Blanka v provozu a její vliv na dopravu v Praze
Re: Blanka v provozu a její vliv na dopravu v Praze
Teď myslíš to zúžení či ten boulevard s desítkami nových krámků a hospůdek ? 
Proč se nedají vypnout semafory z bezpečnostního hlediska semafory v noci? To jsou ti řidiči takoví dementi zaostalí, nesvéprávní, že by to nezvládli jezdit podle značek? To si skutečně Dolínek myslí? Nebo opět zase výmluva? K Křižovatky na Zenklově ulici v noci rozhodně svítit nemusí a všichni by mohli dát desítky dalších případů.
Kot:
Vlastně asi oboje. (Vážně: z Mezibranský dva pruhy jedou převážně do Žitný, u hasičů se v pravým parkuje a z levýho se všichni postupně klidí. No a dál až k mostu vpravo stejně skoro nikdo bůhvíproč nejezdí, takže vesměs mi tady 2+1 připadá dostačující. A ta ulice vypadá fakt příšerně.)
Semafory: údajně významnou žábou na prameni je v této oblasti Svaz nevidomých a slabozrakých.
Semafory: údajně významnou žábou na prameni je v této oblasti Svaz nevidomých a slabozrakých.
Království a půl princezny za 511.
K těm SSZ: neznám technické zázemí a možnosti řadičů, ale chodce bych ve městě preferoval co možná nejvíce - tedy pokud si "troufá", proč ho zastavovat a nutit stát a pokud si netroufá, nechť si zmáčkne tlačítko a počká.
Dle mne ideální stav v hodinách slabšího provozu je režim "na blikačku" s možností sepnutí přechodu chodcem, což by znamenalo rozsvícení oranžové na všech směrech a přechod do řízeného režimu ve směru poptávky chodce. Po jednom až třech cyklech by to zase mohlo "spadnout na blikačku".
Stejný názor mám na SSZ, kde ani chodci nechodí, např. zde.Tady ani žádné přechody nejsou, přesto běží světla v režimu 24x7. ve večerních hodinách to znamená, že při odbočení doleva stojíte na červenou před prázdnou křižovatkou a když se začne blížit auto z protisměru, dostanete zelenou a zase na oplátku musí zastavit on. Neřízeně bychom byli oba už dávno pryč.
Dle mne ideální stav v hodinách slabšího provozu je režim "na blikačku" s možností sepnutí přechodu chodcem, což by znamenalo rozsvícení oranžové na všech směrech a přechod do řízeného režimu ve směru poptávky chodce. Po jednom až třech cyklech by to zase mohlo "spadnout na blikačku".
Stejný názor mám na SSZ, kde ani chodci nechodí, např. zde.Tady ani žádné přechody nejsou, přesto běží světla v režimu 24x7. ve večerních hodinách to znamená, že při odbočení doleva stojíte na červenou před prázdnou křižovatkou a když se začne blížit auto z protisměru, dostanete zelenou a zase na oplátku musí zastavit on. Neřízeně bychom byli oba už dávno pryč.
Vytipovat pár křižovatek, kde je nutno 24/7 svítit a pak zbylé mezi 22-05 vypnout. Je smutné stát ve 3 ráno na červené, když ve vzdálenosti 2 km není ani noha, či jedoucí kolo.
Vzhledem k přístupu je toto řešení v Praze nereálně, byť na zbytku republiky funguje.
Vzhledem k přístupu je toto řešení v Praze nereálně, byť na zbytku republiky funguje.
Málo. Po posledním živelném rozvoji SSZ je nemálo křižovatek, kde má semafor opodstatnění maximálně mezi 7:00-9:30 a 15:00-18:00. BohuželSosa píše:...zbylé mezi 22-05 vypnout...
Já bych to radši viděl určené individuálně než jednotně od stolu. V době telematické by to snad nemusel být takový problém.
Do firmy vráceno několik zaplacených pokut za rychlejší než povolený průjezd Blankou. Dle sdělení na infolince se část (údajně ne všechny) vyměřených pokut musí vrátit z důvodu nelegálnosti výběru. Asi se nějaký právník činil...
Pražský magistrát vrací řidičům pokuty za rychlost v tunelu Blanka
Magistrát hlavního města Prahy vrací řidičům pokuty za překročení rychlosti v tunelu Blanka z počátku roku. Důvodem jsou technické problémy, které měly vliv na měření radaru v tunelu. Město vyplatí pokuty za téměř 2,5 miliónu korun, řekl na dotaz Novinek mluvčí magistrátu Vít Hofman. Problémy se týkaly případů, kdy na elektronické dopravní značce svítila rychlost 50 km/h. Za normálních okolností se tunelem jezdí 70 km/h.
https://www.novinky.cz/krimi/413289-pra ... lanka.html
Magistrát hlavního města Prahy vrací řidičům pokuty za překročení rychlosti v tunelu Blanka z počátku roku. Důvodem jsou technické problémy, které měly vliv na měření radaru v tunelu. Město vyplatí pokuty za téměř 2,5 miliónu korun, řekl na dotaz Novinek mluvčí magistrátu Vít Hofman. Problémy se týkaly případů, kdy na elektronické dopravní značce svítila rychlost 50 km/h. Za normálních okolností se tunelem jezdí 70 km/h.
https://www.novinky.cz/krimi/413289-pra ... lanka.html
Zariskuješ a pojedeš více jak 30 plus ?
