I/11 Prodloužená Rudná - Mokré Lazce - Obchvat Opavy
Re: I/11 Prodloužená Rudná - Mokré Lazce - Obchvat Opavy
Měl jsem obavu, že by ten odstavec napsal sám, protože tady nedokáže vypotit ani tři souvislé věty, ale nakonec mu to bylo nadiktováno.
-
evilcleaner
no připomínky od spolku skalka, ing. arch. i franka jsou stejné. osobně mi po jejich prostudování přijde, že s odvoláním k MŽP mají docela šanci uspět (protože nečekám, že na MŽP bude mít někdo koule aby jim to shodil ze stolu) 
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
Ke spolku Skalka sice nepatří, ale jak se říká "poturčenec horší turka". Tak jako všechno to budou popostrkovat jakýmkoliv způsobem, aby byl každý den k dobru. Ještě nám tu chyběla fotka, třeba se s každým spřátelí, pokud bude profil ještě nějakou dobu aktivní?
Jedině s tebou, takového lofase, bych rád poznal...
..., ale trochu ses spletl 
pro odlehčení včerejší reportáž Terezy Krumholzové:
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... nou-rudnou
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... nou-rudnou
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
@bumbiku: díky za video. Čekal jsem kdy se nějaká reportáž objeví a nějak jsem to přehlédl.
Já moc nechápu proč se pořád řeší EAI, ono se ty majetkoprávní vztahy už vyřešili a teď už chybí jen SP? Anebo jsem někde něco přehlédl? Největší problém byl pořád "cesta k rybníčku" ne? Takže i když se nová EAI dělat nebude tak stejně nemáme vyřešené to břemeno...
@OldStanda: už od pohledu na facku...vcelku to sedí
Já moc nechápu proč se pořád řeší EAI, ono se ty majetkoprávní vztahy už vyřešili a teď už chybí jen SP? Anebo jsem někde něco přehlédl? Největší problém byl pořád "cesta k rybníčku" ne? Takže i když se nová EAI dělat nebude tak stejně nemáme vyřešené to břemeno...
@OldStanda: už od pohledu na facku...vcelku to sedí
BMW E61 530d
Ex. Ford Mondeo 2.0 TDCI
Život je bahno a jen svině v něm umí chodit.
Ex. Ford Mondeo 2.0 TDCI
-
evilcleaner
dokud nebude EIA, tak nebude SP. Stejně tak SP nebude, dokud se nevyřeší břemena.
Jinými slovy z jednoho problému jsou dva a ten druhý se teď snaží naší mamlasové hodit na stát. Neví někdo jestli je nějaký posun v problému č.1, tedy břemenu?
BMW E61 530d
Ex. Ford Mondeo 2.0 TDCI
Ex. Ford Mondeo 2.0 TDCI
-
evilcleaner
no ten problém s EIA jde čistě na triko neschopným vládním garniturám - zejména ministrovi životního prostředí Brabcovi, který z počátku vůbec netšil, jaký dopad to bude mít na stavby v ČR - prvotní informace byla, že se nové posuzování bude týkat asi TŘÍ staveb - že se to po schválení legislativy vyšplhalo daleko přes stovku to je jenom důkaz jeho nekompetentnosti. nevím jak s břemenem, ale co se splnění požadavků pana architekta týče (zbytečná lepší povrchová úprava PHS, stěny 4,5 m vysoké místo 3m), tak tam se to pomalu posunuje bych řekl.
-
bobikabobik
Na druhou stranu v blízkosti obytných zón by vysoké protihlukové stěny, tichý asfalt apod. měly být samozřejmostí. Lépe postavit nyní celkově o pár % dráž, než poté dodatečně řešit protihlukové opatření, nebo nedej bože snížení rychlosti na novém úseku.
-
evilcleaner
tichý asfalt taky bude. nicméně k tomuto úseku bylo taky tak přistupováno, pro návrhový rok 2035 je tam počítáno s rezervou 5 db (včetně možné 2db odchylky) podle původního projektu.
