I/37 Pardubice, stavby na průtahu městem

[1. úsek] Trutnov (I/14, I/16) – Jaroměř (I/33)
[2. úsek] Hradec Králové (I/31) – Opatovice (D35) – Pardubice (I/36) – Chrudim (I/17) – Ždírec nad Doubravou (I/34) – Žďár nad Sázavou (I/19) – Velká Bíteš (D1)
Odpovědět
martas

Re: I/37 Pardubice, stavby na průtahu městem

Příspěvek od martas »

O směru HK-CH mi z ŘSD neřekli. Podle mého je to hlavní problém, kvůli kterému se to tam teď zasekává. Ráno jsem nakonec průjezd vzdal, jelikož představa čekání na I/17 v Čankovicích a pak ještě u Parama mě vyděsila. Zajdu tam spíše pěcho, to bude rychlejší :-)
Tomas 1975

Příspěvek od Tomas 1975 »

Jelikož bydlím na půl na Dukle a na půl v Nemošicích tak potvrzuji dnešní ,,velké fronty". Ráno jsem skákal od Dražkovic cca 20 minut a odpoledne cca 15 minut zpět..
Až otevřou bypassy tak to bude mnohem lepší i když o směru Chrudim - Hradec silně pochybuji....
Majkii
Administrátor

Příspěvek od Majkii »

Kolega říkal, že včera před ním ve směru od Chrudimi zamířila tři auta do protisměru, načež si vedle svodidel uvědomili svoji chybu a začali couvat... Takže až si lidi zvyknou, třeba to bude taky o něco lepší.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
martas

Příspěvek od martas »

Tak první průjezd mám (jako spolujezdec) taky za sebou. Projeto ve směru od HK na Chrudim a naprosto v pohodě. Uznávám, že čas kolem 18:00 už není špička, ale aut tam bylo málo ze všech směrů. Myslím, že značení je tam dostatečné, ale vzhledem k nefunkčnosti lamp to po setmění může být s orientací mnohem horší.
Mostař

Příspěvek od Mostař »

Začátkem příštího týdne dojde k vyhodnocení stávající úpravy a padne rozhodnutí o otevření bypassu HK-CR (ve stávající podobě) popř. jeho rekonstrukci ještě letos. Světla budou nainstalována koncem září oproti původnímu plánu rozsvítit celý úsek (po most) až v prosinci.
siesa

Příspěvek od siesa »

Martin z Ostravy píše:Sakra, tohle zprznění 4 pruhu mi nějak uniklo, ty KO to je KO plynulé a rychlé dopravě. A mám zkaženou sobotní noc :(
Ano, je to tragedie. Vcera jsem si to projel a musim rici, ze cela I/37 je ukazka naproste nekoncepcnosti nasich planovacu...
Kdyz to vezmu pekne od jihu:
- fungl novy obchvat Chrudimi bez jakekoliv pripravy na pripadne zkapacitneni (nadjezdy atd.)
- na navazujicim useku ve smeru na Pardubice uz sice priprava na potencialni 2+2 je, ovsem zase tam je zcela nesmyslne svetelna krizovatka
- paskvil v podobe nove zbudovane okruzni krizovatky uz se tady resil
- na zcela plnohodnotne dalnici za Pardubicemi je pouha 110 (vysledek polovicateho noveho pojeti...)
- a nakonec zcela pro me nesmyslna zalezitost a tou je MUK s D35. Proboha jak mohl nekdo naprojektovat na tripatrove MUK urovnove krizeni?! To mi opravdu hlava nebere....
Majkii
Administrátor

Příspěvek od Majkii »

Obchvat Chrudimi by k Vestci na 4pruh rozšířit šel. Dál to těžko někdy bude potřeba.

Světelná křižovatka u Dražkovic byl tuším požadavek okolních obcí do doby výstavby čtyřpruhu.

