Blanka v provozu a její vliv na dopravu v Praze

Odpovědět
MPMP

Re: Blanka v provozu a její vliv na dopravu v Praze

Příspěvek od MPMP »

jonáš píše:Fiasko je jenom jedno, ale zato neodstranitelný, že je to blbě trasovaný. Tim že Dejvice zůstaly vně MO tak samozřejmě Kulaťák nemůže pobírat .. bejt cosi jako Hana s nájezdem u Internacionálu a nad Gymnasijní, bylo to celkem v pohodě.
K čemuž samozřejmě přispěla všechna dopravní opatření kolem něj, kdy jinudy cesta možná není a tu jedinou "humanizovali".
Ale možná se tím inspirují i někde jinde, recept je přece tak jednoduchý:
1) co nejvíce omezit IAD
2) současně omezit možnosti přestupu na MHD (P+R na Veleslavíně "zabil" kdopak?)
3) následně křičet, že takhle to nejde a IAD je třeba OKAMŽITĚ ZAKÁZAT a povolit ji jen pro ty co tam mají zapsané trvalé bydliště (pořád mi nikdo nevysvětlil, proč zrovna tito lidé by měli mít nějakou výhodu)
Udělejme to tak v celé Praze a bude klid. Jen přemýšlím, které město si zbytek republiky zvolí jako metropoli ... :D
dvs

Příspěvek od dvs »

Dochází ráno k uzavírání tunelu Blanka i v Povltavské (proti směru hodinových ručiček)?

Uzavírání bylo pravidlem od jihu v Mrázovce, ale v Troji to zatím podle mne zvládala.
Bobek

Příspěvek od Bobek »

Sever má faktickou výhodu, že kapacita přítoku je menší, než odtoku. Nicméně občas se to stane. Dneska jo? Protože ráno to vypadalo zajímavě všude.
Království a půl princezny za 511.
dvs

Příspěvek od dvs »

Já to právě nevím, zda dnes došlo k uzavírání v Tróji. Nějak jsem to z těch dopravních hlášení nepostřehl a do Blanky moc nejezdím, ale na D8 si to dnes vychutnal dosyta.
Pravdou je, že před MÚK Březiněves byla malá řetězovka, ale přišlo mi to, že to bylo špatné i široko daleko v té severovýchodní části.
Standa

Příspěvek od Standa »

MPMP píše:...Udělejme to tak v celé Praze a bude klid. Jen přemýšlím, které město si zbytek republiky zvolí jako metropoli ... :D
Nádherný flame :) ! Asi by se mělo postavit něco úplně nového na zelené louce (jako třeba v Brazílii). Dal bych to někde na Vysočinu, ideálně k Novému Veselí :twisted: !
Sopko

Příspěvek od Sopko »

dvs píše:Já to právě nevím, zda dnes došlo k uzavírání v Tróji. Nějak jsem to z těch dopravních hlášení nepostřehl a do Blanky moc nejezdím, ale na D8 si to dnes vychutnal dosyta.
Pravdou je, že před MÚK Březiněves byla malá řetězovka, ale přišlo mi to, že to bylo špatné i široko daleko v té severovýchodní části.
Ano, dneska se vjezd z Trójy uzavíral. Poslední dobou k tomu dochází z této strany nepříjemně často.
kuzzzma

Příspěvek od kuzzzma »

ja bych řekl že je také velmi zbytečně, minulý týden se každkou večerní špičku uzavřel vjezd do Mrázkovky a kolony byly skoro až do Krčě - člověk by čekal že auta v tunelech budou na hranici kapacity a ejhle...vjedete dovnitř a těch aut je tam vpuštěno jak v neděli dopoledne. Naprosto sem to nechápal a je to opakující se stav. Někdo opravdu moc na dispečinku nepřemýšlí...
dvs

Příspěvek od dvs »

Pokud jsem to dobre pochopil a vysledoval, tak problemem jsou i kolony na vyjezdech, ktere nesmi zasahovat do ostatnich pruhu. U vjezdu do Mrazovky to dokaze zpusobit sjezd na Smichov.
Je mozne ze na severu je to ted podobne s vyjezdy do Dejvic...
Geo

Příspěvek od Geo »

jonáš píše:Fiasko je jenom jedno, ale zato neodstranitelný, že je to blbě trasovaný. Tim že Dejvice zůstaly vně MO tak samozřejmě Kulaťák nemůže pobírat .. bejt cosi jako Hana s nájezdem u Internacionálu a nad Gymnasijní, bylo to celkem v pohodě.
No jo, ja bych taky radsi Danu. Nicmene v kontextu doby to vypadalo, ze bude okruh v Suchdole a Belohorska radiala v podzemi. To by to pak takovy fiasko nebylo, jako kdyz ted pres Dejvice jezdi cely severovychod Prahy, kdyz potrebuje pres Vltavu.
jonáš

