[D35] Opatovice – Časy – Ostrov
Re: [D35] Opatovice – Ostrov
Taky se teď někde psalo (snad ne u martase
), že ŘSD musí ještě po nutné dohodě s archeology upravit podmínky do zadávacího řízení tak, aby bylo možno předávat staveniště kritických objektů (mostů) dříve. To už se taky stihlo?
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
Majkii: z toho má ŘSD právě vítr, jelikož to prý nemohli dát do zadání, pač by to bylo diskriminační. Asi to tedy bude na domluvě, jenže zase nevědí, zda se s vítězem domluví...Je to boj. Potěšující je, že se sice termín pro podání nabídek dvakrát prodlužoval, ale dnes to klaplo. A víc už nebudu říkat. Zítra vám sem hodím odkaz. Teď radši poslouchám, co mi kandidáti na hejtmana v TV ohledně D35 naslibují 
No, tak ten výběr "zhotovitele" ZAVu nebude vůbec jednoduchého. Ale, jak píše martas, konečně je snad trochu vidět světlo na konci tunelu. Po letech "prioritních" keců snad posun vpřed a znatelný...
Martasovi díky za podrobné a pozitivní zpravodajství téměř v přímém přenose.
Jestli to chápu správně, tak nejspíš chce ŘSD dokončit vyvlastňovací řízení na zbylých pozemcích až na poslední chvíli před podáním žádosti o stavební povolení. (Jesli je ale pravdivá moje informace, že kdyby ho do 2 let nedostalo, vyvlastnění se neuskuteční a opakovat ho znovu nejde ?)
A nejsou nějaké podpultové informace, na kdy se žádost o SP chystá ?
Jestli to chápu správně, tak nejspíš chce ŘSD dokončit vyvlastňovací řízení na zbylých pozemcích až na poslední chvíli před podáním žádosti o stavební povolení. (Jesli je ale pravdivá moje informace, že kdyby ho do 2 let nedostalo, vyvlastnění se neuskuteční a opakovat ho znovu nejde ?)
A nejsou nějaké podpultové informace, na kdy se žádost o SP chystá ?
Vzhledem k tomu, že k podání žádosti o SP jsou kromě jiného potřeba vypořádané všechny pozemky a "štempl EIA", tak asi co nejdříve po tomto. Taky asi nebude jedno, ale více SP.
Vyvlastnění má takovéto lhůty, ale je vázáno ne na SP (papír), ale na zahájení samotné realizace a dá se 2 letá lhůta protáhnout o další 2 leta. např. zde http://www.ceskatelevize.cz/ct24/region ... silnici-r6
Vyvlastnění má takovéto lhůty, ale je vázáno ne na SP (papír), ale na zahájení samotné realizace a dá se 2 letá lhůta protáhnout o další 2 leta. např. zde http://www.ceskatelevize.cz/ct24/region ... silnici-r6
dvs díky.
Pro jistotu jsem otevřel zákon 184/2006 o vyvlastnění a v podstatě je to tak. Jen pro upřesnění ...
Lhůtu, kdy musí být zahájeno uskutečňování účelu vyvlastnění určí v rozhodnutí vylastňovací úřad a nesmí být delší než 2 roky. A opravdu ji v odůvodněných případech může jednou prodloužit nejdéle o další 2 roky.
Ale co mne hlavně zajímalo, nedojde-li k zahájení stavby v dané lhůtě, pak k zrušení vyvlastnění nedojde automaticky, ale jen na žádost vyvlastňovaného.
A nikde jsem nenašel, že by to nešlo v budoucnu opakovat.
Přesto to asi není pro ŘSD jednoduché časově srovnat - na jednu stranu může docházet k odvoláním a bylo by dobré začít s vyvlasněním co nejdříve, na druhou - co když se po vyvlastnění něco v "legislativním procesu" nebo při výběru dodavatele zadrhne ...
Pro jistotu jsem otevřel zákon 184/2006 o vyvlastnění a v podstatě je to tak. Jen pro upřesnění ...