Kde na MÚK s D35 je úrovňové křížení? Všude se tam odbočuje vpravo.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
evilcleaner

Příspěvek od evilcleaner »

světla u dražkovic jsou koncepční prasárna, ale provedení je docela slušné - taky tam mohla být 50 a pevný signální plán.
každopádně jediné správné řešení by bylo postavit múk s rezervou pro čtyřpruh

na múk opatovice jsou všechny vjezdy na OK úrovňovým křížením
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
siesa

Příspěvek od siesa »

evilcleaner píše:
na múk opatovice jsou všechny vjezdy na OK úrovňovým křížením
Ano, prave to jsem mel na mysli... Je to vysoce nevhodne reseni, pro mnohe ridice nejen nebezpecne, ale i matouci (uz jsem tam zazil ridice i couvat, nebot se netrefili na vyjezd na Prahu atd.). Proste mi neprijde normalni, ze na krizeni dvou dalnic (I/37 povazuju ja osobne spise za dalnici a je skoda, ze je pouze rychlostni silnici) je najednou prednost v jizde...
dvs

Příspěvek od dvs »

Jak se najíždí na OK mimoúrovňově? Přednost v jízdě máte u každého připojení na dálnici i když tam je připojovák.

Řekněte, že vám tam chybí přímé rampy nebo aspoň "připojovací pruhy" a vadí Vám nutnost skoro zastavit při nájezdu na OK. ˇ

Kruhák v MÚK s připojovacími pruhy se buduje na D3 v MÚK Úsilné nebo něco na ten způsob je na D0 na Zbraslavi. Popravdě to přejíždění z pruhu do pruhu na OK mi přijde ještě horší než zastavit.
siesa

Příspěvek od siesa »

Ano dvs, mate pravdu. Vadi mi, ze musim zastavit a nemohu jet po prime rampe. Opravdu hloupe je to reseno hlavne ve smeru Praha-Pardubice, kde by stacil pouhy bajpas....
kolja

Příspěvek od kolja »

Co se týče kruháče pod Paramem je nutné otevřít bypas dukla -HK , sic je to tam nevyhovující, ale alespoň se tam budou sbíhat zipem auta os CR a Dukly namísto toho aby auta z Dukly dávala přdnost koloně od Chrudimi.
Honey72
Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.

Příspěvek od Honey72 »

Musíte brát v úvahu, že MÚK se projektovala a vlastně i stavěla ještě jako křížení rychlostní silnice s běžnou silnicí první třídy. Samozřejmě to není tak pohodlné, ale zase ne tak špatné řešení. Kolony jsem tu ještě nikdy nezažil. Kruhový objezd je velký a málokdy jsem před najetím na kruháč musel dávat přednost více než jednomu autu. Spíše žádnému. S dostavbou D35 se provoz jistě zvýší, ale nikdy tu nebude husto jako v Hradci u ČKD. Nezapomeňme, že zatímco na běžných kruhových objezdech nemáte jinou volbu než do křižovatky vjet (maximálně Vám pomůže bypass pro odbočení vpravo), tak u této MÚK Vám nikdo nebrání projet v přímém směru bez zastavení a zdejší kruháč použijete pouze pro sjetí z jedné trasy na druhou. Také je nutné zdůraznit, že se nejedná o křížení s nějakou hodně významnou dálkovou silnicí, ale spíše s přivaděči do obou krajských měst.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
_jan91

Příspěvek od _jan91 »

Podle mě se měly Opatovice udělat s průpletovými úseky, tj jeden pruh průběžný a druhý jako průpletový aby se nemusela dávat přednost takhle natvrdo.
dvs

Příspěvek od dvs »

To by musel byt vetsi a mit mene sjezdu.
evilcleaner

Příspěvek od evilcleaner »

především se žádný takový prasopes neměl stavět. to je ale těžko, když se snaží někdo do dálniční křižovatky napojit silnici II. tř. smutné je že takových hovadin bude u nás přibývat :cry:
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
Mostař

Příspěvek od Mostař »

kolja píše:Co se týče kruháče pod Paramem je nutné otevřít bypas dukla -HK , sic je to tam nevyhovující, ale alespoň se tam budou sbíhat zipem auta os CR a Dukly namísto toho aby auta z Dukly dávala přdnost koloně od Chrudimi.
Koljo, už se našel dostatečný počet lidí co sdílí Váš i můj názor a k otevření bypassu Dukla-HK skutečně nejspíš dojde. Nejpozději na Velkou Pardubickou. Mimochodem dnes se začal frézovat bypass HK-Chrudim a zabetonovala se mostovka mostu přes hradeckou trať :ok:
bazantm

Příspěvek od bazantm »

Bypass HK-Chrudim ve výrobě.

