0805 Lovosice – Řehlovice

Praha – Ústí nad Labem – Německo
Odpovědět

Jak dlouho bude nový úsek otevřen?

den
0
Žádná hlasování
několik dní
4
3%
týden
2
2%
měsíc
17
13%
rok
9
7%
několik let
23
18%
na věky
71
56%

Celkem hlasů: 126

adamos

Re: 0805 Lovosice – Řehlovice

Příspěvek od adamos »

Myslel jsem si, že to bude rádiem... veselý na tom je, že sedím v Praze :) Nevadí, pustím si to večer doma.
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
kot

Příspěvek od kot »

Toxy, asi mám hloupější počítač, neboť mně to funguje špičkově. Pouze jsem se z vašeho předčasně ustřiženého komentáře " kudy to vemem vole ? " :shock: "leda že bychom to skočili vole..." nedozvěděl, jak skok probíhal. Ale asi dobře, neboť video visí a potvrzuje bezproblémový skok. :lol:
vondr

Příspěvek od vondr »

OBRAZEM: Dostavba D8 přes České středohoří. Tady mají na konci roku 2016 jezdit auta
http://www.severoceskydenik.cz/kauzy/ob ... -auta.html
dvs

Příspěvek od dvs »

Honey72
Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.

Příspěvek od Honey72 »

Včera jsem vyrazil 211 km na den otevřených dveří a trošku zklamání. Spíše mi to přišlo jen jako předvolební mítink, dětský den, sraz kolařů a bruslařů, jen ne den otevřených dveří se vším co k tomu patří :-(. Asi jsem rozmazlený a čekal více informací, které samozřejmě znám, ale pokud namísto na koupaliště nebo zámek táhnete rodinu na procházku po nudné dálnici, tak už je po tomhle příště nikam nedostanu. Prázdný tunel s pár fotkami, na jehož okraji dva zřízenci v oranžových vestách řvali na každého, kdo se trošku víc nahnul přes zábradlí, ten kdo by ho obešel, by hned odstřelili. Asi chudáci dostali velké školení, protože se tak chovali i jiní "dobrovolníci". Za bariéru ani krok, Což chápu, asi podobných neukázněných lidí měli za celý den dost :-) Procházka po mostě kde bylo vidět jen přes sklo do údolí, ale aby se stavbaři pochlubili jak most vůbec vypadá, etapy jak se stavěl na nějakých informačních tabulích a pro lidi postavili třeba nějakou improvizovanou vyhlídku z palet a dřevěných desek? Ne, jen zdupaná hlína a plevel, jak se návštěvníci snažili dostat na konci mostu za svodidla, aby se podívali. Tuším, že naprostá většina lidí ani netušila, na co se mohou podívat. Za pár měsíců jen profrčí po dálnici a vůbec je nenapadne, jaké dílo je pod nimi. A co mě dostalo hned na začátku - chaos v autobusech. Zastávky sice byly oddělené a označené, jedna směr Lovosice, druhá k tunelům, ale autobusy si stejně zastavovali kde se jim zachtělo a lidé zmateně nastupovali a zase vystupovali, pobíhali od jednoho k druhému a ptali se řidičů kam jedou. Stačila přitom blbá cedulka za sklo. Situaci se snažil zachránit jakýsi člověk, který pobíhal zmateně také a pak volal, kam který autobus jede - tyhle dva támhle, tyhle dva jedou támhle. První bus nacpaný k prasknutí, v druhém nás jelo šest :-( Pána jsem zprvu také počítal mezi návštěvníky, protože nebyl nijak označen vestou nebo visačkou, ale když jsem ho tam viděl i po návratu, tak asi patřil k organizaci. Bídné organizaci. Co také říct k tomu, že přijedete po dálnici od Prahy, nikde žádný poutač a kdybych nevěděl, že nemám na MÚK Bílinka sjíždět, ale pokračovat na nedokončenou část, tak prostě sjedu. Nezlobte se na mě, ale tam měla být před koncem dálnice snížena rychlost na minimum a několika směrovkami naváděna auta na parkoviště a ne dát až těsně před odbočením malou šipku, navíc na oranžovém objížďkovém podkladu. Když někdo ve zmatku přibrzdí, sejme ho kamion ?Organizace parkoviště byla dobrá, ale vylezete z auta, přijdete ke vstupu na akci, kde od dívenek dostanete leták a na otázku, odkud odjíždějí autobusy k tunelu Vám řeknou, my nevíme, my tu jen rozdáváme letáčky :x Navíc celou cestu sice byly na Radiožurnálu zprávy o dni otevřených dveří na D8, které však jaksi vyzněly, že akce již proběhla a my co tam v poledne jedeme, se nejspíš máme otočit a vrátit se domů. Tedy já nevím, ale pokud chce ŘSD větší podporu obyvatel pro výstavbu dálnic, skákací hrady jsou dost málo. Vizitka akce je doslova celkovou vizitkou ŘSD.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Jirka L
Moderátor