Lhůtu, kdy musí být zahájeno uskutečňování účelu vyvlastnění určí v rozhodnutí vylastňovací úřad a nesmí být delší než 2 roky. A opravdu ji v odůvodněných případech může jednou prodloužit nejdéle o další 2 roky.
Ale co mne hlavně zajímalo, nedojde-li k zahájení stavby v dané lhůtě, pak k zrušení vyvlastnění nedojde automaticky, ale jen na žádost vyvlastňovaného.
A nikde jsem nenašel, že by to nešlo v budoucnu opakovat.
Přesto to asi není pro ŘSD jednoduché časově srovnat - na jednu stranu může docházet k odvoláním a bylo by dobré začít s vyvlasněním co nejdříve, na druhou - co když se po vyvlastnění něco v "legislativním procesu" nebo při výběru dodavatele zadrhne ...
Hold se musí postavit nějaký stavební objekt (aspoň přeložka strouhy) v trase. Třeba na R4 u Čimelic to takto bylo. OT: Tady v těch zápisech to je http://www.komunikace-r4.cz/ostatni-zpr ... ilnice-r41
Takže nejnižší cenu na ZAV nabídla firma Hochtief (přibližně 25% rozpočtové ceny) u všech úseků, které se soutěžily. Bylo 13, někde 14 účastníků soutěže. Uvidíme, co na to komise.
ZAV soutěží stavební firmy a nikoli instituce, které mají akreditaci dělat archeologický výzkum?
-
kyk
- Kontaktovat uživatele:
ZAV má 6 soutěží na archeologický výzkum a 6 soutěží na "stavební práce", pokud se nemýlím.
Na archeo se brzy poptám. Jedna stručná poznámka k výkupům. Na katastru Borku běží převod podílů na posledních třech parcelách, na nichž nemá ŘSD 100% podíl. Nyní tam má ŘSD podíl 71/76 a od jednoho majitele přímo z Borku získá 1/76. Zdá se to jako naprostá malichernost, ale ty pozemky mají v součtu kolem 30 tisíc m2, takže ten pán tam pár metrů měl. A pak je také důležité říci, že poslední změnu podílů jsem na těchto parcelách 7. dubna. Tak se to aspoň zas o něco málo hnulo. Zbývá tam poslední spoluvlastnice (rovněž adresa Borek), tak uvidíme, jak dlouho to potrvá v jejím případě.
A ještě jeden posun výkupů dále na trase. Na katastru Rokytna doběhne 4. 10. převod 1/18 na dvou pozemcích (jeden pidi, jeden velký). ŘSD tam má momentálně 8/9. Pak mu bude k úplnému vlastnictví obou pozemků chybět 1/18 od poslední spoluvlastnice (bydliště Hradec Králové). Změny na obou jinak zaznamenány naposledy loni koncem října a letos na konci května.
Martasi, je vidět, že to máš hodně pod kontrolou. Prosím hoď očkem i na D11 co se výkupů týče. Díky. sorry za OT v TOMTO vlákně.
S přibývajícími procenty už projíždění katastru nezabere moc času. Ale jinak D11 mám pod dohledem jen skrze fotky a poznatky z osobních návštěv. Jelikož to je jiný kraj, tak o D11 do tisku nepíši. To musí kolegové z hradecké redakce. A mimochodem včera byla v regionech na ČT repka o archeologii na D35, ale nového jsem se tam nedozvěděl nic 
trochu podrobností o soutěži na zhotovitele:
D 35 Opatovice - Časy ( km 4,190 - 16,800, 0 km = Sedlice)
1. kolo - otevírání obálek 22.11.2016 v 9,00 hodin
předpokládaná doba pro dokončení stavby je 38 měsíců od data zahájení stavby.
předpokládaná doba pro uvedení stavby do provozu je 34 měsíců od data zahájení stavby
D35 Časy - Ostrov (km 16,800 - 31,500, 0 km = Sedlice):
předpokládaná doba pro dokončení stavby je 40 měsíců od data zahájení stavby.
předpokládaná doba pro uvedení stavby do provozu je 36 měsíců od data zahájení stavby
Opatovice - Časy
Připravovaná stavba řeší novou čtyřpruhovou, směrově rozdělenou komunikaci, s dvěma mimoúrovňovými křižovatkami se silnicí II/298 – MÚK Rokytno a silnicí I/36 – MÚK Časy. Křížení D35 s ostatními komunikacemi je vždy mimoúrovňové, a to navrženými mostními objekty. Další mostní objekty jsou navrženy v místech křižujících vodotečí. Nejvýznamnějším mostním objektem je 1 060 metrů dlouhá estakáda přes Labe a jeho inundační území.