Obrázek
kot

Příspěvek od kot »

Zatím óbr masakr, ale po dokončení ALESPOŃ kruháče to bude jiné kafe. Už se těším na zlepšení...
martas

Příspěvek od martas »

Masakr je to jen v určité hodiny. Nových informací mám dostatek. Na pondělí chystám větší článek o novinkách ;-)
martas

Příspěvek od martas »

Slíbený popis aktuální situace. PS: včera jsem jel z Přilby (z I/2 od Svítkova) k nádru a naprosto v pohodě. Uznávám, že to nebylo hned po konci závodu a s pomocí policistů na kruháku, ale plynulost dobrá. Článek zde: http://pardubice.idnes.cz/u-param-se-st ... zpravy_msv
JKr

Příspěvek od JKr »

bazantm píše:Bypass HK-Chrudim ve výrobě.

Obrázek
Tak takhle (nebo ještě hůř) to tam bohužel vypadá kdykoliv jedu po I/37 (a dneska zase). Bohužel je zcela zásadní chyba, že v přímém směru CHr-HK není přímá cesta. V opačném směru pohoda, ale do HK vždy delší zdržení. On by asi ten výkop a podjezd Pardubické odbočky byl moc drahý... Já si už zvykám a souměstí CHr-PA-HK se zdárně a často vyhýbám zprava, neb naštěstí existuje pěkná a nepříliš zpomalující objížďka - sázka na jistotu, ale bohužel obtěžuji mnohé vesničany nežádoucím tranzitem po trojkách...

Ať si plánovači dopravních nesmyslů jdou čekat do lajny k Paramu místo mě, já tam nejedu. Dík ...
Japao Joe

Příspěvek od Japao Joe »

Včera jsem se byl podívat na lávce nad kruháčem a asi bych se s takovou odhodlaností do kritiky plánovačů nepouštěl.

Kruhák jako takový za problém kolon nemůže. To, že se tam tvoří kolony, je důsledek provizorního přemostění trati na HK a hlavně části řidičů, kteří nemají ani kousek ohleduplnosti vůči ostatním (nedávání znamení při opouštění, najíždění do kruháče a blokování řidičů kteří ho chtějí opustit atd.).

Řešením je co nejrychlejší dodělání mostů a zprovoznění nové části silnice mezi Paramem a U Trojice (o což se stavbaři snaží).

Jinak v bypassu HK->CR se betonují základy.
Přílohy
20160922_163234.jpg
20160922_163234.jpg (215.19 KiB) Zobrazeno 7347 x
martas

Příspěvek od martas »

Tak (nejen) po včerejší obhlídce se ztotožňuji s výše napsaným příspěvkem Japao Joa . Až zmizí provizorko, jsem přesvědčen, že se provoz na kruháku zásadně zlepší. Ale zpět k pracím. Pracuje se na úpravě přímého pruhu HK-CHR. Vyhrabané je to solidně a technika tam pracovala i během mé přítomnosti. Na rozšířené polovině jsou navazené snad všechny vrstvy zeminy. Pracovalo se na izolaci opěrné zdi. Nejvíc se ale maká na mostech (zejména přes trať PCE-HK), ale postup je patrný i mezi mosty v místě podchodu. Příště už asi bude zcela zasypaný. Několik fotek ze všech částí zde: http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... ice/160927
kot

Příspěvek od kot »

Léta to trvalo, než se stavba rozběhla, ale dnes patří k těm, na které je radost pohledět a roste opravdu před očima...
Odpovědět

Zpět na „I/37“