Příspěvek od Jirka L »

včerejší reportáž o D8 v Událostech
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... veri-na-d8
bumbik

Příspěvek od bumbik »

Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
AUTOsro

Příspěvek od AUTOsro »

Taky jsem byl zklamaný. Myslel jsem, že si projedu skoro celý úsek na kole, prohlédnu detaily apod. Pouštěli ale jen na 3 km úsek od MÚK Bílinka a pak do tunelu u Radejčína. Že bude otevřený jen takto malý úsek se skoro nikde nepsalo, všude bylo "projděte nebo projeďte si dálnici ještě před jejím otevřením". Kdybych to věděl, šel bych pěšky, takhle jsem zaplatil 290 Kč za ekolo na nádraží v Lovosicích v podstatě zbytečně. Co se týká příjezdu na kole tak značené nebylo nic, spousta lidí nevěděla jak se tam od Lovosic ideálně dostat, já to bral v protisměru přes uzavřenou rampu na MÚK Bílinka, někdo to bral i příkopem u dálnice a převáděl pak kolo přes provozní větve. V tunelu byly celkem 2 cedule, každá s asi 8 fotkami + na jednom konci podélné a příčné řezy, u Opárenského mostu nic. Z dálnice jsem se pod něj dostal, když jsem se pak tam chtěl podívat podruhé, tak mě od Chotiměře nepustili. Celkově pouštěli jen na úplně dokončené části, na jiných mostech nebylo zábradlí a místy asfalt, takže smůla. Přitom kdyby tam dali vstup jen na vlastní zodpovědnost od 18 let a provizorní bariéry pár metrů od okraje, tak by to snad nebyl takový problém.
Potřeba jsou okruhy, radiály, metro i železnice. Kdo tvrdí, že se na něco z toho můžeme vykašlat, je extremista.
monin

Příspěvek od monin »

Honey72, AUTOsro: uffi uff. To se mi nějak nezdá. Byla to opravdu akce ŘSD? Na D8? Nebyl to den otevřených dveří ASFINAGu, na A5, u Poysdorfu? Tam by mě to nepřekvapilo, že to mají špatně zorganizované. Ale u nás? To je fakt divné.
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Tomas 1975

Příspěvek od Tomas 1975 »

Honey72, Auto sro
To hold musíte chodit na jiné dálniční akce.
Příští sobotu se jedna koná. Uvidíte plány, proběhnete se po jednom údolí a budete se učit vytvářet vizualizaci mostu, uvidíte plány geo průzkumů do hloubky až 30 m v trase dálnice takže v hloubce 8 m vás něco asi nepřekvapí....
A mnoho dalšího.
Vše samozřejmě s odborným výkladem a ne nasraným lopaťákem, který musel v sobotu do práce.
Když uděláte přípravu pořádně tak Vás nic nepřekvapí. Na ŘSD to asi neumí....
D-8 a Bundesarchiv, opěry Žďákovského mostu, neustálé odsouvání opravy (modernizace) Šmejkalky, oprava Podolska - ŘSD nemá žádné plány ani žádnou jinou dokumentaci... to zas bude zbytečných peněz navíc....
Geo

Příspěvek od Geo »

Koukam, ze maji cerstve nalajnovano. Nebo mi neco uniklo v drivjejsich fotoreportech?
Jirka L
Moderátor

Příspěvek od Jirka L »

fotky z celého úseku ze včerejška, u každé fotky odkaz na mapu a popis
http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... 016?page=1
AUTOsro

Příspěvek od AUTOsro »

Tomas 1975: To zní zajímavě, o co se jedná?
Potřeba jsou okruhy, radiály, metro i železnice. Kdo tvrdí, že se na něco z toho můžeme vykašlat, je extremista.
Atos

Příspěvek od Atos »