Na začátku, v km 4,190, navazuje na dokončenou stavbu D35 MÚK Opatovice, dostavba estakády a na konci, v km 16,800, na připravovanou stavbu D35-3503 Časy – Ostrov. Komunikace je navržena v kategorii R 25,5/120, délka předmětného úseku je 12 610 metrů. Stavba zahrnuje celkem 24 mostních objektů, z toho 17 na hlavní trase D35 a 7 nadjezdů. Součástí stavby je 7 protihlukových stěn, z toho jedna protihluková stěna bude realizována na již dokončené stavbě D35 MÚK Opatovice, dostavba estakády. Do stavby jsou dále zahrnuty související přeložky silnic v MÚK a přeložky křižujících silnic, místních komunikací a polních cest (celkově v počtu 56 objektů).
ŘSD ČR neuvažuje o tom, že by součástí Smlouvy o dílo byly bonusy za urychlení doby pro zprovoznění/dokončení.
Časy - Ostrov
Připravovaná stavba řeší novou čtyřpruhovou, směrově rozdělenou komunikaci. Začátek stavby navazuje, v km 16,800, na předchozí stavbu D35-3502 Opatovice – Časy. D35-3503 Časy – Ostrov je v celém úseku navržena v kategorii R 25,5/120, tj. volná šířka komunikace 25,5 metrů s návrhovou rychlostí 120 km/h. Celková délka stavby je 13 500 metrů.
Na D35-3503 Časy – Ostrov jsou napojeny mimoúrovňově silnice I. třídy I/17 a silnice II. třídy II/322. V km 20,820 bude vybudována MÚK Dašice, která zajistí napojení D35 na stávající silniční síť. Na konci stavby je napojení trasy D35 na stávající silniční síť řešeno MÚK Ostrov. Stavba bude za MÚK Ostrov provizorně připojena na silnici I/17 tak, aby tranzit neprojížděl obcí. Stavba zahrnuje celkem 14 mostních objektů, z toho 4 silniční nadjezdy nad D35. Do stavby jsou zahrnuty i přeložky inženýrských sítí, a to v celkovém počtu 82 přeložek. Nejvýznamnějšími mostními objekty jsou přechody přes vodní toky Zadní Lodrantka, Lodrantka, Točívý potok a Loučná. Trasa D35 kříží nadjezdy také dvě železniční tratě, a sice: Praha – Česká Třebová (ve stanici Uhersko) a trať Chrudim – Borohrádek.
ŘSD ČR neuvažuje o tom, že by součástí Smlouvy o dílo byly bonusy za urychlení doby pro zprovoznění/dokončení.
Jen pro info:
nabízená nejnižší cena za zemní práce ZAVu je cca 83 mil. Kč bez DPH. Předpoklad ŘSD byl daleko vyšší (cca 4x).
D 35 Opatovice - Časy ( km 4,190 - 16,800, 0 km = Sedlice)
předpokládaná doba pro dokončení stavby je 38 měsíců od data zahájení stavby.
předpokládaná doba pro uvedení stavby do provozu je 34 měsíců od data zahájení stavby
D35 Časy - Ostrov (km 16,800 - 31,500, 0 km = Sedlice):
předpokládaná doba pro dokončení stavby je 40 měsíců od data zahájení stavby.
předpokládaná doba pro uvedení stavby do provozu je 36 měsíců od data zahájení stavby
Opatovice - Časy
Připravovaná stavba řeší novou čtyřpruhovou, směrově rozdělenou komunikaci, s dvěma mimoúrovňovými křižovatkami se silnicí II/298 – MÚK Rokytno a silnicí I/36 – MÚK Časy. Křížení D35 s ostatními komunikacemi je vždy mimoúrovňové, a to navrženými mostními objekty. Další mostní objekty jsou navrženy v místech křižujících vodotečí. Nejvýznamnějším mostním objektem je 1 060 metrů dlouhá estakáda přes Labe a jeho inundační území.
