I/37 Pardubice, stavby na průtahu městem
Re: I/37 Pardubice, stavby na průtahu městem
O směru HK-CH mi z ŘSD neřekli. Podle mého je to hlavní problém, kvůli kterému se to tam teď zasekává. Ráno jsem nakonec průjezd vzdal, jelikož představa čekání na I/17 v Čankovicích a pak ještě u Parama mě vyděsila. Zajdu tam spíše pěcho, to bude rychlejší 
-
Tomas 1975
Jelikož bydlím na půl na Dukle a na půl v Nemošicích tak potvrzuji dnešní ,,velké fronty". Ráno jsem skákal od Dražkovic cca 20 minut a odpoledne cca 15 minut zpět..
Až otevřou bypassy tak to bude mnohem lepší i když o směru Chrudim - Hradec silně pochybuji....
Až otevřou bypassy tak to bude mnohem lepší i když o směru Chrudim - Hradec silně pochybuji....
Kolega říkal, že včera před ním ve směru od Chrudimi zamířila tři auta do protisměru, načež si vedle svodidel uvědomili svoji chybu a začali couvat... Takže až si lidi zvyknou, třeba to bude taky o něco lepší.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
Tak první průjezd mám (jako spolujezdec) taky za sebou. Projeto ve směru od HK na Chrudim a naprosto v pohodě. Uznávám, že čas kolem 18:00 už není špička, ale aut tam bylo málo ze všech směrů. Myslím, že značení je tam dostatečné, ale vzhledem k nefunkčnosti lamp to po setmění může být s orientací mnohem horší.
Začátkem příštího týdne dojde k vyhodnocení stávající úpravy a padne rozhodnutí o otevření bypassu HK-CR (ve stávající podobě) popř. jeho rekonstrukci ještě letos. Světla budou nainstalována koncem září oproti původnímu plánu rozsvítit celý úsek (po most) až v prosinci.
Ano, je to tragedie. Vcera jsem si to projel a musim rici, ze cela I/37 je ukazka naproste nekoncepcnosti nasich planovacu...Martin z Ostravy píše:Sakra, tohle zprznění 4 pruhu mi nějak uniklo, ty KO to je KO plynulé a rychlé dopravě. A mám zkaženou sobotní noc
Kdyz to vezmu pekne od jihu:
- fungl novy obchvat Chrudimi bez jakekoliv pripravy na pripadne zkapacitneni (nadjezdy atd.)
- na navazujicim useku ve smeru na Pardubice uz sice priprava na potencialni 2+2 je, ovsem zase tam je zcela nesmyslne svetelna krizovatka
- paskvil v podobe nove zbudovane okruzni krizovatky uz se tady resil
- na zcela plnohodnotne dalnici za Pardubicemi je pouha 110 (vysledek polovicateho noveho pojeti...)
- a nakonec zcela pro me nesmyslna zalezitost a tou je MUK s D35. Proboha jak mohl nekdo naprojektovat na tripatrove MUK urovnove krizeni?! To mi opravdu hlava nebere....
Obchvat Chrudimi by k Vestci na 4pruh rozšířit šel. Dál to těžko někdy bude potřeba.
Světelná křižovatka u Dražkovic byl tuším požadavek okolních obcí do doby výstavby čtyřpruhu.
Kde na MÚK s D35 je úrovňové křížení? Všude se tam odbočuje vpravo.
Světelná křižovatka u Dražkovic byl tuším požadavek okolních obcí do doby výstavby čtyřpruhu.