Jirko L - krásné fotky a (od nás z větší dálky) dík za popis u každé. Odsud to s dokončením vypadá nadějně.
Toxy

Příspěvek od Toxy »

kot píše:Toxy, asi mám hloupější počítač, neboť mně to funguje špičkově. Pouze jsem se z vašeho předčasně ustřiženého komentáře " kudy to vemem vole ? " :shock: "leda že bychom to skočili vole..." nedozvěděl, jak skok probíhal. Ale asi dobře, neboť video visí a potvrzuje bezproblémový skok. :lol:
Skok se nekonal, museli jsme se vrátit a vzít to okolo :) Lehké překvápko, pár dní před tím to bylo průjezdné. Na plotě byla cedule "Most uzavřen z důvodu zvedání mostu", tak nějak nevím, co se tam dělo. Kor když z druhé strany šlo normálně na most vjet :)
Tomas 1975

Příspěvek od Tomas 1975 »

Pro AUTO sro..
Stačí sledovat diskusi k D 43
Kuba

Příspěvek od Kuba »

Zrovna jsem se chtěl zeptat, jestli někdo neví, zda se budou opravovat ty 2 propadliny nad mostem Vchynice. A tady jsem objevil tento článek. Ta oprava vypadá, že bude zřejmě muset být větší než se zdálo.
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci ... dpovednost
Kuba

Příspěvek od Kuba »

bumbik

Příspěvek od bumbik »

tak dokonce na dni otevřených dveří se podepisovala petice viz
http://www.denik.cz/z_domova/petice-pro ... 60906.html
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Honey72
Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.

Příspěvek od Honey72 »

Tak té petici trošku nerozumím. Oni chtějí udělat nájezd jen kvůli kamenolomu ? Takže naložené náklaďáky s kamením se budou ploužit po dálnici ? A až se od toho nájezdu rozjedou naplno, dokáží jet těch 80 ? Pokud se nemýlím, ekologové si vynutili, aby na úseku přes Středohoří nebyla jediná křižovatka, jediné odpočívadlo, odkud by byl nádherný výhled na údolí Labe.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
dvs

Příspěvek od dvs »

Uvidíme, jak to s tím kamenolomem do budoucna bude (viz soudní spor kdo může za sesuv).
Na jedné straně to je CHKO a když se člověk podívá z Lovoše, tak má pocit, že ty kopce chceme odtěžit.

Hold máme před krajskými volbami, tak zelení si z toho dělají téma.

Na D11 byla také podobná diskuse ohledně továrny na betonovou dlažbu vedle D11 kousek od Chlumce a šlo to do ztracena.

Ještě jedna informace z letošního roku, která se tu neobjevila:
http://litomericky.denik.cz/zpravy_regi ... 60514.html
V diskusi se chovejte dle přísloví De mortuis nil nisi bene. (O mrtvých jen dobře.) Ať to tu admini nemusí mazat.
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Kuba píše:Zrovna jsem se chtěl zeptat, jestli někdo neví, zda se budou opravovat ty 2 propadliny nad mostem Vchynice. A tady jsem objevil tento článek. Ta oprava vypadá, že bude zřejmě muset být větší než se zdálo.
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci ... dpovednost
Mně zaujalo, jak spousta komentujících vůbec netuší, že firma staví podle nějakáho projektu (kterej nedělala) a ten zas vychází z nějakýho průzkumu, kterej nezadávala .. za firmou by to šlo jen kdyby použili vadnej matroš nebo neschválenou technologii, a to asi tenhle případ nebude.
vondr

Příspěvek od vondr »

video z prohlídky D8 od Eurovie
https://www.youtube.com/watch?v=TAAmlqCDuhU
nollie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nollie »

Na MÚK Řehlovice osadili nové značení. Vyfoceno pouze při cestě zpět. Cestou tam bylo proti slunce.
Přílohy
IMG_20160910_183911.jpg
IMG_20160910_183911.jpg (103.44 KiB) Zobrazeno 6660 x
IMG_20160910_183903.jpg
IMG_20160910_183903.jpg (88.6 KiB) Zobrazeno 6660 x
IMG_20160910_183855.jpg
IMG_20160910_183855.jpg (89.04 KiB) Zobrazeno 6660 x
Majkii
Administrátor

Příspěvek od Majkii »

Označení Exitu na 1. třídě docela zajímavé, myslel jsem, že v rámci nového pojetí by už být nemělo.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Odpovědět

Zpět na „D8“