Na začátku, v km 4,190, navazuje na dokončenou stavbu D35 MÚK Opatovice, dostavba estakády a na konci, v km 16,800, na připravovanou stavbu D35-3503 Časy – Ostrov. Komunikace je navržena v kategorii R 25,5/120, délka předmětného úseku je 12 610 metrů. Stavba zahrnuje celkem 24 mostních objektů, z toho 17 na hlavní trase D35 a 7 nadjezdů. Součástí stavby je 7 protihlukových stěn, z toho jedna protihluková stěna bude realizována na již dokončené stavbě D35 MÚK Opatovice, dostavba estakády. Do stavby jsou dále zahrnuty související přeložky silnic v MÚK a přeložky křižujících silnic, místních komunikací a polních cest (celkově v počtu 56 objektů).
Časy - Ostrov
Připravovaná stavba řeší novou čtyřpruhovou, směrově rozdělenou komunikaci. Začátek stavby navazuje, v km 16,800, na předchozí stavbu D35-3502 Opatovice – Časy. D35-3503 Časy – Ostrov je v celém úseku navržena v kategorii R 25,5/120, tj. volná šířka komunikace 25,5 metrů s návrhovou rychlostí 120 km/h. Celková délka stavby je 13 500 metrů.
Na D35-3503 Časy – Ostrov jsou napojeny mimoúrovňově silnice I. třídy I/17 a silnice II. třídy II/322. V km 20,820 bude vybudována MÚK Dašice, která zajistí napojení D35 na stávající silniční síť. Na konci stavby je napojení trasy D35 na stávající silniční síť řešeno MÚK Ostrov. Stavba bude za MÚK Ostrov provizorně připojena na silnici I/17 tak, aby tranzit neprojížděl obcí. Stavba zahrnuje celkem 14 mostních objektů, z toho 4 silniční nadjezdy nad D35. Do stavby jsou zahrnuty i přeložky inženýrských sítí, a to v celkovém počtu 82 přeložek. Nejvýznamnějšími mostními objekty jsou přechody přes vodní toky Zadní Lodrantka, Lodrantka, Točívý potok a Loučná. Trasa D35 kříží nadjezdy také dvě železniční tratě, a sice: Praha – Česká Třebová (ve stanici Uhersko) a trať Chrudim – Borohrádek.
Jen pro info:
nabízená nejnižší cena za zemní práce ZAVu je cca 83 mil. Kč bez DPH. Předpoklad ŘSD byl daleko vyšší (cca 4x).
O vykopávky pod D35 je zájem, silničáři evidují téměř stovku nabídek
Zdroj: http://pardubice.idnes.cz/o-archeologic ... zpravy_msv
Zdroj: http://pardubice.idnes.cz/o-archeologic ... zpravy_msv
Trasa D35 po Časy se objevila v turistické mapě na mapy.idnes.cz. Snad tam nebude "šedivá" tak dlouho jako 511 nebo Skalka-II/118 na D4...
S paní majitelkou jsem chtěl osobně probrat, proč došlo na vyvlastnění, jelikož už tam dle KN byla poznámka, že se tvoří listiny. No na setkání zjevně nedojde... Zkusím to v jiných případech, kterých je ještě dost: http://pardubice.idnes.cz/vyvlastneni-p ... zpravy_msv
-
papadeloco
ahoj, lidi, taky se nemůžete dočkat D35 alespoň do Ostrova? No když jsem tuto neděli jel z Orlických hor domů, tak jsem si živě představil, že už tu měla stát a stále není a zapřemýšlel jsem, kolik času nám tato stavba uspoří a přišel jsem na toto.