Kde na MÚK s D35 je úrovňové křížení? Všude se tam odbočuje vpravo.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
-
evilcleaner
světla u dražkovic jsou koncepční prasárna, ale provedení je docela slušné - taky tam mohla být 50 a pevný signální plán.
každopádně jediné správné řešení by bylo postavit múk s rezervou pro čtyřpruh
na múk opatovice jsou všechny vjezdy na OK úrovňovým křížením
každopádně jediné správné řešení by bylo postavit múk s rezervou pro čtyřpruh
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
Ano, prave to jsem mel na mysli... Je to vysoce nevhodne reseni, pro mnohe ridice nejen nebezpecne, ale i matouci (uz jsem tam zazil ridice i couvat, nebot se netrefili na vyjezd na Prahu atd.). Proste mi neprijde normalni, ze na krizeni dvou dalnic (I/37 povazuju ja osobne spise za dalnici a je skoda, ze je pouze rychlostni silnici) je najednou prednost v jizde...evilcleaner píše:
Jak se najíždí na OK mimoúrovňově? Přednost v jízdě máte u každého připojení na dálnici i když tam je připojovák.
Řekněte, že vám tam chybí přímé rampy nebo aspoň "připojovací pruhy" a vadí Vám nutnost skoro zastavit při nájezdu na OK. ˇ
Kruhák v MÚK s připojovacími pruhy se buduje na D3 v MÚK Úsilné nebo něco na ten způsob je na D0 na Zbraslavi. Popravdě to přejíždění z pruhu do pruhu na OK mi přijde ještě horší než zastavit.
Řekněte, že vám tam chybí přímé rampy nebo aspoň "připojovací pruhy" a vadí Vám nutnost skoro zastavit při nájezdu na OK. ˇ
Kruhák v MÚK s připojovacími pruhy se buduje na D3 v MÚK Úsilné nebo něco na ten způsob je na D0 na Zbraslavi. Popravdě to přejíždění z pruhu do pruhu na OK mi přijde ještě horší než zastavit.
Ano dvs, mate pravdu. Vadi mi, ze musim zastavit a nemohu jet po prime rampe. Opravdu hloupe je to reseno hlavne ve smeru Praha-Pardubice, kde by stacil pouhy bajpas....
Co se týče kruháče pod Paramem je nutné otevřít bypas dukla -HK , sic je to tam nevyhovující, ale alespoň se tam budou sbíhat zipem auta os CR a Dukly namísto toho aby auta z Dukly dávala přdnost koloně od Chrudimi.
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Musíte brát v úvahu, že MÚK se projektovala a vlastně i stavěla ještě jako křížení rychlostní silnice s běžnou silnicí první třídy. Samozřejmě to není tak pohodlné, ale zase ne tak špatné řešení. Kolony jsem tu ještě nikdy nezažil. Kruhový objezd je velký a málokdy jsem před najetím na kruháč musel dávat přednost více než jednomu autu. Spíše žádnému. S dostavbou D35 se provoz jistě zvýší, ale nikdy tu nebude husto jako v Hradci u ČKD. Nezapomeňme, že zatímco na běžných kruhových objezdech nemáte jinou volbu než do křižovatky vjet (maximálně Vám pomůže bypass pro odbočení vpravo), tak u této MÚK Vám nikdo nebrání projet v přímém směru bez zastavení a zdejší kruháč použijete pouze pro sjetí z jedné trasy na druhou. Také je nutné zdůraznit, že se nejedná o křížení s nějakou hodně významnou dálkovou silnicí, ale spíše s přivaděči do obou krajských měst.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Podle mě se měly Opatovice udělat s průpletovými úseky, tj jeden pruh průběžný a druhý jako průpletový aby se nemusela dávat přednost takhle natvrdo.
To by musel byt vetsi a mit mene sjezdu.
-
evilcleaner
především se žádný takový prasopes neměl stavět. to je ale těžko, když se snaží někdo do dálniční křižovatky napojit silnici II. tř. smutné je že takových hovadin bude u nás přibývat 
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
Koljo, už se našel dostatečný počet lidí co sdílí Váš i můj názor a k otevření bypassu Dukla-HK skutečně nejspíš dojde. Nejpozději na Velkou Pardubickou. Mimochodem dnes se začal frézovat bypass HK-Chrudim a zabetonovala se mostovka mostu přes hradeckou traťkolja píše:Co se týče kruháče pod Paramem je nutné otevřít bypas dukla -HK , sic je to tam nevyhovující, ale alespoň se tam budou sbíhat zipem auta os CR a Dukly namísto toho aby auta z Dukly dávala přdnost koloně od Chrudimi.