-
rumpeak
- Bydliště: Ostrava (předtím Bruntál a předtím Havířov) - když se stěhuji, tak jedině někam, kudy vede I/11 :)
Na regionálním IDENS článek se zavádějícím nadpisem, ale půlka článku je o Prodloužené Rudné.
http://ostrava.idnes.cz/stavba-obchvatu ... zpravy_woj
Už se těším na hromadné troubení v okolí ulice "Ke Skalce".
http://ostrava.idnes.cz/stavba-obchvatu ... zpravy_woj
Už se těším na hromadné troubení v okolí ulice "Ke Skalce".
Už to bude co nevidět.........
Děje se něco za Globusem ? Když jsem tam jel minule, tak násep nad "rourou" vypadal že už je vysoký dost.
bohuzel, podlozi je tam spatne a nasyp se porad hybe - propada, tzn. ze urychlit to nepujde a zprovozneni az na jare...Country píše:Děje se něco za Globusem ?
Nová dohoda větev od Globusu na MUK Krásné pole se bude v konečném stavu otvírat v rámci zkušebního provozu v 6/2017. Posléze do 11/2017 se má převést provoz z provizorní větve Kr. Pole (už je hotová) na čtyřpruh směr Opava. A až pak nejpozději do 9/2018 se bude předělávat do konečného stavu větev do KR.Pole, včetně napojení na starou opavskou. Termín 1.9.2018 (sobota) má být i kolaudačním dnem pro dílčí stavbu MUK Krásné polelyky píše:bohuzel, podlozi je tam spatne a nasyp se porad hybe - propada, tzn. ze urychlit to nepujde a zprovozneni az na jare...Country píše:Děje se něco za Globusem ?
Očividně není žádný spěch ..... 
Možná trochu off topic, když jedu v deset večer z Opavy do Havířova přes novou I/11, Porubu a Rudnou, trvá mi cesta 45 minut. Když jedu v POLEDNE z Opavy do Havířova přes Hlučín, Přívoz, Michálkovice kolem Zoo, Petřvald, trvá mi cesta 48 minut, vyzkoušeno a změřeno včera ...
Nejen, že věřím, ale i potvrzuju z vlastní zkušenosti. Akorát, že v tyhlety denní časy jak já tak ostatní lidi moc nejezdí. Cestuju do a z centra Ostravy a vždycky přemýšlím, kde asi v danou dobu bude špunt a kudy se mu vyhnout - jestli v Porubě u Slovanu, na křižovatce s Vřesinskou, v Přívozu na křižovatce Slovenská-Hlučínská, v Petřkovicích, apod. A těch špuntů časem přibývá. Ráno běžně už v Hlučíně na křižovatce Opavská-ČSA, teď v úterý odpoledne mě zaskočila fronta na Mariánskohorské před vodárnou, která začínala už před výjezdem na dálnici. Nemluvě o epizodách třeba s popeláři v Kravařích
. Špuntík ke špuntíku a 35 km cesta z Opavy do Ostravy ve špičce snadno vyjde přes hodinu. Vlak je rychlejší.
Novak asi skoncil, teda bohudik, uvidime jak nova vrchnost bude resit znamy problem
Otázka je, jestli čekání na výměnu politiků je ta správná cesta ... spíš by to chtělo upravit legislativu - třeba tak, že kdo si vědomě postaví barák vedle plánované cesty, automaticky přichází o právo účastnit se následného stavebního řízení (.... a tak podobně, dotáhnout k dokonalosti by to musel nějaký právník)
A bylo by vymalováno
A bylo by vymalováno
Sice je v projednávání nový stavební zákon, ale od kdy bude platit a jestli by šel uplatnit na stávající stavby, tak nemám tuchu. Každopádně by měl všechno zkracovat a podobně vychcané individua eliminovat.
I kdyby to bylo bez Nováka a nový hejtman byl z ANO, tak volby jsou stejně za dveřmi.
I kdyby to bylo bez Nováka a nový hejtman byl z ANO, tak volby jsou stejně za dveřmi.
O tom jak , od kdy či v jakém rozsahu bude zákon platit se nemá cenu bavit dříve, než vyjde ve sbírce zákonů. Neboť naši páni poslanci jeho návrh při projednávání "pěkně" překopou.
Chtěl bych se zeptat Frenka, jestli se už stalo to, co říkal že se stane a jak to vlastně dopadlo. Prosím bez flame.Frenk píše:Už to bude co nevidět.........