Příspěvek od jonáš »

MPMP píše:K čemuž samozřejmě přispěla všechna dopravní opatření kolem něj, kdy jinudy cesta možná není a tu jedinou "humanizovali".
Vona byla humanizovaná už dávno, protože jeden pruh z Kulaťáku nahoru je na leteckejch fotkách odedávna co jsem našel. Průser je to současný uzavření Korunovační, a taky likvidace výjezdu na Letnou U Vorlíků, prej se to do křižovatky "nevešlo".
MPMP

Příspěvek od MPMP »

No, ono je těch "opatření", co k tomu přispěly víc - zúžení vjezdů na kulaťák, zjednosměrnění Pelléovy, uzavření průjezdu ulicí U Vorlíků a momentálně zavřená Korunovační.
Takže suma-sumárum ze čtyř možností, jak se dostat z Dejvic do města před pár lety je momentálně funkční POUZE JEDNA. Snad si nikdo nemyslel, že to nepřinese problémy?
Já vím, že nedošlo ke všemu najednou, ale když budete dolévat sklenici po kapkách, tak taky přeteče až po té příslovečné poslední.
jonáš

Příspěvek od jonáš »

A přejezd na konci Dejvický, to už je taky dávno. Mimochodem přes kopírák situace v Braníku, jedinej výjezd na Modřanskou rozkopanej, bejvalý tři na Mlejnku, u pošty a u knihovny slepý do parkoviště. Objížďka přes Novodvorskou plus pět km minimálně ..
P_V

Příspěvek od P_V »

Jak je to s průjezdností Gymnazijní/Pevnostní ulice?
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Tou to samozřejmě jde, ale ničemu se tím nepomůže, protože skončíte zase na Prašném mostě, kam jinak přijedete Svatovítskou. To je jen "další jízdní pruh", ale vede na stejné místo.
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Někdy to pomůže, ale musíte místo na Prašňák jet na Malovanku (ale tam je zas ta komplikace, že od Petřin se najet směr Blanka přímo nedá).
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

Výjezd z tunelu Blanka na Prašném mostě se uzavře, tvrdí Praha 6
22. září 2016 10:15

Do několika týdnů se uzavře výjezd z tunelu Blanka na Prašném mostě. Podle starosty Prahy 6 Ondřeje Koláře je reálné, že by se tak mohlo stát už z kraje října. Uvedl také, že se na tom dohodla městská část Praha 6 s magistrátem. Důvodem je kolabující doprava v okolí Vítězného náměstí.

http://praha.idnes.cz/vyjezd-z-blanky-n ... zpravy_nub
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

Tak to zase začne jezdit vrchem a situaci na kulaťáku to nijak nezmění. Ale bude vidět "opatření" :-)
Mikulik

Příspěvek od Mikulik »

No v některých případech si myslím, že to vyjde na stejno, protože se mi běžně stává, že čekám na zelenou při výjezdu Prašný most z tunelu běžně tak 90 vteřin, což je docela věčnost, už jsem si říkal, jestli by to nebylo rychlejší jet přes Malovanku.
pivko

Příspěvek od pivko »

Já bych jim zavřel i tu Svatovítskou. Aspoň by se odnaučili volit takovou svoloč, jako je Kolínská.
monin

Příspěvek od monin »

pivko: copak Vám ta nebohá soudružka radní udělala?
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Mikulik

Příspěvek od Mikulik »

jen ho nechte, má pravdu o svoloči. Pryč s ní do Kolína.
kot

Příspěvek od kot »

Radši do té Dubaje. Místo "řízení" města by se mohla pro začátek naučit vodit manželovi velblouda...
mts

Příspěvek od mts »

Nestacilo pro začátek odhumanizovat Svatovítskou při vjezdu na kulatak zpatky do dvou pruhu a před prechod dat semafor obsluhovany policajtem? Ja vim, ze je to nelidsky a zvraceny ale mohlo by to fungovat...
P_V

Příspěvek od P_V »

Těch úzkých hrdel na odhumanizování je tam víc. Zúžení je i u autobusové zastávky u pošty, tam by se musel zúžit široký ostrůvek. Pak na rohu kulaťáku zkrátit zastávku tramvaje. V obou místech pak na přechod dát světla kvůli dvěma pruhům.
kot

Příspěvek od kot »

No jo, ale to by nesměli postup probírat s exoty jako Filler...
Odpovědět

Zpět na „Městský okruh“