Bypass HK-Chrudim ve výrobě.

Zatím óbr masakr, ale po dokončení ALESPOŃ kruháče to bude jiné kafe. Už se těším na zlepšení...
Masakr je to jen v určité hodiny. Nových informací mám dostatek. Na pondělí chystám větší článek o novinkách 
Slíbený popis aktuální situace. PS: včera jsem jel z Přilby (z I/2 od Svítkova) k nádru a naprosto v pohodě. Uznávám, že to nebylo hned po konci závodu a s pomocí policistů na kruháku, ale plynulost dobrá. Článek zde: http://pardubice.idnes.cz/u-param-se-st ... zpravy_msv
Tak takhle (nebo ještě hůř) to tam bohužel vypadá kdykoliv jedu po I/37 (a dneska zase). Bohužel je zcela zásadní chyba, že v přímém směru CHr-HK není přímá cesta. V opačném směru pohoda, ale do HK vždy delší zdržení. On by asi ten výkop a podjezd Pardubické odbočky byl moc drahý... Já si už zvykám a souměstí CHr-PA-HK se zdárně a často vyhýbám zprava, neb naštěstí existuje pěkná a nepříliš zpomalující objížďka - sázka na jistotu, ale bohužel obtěžuji mnohé vesničany nežádoucím tranzitem po trojkách...bazantm píše:Bypass HK-Chrudim ve výrobě.
Ať si plánovači dopravních nesmyslů jdou čekat do lajny k Paramu místo mě, já tam nejedu. Dík ...
Včera jsem se byl podívat na lávce nad kruháčem a asi bych se s takovou odhodlaností do kritiky plánovačů nepouštěl.
Kruhák jako takový za problém kolon nemůže. To, že se tam tvoří kolony, je důsledek provizorního přemostění trati na HK a hlavně části řidičů, kteří nemají ani kousek ohleduplnosti vůči ostatním (nedávání znamení při opouštění, najíždění do kruháče a blokování řidičů kteří ho chtějí opustit atd.).
Řešením je co nejrychlejší dodělání mostů a zprovoznění nové části silnice mezi Paramem a U Trojice (o což se stavbaři snaží).
Jinak v bypassu HK->CR se betonují základy.
Kruhák jako takový za problém kolon nemůže. To, že se tam tvoří kolony, je důsledek provizorního přemostění trati na HK a hlavně části řidičů, kteří nemají ani kousek ohleduplnosti vůči ostatním (nedávání znamení při opouštění, najíždění do kruháče a blokování řidičů kteří ho chtějí opustit atd.).
Řešením je co nejrychlejší dodělání mostů a zprovoznění nové části silnice mezi Paramem a U Trojice (o což se stavbaři snaží).
Jinak v bypassu HK->CR se betonují základy.
- Přílohy
-
- 20160922_163234.jpg (215.19 KiB) Zobrazeno 7347 x
Tak (nejen) po včerejší obhlídce se ztotožňuji s výše napsaným příspěvkem Japao Joa . Až zmizí provizorko, jsem přesvědčen, že se provoz na kruháku zásadně zlepší. Ale zpět k pracím. Pracuje se na úpravě přímého pruhu HK-CHR. Vyhrabané je to solidně a technika tam pracovala i během mé přítomnosti. Na rozšířené polovině jsou navazené snad všechny vrstvy zeminy. Pracovalo se na izolaci opěrné zdi. Nejvíc se ale maká na mostech (zejména přes trať PCE-HK), ale postup je patrný i mezi mosty v místě podchodu. Příště už asi bude zcela zasypaný. Několik fotek ze všech částí zde: http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... ice/160927
Léta to trvalo, než se stavba rozběhla, ale dnes patří k těm, na které je radost pohledět a roste opravdu před očima...