Změřil jsem reálný čas průjezdu této trasy kterou pravidelně jezdím
https://mapy.cz/zakladni?planovani-tras ... t=&rt=&rt= a změřil jsem že mi trvala reálně 34 minut (byla neděle kolem 12:00 takže volno) ve špičku o něco více minut.
No a kdyby byla D35 tak by trasa trvala cca (Zámrsk Ostrov 5 minut) a 27 km nové dálnice dělá cca při 110 km/h nějakých cca 15 minut (jestli dobře počítám) čili cca 20 minut celkem - úspora času přibližně 14 minut pro jeden směr a jelikož jedu tam a zpět tak při jedné cestě na Moravu a zpátky to dělá cca půl hodiny!!! to už není málo. A teď si to číslo vynásobme předpokládaným průjezdem. Tak přejme si, aby šla výstavba jako po másle a hlavně aby se už co nejdříve zahájila. Těším se až se po ni svezu
Změřil jsem reálný čas průjezdu této trasy kterou pravidelně jezdím
https://mapy.cz/zakladni?planovani-tras ... t=&rt=&rt= a změřil jsem že mi trvala reálně 34 minut (byla neděle kolem 12:00 takže volno) ve špičku o něco více minut.
No a kdyby byla D35 tak by trasa trvala cca (Zámrsk Ostrov 5 minut) a 27 km nové dálnice dělá cca při 110 km/h nějakých cca 15 minut (jestli dobře počítám) čili cca 20 minut celkem - úspora času přibližně 14 minut pro jeden směr a jelikož jedu tam a zpět tak při jedné cestě na Moravu a zpátky to dělá cca půl hodiny!!! to už není málo. A teď si to číslo vynásobme předpokládaným průjezdem. Tak přejme si, aby šla výstavba jako po másle a hlavně aby se už co nejdříve zahájila. Těším se až se po ni svezu
martas: paní se procesu přípravy stavby dálnice nezúčastní jako vlastníkem pozemku, ale pravděpodobně spíš jako vykopávka v rámci archeologického průzkumu.... 
To víte, že ano. Osobně to považuji spolu se stavbou 511 pražského okruhu za největší dva dluhy v našem dálničním stavitelství, že není úsek alespoň po Holice už dávno hotov. Tak snad se to začíná rýsovat. Ono ani nejde o čas, i když o ten samozřejmě taky, ale projíždět spoustu vesnic, koukat jestli vám tam někdo nevběhne a podobně, to je o nervy a o zdraví pro všechny zúčastněné.papadeloco píše:ahoj, lidi, taky se nemůžete dočkat D35 alespoň do Ostrova?
Sudr: I to je možné
Byl jsem iniciativně přímo na určené adrese zapsané v KN. Podle sousedů tam bydlí nějací Pražáci, kteří tam zrovna nebyli. Asi tam jezdí jen na víkendy. Nicméně trochu je lituji (nejen tyto majitele). Dálnice tam povede opravdu dost blízko zástavby, ale zase tam mají být dlouhé protihlukovky. Nicméně teď je tam naprostý klid. Koukají tak max na opatovické komíny. Jinak na polích kolíky nejsou, ale pán mi ukazoval, jak (ne)daleko D35 povede. PS: nemá někdo od zdroje info ohledně výsledků tendru na ZAV? Když už je znám ten Hradec...
ve včerejším časopise TÝDEN je takový hezký sloupek o D35 a slovu "priorita"
že by bylo třeba si ho kvůli tomu kupovat, to asi ne, ale jestli můžete někde prolistovat stojí to za to.
když už i v mediích vychází takové články, snad se té dálnice i dočkáme
že by bylo třeba si ho kvůli tomu kupovat, to asi ne, ale jestli můžete někde prolistovat stojí to za to.
když už i v mediích vychází takové články, snad se té dálnice i dočkáme
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Koukal jsem na to a nic převratného tam není. Uznávám, že je to hezký postupný sumář toho, jak kdo sliboval a jak to bral. Fakticky to je v poho, až na poznámku, že Ostrov je u Ústí nad Orlicí. Tam sice taky jeden je, ale trasa tam tudy naštěstí nevede