Ano, v tunelech se měří a pokuty se vybírají. Vrácení se týká pouze časově omezeného období a rychlostního limitu 50 km/hod.Mikulik píše:http://praha.idnes.cz/raday-spatne-meri ... zpravy_rsr
A měří se tedy v tunelech nebo ne?
Právě, že uprostřed článku je věta Měření rychlosti bylo v celém komplexu až do odvolání vypnuto. Ono se tam většinou rychleji jet nedá, ale zrovna včera jsem se chtěl z levého pruhu dostat na výjezd Sparta a zkrátka bylo velmi těžké se tam dostat, protože zrychlit na 90 kvůli měření nešlo a po pravé ruce mi jely 4 auta zhruba šedesátkou, takže jsem musel holt počkat, až se doprdelí. Pak jsem to stříhl přes tu krátkou mezeru mezi nimi, zatímco musel spomalit levý pruh na 50. Takže asi tak.
Podle tohoto zdroje:Mikulik píše:Právě, že uprostřed článku je věta Měření rychlosti bylo v celém komplexu až do odvolání vypnuto
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/region ... -rychlosti problémy s měřením rychlosti už prý byly odstraněny a teď měření rychlosti v tunelu normálně probíhá.
Mám návrh na anketu: Kdy se zkolauduje Blanka? Vzhledem k tomu, že má být zkolaudovaná až po dokončení severní části D0, tak je můj tip 2043.
Kterého letopočtu?
Zatím bych bral ten náš platný. 
2043 bude Suchdol nejspis sirsi centrum Prahy a proti mestske ctyrproudovce se svetly a 50kmh nejspis nebude takovy odpor.
: o )
: o )
A už zase dopravní expert Vráťa Filler.
https://video.aktualne.cz/dvtv/selhal-t ... 5900fea04/
Opravdu, když něco takového vidím, tak musím přiznat, že na těch všech výrocích našeho pana prezidenta na adresu ctěné novinářské obce asi něco bude.
https://video.aktualne.cz/dvtv/selhal-t ... 5900fea04/
Opravdu, když něco takového vidím, tak musím přiznat, že na těch všech výrocích našeho pana prezidenta na adresu ctěné novinářské obce asi něco bude.
-
1975
PR prostě automati umějí... Jak je možné, že takový "nikdo" dostává tolik prostoru? Jak to, že Magistrát nedokáže takto zájmy města obhajovat?
Podle mě se zas tak moc snažit ani nemusí. Jedním ze znaků naší kulturně-mediální fronty je nedovzdělanost spojená s naprostým odtržením od starostí běžných lidí; kecat běžným lidem do jejich životů jim to ovšem přinejmenším nebrání. Afinita k zeleným blábolům s tím jde ruku v ruce.
Však se podívejte na dotyčného redaktora. Na žurnalistiku ho nevzali, v současnosti pilně studuje na bakaláře na Metropolitní univerzitě v oboru Mezinárodní vztahy a evropská studia, ale vsadím se, že má pocit, že jako pochodeň září nám ostatním na cestu.
Však se podívejte na dotyčného redaktora. Na žurnalistiku ho nevzali, v současnosti pilně studuje na bakaláře na Metropolitní univerzitě v oboru Mezinárodní vztahy a evropská studia, ale vsadím se, že má pocit, že jako pochodeň září nám ostatním na cestu.
-
Diaľničiar
- VIP
Blanka stojí na provozu měsíčně 20 mil. Kč: http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic.php?f=209&t=5573 .
"Dopravní expert" Vráťa Filler reloaded. Tentokrát i v ČTK.
http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/expert ... ta/1392192
Kdo se ke mně přidá se stížností na Radu ČTK? Protože tohle skutečně za objektivní a vyvážené zpravodajství ani při nejlepší vůli považovat nelze.
radactk@ctk.cz
http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/expert ... ta/1392192
Kdo se ke mně přidá se stížností na Radu ČTK? Protože tohle skutečně za objektivní a vyvážené zpravodajství ani při nejlepší vůli považovat nelze.
radactk@ctk.cz
Fiasko je jenom jedno, ale zato neodstranitelný, že je to blbě trasovaný. Tim že Dejvice zůstaly vně MO tak samozřejmě Kulaťák nemůže pobírat .. bejt cosi jako Hana s nájezdem u Internacionálu a nad Gymnasijní, bylo to celkem v pohodě.
Čo bolo bolo, terazky je Blanka...