeologie, ze které má ŘSD docela obavu.
Odpovědět

Zpět na „D35“